iPhone - All about
Moderator: Benq
-
vojopd
#23876 Re: iPhone - All about
Pa ok je cijena. Znaci dobili smo apple music, arcade i podcasts. Apple tv pretpostavljam da nema?
- Rugafet
#23877 Re: iPhone - All about
Malen ekran kod ovog sea 2, sve ok cijena hardver sa somange ali ekrančić je objasnio. Ovamo ga ima meščini za 8$ mjesečno ili ako hoćeš 225$ s time da daš svoj stari telefon ili 399$ za keš.
-
vojopd
#23878 Re: iPhone - All about
Za starije ljude top, iako ima i drugih kojima je ta velicina dobra. Jos cijena 400$
- Rugafet
#23879 Re: iPhone - All about
Ma za starije ljude imaš top telefona po 120$
-
zdruzdjo
#23880 Re: iPhone - All about
Pozdrav
Dobio na poklon iPad 2 10inch sa 32gb. Na njemu ios 9.3.6
Uradjen mu je i jailbreak.
Koristicu ga za citanje romana, knjiga.
Daaaavno sam imao nesto sa ios-om i bas sam ispao skroz iz fazona.
Na apstore mi ceato izleti ne podrzava ovaj ipad, ne podrzava ovaj ios
Ok treba mi:
Neki video player koji podrzava mrezu a da podrzava i ovaj ios i ipad. Bilo bi pozeljno neki free.
Vlc nesto nece da ocita mrezu.
Treba mi comic reader da podrzava citanje cbz file-ova.
I da li postoji neki nacin instalacije aplikacija mimo app store-a. Ono skines na racunar pa dignea na ipad.
Eto. Ako vam sta naumpadne javnite. Ne bilo vam mrsko. Moze i sa cydia-e.
Hvala.
Ok treba mi:
Neki video player koji podrzava mrezu a da podrzava i ovaj ios i ipad. Bilo bi pozeljno neki free.
Vlc nesto nece da ocita mrezu.
Treba mi comic reader da podrzava citanje cbz file-ova.
I da li postoji neki nacin instalacije aplikacija mimo app store-a. Ono skines na racunar pa dignea na ipad.
Eto. Ako vam sta naumpadne javnite. Ne bilo vam mrsko. Moze i sa cydia-e.
Hvala.
-
Saka
#23881 Re: iPhone - All about
Prvo da se ne bi neko iz Android svijeta naslađivao, napomenuću da je iPad 2 star 9 godina. Android tableti (ako iko još proizvodi tako nešto) nisu imali podršku ni 2 godine. iPad 2 je podržavan najnovijim verzijama OS-a 5 godina, a patchevima više od 8 godina. Uprkos tome što većina aplikacija traži najmanje iOS 10, još uvijek se mogu naći aplikacije na app store-u koje rade i na iOS 9.zdruzdjo wrote: ↑26/04/2020 00:43 Pozdrav
Što se tiče video playera ja sam koristio AVPlayer: https://apps.apple.com/app/id407976815 i bio je odličan. Nije besplatan ali vrijedi.
Za čitanje romana nisam koristio nikakve readere, već ugrađenu Books aplikaciju koja čita PDF. Raspakuješ cbz koji je obični zip file i od slika napraviš PDF. Prebaciš ga na iPad i otvoriš normalno sa Books. Bolje nego bilo kakav reader.
Naravno, skineš IPA file i uploadaš na iPad putem aplikacija kao što je iTools ili iFunBox. S obzirom da imaš jailbreak mogu i aplikacije koje se plaćaju, s tim da ti to neću objašnjavati kako.
- Raigor Stonehoof
#23882 Re: iPhone - All about
Sto bi jednostavno kad moze komplikovano 
-
zdruzdjo
#23883 Re: iPhone - All about
Saka wrote: ↑26/04/2020 18:48
Prvo da se ne bi neko iz Android svijeta naslađivao, napomenuću da je iPad 2 star 9 godina. Android tableti (ako iko još proizvodi tako nešto) nisu imali podršku ni 2 godine. iPad 2 je podržavan najnovijim verzijama OS-a 5 godina, a patchevima više od 8 godina. Uprkos tome što većina aplikacija traži najmanje iOS 10, još uvijek se mogu naći aplikacije na app store-u koje rade i na iOS 9.
E vidis ja sam jedan iz android svijeta. Kunem se u isti.
Medjutim ovo je naletilo. Davno sam imao iphone i tada rekao sebi "nikad vise". Znam da je staro ali odnos stranica i velicina mi je savrsena za citanje romana i knjiga casopisa itd.. I to ce mu biti primarna namjena.
Ostalo sto dodje usput, pa ok.
Hvala na odgovoru.
-
Saka
#23884 Re: iPhone - All about
Napomenuo sam to samo da se niko ne čudi, jer to je starudija. Daleko je od idealnog za čitanje jer čak nema ni retina display, rezolucija je očajna, bukvalno vidiš svaki pixel. Opet napominjem - to je uređaj star 9 godina i ne može se od toga očekivati puno. Ne valja čak ni za dati djetetu da se igra.zdruzdjo wrote: ↑26/04/2020 22:34Saka wrote: ↑26/04/2020 18:48
Prvo da se ne bi neko iz Android svijeta naslađivao, napomenuću da je iPad 2 star 9 godina. Android tableti (ako iko još proizvodi tako nešto) nisu imali podršku ni 2 godine. iPad 2 je podržavan najnovijim verzijama OS-a 5 godina, a patchevima više od 8 godina. Uprkos tome što većina aplikacija traži najmanje iOS 10, još uvijek se mogu naći aplikacije na app store-u koje rade i na iOS 9.
E vidis ja sam jedan iz android svijeta. Kunem se u isti.
Medjutim ovo je naletilo. Davno sam imao iphone i tada rekao sebi "nikad vise". Znam da je staro ali odnos stranica i velicina mi je savrsena za citanje romana i knjiga casopisa itd.. I to ce mu biti primarna namjena.
Ostalo sto dodje usput, pa ok.
Hvala na odgovoru.
-
zdruzdjo
#23885 Re: iPhone - All about
Saka wrote: ↑26/04/2020 22:46
Napomenuo sam to samo da se niko ne čudi, jer to je starudija. Daleko je od idealnog za čitanje jer čak nema ni retina display, rezolucija je očajna, bukvalno vidiš svaki pixel. Opet napominjem - to je uređaj star 9 godina i ne može se od toga očekivati puno. Ne valja čak ni za dati djetetu da se igra.![]()
Da ne zatrpavamo temu poslao sam ti PM pa baci pogled
- Cossack
#23886 Re: iPhone - All about
Jedno amatersko pitanje
Kako aktivirati mobile hotspot? U pitanju je iPhone 11 Pro sa BHT karticom. Kada se pritisne aktivacija pokaže se poruka da je neophodno kontaktirati Blicnet za aktivaciju.
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- rida1976
#23887 Re: iPhone - All about
Mora ti u MOBILNI PODACI pod OSOBNI HOTSPOT biti upisano active.bhmobile.ba
Tad ces ga moci koristiti nesmetano.
- Cossack
#23888 Re: iPhone - All about
- rida1976
#23889 Re: iPhone - All about
Kako si zadovoljan sa 11 pro?
-
Generation74
#23890 Re: iPhone - All about
nakon kratkog korištenja na našem storeu, opet sam se prebacio na hrvatsku regiju. na našem storeu sam primjetio da nedostaje aplikacija...npr, google, drive, youtube, youtube music, maps, zatim neke vpn aplikacije, itd. na svakoj aplikaciji u storeu uopće nema ocjena jer piše da nema dovoljno ocjena. poslao sam upit kod ovlaštenih u bih i rekli su mi da je to do applea. uglavnom, kad se to sve fino slegne i podrška bude na nivou, lako se prebaciti, a do tada nastavljam nesmetano koristiti store kao i do sada.
nemam više besplatnu pretplatu na apple music ali ni tu nisam ništa izgubio jer je i tu slična situacija kao i sa aplikacijama. bruku pjesama koje sam tražio nisam našao. imam ytb music svakako besplatan još 3 mjeseca, a kasnije ako mi se bude plaćalo, ima deezer ili ytb...
nemam više besplatnu pretplatu na apple music ali ni tu nisam ništa izgubio jer je i tu slična situacija kao i sa aplikacijama. bruku pjesama koje sam tražio nisam našao. imam ytb music svakako besplatan još 3 mjeseca, a kasnije ako mi se bude plaćalo, ima deezer ili ytb...
- Quaresma
#23891 Re: iPhone - All about
znaci podrzani smo ko da nismo ni podrzani
cemu restrikcije kod 'osnovnih' aplikacija kao sto su googleove aplikacije?
cemu restrikcije kod 'osnovnih' aplikacija kao sto su googleove aplikacije?
-
photo&video
#23892 Re: iPhone - All about
Ili smo na nekoj beta verziji. Dosta aplikacija nema
-
dassa
#23893 Re: iPhone - All about
Svaki developer treba prihvatiti nove uslove, pa ce se tek tada aplikacija pojaviti u App Storeu BiH.

- strong69
#23894 Re: iPhone - All about
Kakve veze ovo ima sa Google aplikacijama?
-
Saka
#23895 Re: iPhone - All about
Cuj kakve veze ima. Na App Storeu je Google developer kao i svaki drugi. Mora prihvariti Apple ugovor i nove uslove. Ako nisu usli i kliknuli da prihvataju, njihove aplikacije nece biti dostupne na novim trzistima. Sve aplikacije kojih nema vjerovatno su rezultat ljenosti developera da se ulogaju i kliknu na par dugmadi, vise nego sto je do Apple-a.
- strong69
#23896 Re: iPhone - All about
Nekih Google aplikacija ima.
-
Generation74
#23897 Re: iPhone - All about
Ima gmail, chrome, task...eto k'o nešto se napinju.
ovo je kao da nam umjesto oled 4K televizora, ponude tv ei niš sa katodnom od pola tone
hairli, evo kolega je fino objasnio sa print screenom. kad developeri odrade svoje i mi ćemo se prebaciti. do tada
-
ReymondReddington
#23898 Re: iPhone - All about
Pozdrav, posto planiram kupovinu iphone 11 za nekih 1-2 sedmice imam pitanje vezano za app store sto je BiH dobila. Vidim da se ljudi žale da nema dosta aplikacija. npr. youtube aplikacije pa me interesuje da li iphone ima vec instaliranu aplikaciju youtube i kako je instalirati ako nema, a app store također nema aplikacije?
Koliko sam upratio google bi trebao da dopusti youtube aplikaciju za nas store. Nadam se da će to i ubrzo i uraditi.
Također da li se negdje može naći lista aplikacija koje naš store podržava da provjerim da li ostale aplikacije koje koristim su dostupne?
Koliko sam upratio google bi trebao da dopusti youtube aplikaciju za nas store. Nadam se da će to i ubrzo i uraditi.
Također da li se negdje može naći lista aplikacija koje naš store podržava da provjerim da li ostale aplikacije koje koristim su dostupne?
- Quaresma
#23899 Re: iPhone - All about
ne brini, ako nisi imao prije iphone, napravis account i postavis da ti je regija amerika i nece ti nista falitiReymondReddington wrote: ↑01/05/2020 15:31 Pozdrav, posto planiram kupovinu iphone 11 za nekih 1-2 sedmice imam pitanje vezano za app store sto je BiH dobila. Vidim da se ljudi žale da nema dosta aplikacija. npr. youtube aplikacije pa me interesuje da li iphone ima vec instaliranu aplikaciju youtube i kako je instalirati ako nema, a app store također nema aplikacije?
-
Grom2017
#23900 Re: iPhone - All about
Nemas potrebe se brinuti zbog toga, ja licno ne vjerujem da ima vise od 10% apple korisnika u Bih koji koriste bih store. Kod mene je regija USA i imas sve, sve radi i fala.ReymondReddington wrote: ↑01/05/2020 15:31 Pozdrav, posto planiram kupovinu iphone 11 za nekih 1-2 sedmice imam pitanje vezano za app store sto je BiH dobila. Vidim da se ljudi žale da nema dosta aplikacija. npr. youtube aplikacije pa me interesuje da li iphone ima vec instaliranu aplikaciju youtube i kako je instalirati ako nema, a app store također nema aplikacije?