Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

madner

#23901 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Styling wrote: 19/11/2024 09:09
madner wrote: 19/11/2024 08:31
JovicSA wrote: 19/11/2024 08:21

Dakle ja tebi platim kampanju, doniram ti XXX miliona dolara za kampanju i ti mene postaviš za nekog ministra nečega i to nije korupcija? E ne znam, što onda ovaj iz Američke ambasade drami oko firme Rame Isaka jer je to kamilica u poređenju sa ovim prvim. Kakvi DEI pricnipi? Valjda bi svugdje trebalo da važi neki minimum principa da se postavljaju ljudi sa iskustvom, znanjem, stručnošću...itd. pa onda ono lično i subjektivno. Jbg. ja sam očito nešto fulio u životu, krivo me educirali od sistema do prodice.
Nije jer su to pozicije gdje sam odlucujes a biraci su ti koji su ti dali mandat. Nije dramio oko savjetnika nekog ministra.

Postavljas ljude po kriterijima koji su tebi bitni, Bidenu je bilo bitno da ima sve rase, spolove i orijentacije zastupljenje. Rezultati su takvi kakvi jesu, narod je rekao svoje.

Zanimljivo je kako su se sada sjetili mediji kriterija u pokusaju da se odbrane od neugodnih izbora za masinu.
Iako mu je nezaposlenost najniza u zadnjih nekoliko decenija, i oprostio studentima dugove, i kreirao milione radnih mjesta, i drasticno snizio cijene krucijalnih lijekova, ulozio u infrastrukturu vise nego njegovi prethodnici, j.... ga on ne valja. Valjaju MAGA ratnici zakrvavljenih ociju koji su vec suspendovali demokratiju i sada krece osveta protivnicima i neistomisljenicima. :run:
Ne mozes nikome oprostiti dugove, samo mozes promjeniti ko ih placa.

Narod je imao najdirektniju mogucu komparaciju i nakon 4 godine DEI gluposti, rekao je daj nam narandzu nazad.
Styling

#23902 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

madner wrote: 19/11/2024 09:28
madner wrote: 19/11/2024 08:31

Nije jer su to pozicije gdje sam odlucujes a biraci su ti koji su ti dali mandat. Nije dramio oko savjetnika nekog ministra.

Postavljas ljude po kriterijima koji su tebi bitni, Bidenu je bilo bitno da ima sve rase, spolove i orijentacije zastupljenje. Rezultati su takvi kakvi jesu, narod je rekao svoje.

Zanimljivo je kako su se sada sjetili mediji kriterija u pokusaju da se odbrane od neugodnih izbora za masinu.
Iako mu je nezaposlenost najniza u zadnjih nekoliko decenija, i oprostio studentima dugove, i kreirao milione radnih mjesta, i drasticno snizio cijene krucijalnih lijekova, ulozio u infrastrukturu vise nego njegovi prethodnici, j.... ga on ne valja. Valjaju MAGA ratnici zakrvavljenih ociju koji su vec suspendovali demokratiju i sada krece osveta protivnicima i neistomisljenicima. :run:

Narod je imao najdirektniju mogucu komparaciju i nakon 4 godine DEI gluposti, rekao je daj nam narandzu nazad.
NJihov narod je nepismen, neobrazovan i glup. Cirkus tek pocinje :meza:
madner

#23903 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Styling wrote: 19/11/2024 09:30
madner wrote: 19/11/2024 09:28

NJihov narod je nepismen, neobrazovan i glup. Cirkus tek pocinje :meza:

Ova raketa ce nas dovesti do Marsa.

Sta bi tek bilo da nisu tako glupi. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23904 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Super, nadam se da će Muska prvog poslati tamo, i ne zaslužuje bolje. :mrgreen:
madner

#23905 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Da osim sto je pomogao da gradovi budu cistiji, Ukraini da ima komunikaciju na bojnom polju i kojem invalidu da prevaziidje hendikep i nije nesto uradio.
Last edited by madner on 19/11/2024 09:45, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#23906 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Teslu voze debili, pogotovo onaj kontejner od trucka, ruski je igrač, familija mu se obogatila raznim rudnicima u Južnoj Africi (znamo i kako), za sve ostalo je zaposlio dobre ljude.

Dalje? :mrgreen:
madner

#23907 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Voze debili, ali sjajno je trece auto i umjesto da se Sarajevo truje, truje se Kakanj. :D

Ukrainska vojska bez njega bi bila pometena 2022, Starlink je spasio ZSU tokom 2022.

Trosak prevoza u svemir je 10x manji zbog njega.

Spasio je slobodu govora kada su ovi ljudomrsci krenuli u svoj veliki projekt kresanja licnih sloboda.

Micheal Jordan pa on kao idol.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#23908 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

:lol:
Haris.ba

#23909 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Mask mozda izgleda i ponekad se ponasa kao karikatura, ali lik predvodi niz kompanija koje ako barem jedna uspije promjenice svijet.

Pri tome mislim na povezivanje cipa sa mozgom, robotom i ai voznjom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#23910 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

On će prije ili kasnije da završi na smetljištu historije, a dobri narod SpaceXa će da radi dobro i kada bude u boljem vlasništvu :mrgreen:
dr_Evil

#23911 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

madner wrote: 19/11/2024 09:37 Da osim sto je pomogao da gradovi budu cistiji, Ukraini da ima komunikaciju na bojnom polju i kojem invalidu da prevaziidje hendikep i nije nesto uradio.
Iskreno nisam ocekivao od tebe da ces hvaliti ovog pokemona

Kad je krenuo sa starlinkom i uzimao lovu pricao je da je cilj da omoguci internet africkim selima i pomogne u obrazovanju mladih, nedugo zatim je iskao pare od pentagona za vojne svrhe. Od elektricnih auta napravio je auta za snobove i novu rasu bmw vozaca, to jest onih sta krse sva pravila. Lik je osjetljiv maximalno, on je za rijec koja mu se ne svidja u stanju citav twitter ugasit, a pricamo o slobodi govora.

Gledaj, mozemo ga favorizirat jer je bio protiv ovakvih demokrata, ali sve u svemu tip je supak, i zabrinjavaju me svi koji se jos uvijek loze na ovakve licnosti. Silom prilika imao sam slicnog sefa, i svi su u firmi bili razvili stokholmski sindrom, svrsavali kad bi pricao, a kad bi usao tresli se od straha kad ce koga na ulicu.
Point.

#23912 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Ci-Nick wrote: 19/11/2024 08:43 Iskreno rečeno, Tramp mi je antipatičan. Ali treba biti objektivan pa reći da je čovjek sa stavom za razliku od Bidena i ovih EU političara koji izgledaju kao glasnogovornici neke mašine koja njima upravlja. Kao da su svi na autopilotu.
Drugo Tramp je pokazao da probleme ne rješava ratom nego porezom.
Da su "demokrate" došle na vlast, imali bi dobre izglede za globalni rat u narednih godinu ili dvije.
Tipično rezovanje prosjećnog magatora i ono priča o mašinama i autopilotu. De bogati.
Haris.ba

#23913 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 09:56
madner wrote: 19/11/2024 09:37 Da osim sto je pomogao da gradovi budu cistiji, Ukraini da ima komunikaciju na bojnom polju i kojem invalidu da prevaziidje hendikep i nije nesto uradio.

Kad je krenuo sa starlinkom i uzimao lovu pricao je da je cilj da omoguci internet africkim selima i pomogne u obrazovanju mladih, nedugo zatim je iskao pare od pentagona za vojne svrhe. Od elektricnih auta napravio je auta za snobove i novu rasu bmw vozaca, to jest onih sta krse sva pravila. Lik je osjetljiv maximalno, on je za rijec koja mu se ne svidja u stanju citav twitter ugasit, a pricamo o slobodi govora.

Gledaj, mozemo ga favorizirat jer je bio protiv ovakvih demokrata, ali sve u svemu tip je supak, i zabrinjavaju me svi koji se jos uvijek loze na ovakve licnosti. Silom prilika imao sam slicnog sefa, i svi su u firmi bili razvili stokholmski sindrom, svrsavali kad bi pricao, a kad bi usao tresli se od straha kad ce koga na ulicu.
Sve je to istina. Ali, liku se to moze. Lik ne ostaje samo da kuka. Ode i kupi tviter.
Kome se ne svidja - odjavis se sa njega. Sta ima veze i da ga sutra ugasi?
Napravi kompaniju koja je eto potrebna Ukraini da ratuje. Moras krmku niz dlaku. Kome se ne svidja, neka sam napravi svoj starlink. Eto, nek im Evropljani daju internet.
dr_Evil

#23914 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 10:02
Sve je to istina. Ali, liku se to moze. Lik ne ostaje samo da kuka. Ode i kupi tviter.
Kome se ne svidja - odjavis se sa njega. Sta ima veze i da ga sutra ugasi?
Napravi kompaniju koja je eto potrebna Ukraini da ratuje. Moras krmku niz dlaku. Kome se ne svidja, neka sam napravi svoj starlink.
Nista ja nemam protiv, njegov novac, i vise je puta dokazao da je financijski genije, ja tvrdim i da je zidov mada internet se ne slaze sa mnom, niti najmanje.

Nego, sve to ne mijenja cinjenicu da je supak, emocionalno nestabilan, i nepredvidiv. Kao takav ne moze i ne smije biti uzor, osim u nekom tehnoloskom smislu za djecu koja sad dolaze.
Point.

#23915 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

madner wrote: 19/11/2024 09:49 Voze debili, ali sjajno je trece auto i umjesto da se Sarajevo truje, truje se Kakanj. :D

Ukrainska vojska bez njega bi bila pometena 2022, Starlink je spasio ZSU tokom 2022.

Spasio je slobodu govora kada su ovi ljudomrsci krenuli u svoj veliki projekt kresanja licnih sloboda.

Kako takva IQ gromada da padne na Muskove free speach bs?

X je pretvorio u gnijezdo konspirativnih, desničarskih lunatika, nije ni čudo što se polako dešava exodus sa te platforme.

One more thing. Odrasla osoba ima idola?

Oh, Zevse.
doktor78

#23916 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by doktor78 »

Sad znamo na koga se Željko Mitrović ugledao :D
JovicSA

#23917 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Ci-Nick wrote: 19/11/2024 09:16
geoxx wrote: 19/11/2024 08:52 Kojem god Trumpovom fanu, pa i na ovom forumu, preletis kroz postove vidis da imaju apsolutno isti, precrtan i skriptovan stav o bukvalno svakoj temi, klimatskim promjenama, vakcinama, Ukrajini, desnici i lijevici. Svemu.

Isto je i sa politicarima, od istoka do zapada.

I onda to dodje pricati o nekim masinama i autopilotima bktjb.
Da, taj sam. Vakcine nisu pokazale nikakvo dejstvo a inače nisam protiv vakcina koje jesu. Ali zašto nisu priznali da je dejstvo vakcina ravno nuli. Svi vakcinisani ljudi oko mene su preboljeli koronu sa istim ili težim siptomima od nevakcinisanih ljudi.
Jučer Zeleni Njemačke predstvljaju novoizabrane vođe. Momak i djevojka jedva preko 30 godina i kažu parafraziram, "Pobjedom Trumpa gubimo glavnog saveznika u borbi protiv klimatskih promjena ali mi nastavljamo borbu isto ako ne i jače". A onda već u sljedećoj rečenici kaže kako je njemačko stanovništvo osiromašeno zbog visokih cijena energenata i kako se tu mora nešto uraditi. :lol:
To je kao da kažeš rasteretit ću stanovništvo uvođenjem dodatnih poreza.
Ti isti Zeleni nikad nisu rekli da su protiv rata i sukoba i da proizvodnja oružja i posebno upotreba oružja ima gadan utjecaj po okoliš.
Svaka srušena zgrada ima svoj CO2 otisak od par stotina pa do nekoliko desetina hiljada tona CO2.
Jednostavno ja kao liberal i demokrata sam izgubio povjerenje u trenutne gospodare. Naravno nisam ni za desne ali ni ovi lijevi nas ne vode dobrim putem.
Dobro ali treba tom logikom okrenuti se i pogledati iza sebe i priznati ko je napravio devastaciju Bliskog istoka i Sjeverne Afrike rušeći sve autoritete redom korištenjem čiste sile...republikanci naravno a demokrate manje-više nastavili slično. Misliti da će Trump uspostaviti svjetski mir je naivno, volio bih da pogriješim pa da se za godinu, dvije-tri čitamo i smijemo mojim glupostima. To oko vakcina smo na drugim temam toliko puta prežvakali tako da je izlišno polemisati dalje. Svako ima svoje mišljenje kao i guzicu što nosi kao i vlastito iskustvo koje ne mora da se poklopi sa nečijim drugim...svako je ekspert za sebe.
Last edited by JovicSA on 19/11/2024 10:21, edited 1 time in total.
madner

#23918 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Vidi realnost je arbitar istine. Micheal Jordan da nije bio najbolji svih vremena bi bio arogantni supak. Ali posto je bio najbolji, bio je jos i skroman.

Najprofitablnija auto kompanija na svijetu je Ferari. Da je Musk htio praviti elektricne aute za tu klijentelu mogao je zaraditi jako puno para. Ali ideja da pravi elektricno auto za masovnu proizvodnju trazi covjeka koji ima viziju. I ta ideja da ides na BMW klijentelu umjesto na ove bicikliste sto mrze meso i potrosnju je genijalna.

Ljudi ignorisu da moras napraviti nesto sto drugi ne mogu da bi zaradio. Starlink radi, mozes imati internet u selu u Africi ili rovu kod Donbasa, genijalna stvar.

Trosak prevoza u svemir je 10x manji zbog njega, opet treba napraviti raketu koja se vrati na zemlju. Smijali su mu se prije 15 godina u Evropi.

Ne mozes reci da nije uradio nesto.
dr_Evil

#23919 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

madner wrote: 19/11/2024 10:21
Vidi realnost je arbitar istine. Micheal Jordan da nije bio najbolji svih vremena bi bio arogantni supak. Ali posto je bio najbolji, bio je jos i skroman.

Najprofitablnija auto kompanija na svijetu je Ferari. Da je Musk htio praviti elektricne aute za tu klijentelu mogao je zaraditi jako puno para. Ali ideja da pravi elektricno auto za masovnu proizvodnju trazi covjeka koji ima viziju. I ta ideja da ides na BMW klijentelu umjesto na ove bicikliste sto mrze meso i potrosnju je genijalna.

Ljudi ignorisu da moras napraviti nesto sto drugi ne mogu da bi zaradio. Starlink radi, mozes imati internet u selu u Africi ili rovu kod Donbasa, genijalna stvar.

Trosak prevoza u svemir je 10x manji zbog njega, opet treba napraviti raketu koja se vrati na zemlju. Smijali su mu se prije 15 godina u Evropi.

Pa i ne rekoh da nije uradio nesto. Rekao sam da je supak, emocionalno nestabilan i nepredvidiv, sto znaci da je u stanju sa sobom povuci vece narodne mase u nestanak.

Ali je tehnoloski i financijski genije, kao takav moze biti uzor u tom smislu, ali djecu nam je ucit da se odmaknu od takvih tipova, te da ih ne slijede.
madner

#23920 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Point. wrote: 19/11/2024 10:10
madner wrote: 19/11/2024 09:49 Voze debili, ali sjajno je trece auto i umjesto da se Sarajevo truje, truje se Kakanj. :D

Kako takva IQ gromada da padne na Muskove free speach bs?

X je pretvorio u gnijezdo konspirativnih, desničarskih lunatika, nije ni čudo što se polako dešava exodus sa te platforme.

One more thing. Odrasla osoba ima idola?

Oh, Zevse.
Cuj BS, ja sam bio tu kada su moderatori bili ljubicasto-plave kose. Napises da postoje dva spola, dobijes cenzuru. Morate neke pogledati ko vam daje prave informacije a ko ne. Ko je govorio sta u Coroni, sta se ispostavio kao istinom.

Covjek bez idola i ideala je ljustina bez sazdraja, bez obzira na godine.
JovicSA

#23921 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Eh...do jučer ste Elona pljuvali i ismijavali ga zajedno sa Gatesom ali eto sada kada je promijenio dres sada uviđate da je čovjek sa vizijom i sposoban. Naravno ne mislim lično na tebe ali na tu desničarsku stranu, treba vratiti malo film unazad.

Elon je sigurno napravio dosta i to govorim od početka i to stoji. I ne, nisu mu se samo smijalu u Evropi već i u Americi pa i u samoj NASA-i ali mi je interesantna ta logika promjene dresa i drobrih i loših. Sutra da Bill Gates promijeni politički dres bili bi opjevani i ovjenčani slavom i cvijećem kod desničara.
madner

#23922 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

dr_Evil wrote: 19/11/2024 10:24

Pa i ne rekoh da nije uradio nesto. Rekao sam da je supak, emocionalno nestabilan i nepredvidiv, sto znaci da je u stanju sa sobom povuci vece narodne mase u nestanak.

Ali je tehnoloski i financijski genije, kao takav moze biti uzor u tom smislu, ali djecu nam je ucit da se odmaknu od takvih tipova, te da ih ne slijede.
Covjek je napravio vise milionera od ljudi koji su ga sljedili nego bilo ko drugi. To je kao da kazes da Luke Longley nije trebao sljediti Jordana, sigurno bi bio i negdje drugo sampion. :D
dr_Evil

#23923 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

madner wrote: 19/11/2024 10:30
Covjek je napravio vise milionera od ljudi koji su ga sljedili nego bilo ko drugi. To je kao da kazes da Luke Longley nije trebao sljediti Jordana, sigurno bi bio i negdje drugo sampion. :D
Pa dobro, ako je stvar u parama, onda budi ko par ovih na forumu, obuci SDA ili cionisticki dres i pocet ce da kaplju same. Kad smo do tog dosli.

Ostani duso sa njim u braku, nema veze sto si modra svaki drugi dan, ali vidi vam kuce.
madner

#23924 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

JovicSA wrote: 19/11/2024 10:26

Eh...do jučer ste Elona pljuvali i ismijavali ga zajedno sa Gatesom ali eto sada kada je promijenio dres sada uviđate da je čovjek sa vizijom i sposoban. Naravno ne mislim lično na tebe ali na tu desničarsku stranu, treba vratiti malo film unazad.

Elon je sigurno napravio dosta i to govorim od početka i to stoji. I ne, nisu mu se samo smijalu u Evropi već i u Americi pa i u samoj NASA-i ali mi je interesantna ta logika promjene dresa i drobrih i loših. Sutra da Bill Gates promijeni politički dres bili bi opjevani i ovjenčani slavom i cvijećem kod desničara.
Ne mogu govoriti za druge.

Ja sebe nisam smatrao desnicarom, dok klasicni liberalni stavovi nisu postali desnicarski. Sloboda govora, gradjanska prava, jednakost pred zakonom su nekad bili centar, dok ljevica nije skrenula daleko daleko ljevo.
Pa Trump je bio demokrata, RFK je bio demokrata, Thulsi je bila demokrata.

Kakve veze ima lik sa 3 zene i 33 ljubavnice sa klasicnim konzervatvnim vrijednostima? Ovo je koalicija za odbranu gradjanskog liberalnog drustva od novog pokusaja kolektivizma. Kolektivizam je los dio komunizma, nema veze sa pozitivnim vrijednostima socijalizma koje je bastinila i KPJ. :D
dječak sa šibicama

#23925 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

Trump drzi senat i komplet kongres, nije cudno sto deepovci panice i trzaju nogicama, pomest ce ih metlom.
Post Reply