stavi ga u airplane mode preko noci pa vidi da li ti se isto desavaLaertes wrote:U zadnjih par dana, pola baterije mi ode preko noći ako nije spojen na punjač. "Battery usage" mi pokazuje da većinu potroši Android OS i Android system. Ne ostavljam nijednu aplikaciju aktivnu. Imate li kakav savjet?
Android OS
Moderator: Benq
- holowey
#23876 Re: Android OS
-
vnm
#23877 Re: Android OS
ja imam slican problem. kada ugasim wifi preko noci ode 50% baterije, ako ga ne ugasim potrosi 5%...
vratio na fabricke postavke, radilo par mjeseci i opet isto. mrsko mi sad opet vracati na fabricke, pa vise ne gasim wifi.
vratio na fabricke postavke, radilo par mjeseci i opet isto. mrsko mi sad opet vracati na fabricke, pa vise ne gasim wifi.
- Laertes
#23878 Re: Android OS
Probaću, ali do prije par dana, nije ovako crpilo bateriju. Nešto se u Android OS aktiviralo što vuče bateriju, ali ne znam šta i kako to isključiti.holowey wrote:stavi ga u airplane mode preko noci pa vidi da li ti se isto desavaLaertes wrote:U zadnjih par dana, pola baterije mi ode preko noći ako nije spojen na punjač. "Battery usage" mi pokazuje da većinu potroši Android OS i Android system. Ne ostavljam nijednu aplikaciju aktivnu. Imate li kakav savjet?
Ne gasim nikad wifi preko noći.vnm wrote:ja imam slican problem. kada ugasim wifi preko noci ode 50% baterije, ako ga ne ugasim potrosi 5%...
I meni je smor vraćati na fabričke...
- Tesla Edison
#23880 Re: Android OS
Mislim da znam šta je. U postavkama lokacije ima opcija wifi i bluetooth skeniranje. Isključite oboje i neće biti problema. To se isto meni desilo i sada wifi neznatno troši bateriju bilo da je ugašen ili upaljen.kokikol wrote:a da navedeš koji je telefon
- kokikol
#23881 Re: Android OS
ja nemam tih problema kad je uključen nešto više troši a kad miruje ništa
- Laertes
#23882 Re: Android OS
Samsung J5, što?kokikol wrote:a da navedeš koji je telefon
- Laertes
#23883 Re: Android OS
Đe su te postavke?TESLA_EDISON wrote:Mislim da znam šta je. U postavkama lokacije ima opcija wifi i bluetooth skeniranje. Isključite oboje i neće biti problema. To se isto meni desilo i sada wifi neznatno troši bateriju bilo da je ugašen ili upaljen.kokikol wrote:a da navedeš koji je telefon
- Laertes
#23884 Re: Android OS
Đe su te postavke? Sad sam prebacio da isključuje wifi during sljepoće, jel' to to?TESLA_EDISON wrote:Mislim da znam šta je. U postavkama lokacije ima opcija wifi i bluetooth skeniranje. Isključite oboje i neće biti problema. To se isto meni desilo i sada wifi neznatno troši bateriju bilo da je ugašen ili upaljen.kokikol wrote:a da navedeš koji je telefon
- Tesla Edison
#23886 Re: Android OS
Na mom stock androidu, ideš na postavke, lokacija, pa onda tu ideš opet na postavke lokacije i tu se nalazi. Sad na tim ne stock Androidima ne znam da li je baš ovako ali mislim da su slični koraci.Laertes wrote:Đe su te postavke?TESLA_EDISON wrote:Mislim da znam šta je. U postavkama lokacije ima opcija wifi i bluetooth skeniranje. Isključite oboje i neće biti problema. To se isto meni desilo i sada wifi neznatno troši bateriju bilo da je ugašen ili upaljen.kokikol wrote:a da navedeš koji je telefon
- skupljac_zeljeza
#23887 Re: Android OS
https://www.gsmarena.com/iphone_8_plus_ ... 1673p7.phpThe iPhone8 Plus takes lovely photos itself, it's just that the Note8 is that little bit better.
-
zdruzdjo
#23888 Re: Android OS
E hajmo ovako dvije stvari.
Jedno je zapazanje a drugo upit.
Prvo: u proteklih par mjeseci sam se malo zadavao oko navigacija za telefone. Onako neobavezno. Bilo svakakvih. I placenih i neplacenih, velikih, malih, no name......
Telefon je honor 8, android 7, sd kartica klase 10.
Svesti cu sve pod jedno jer nema svrhe odvajati placene od neplacenih iz perspektive nabavljivosti.
Ovo je sve samo moje misljenje. Probao sam ih nebrojeno.
Znaci najbolja od ovih malih je OsmAnd+ ima placena i neplacena verzija. Mala je razlika. Fluidna, brza, nezahtjevna, dovoljno mala da ne srce resurse, dovoljno velika da bude ozbiljna. Offline mape super, poi, navigacija od-do. Od velikih i dalje po pitanju "sminke" je iGo. Najintuitivnija i najljepsa na oko. Dodataka nekih ima more. Moze biti ogroman ali i ne mora. Mape su malo ne-update
Navigon i "here" su me najvise razocarali. Here olicenje nefluidnosti. Kad vozis imas osjecaj da je 5-6 malih crtaca koji zure da iscrtaju olovkama mape na displeju. Navigon brz ali se rasiri samo tako. Mape hmmmm tako tako.
Ono sto ce najvjerovatnije ostati kod mene je sygic. Kompromis svega navedenog. Ni u cemu ne briljira ali zadati posao radi bez greske. Obzirom da sam se zavlacio puno po sokacima i ulicicama, vidim da nekad zna pogrijesiti da li je ulica slijepa ili se veze na neku susjednu(dva puta sam imao tu situaciju" Ali to su bas bas bas ulicice po starom gradu i sl.
Eto nadam se da ce neko kome treba ovo znati cjeniti.
Drugo je pitanje.
Svakih par sati mi izbaci u notifikacijama npr.
Google xx minutes ago
"Neka adresa Bus1
Schedules and delays"
Gdje sam to sta ukljucio nikako da skontam.
Jedno je zapazanje a drugo upit.
Prvo: u proteklih par mjeseci sam se malo zadavao oko navigacija za telefone. Onako neobavezno. Bilo svakakvih. I placenih i neplacenih, velikih, malih, no name......
Telefon je honor 8, android 7, sd kartica klase 10.
Svesti cu sve pod jedno jer nema svrhe odvajati placene od neplacenih iz perspektive nabavljivosti.
Ovo je sve samo moje misljenje. Probao sam ih nebrojeno.
Znaci najbolja od ovih malih je OsmAnd+ ima placena i neplacena verzija. Mala je razlika. Fluidna, brza, nezahtjevna, dovoljno mala da ne srce resurse, dovoljno velika da bude ozbiljna. Offline mape super, poi, navigacija od-do. Od velikih i dalje po pitanju "sminke" je iGo. Najintuitivnija i najljepsa na oko. Dodataka nekih ima more. Moze biti ogroman ali i ne mora. Mape su malo ne-update
Navigon i "here" su me najvise razocarali. Here olicenje nefluidnosti. Kad vozis imas osjecaj da je 5-6 malih crtaca koji zure da iscrtaju olovkama mape na displeju. Navigon brz ali se rasiri samo tako. Mape hmmmm tako tako.
Ono sto ce najvjerovatnije ostati kod mene je sygic. Kompromis svega navedenog. Ni u cemu ne briljira ali zadati posao radi bez greske. Obzirom da sam se zavlacio puno po sokacima i ulicicama, vidim da nekad zna pogrijesiti da li je ulica slijepa ili se veze na neku susjednu(dva puta sam imao tu situaciju" Ali to su bas bas bas ulicice po starom gradu i sl.
Eto nadam se da ce neko kome treba ovo znati cjeniti.
Drugo je pitanje.
Svakih par sati mi izbaci u notifikacijama npr.
Google xx minutes ago
"Neka adresa Bus1
Schedules and delays"
Gdje sam to sta ukljucio nikako da skontam.
- Laertes
#23890 Re: Android OS
Stručnjaci, može li pomoć:
Imao sam Nova launcher i TeslaUnread i sve je ferceralo ok. Onda moradoh uraditi factory reset. I sad opet imam i Novu i Teslu, ali ne dobijam one badgeve na ikonama sa brojem notifikacija. Kako da to uštimam?
Imao sam Nova launcher i TeslaUnread i sve je ferceralo ok. Onda moradoh uraditi factory reset. I sad opet imam i Novu i Teslu, ali ne dobijam one badgeve na ikonama sa brojem notifikacija. Kako da to uštimam?
- diablobih
#23891 Re: Android OS
Imaš nova unread badges app skini.
- Laertes
#23892 Re: Android OS
Ne uspjedoh je naći na PlayStorediablobih wrote:Imaš nova unread badges app skini.
-
Mega Man X
- Laertes
#23894 Re: Android OS
Pa napisao sam da nju imam, i radila je prije reseta, a sad ne pokazuje notifikacije.Mega Man X wrote:Aplikacija ti se zove TeslaUnread:
https://play.google.com/store/apps/deta ... fier&hl=en
- diablobih
#23895 Re: Android OS
Onda skini drugi launcher. Meni je jednostavniji N launcher pro, ima u aplikaciji unread badgeve isto...
-
zdruzdjo
#23896 Re: Android OS
supercali wrote:pjesak
Ono po bosanski "Haaaa?
- supercali
#23897 Re: Android OS
Odabrao si opciju pjesak pa ti izbacuje stanice gradski prevoz i slzdruzdjo wrote:supercali wrote:pjesak
Ono po bosanski "Haaaa?
Prebaci na auto jer tad ne ides autom u tramvaj
- popi
#23898 Re: Android OS
Imam Lenovo Vibe C plus, kupljen vani, korišten sedmicu-dvije...
odjednom - ne radi zvučnik, ni za ring, ni za bilo koju dr. notifikaciju, zvuk itd., a preko slušalica sve ok.
- i datta connection- mobilni net zeza, Viber uvijek radi, Uc browser nekad radi, a ništa od Google servisa ne radi.
Uradila Factory reset... nije pomoglo.
Da li je neko imao sličnih problema? Može pomoć, neki savjet ili preporuka za servis?
odjednom - ne radi zvučnik, ni za ring, ni za bilo koju dr. notifikaciju, zvuk itd., a preko slušalica sve ok.
- i datta connection- mobilni net zeza, Viber uvijek radi, Uc browser nekad radi, a ništa od Google servisa ne radi.
Da li je neko imao sličnih problema? Može pomoć, neki savjet ili preporuka za servis?
- semirsar
#23899 Re: Android OS
logicno imadoh isti problem nekadsupercali wrote:Odabrao si opciju pjesak pa ti izbacuje stanice gradski prevoz i slzdruzdjo wrote:supercali wrote:pjesak
Ono po bosanski "Haaaa?
Prebaci na auto jer tad ne ides autom u tramvaj
- supercali
#23900 Re: Android OS
Preporuka je prvo na kafu da odemopopi wrote:Imam Lenovo Vibe C plus, kupljen vani, korišten sedmicu-dvije...
A ri si vjerovatno pokupila kakvu baju izgleda