Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kuli1961 wrote:Kakav motiv insinuirate?
Na vozilu u desnom uglu fotografije ne vidim rotacije, kao ni na bijelom, na lijevoj strani prve fotografije. Isto vrijedi i za crvenu Skodu na drugoj fotografiji.
Kako bi bilo da ovako postavimo stvari: funkcioneri dolaze na javni skup, imaju jaku policijsku pratnju (za moj ukus i poimanje javne politicke licnosti- prenaglasenu), vozila vjerovatno pretezno iz pratnje su parkirana na velikom gradskom trgu - demonstracija grube sile, bahatosti, moci?
Kakvu sliku, kakav dojam ostavljaju kod gradjana?
slabo gledas, bijeli ima rotacije, desni ima blinkere...
ako te zanima da zaviris svako jutro oko 8 su pred bristolom....
kuli1961 wrote:Kakav motiv insinuirate?
Na vozilu u desnom uglu fotografije ne vidim rotacije, kao ni na bijelom, na lijevoj strani prve fotografije. Isto vrijedi i za crvenu Skodu na drugoj fotografiji.
Kako bi bilo da ovako postavimo stvari: funkcioneri dolaze na javni skup, imaju jaku policijsku pratnju (za moj ukus i poimanje javne politicke licnosti- prenaglasenu), vozila vjerovatno pretezno iz pratnje su parkirana na velikom gradskom trgu - demonstracija grube sile, bahatosti, moci?
Kakvu sliku, kakav dojam ostavljaju kod gradjana?
slabo gledas, bijeli ima rotacije, desni ima blinkere...
ako te zanima da zaviris svako jutro oko 8 su pred bristolom....
moguce, ne vidim dobro
a svakako me ne zanima gledati ih "uzivo", za mene je takva i slicne fotografije sa javnih povrsina koje nisu primarno namijenjene javnom saobraćaju izraz i odraz teškog bahaćenja, nepotrebnog pokazivanja sile. Vijest i fotografije su samo jos jedan primjer apsolutno neracionalne upotrebe sluzbenih vozila- koliko glavonja, toliko vozila i jos ohoho vozila u pratnji... izgleda da im takva i tolika pratnja stvarno treba- zaštita od naroda?
Jucer sa malcem prilazim haustoru, a u pasazu do samog ulaza dva auta od bradatih bruda iz dudlaone pored pored kojih se morar provlaciti. 122, adresa ta i ta, za 15 min dosla Vitara, naplatila sta ima, rascerala debile i zdra'o.
Ljudi su generalno otisli u qu... krasni.
Nedavno dolazim do staraca i imam sta vidjeti. Na njhovom autu, koji je na regularnom parkirang mjestu ispred njihovog ulaza, izbusene zadnje dvije gume (koje su malo zaklonjenije od pogleda. Pogledam auto parkiran po PS-u, nista ne blokira, ne zauzima dva mjesta i sl. Sutra dan dok to rjesavam kod vulkanizera se sjetim da nazovem onog predstavnika stanara da slucajno ne zna sta vise. Ja mu ispricam, a on seljacic iz provincije koji samo ratu moze zahvaliti sto zivi gdje zivi (iha-njiha-hina, stio itd) izleti... Ma nije valjda?!?! To neko nije prepoznao da je auto iz mahale (auto nije bio u Sarajevu od maja mjeseca, a i kad jest uglavnom parkiran na drugoj etazi)), a svadjaju se sa lokalnim rent-a-carom koji drzi tu auta, pa je mislio da je njihov i izbosio gume! Ja ne mogu da vjerujem sta mi govori, jos to zvuci kao odobravajuce!!!!!! Slusaj, posto ocigledno znas o kome se radi (tad je skontao da je izletio pa je poceo da se vadi da ne zna), ja sam rjesio ovaj put bez belaja, ali jos jednom se nesto slicno desi, ja cu licno zaredati i svima vam izbusiti sve gume ukljujujci i tvoj auto i da vidim ta muda koja je mu smjeti pisnuti. Jel ja treba da kopiram saobracajnu i zalijepim na staklo da vi kreteni vidite da je auto registrovan na adresi 2 metra od mjesta gdje je parkiran na da budem miran???? Par dana poslije toga ja prolazim i srece njega, on sav ljubazan i servilan, kaze da ce pronijeti vaz po komsiluku za moj auto itd, kad ja vidim na Puntu ispred haustora pored dignuti brisaci. Sta je ovo? Kao padobranac se uvalio pa mu neko digao brisace da ga upozori! Kakvi padobranci, jeste li vi normalni? Kad on, kao nije uredu da se ljudi koji ne stanuju tu parkiraju. O cemu pricas, gdje vi parkirate kad maknete iz svoje mahale????? Ja se poceo trest od bijesa! On se nesto poceo vadit, klasicna seljacka.
Neki dan, brat parkira u ulicu gdje je dozvoljeno parkiranje, a prolazi lik mu govori da ne parkirara tu, to je samo za stanare bla, bla. Buraz ga pita ima li kakav znak da je to samo za stanare. Naravno da nema, javni parking, pomnozi ga s 0 i nastavi razligu. Kad se vrati odvaljen zadnji brisac! Sta da covjek uradi takvom debilu, pogotovo sto je bio u auto dok je branio da se parkira (pa mu se lako mozes osvetti)????
Znaci na dva auta na pravdi boga 300 KM stete zbog tudjeg primitivizma...
ma e nije to samo kod tebe tako, tako nam je u ovoj jebenoj rupi od grada
ja sma isto imao scenu tako neki dan oko parkiranja gdje živim, ma i ne priča mi se bezveze stres, opet sam se s likom tj. dvojicom posvađao iako sam pomjerio auto, ali eto njima se nije svidjelo što sam se ja ljutio i raspravljao da nije njihovo mjesto. Pale su prilično teške riječi i prijetnje (koje barem ja ozbiljno shvatam).
jbg ili pomakni auto ili bude spreman na dalje poteze, izvagaj šta si spreman, na šta je spreman onaj s druge strane.
a ovo što se tiče kod mrvice je užas, baš sam tu neki dan od mrvice skretao lijevo, ma ništa ne vidiš, izlazim i lagano sviram pa ako ko čuje dobro je, natrpana auta moraš se provući i na sreću skrećeš nadaš se da nema nikoga i da on gleda. Trebalo bi ogledalo tu realno.
nije stvar papanluka, stvar je bezobrazluka... jbt ja sam federalne inspektore morao prijavit zbog kurcobolje i parkiranja na prolaz... policija ne kaznjava i zato je to tako. nikome ne salje pauka, nema prasinara da lijepe kazne, nema patrola i postalo je haotično... ja sam vise odustao od zvanja i slanja mailova...
tempuser wrote:Jucer sa malcem prilazim haustoru, a u pasazu do samog ulaza dva auta od bradatih bruda iz dudlaone pored pored kojih se morar provlaciti. 122, adresa ta i ta, za 15 min dosla Vitara, naplatila sta ima, rascerala debile i zdra'o.
tempuser wrote:Ljudi su generalno otisli u qu... krasni.
Nedavno dolazim do staraca i imam sta vidjeti. Na njhovom autu, koji je na regularnom parkirang mjestu ispred njihovog ulaza, izbusene zadnje dvije gume (koje su malo zaklonjenije od pogleda. Pogledam auto parkiran po PS-u, nista ne blokira, ne zauzima dva mjesta i sl. Sutra dan dok to rjesavam kod vulkanizera se sjetim da nazovem onog predstavnika stanara da slucajno ne zna sta vise. Ja mu ispricam, a on seljacic iz provincije koji samo ratu moze zahvaliti sto zivi gdje zivi (iha-njiha-hina, stio itd) izleti... Ma nije valjda?!?! To neko nije prepoznao da je auto iz mahale (auto nije bio u Sarajevu od maja mjeseca, a i kad jest uglavnom parkiran na drugoj etazi)), a svadjaju se sa lokalnim rent-a-carom koji drzi tu auta, pa je mislio da je njihov i izbosio gume! Ja ne mogu da vjerujem sta mi govori, jos to zvuci kao odobravajuce!!!!!! Slusaj, posto ocigledno znas o kome se radi (tad je skontao da je izletio pa je poceo da se vadi da ne zna), ja sam rjesio ovaj put bez belaja, ali jos jednom se nesto slicno desi, ja cu licno zaredati i svima vam izbusiti sve gume ukljujujci i tvoj auto i da vidim ta muda koja je mu smjeti pisnuti. Jel ja treba da kopiram saobracajnu i zalijepim na staklo da vi kreteni vidite da je auto registrovan na adresi 2 metra od mjesta gdje je parkiran na da budem miran???? Par dana poslije toga ja prolazim i srece njega, on sav ljubazan i servilan, kaze da ce pronijeti vaz po komsiluku za moj auto itd, kad ja vidim na Puntu ispred haustora pored dignuti brisaci. Sta je ovo? Kao padobranac se uvalio pa mu neko digao brisace da ga upozori! Kakvi padobranci, jeste li vi normalni? Kad on, kao nije uredu da se ljudi koji ne stanuju tu parkiraju. O cemu pricas, gdje vi parkirate kad maknete iz svoje mahale????? Ja se poceo trest od bijesa! On se nesto poceo vadit, klasicna seljacka.
Neki dan, brat parkira u ulicu gdje je dozvoljeno parkiranje, a prolazi lik mu govori da ne parkirara tu, to je samo za stanare bla, bla. Buraz ga pita ima li kakav znak da je to samo za stanare. Naravno da nema, javni parking, pomnozi ga s 0 i nastavi razligu. Kad se vrati odvaljen zadnji brisac! Sta da covjek uradi takvom debilu, pogotovo sto je bio u auto dok je branio da se parkira (pa mu se lako mozes osvetti)????
Znaci na dva auta na pravdi boga 300 KM stete zbog tudjeg primitivizma...
jest cda ne mozes sa sigurnoscu znati ko je bratu odvalio brisac,ali jel,odvaliti sve brisace i retrovizore,izbusiti gume, tom koji je kao zabranjivao burazu da parkira,pa nek konta sta to bi
Ned071 wrote:nije stvar papanluka, stvar je bezobrazluka... jbt ja sam federalne inspektore morao prijavit zbog kurcobolje i parkiranja na prolaz... policija ne kaznjava i zato je to tako. nikome ne salje pauka, nema prasinara da lijepe kazne, nema patrola i postalo je haotično... ja sam vise odustao od zvanja i slanja mailova...
da,previse ima tolerancije za nepropisno parkiranje
Ned071 wrote:nije stvar papanluka, stvar je bezobrazluka... jbt ja sam federalne inspektore morao prijavit zbog kurcobolje i parkiranja na prolaz... policija ne kaznjava i zato je to tako. nikome ne salje pauka, nema prasinara da lijepe kazne, nema patrola i postalo je haotično... ja sam vise odustao od zvanja i slanja mailova...
o tome ti pricam,cak i je i vecina na pozicijama go papak stranacki,nemoj da se zamjera nekome ko ga je doveo u grad
Ne mora biti papak. Jednostavno je. Sto ne bi na balkon parkirao kad ga niko nece kaznit... Eno ti Lole na Malti. Marka sat na parkingu 10 metara od ulaza, al jok, parkira na zivu ogradu, pod znak zabrane i jos ga cica gore dolje... Zato sto drotovi ne kaznjavaju i boli ih ku..c sto se ne moze proci
Ned071 wrote:Ne mora biti papak. Jednostavno je. Sto ne bi na balkon parkirao kad ga niko nece kaznit... Eno ti Lole na Malti. Marka sat na parkingu 10 metara od ulaza, al jok, parkira na zivu ogradu, pod znak zabrane i jos ga cica gore dolje... Zato sto drotovi ne kaznjavaju i boli ih ku..c sto se ne moze proci
gledam prije par mjeseci ovdje u zenici,pjesacka patrola,ne saobracajna,kombi parkiran na pj. prelazu,citavom duzinom,širinopm,svako ko hoce preci ulicu mora obici kombi,i patrola isto to uradi,ni da pomisle da sacekaju minut.dva da vide hioce li se vozac pojaviti pa da ga upozore da je parkirao na pj. prelazu,shvatam da nisui saobracajci,ali valjda bar mogu upozoriti,ili nazvati dezurnog da posalje saob. patrolu