Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastupnici će raspravljati o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o kupoprodaji objekta na parceli označenoj kao k.č. broj 767/1 K.O. SP_Koševo, što po novom premjeru odgovara k.č. broj 686 K.O. Hotonj, radi rušenja, vanknjižno vlasništvo Klanco Al Mulki Fatime u svrhu izgradnje dionice I transverzale Poddionica Tunel Kobilja Glava -Hotonj.
Vanknjizno vlasnistvo je eufemizam za nelegalan objekat
Kako svaka vlast kupuje socijalni mir to je cudo
_BataZiv_0809 wrote: ↑23/05/2025 07:25Zastupnici će raspravljati o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o kupoprodaji objekta na parceli označenoj kao k.č. broj 767/1 K.O. SP_Koševo, što po novom premjeru odgovara k.č. broj 686 K.O. Hotonj, radi rušenja, vanknjižno vlasništvo Klanco Al Mulki Fatime u svrhu izgradnje dionice I transverzale Poddionica Tunel Kobilja Glava -Hotonj.
Zar to nije uslov EBRD-a, da se pare daju i za nelegalne objekte?
_BataZiv_0809 wrote: ↑23/05/2025 07:25Zastupnici će raspravljati o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o kupoprodaji objekta na parceli označenoj kao k.č. broj 767/1 K.O. SP_Koševo, što po novom premjeru odgovara k.č. broj 686 K.O. Hotonj, radi rušenja, vanknjižno vlasništvo Klanco Al Mulki Fatime u svrhu izgradnje dionice I transverzale Poddionica Tunel Kobilja Glava -Hotonj.
Zar to nije uslov EBRD-a, da se pare daju i za nelegalne objekte?
Nazalost jeste, jer oni ne znaju sta je nelagalan objekat
talijan97 wrote: ↑23/05/2025 08:11
I ova transverzala je horor projekat, u najmnogoljudnijem kantonu gdje Bosnjaci odlucuju sve, nismo bili u stanju zavrsiti.
I ova transverzala je horor projekat, u najmnogoljudnijem kantonu gdje Bosnjaci odlucuju sve, nismo bili u stanju zavrsiti.
Nisu u stanju napravit dvije trake od Stupske petlje do Aerodroma...stalni kolaps i gužva...al zato drugi put stružu oko Vijećnice
drug_profi wrote: ↑23/05/2025 11:18
To sam našao, ali ta parcela je već u posjedu države.
Javni i nekategorisani putevi 1/1
Pa mi nije jasno o čemu pričaju.
vanknjižno vlasništvo je kljucna rijec ovdje
Sta znaci tacno vanknjizno vlasnistvo tacno, gdje je "vlasnik" upisan? Ili samo ima kljuceve
Ima masa garaza npr se prodaju na olx i pise to vanknjizno vlasnistvo... i kako meni moze prodati nesto ako nije njegovo legalno...
tehnicki samo ima kljuceve... vjerovatno ima i nacin da dokaze da je X vremena u posjedu.. ali nisu upisani u knjige
nisam pravnik pa nisam 100% siguran kako to ide zakonski, ali znam da se dosjelost kod nas ostvarivala nakon 10 godina, pricalo se o tome ovdje na forumu
a papir svasta trpi, kupoprodajni ugovor se moze sastaviti i bez upisanog vlasnistva
azdralovic wrote: ↑23/05/2025 12:35
vanknjižno vlasništvo je kljucna rijec ovdje
Znači plac više nije njen, ali kuća jeste pošto nije uknjižena na ZK pa nije mogla biti ni prodata.
Jel dobro kontam?
pretpostavljam da je to slucaj... plac vjerovatno nije nikada ni bio njihov nego su izgradili bespravno
Tako je.
Kad izgradis na drzavnom znas da 99% ti nece doci rusiti.
azdralovic wrote: ↑23/05/2025 14:11
nisam pravnik pa nisam 100% siguran kako to ide zakonski, ali znam da se dosjelost kod nas ostvarivala nakon 10 godina,
mk ultra wrote: ↑23/05/2025 07:31
Ne kupuje socijalni mir vec nece nitko da radi
Boli ga q, presjedi u opcini i gas u 16i30
Kancelarijski posao na budžetu je odličan za zabušavanje. Neki dan sam, dok su kolege koji se vazda žale da ne mogu stići jer je previše posla kahvenisali uz trač partiju napravio 40 fotografija, kreirao .pptx prezentaciju, upakovao fotografije i tekst, sve uredio, pripremio e-mail za slanje i čekao direktora da odobri sve. Više puta sam preuzeo posao za koji su gorepomenuti kukali da ne mogu uraditi za deset dana i sve uradio za jedan radni dan. U oba slučaja se nisam ni počeo umarati, lagano bez žurbe, ali fokusiran na posao i ni na šta drugo. Kafu pijem dok radim pa se razvuče na par sati.