Dešavanja u Srbiji
- CSKA
#23876 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa mozda se odgovor nalazi bas u tvojoj konstataciji...da im je trebao zbog Kosova.Sta se konkretno desilo u periodu 1996 do 1998 kada je pocelo puskarati na Kosovu,nista konkretno(osim protesta).
Sa Milosevicem na celu Srbije,SR Jugolslavije nezavisnot Kosova je dosla brzo,pitanje je koliko bi se to vuklo da je npr 1996 ili 1997 dosao Draskovic ili Djindjic.
Sa Milosevicem na celu Srbije,SR Jugolslavije nezavisnot Kosova je dosla brzo,pitanje je koliko bi se to vuklo da je npr 1996 ili 1997 dosao Draskovic ili Djindjic.
- Johnzy
#23877 Re: Dešavanja u Srbiji
Jesi li ti svestan šta pričaš? Koliko ti godina imaš? Jesi li uopšte bio svesno biće 91.-95. ili i dalje nisi? A gde su onda poginuli svi oni čija se imena nalaze na spomenicima širom Srbije palim u ratovima devedesetih? I još nešto, da ne misliš da vređaš nekoga ko je doživeo u praksi genocid? Lako je tebi da napišeš "genocid" jer ga ti nisi osetio, i misliš da je to samo reč. Ne podržavam pljuvanje Srbije po svaku cenu, ali ti i tebi slični su uzročnik zašto se ovde svašta može pročitati o Srbiji i što ne možemo da se operemo još sto godina. Kada vidiš snimke iz Srebrenice, obrati pažnju na autobuse poznatih autoprevoznika. Ja sam zapamtio Strelu - Lazarevac i Autoprevoz - Kruševac, šta su ti, inače lokalni prevoznici radili tamo i ko ih je dovezao? Koliko dana treba da se organizuje dolazak tih autobusa? To je samo jedan detalj, koji već upliće mnogo. Za jedan narod, koji je preživeo Mađarske zločine u Prvom svetskom ratu i Jasenovac i Kragujevac u Drugom svetskom ratu, Srebrenica je nešto za šta nema ama nikakvog opravdanja. Mi, Srbi, prvi bi trebali znati kako je to. I koja patologija tebe dovodi ovde da ti nešto nekome dokazuješ? Idi, vrati se iz koje si rupe izmileo.blabla11bg wrote:AUUUU, PA VAMA je krivo sto ne mozete da mi pokazete to. Znate kako Srbija je pomalga Srbe u BIH, zato sto su to njen narod, koji je u susedstvu u ratu, Specijalci/doborovljci to je smejurija covece, ako su tebi recimo 15 specijalaca dokaz da je SRB izvrsila agresiju onda idi i rokni se. Sve drzave na svetu mute nesto, Srbija je zelela parce BIH ZA SEBE, to je jasno, ali gde je u svemu tome Srbija oznacena kao legalno agresor i napala suverenu drzavu, sa svojom vojskom, sastavljenom od svojih grajdan, znaci suko Srbijanske vojske, ne sukob VRS sa tenkovima i artiljerijom iz kasarna iz BOSNE. Gde je tu Srbijanska vojska covece, to me zanima. Srbija jeste htela deo Bosne za sebe, to zeli i danas, to svi znaju, ali gde je Srbija oznacena kao agresor, sudskim presudama. Vi ste ratovali protiv VRS i svo to tenkovsko oruzje je bilo iz Bosne. Iz Srbije je doslo, 25 specialaca, i dobrovoljci/kriminalci kao i iz Irana/RUsije i ko zna odakle sve ne. Srbija nije agresor na suverenu BIH, jer nikad nije osudjena, i nikad nije presla drinu sa svojom SRBIJANSKOM vojskom, e sad vi mozete da kakite sta zelite, sta je Srbiaj ima na umu, da li veliku Srbiju ili preveliku Srbiju, to je nesto drugo, da li je pomagala politicki/diplomatski/ finansijksi Srbe u BIH, u odredjenoj meri, kao i sve strane koje su primale pomoc, pa cak i AMeri su bombardovali srpske polozaje, jer su i oni izvrsili agresiju na BIH. Znam, boli vas, i znam da je tako jbga, sto nemate presude HAGA i sudova da je Srbija izvrsila agresiju, a ratnu odstetu ne zelite da trazi iako tvrdite da smo izvrsili agresiju. Evo sud u Hagu ce osuditi zna se kog, a Srbija je oslobodjena, cao, nema jednostavno, nema Srbijanske vojske u nezavisnoj BIH, jbga, nismo vas napali vojno, agrsijom, pogresno vas ucili jbga od mnogih frustracija, evo sad vam i sud to dokazao, nema nista do odstete, i sad mozete sami sebi u bradu da pricate o agresiji
-
radostan dan
#23878 Re: Dešavanja u Srbiji
čmoljo, ja više ovu diskusiju ne mogu ni čitat ni trpit...
imamo li odobrenje da se comebackiramo na lepu natu?

imamo li odobrenje da se comebackiramo na lepu natu?
-
blabla11bg
#23879 Re: Dešavanja u Srbiji
Prvo, genocid sam stavio pod navodnicima, da pokazem kako mogu i ja da ne postujem presude i sud, kao i sto oni ne postuju misljenja sudova i presude oko agresije Srbije. Da, u Srebrenici se desio genocid i to nije tema. Tema, a postavljam i tebi pitanje, i kazem, da li mislis da me boli kurac ciji su autobusi bili?? Pricamo o VOJSCI, o agresiji vojnoj, kako ovi tvrde, kapiras? Samo sam pricao o agresiji Srbije, koja ne postoji, i nigde nije presudjeno tako, da se Srbija proglasava agresorom? Da li ima negde toga? Nema. SRBIJA JE htela veliku Srbiju i htela je etnicki da ocisti te prostore!! Pa ja to savrseno znam! Ali pricamo o agresiji kako Bosnjaci tvrde na Bosnu, vojnoj. Znaci i ti koji su i ubijali po Srebrenici i ostalim gradovima, su bili iz Bosne, ne iz Srbije, kao vojnici, ONI KOJI SU BILI IZ SRB, su bili dobrovoljci i KRIMINALCI? Zar nije tako? Sta mi onda pametujes tu, zelim da mi neko dokaze da je Srbija vojno napala sa svojom vojskom Bosnu nezavisnu, a to sta je Srbija imala u planu, da radi, da proteruje, logisticka podrska, to nije agresija, vec podrzavanje gradjanskog sukoba, odnosno jedne strane u gradjanskom ratu. Srbija tada je bila sasava, ali ne i dovoljno glupa, da posalje svoje jedinice na teritorije priznate Bosne, pa da posle na sudu plati odstetu za rat i agresiju. To se nije desilo, osim nekakvih specijalaca, sto je urnebesno smesno. Ti grobovi u SRB su od dobrovoljaca i pljackasa i kriminalaca, koji su isli da pljackaju po Bosni, nezavisno od toga od kog naroda pljackaju, upoznao sam takve ljude, sljam, samo da se pljacka, ostali su placenici i ubice, recimo da li je danas Bosna izvrsila agresiju na Siriju, posto su placenini vehabije ili sta li su vec, tamo? E o tome govorimo, da bi neka zemlja izvrsila agresiju na drugu je da njena vojska udje na teritorjiu druge drzave. Srbijanska vojska nikada nije krocila na tlo Bosne. Rekao sam na koga mislim.Drugo, mislis da ja ne znam sta je sve Srbija htela? Veliku Srbiju, svoj deo teritorije, podrravala je nastavak gradjanskog rata u Bosni, svoju narod u Bosni je pomagala, i slala kriminalce i dobrovoljce, ali VOJSKA nikad nije krocila iz Srbije. Tako da nema potrebe da mi pametujes. Srbija je HTELA Bosnu i veliku Srbiju, ali nije izvrsila agresiju na BIH, vec je iskoristila gradjanski rat u Bosni, za svoje ciljeve. Srbi u Bosni su bili mudriji, pokupili naoruzanje iz BOSANSKIH kasarni, i Bosnjaci kad videli tu silu sa oruzjem, proglasili agresiju iz Srbije. Srbija je tajno zelela da unisti Bosnu, zeli i danas naravno, nista tu nije cudno iz Srbijanske perspektive, svaka drzava ima svoje interese, ali je pazila da ne bude optuzena za agresiju i upad na teritoriju druge drzave. E ZATO TOGA DANAS NEMA, i ti i ostali mozete samo da penite, agresije nema nigde u Hagu, u sudovima, odstete nema, idemo dalje. I poslednje optuznice pokazuje tako, iako su ovi krizi za mnoge stvari. Srbija nije izvrsila agresiju na Bosnu, jebe mi se dali je htela da je unisti ,jeste htela je i hoce i danas to, ali agresija nije izvrsena vec je u pitanju gradjanski rat PODUPREN od strane Srbije/Hrvatske i svetskih sila. Tako je, sve dok neko ne utvrdi drugacije, ali to je gotova prica, Bosnjaci mogu da misle sada sta zele, sudovu kako su presudili to je sto je, nema agresije, nema odstete, pala optuzba protiv Srbije. A posto dugo pratim sve ovo, tacno sam znao da ce sve ovako da se zavrsi i da jednostavno nema agresije iz Srbije. Nastavite da penite, ili mi nadjite nesto sto PRAVNO pobija moju tezu.Johnzy wrote:Jesi li ti svestan šta pričaš? Koliko ti godina imaš? Jesi li uopšte bio svesno biće 91.-95. ili i dalje nisi? A gde su onda poginuli svi oni čija se imena nalaze na spomenicima širom Srbije palim u ratovima devedesetih? I još nešto, da ne misliš da vređaš nekoga ko je doživeo u praksi genocid? Lako je tebi da napišeš "genocid" jer ga ti nisi osetio, i misliš da je to samo reč. Ne podržavam pljuvanje Srbije po svaku cenu, ali ti i tebi slični su uzročnik zašto se ovde svašta može pročitati o Srbiji i što ne možemo da se operemo još sto godina. Kada vidiš snimke iz Srebrenice, obrati pažnju na autobuse poznatih autoprevoznika. Ja sam zapamtio Strelu - Lazarevac i Autoprevoz - Kruševac, šta su ti, inače lokalni prevoznici radili tamo i ko ih je dovezao? Koliko dana treba da se organizuje dolazak tih autobusa? To je samo jedan detalj, koji već upliće mnogo. Za jedan narod, koji je preživeo Mađarske zločine u Prvom svetskom ratu i Jasenovac i Kragujevac u Drugom svetskom ratu, Srebrenica je nešto za šta nema ama nikakvog opravdanja. Mi, Srbi, prvi bi trebali znati kako je to. I koja patologija tebe dovodi ovde da ti nešto nekome dokazuješ? Idi, vrati se iz koje si rupe izmileo.blabla11bg wrote:AUUUU, PA VAMA je krivo sto ne mozete da mi pokazete to. Znate kako Srbija je pomalga Srbe u BIH, zato sto su to njen narod, koji je u susedstvu u ratu, Specijalci/doborovljci to je smejurija covece, ako su tebi recimo 15 specijalaca dokaz da je SRB izvrsila agresiju onda idi i rokni se. Sve drzave na svetu mute nesto, Srbija je zelela parce BIH ZA SEBE, to je jasno, ali gde je u svemu tome Srbija oznacena kao legalno agresor i napala suverenu drzavu, sa svojom vojskom, sastavljenom od svojih grajdan, znaci suko Srbijanske vojske, ne sukob VRS sa tenkovima i artiljerijom iz kasarna iz BOSNE. Gde je tu Srbijanska vojska covece, to me zanima. Srbija jeste htela deo Bosne za sebe, to zeli i danas, to svi znaju, ali gde je Srbija oznacena kao agresor, sudskim presudama. Vi ste ratovali protiv VRS i svo to tenkovsko oruzje je bilo iz Bosne. Iz Srbije je doslo, 25 specialaca, i dobrovoljci/kriminalci kao i iz Irana/RUsije i ko zna odakle sve ne. Srbija nije agresor na suverenu BIH, jer nikad nije osudjena, i nikad nije presla drinu sa svojom SRBIJANSKOM vojskom, e sad vi mozete da kakite sta zelite, sta je Srbiaj ima na umu, da li veliku Srbiju ili preveliku Srbiju, to je nesto drugo, da li je pomagala politicki/diplomatski/ finansijksi Srbe u BIH, u odredjenoj meri, kao i sve strane koje su primale pomoc, pa cak i AMeri su bombardovali srpske polozaje, jer su i oni izvrsili agresiju na BIH. Znam, boli vas, i znam da je tako jbga, sto nemate presude HAGA i sudova da je Srbija izvrsila agresiju, a ratnu odstetu ne zelite da trazi iako tvrdite da smo izvrsili agresiju. Evo sud u Hagu ce osuditi zna se kog, a Srbija je oslobodjena, cao, nema jednostavno, nema Srbijanske vojske u nezavisnoj BIH, jbga, nismo vas napali vojno, agrsijom, pogresno vas ucili jbga od mnogih frustracija, evo sad vam i sud to dokazao, nema nista do odstete, i sad mozete sami sebi u bradu da pricate o agresiji
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#23880 Re: Dešavanja u Srbiji
Jesi li ti lud ili ti noge smrde?blabla11bg wrote:Prvo, genocid sam stavio pod navodnicima, da pokazem kako mogu i ja da ne postujem presude i sud, kao i sto oni ne postuju misljenja sudova i presude oko agresije Srbije. Da, u Srebrenici se desio genocid i to nije tema. Tema, a postavljam i tebi pitanje, i kazem, da li mislis da me boli kurac ciji su autobusi bili?? Pricamo o VOJSCI, o agresiji vojnoj, kako ovi tvrde, kapiras? Samo sam pricao o agresiji Srbije, koja ne postoji, i nigde nije presudjeno tako, da se Srbija proglasava agresorom? Da li ima negde toga? Nema. SRBIJA JE htela veliku Srbiju i htela je etnicki da ocisti te prostore!! Pa ja to savrseno znam! Ali pricamo o agresiji kako Bosnjaci tvrde na Bosnu, vojnoj. Znaci i ti koji su i ubijali po Srebrenici i ostalim gradovima, su bili iz Bosne, ne iz Srbije, kao vojnici, ONI KOJI SU BILI IZ SRB, su bili dobrovoljci i KRIMINALCI? Zar nije tako? Sta mi onda pametujes tu, zelim da mi neko dokaze da je Srbija vojno napala sa svojom vojskom Bosnu nezavisnu, a to sta je Srbija imala u planu, da radi, da proteruje, logisticka podrska, to nije agresija, vec podrzavanje gradjanskog sukoba, odnosno jedne strane u gradjanskom ratu. Srbija tada je bila sasava, ali ne i dovoljno glupa, da posalje svoje jedinice na teritorije priznate Bosne, pa da posle na sudu plati odstetu za rat i agresiju. To se nije desilo, osim nekakvih specijalaca, sto je urnebesno smesno. Ti grobovi u SRB su od dobrovoljaca i pljackasa i kriminalaca, koji su isli da pljackaju po Bosni, nezavisno od toga od kog naroda pljackaju, upoznao sam takve ljude, sljam, samo da se pljacka, ostali su placenici i ubice, recimo da li je danas Bosna izvrsila agresiju na Siriju, posto su placenini vehabije ili sta li su vec, tamo? E o tome govorimo, da bi neka zemlja izvrsila agresiju na drugu je da njena vojska udje na teritorjiu druge drzave. Srbijanska vojska nikada nije krocila na tlo Bosne. Rekao sam na koga mislim.Drugo, mislis da ja ne znam sta je sve Srbija htela? Veliku Srbiju, svoj deo teritorije, podrravala je nastavak gradjanskog rata u Bosni, svoju narod u Bosni je pomagala, i slala kriminalce i dobrovoljce, ali VOJSKA nikad nije krocila iz Srbije. Tako da nema potrebe da mi pametujes. Srbija je HTELA Bosnu i veliku Srbiju, ali nije izvrsila agresiju na BIH, vec je iskoristila gradjanski rat u Bosni, za svoje ciljeve. Srbi u Bosni su bili mudriji, pokupili naoruzanje iz BOSANSKIH kasarni, i Bosnjaci kad videli tu silu sa oruzjem, proglasili agresiju iz Srbije. Srbija je tajno zelela da unisti Bosnu, zeli i danas naravno, nista tu nije cudno iz Srbijanske perspektive, svaka drzava ima svoje interese, ali je pazila da ne bude optuzena za agresiju i upad na teritoriju druge drzave. E ZATO TOGA DANAS NEMA, i ti i ostali mozete samo da penite, agresije nema nigde u Hagu, u sudovima, odstete nema, idemo dalje. I poslednje optuznice pokazuje tako, iako su ovi krizi za mnoge stvari. Srbija nije izvrsila agresiju na Bosnu, jebe mi se dali je htela da je unisti ,jeste htela je i hoce i danas to, ali agresija nije izvrsena vec je u pitanju gradjanski rat PODUPREN od strane Srbije/Hrvatske i svetskih sila. Tako je, sve dok neko ne utvrdi drugacije, ali to je gotova prica, Bosnjaci mogu da misle sada sta zele, sudovu kako su presudili to je sto je, nema agresije, nema odstete, pala optuzba protiv Srbije. A posto dugo pratim sve ovo, tacno sam znao da ce sve ovako da se zavrsi i da jednostavno nema agresije iz Srbije. Nastavite da penite, ili mi nadjite nesto sto PRAVNO pobija moju tezu.Johnzy wrote:Jesi li ti svestan šta pričaš? Koliko ti godina imaš? Jesi li uopšte bio svesno biće 91.-95. ili i dalje nisi? A gde su onda poginuli svi oni čija se imena nalaze na spomenicima širom Srbije palim u ratovima devedesetih? I još nešto, da ne misliš da vređaš nekoga ko je doživeo u praksi genocid? Lako je tebi da napišeš "genocid" jer ga ti nisi osetio, i misliš da je to samo reč. Ne podržavam pljuvanje Srbije po svaku cenu, ali ti i tebi slični su uzročnik zašto se ovde svašta može pročitati o Srbiji i što ne možemo da se operemo još sto godina. Kada vidiš snimke iz Srebrenice, obrati pažnju na autobuse poznatih autoprevoznika. Ja sam zapamtio Strelu - Lazarevac i Autoprevoz - Kruševac, šta su ti, inače lokalni prevoznici radili tamo i ko ih je dovezao? Koliko dana treba da se organizuje dolazak tih autobusa? To je samo jedan detalj, koji već upliće mnogo. Za jedan narod, koji je preživeo Mađarske zločine u Prvom svetskom ratu i Jasenovac i Kragujevac u Drugom svetskom ratu, Srebrenica je nešto za šta nema ama nikakvog opravdanja. Mi, Srbi, prvi bi trebali znati kako je to. I koja patologija tebe dovodi ovde da ti nešto nekome dokazuješ? Idi, vrati se iz koje si rupe izmileo.blabla11bg wrote:AUUUU, PA VAMA je krivo sto ne mozete da mi pokazete to. Znate kako Srbija je pomalga Srbe u BIH, zato sto su to njen narod, koji je u susedstvu u ratu, Specijalci/doborovljci to je smejurija covece, ako su tebi recimo 15 specijalaca dokaz da je SRB izvrsila agresiju onda idi i rokni se. Sve drzave na svetu mute nesto, Srbija je zelela parce BIH ZA SEBE, to je jasno, ali gde je u svemu tome Srbija oznacena kao legalno agresor i napala suverenu drzavu, sa svojom vojskom, sastavljenom od svojih grajdan, znaci suko Srbijanske vojske, ne sukob VRS sa tenkovima i artiljerijom iz kasarna iz BOSNE. Gde je tu Srbijanska vojska covece, to me zanima. Srbija jeste htela deo Bosne za sebe, to zeli i danas, to svi znaju, ali gde je Srbija oznacena kao agresor, sudskim presudama. Vi ste ratovali protiv VRS i svo to tenkovsko oruzje je bilo iz Bosne. Iz Srbije je doslo, 25 specialaca, i dobrovoljci/kriminalci kao i iz Irana/RUsije i ko zna odakle sve ne. Srbija nije agresor na suverenu BIH, jer nikad nije osudjena, i nikad nije presla drinu sa svojom SRBIJANSKOM vojskom, e sad vi mozete da kakite sta zelite, sta je Srbiaj ima na umu, da li veliku Srbiju ili preveliku Srbiju, to je nesto drugo, da li je pomagala politicki/diplomatski/ finansijksi Srbe u BIH, u odredjenoj meri, kao i sve strane koje su primale pomoc, pa cak i AMeri su bombardovali srpske polozaje, jer su i oni izvrsili agresiju na BIH. Znam, boli vas, i znam da je tako jbga, sto nemate presude HAGA i sudova da je Srbija izvrsila agresiju, a ratnu odstetu ne zelite da trazi iako tvrdite da smo izvrsili agresiju. Evo sud u Hagu ce osuditi zna se kog, a Srbija je oslobodjena, cao, nema jednostavno, nema Srbijanske vojske u nezavisnoj BIH, jbga, nismo vas napali vojno, agrsijom, pogresno vas ucili jbga od mnogih frustracija, evo sad vam i sud to dokazao, nema nista do odstete, i sad mozete sami sebi u bradu da pricate o agresiji
Covjek ti pokaze par presuda i PRAVNO pobija sve tvoje "teze" a ti ko idiot trazis nesto sto si vec dobio.
- dalmatinka
#23881 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo da se umiješam, kao padobranac, priznam jer nisam sve čitala. Dakle Hrvatska u tom trenutku nije bila priznata, ali je priznata 15. siječnja 1992. godine. JNA je i dalje harala Hrvatskom. Međunarodno priznatom državom. U isto vrijeme hrvatski državljani iz Vukovara su i dalje boravili po logorima u Srbiji. Kako to? Nešto ne štima.hercegovac_pravi"]Čovječe gdje vi živiteblabla11bg wrote:A 91. se misli na Vukovar verovatno, nisam siguran, a tada HR nije bila priznata drzava, vec deo Jugoslavije koji se odvaja od odstatka Juge.Havatar wrote:http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... o-dnevnica
NAŠ zastupnik će pred Velikim većem morati ponovo da obrazloži osnovanost tužbe kako bi se utvrdio tačan iznos dnevnica, ali će isplate svakako biti. Veterani traže da za maksimalan broj dana učešća u ratu bude plaćeno 240.000 dinara po osobi, plus kamate - kaže predsednik SAVEZA UDRUZENJA BORACA 1991-1999. RS Dušan Nikolić.
Gde ti tu vidis agresiju na BIH, ti ljudi su ucestovali u ratu na Kosovu i Slavoni verujem, a tada HR nije bila priznata drzava. U Bosnu nikad nijedna Srbijanska vojna jedninica osim 15/16 specijalaca koje spominjete, nije usla, to je fakat, to je ostal zapisano , i to ne mozete da promenite. I pitam da li cete nas tuziti za agresiju, jer je stvarno smesno da nekog nazivas agresorom, a neces da ga tuzis da mu uzmes pare covece!![]()
-
hercegovac_pravi
#23882 Re: Dešavanja u Srbiji
91, ne 92-ge a Ovčara se desila 6 mjeseci kasnije..eno ti presude u istom postudalmatinka wrote:Samo da se umiješam, kao padobranac, priznam jer nisam sve čitala. Dakle Hrvatska u tom trenutku nije bila priznata, ali je priznata 15. siječnja 1992. godine. JNA je i dalje harala Hrvatskom. Međunarodno priznatom državom. U isto vrijeme hrvatski državljani iz Vukovara su i dalje boravili po logorima u Srbiji. Kako to? Nešto ne štima.hercegovac_pravi"]Čovječe gdje vi živiteblabla11bg wrote:A 91. se misli na Vukovar verovatno, nisam siguran, a tada HR nije bila priznata drzava[/size], vec deo Jugoslavije koji se odvaja od odstatka Juge.
Gde ti tu vidis agresiju na BIH, ti ljudi su ucestovali u ratu na Kosovu i Slavoni verujem, a tada HR nije bila priznata drzava. U Bosnu nikad nijedna Srbijanska vojna jedninica osim 15/16 specijalaca koje spominjete, nije usla, to je fakat, to je ostal zapisano , i to ne mozete da promenite. I pitam da li cete nas tuziti za agresiju, jer je stvarno smesno da nekog nazivas agresorom, a neces da ga tuzis da mu uzmes pare covece!![]()
- dalmatinka
#23883 Re: Dešavanja u Srbiji
@hercegovac_pravi - nebitno o datumima, ja sam samo htjela reći ako se pravdaju da Hrvatska nije bila priznata država u trenutku agresije, što su radili u njoj nakon priznanja - i to godinama? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- dalmatinka
-
Bodkin
#23886 Re: Dešavanja u Srbiji
moze jedno logicko pitanjedalmatinka wrote:@hercegovac_pravi - nebitno o datumima, ja sam samo htjela reći ako se pravdaju da Hrvatska nije bila priznata država u trenutku agresije, što su radili u njoj nakon priznanja - i to godinama?
prije nego sto mi odgovoris sa protupitanjem ne podrzavam trazenje svojih prava tenkovima
- dalmatinka
#23887 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne govorim ja o ljudima iz Knina, nego o JNA. Valjda uočavaš razliku.Bodkin wrote:moze jedno logicko pitanjedalmatinka wrote:@hercegovac_pravi - nebitno o datumima, ja sam samo htjela reći ako se pravdaju da Hrvatska nije bila priznata država u trenutku agresije, što su radili u njoj nakon priznanja - i to godinama?sta su bili ti tenkovi prije proglasenja? i sta su bili ti ljudi nakon proglasenja ( ljudi iz npr knina)? ili nisu imali sta raditi tu nakon proglasenja
![]()
prije nego sto mi odgovoris sa protupitanjem ne podrzavam trazenje svojih prava tenkovima
-
hercegovac_pravi
#23888 Re: Dešavanja u Srbiji
Bodkin wrote:moze jedno logicko pitanjedalmatinka wrote:@hercegovac_pravi - nebitno o datumima, ja sam samo htjela reći ako se pravdaju da Hrvatska nije bila priznata država u trenutku agresije, što su radili u njoj nakon priznanja - i to godinama?sta su bili ti tenkovi prije proglasenja? i sta su bili ti ljudi nakon proglasenja ( ljudi iz npr knina)? ili nisu imali sta raditi tu nakon proglasenja
![]()
Žalbeno veće je danas Veselina Šljivančanina, bivšeg visokog oficira Jugoslovenske narodne armije (JNA)..............Dana 20. novembra 1991, vojnici JNA su izabrane pojedince iz bolnice ukrcali u autobuse i prvo ih transportovali do kasarne JNA u Vukovaru
http://www.icty.org/sid/10132
-
Bodkin
#23889 Re: Dešavanja u Srbiji
i ja o njima ali prije proglasenjadalmatinka wrote:Ne govorim ja o ljudima iz Knina, nego o JNA. Valjda uočavaš razliku.Bodkin wrote:moze jedno logicko pitanjedalmatinka wrote:@hercegovac_pravi - nebitno o datumima, ja sam samo htjela reći ako se pravdaju da Hrvatska nije bila priznata država u trenutku agresije, što su radili u njoj nakon priznanja - i to godinama?sta su bili ti tenkovi prije proglasenja? i sta su bili ti ljudi nakon proglasenja ( ljudi iz npr knina)? ili nisu imali sta raditi tu nakon proglasenja
![]()
- dalmatinka
#23890 Re: Dešavanja u Srbiji
Prije ili poslije proglašenja ostaje pitanje da li su se smjeli postaviti samo na jednu stranu? Moram nešto proguglati, ako uspijem pronaći poslati ću ti na PP.Bodkin
i ja o njima ali prije proglasenja
-
hercegovac_pravi
#23891 Re: Dešavanja u Srbiji
Bodkin wrote:i ja o njima ali prije proglasenjadalmatinka wrote:Ne govorim ja o ljudima iz Knina, nego o JNA. Valjda uočavaš razliku.Bodkin wrote:
moze jedno logicko pitanjesta su bili ti tenkovi prije proglasenja? i sta su bili ti ljudi nakon proglasenja ( ljudi iz npr knina)? ili nisu imali sta raditi tu nakon proglasenja
![]()
25. Juna 1991 - Hrvatski sabor proglašava neovisnost i donosi odluku da se taj dan slavi kao Dan državnosti. Isti dan neovisnostŽalbeno veće je danas Veselina Šljivančanina, bivšeg visokog oficira Jugoslovenske narodne armije (JNA)..............Dana 20. novembra 1991, vojnici JNA su izabrane pojedince iz bolnice ukrcali u autobuse i prvo ih transportovali do kasarne JNA u Vukovaru
http://www.icty.org/sid/10132
-
Bodkin
#23892 Re: Dešavanja u Srbiji
ma vidi nemoj misliti da te provociramdalmatinka wrote:Prije ili poslije proglašenja ostaje pitanje da li su se smjeli postaviti samo na jednu stranu? Moram nešto proguglati, ako uspijem pronaći poslati ću ti na PP.Bodkin
i ja o njima ali prije proglasenja
ali dobro, kako sam rekao vec, apsolutno ne podrzavam ostvarivanje prava tenkovima. prijetnjama, ucjenama ili dogovorom da ali nikako oruzjem. pozz
-
Biene Maya
#23893 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti si pravi bla-bla. Imas nepismeni stvore na stotine video snimaka, kako srbijanski avioni bombarduju Bosnu. Imas ne pismeni stvore video snimke kako u istocnoj Bosni sa vase agresorske strane bombardujete nasu zemlju sa tenkovima i topovima. Imas debilu i snimke kako srbijanska vojska ravna Prijedor i okolinu i tako skoru cijelu drzavu. I na kraju debilcino imas i samo priznanje vaseg generala Kukanjca. Ili smo mi to mozda sanjali. Ovo ti je samo par primjera istine i samo istine. E bas si prava debilcina.blabla11bg wrote:Prvo, genocid sam stavio pod navodnicima, da pokazem kako mogu i ja da ne postujem presude i sud, kao i sto oni ne postuju misljenja sudova i presude oko agresije Srbije. Da, u Srebrenici se desio genocid i to nije tema. Tema, a postavljam i tebi pitanje, i kazem, da li mislis da me boli kurac ciji su autobusi bili?? Pricamo o VOJSCI, o agresiji vojnoj, kako ovi tvrde, kapiras? Samo sam pricao o agresiji Srbije, koja ne postoji, i nigde nije presudjeno tako, da se Srbija proglasava agresorom? Da li ima negde toga? Nema. SRBIJA JE htela veliku Srbiju i htela je etnicki da ocisti te prostore!! Pa ja to savrseno znam! Ali pricamo o agresiji kako Bosnjaci tvrde na Bosnu, vojnoj. Znaci i ti koji su i ubijali po Srebrenici i ostalim gradovima, su bili iz Bosne, ne iz Srbije, kao vojnici, ONI KOJI SU BILI IZ SRB, su bili dobrovoljci i KRIMINALCI? Zar nije tako? Sta mi onda pametujes tu, zelim da mi neko dokaze da je Srbija vojno napala sa svojom vojskom Bosnu nezavisnu, a to sta je Srbija imala u planu, da radi, da proteruje, logisticka podrska, to nije agresija, vec podrzavanje gradjanskog sukoba, odnosno jedne strane u gradjanskom ratu. Srbija tada je bila sasava, ali ne i dovoljno glupa, da posalje svoje jedinice na teritorije priznate Bosne, pa da posle na sudu plati odstetu za rat i agresiju. To se nije desilo, osim nekakvih specijalaca, sto je urnebesno smesno. Ti grobovi u SRB su od dobrovoljaca i pljackasa i kriminalaca, koji su isli da pljackaju po Bosni, nezavisno od toga od kog naroda pljackaju, upoznao sam takve ljude, sljam, samo da se pljacka, ostali su placenici i ubice, recimo da li je danas Bosna izvrsila agresiju na Siriju, posto su placenini vehabije ili sta li su vec, tamo? E o tome govorimo, da bi neka zemlja izvrsila agresiju na drugu je da njena vojska udje na teritorjiu druge drzave. Srbijanska vojska nikada nije krocila na tlo Bosne. Rekao sam na koga mislim.Drugo, mislis da ja ne znam sta je sve Srbija htela? Veliku Srbiju, svoj deo teritorije, podrravala je nastavak gradjanskog rata u Bosni, svoju narod u Bosni je pomagala, i slala kriminalce i dobrovoljce, ali VOJSKA nikad nije krocila iz Srbije. Tako da nema potrebe da mi pametujes. Srbija je HTELA Bosnu i veliku Srbiju, ali nije izvrsila agresiju na BIH, vec je iskoristila gradjanski rat u Bosni, za svoje ciljeve. Srbi u Bosni su bili mudriji, pokupili naoruzanje iz BOSANSKIH kasarni, i Bosnjaci kad videli tu silu sa oruzjem, proglasili agresiju iz Srbije. Srbija je tajno zelela da unisti Bosnu, zeli i danas naravno, nista tu nije cudno iz Srbijanske perspektive, svaka drzava ima svoje interese, ali je pazila da ne bude optuzena za agresiju i upad na teritoriju druge drzave. E ZATO TOGA DANAS NEMA, i ti i ostali mozete samo da penite, agresije nema nigde u Hagu, u sudovima, odstete nema, idemo dalje. I poslednje optuznice pokazuje tako, iako su ovi krizi za mnoge stvari. Srbija nije izvrsila agresiju na Bosnu, jebe mi se dali je htela da je unisti ,jeste htela je i hoce i danas to, ali agresija nije izvrsena vec je u pitanju gradjanski rat PODUPREN od strane Srbije/Hrvatske i svetskih sila. Tako je, sve dok neko ne utvrdi drugacije, ali to je gotova prica, Bosnjaci mogu da misle sada sta zele, sudovu kako su presudili to je sto je, nema agresije, nema odstete, pala optuzba protiv Srbije. A posto dugo pratim sve ovo, tacno sam znao da ce sve ovako da se zavrsi i da jednostavno nema agresije iz Srbije. Nastavite da penite, ili mi nadjite nesto sto PRAVNO pobija moju tezu.Johnzy wrote:Jesi li ti svestan šta pričaš? Koliko ti godina imaš? Jesi li uopšte bio svesno biće 91.-95. ili i dalje nisi? A gde su onda poginuli svi oni čija se imena nalaze na spomenicima širom Srbije palim u ratovima devedesetih? I još nešto, da ne misliš da vređaš nekoga ko je doživeo u praksi genocid? Lako je tebi da napišeš "genocid" jer ga ti nisi osetio, i misliš da je to samo reč. Ne podržavam pljuvanje Srbije po svaku cenu, ali ti i tebi slični su uzročnik zašto se ovde svašta može pročitati o Srbiji i što ne možemo da se operemo još sto godina. Kada vidiš snimke iz Srebrenice, obrati pažnju na autobuse poznatih autoprevoznika. Ja sam zapamtio Strelu - Lazarevac i Autoprevoz - Kruševac, šta su ti, inače lokalni prevoznici radili tamo i ko ih je dovezao? Koliko dana treba da se organizuje dolazak tih autobusa? To je samo jedan detalj, koji već upliće mnogo. Za jedan narod, koji je preživeo Mađarske zločine u Prvom svetskom ratu i Jasenovac i Kragujevac u Drugom svetskom ratu, Srebrenica je nešto za šta nema ama nikakvog opravdanja. Mi, Srbi, prvi bi trebali znati kako je to. I koja patologija tebe dovodi ovde da ti nešto nekome dokazuješ? Idi, vrati se iz koje si rupe izmileo.blabla11bg wrote:AUUUU, PA VAMA je krivo sto ne mozete da mi pokazete to. Znate kako Srbija je pomalga Srbe u BIH, zato sto su to njen narod, koji je u susedstvu u ratu, Specijalci/doborovljci to je smejurija covece, ako su tebi recimo 15 specijalaca dokaz da je SRB izvrsila agresiju onda idi i rokni se. Sve drzave na svetu mute nesto, Srbija je zelela parce BIH ZA SEBE, to je jasno, ali gde je u svemu tome Srbija oznacena kao legalno agresor i napala suverenu drzavu, sa svojom vojskom, sastavljenom od svojih grajdan, znaci suko Srbijanske vojske, ne sukob VRS sa tenkovima i artiljerijom iz kasarna iz BOSNE. Gde je tu Srbijanska vojska covece, to me zanima. Srbija jeste htela deo Bosne za sebe, to zeli i danas, to svi znaju, ali gde je Srbija oznacena kao agresor, sudskim presudama. Vi ste ratovali protiv VRS i svo to tenkovsko oruzje je bilo iz Bosne. Iz Srbije je doslo, 25 specialaca, i dobrovoljci/kriminalci kao i iz Irana/RUsije i ko zna odakle sve ne. Srbija nije agresor na suverenu BIH, jer nikad nije osudjena, i nikad nije presla drinu sa svojom SRBIJANSKOM vojskom, e sad vi mozete da kakite sta zelite, sta je Srbiaj ima na umu, da li veliku Srbiju ili preveliku Srbiju, to je nesto drugo, da li je pomagala politicki/diplomatski/ finansijksi Srbe u BIH, u odredjenoj meri, kao i sve strane koje su primale pomoc, pa cak i AMeri su bombardovali srpske polozaje, jer su i oni izvrsili agresiju na BIH. Znam, boli vas, i znam da je tako jbga, sto nemate presude HAGA i sudova da je Srbija izvrsila agresiju, a ratnu odstetu ne zelite da trazi iako tvrdite da smo izvrsili agresiju. Evo sud u Hagu ce osuditi zna se kog, a Srbija je oslobodjena, cao, nema jednostavno, nema Srbijanske vojske u nezavisnoj BIH, jbga, nismo vas napali vojno, agrsijom, pogresno vas ucili jbga od mnogih frustracija, evo sad vam i sud to dokazao, nema nista do odstete, i sad mozete sami sebi u bradu da pricate o agresiji
-
vivace
#23894 Re: Dešavanja u Srbiji
stavi mu neki link,uputi ga . ima mnogo ljudi u srbiji koji misle kao ovaj ovde. daj neki link,please.
a drugo ne znam sta ce vucicu da kupuje migove. da li se on to sprema za rat, neki novi...javno mnjenje sad zna u totalu da su i cetnici bili protiv nemaca ,da su i oni protiv fasista se tukli. posto je sad cela srbija cetnicka, a migovi spremni,sve je spremno.
a drugo ne znam sta ce vucicu da kupuje migove. da li se on to sprema za rat, neki novi...javno mnjenje sad zna u totalu da su i cetnici bili protiv nemaca ,da su i oni protiv fasista se tukli. posto je sad cela srbija cetnicka, a migovi spremni,sve je spremno.
- Johnzy
#23895 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti živiš u paralelnom univerzumu gde četnici vise s plafona. Je l' ti pričaš s nekim osim na forumu i da li zasnivaš to što pričaš na iskustvu ili na e-novinama? Jesu li i mala deca četnici ili im tek brada raste? Bože, ne bih voleo da sam ti.vivace wrote:stavi mu neki link,uputi ga . ima mnogo ljudi u srbiji koji misle kao ovaj ovde. daj neki link,please.
- Creasy
#23896 Re: Dešavanja u Srbiji
vivace wrote:stavi mu neki link,uputi ga . ima mnogo ljudi u srbiji koji misle kao ovaj ovde. daj neki link,please.
Paranoja (grč. παράνοια - "ludilo" ili "bezumnost")[1] je neizlječiva duševna bolest sa sumanutim idejama proganjanja i idejama umišljene veličine.[2] Osoba koja pati od ove bolesti proživljava tjeskobu i strah uzrokovan iracionalnim idejama odnosno nesposobnošću razlikovanja mašte od stvarnosti. Obično se pod tim podrazumijevaju psihopatološki simptomi vezani uz vjerovanje neke osobe da su on ili bliske osobe meta zavjere, zbog čega se kao jedan od sinonima za paranoju koristi i izraz manija proganjanja. Paranoja se najčešće javlja kao simptom duševnih bolesti, od kojih je najkarakterističnija paranoidna shizofrenija, ali se u starijoj psihijatrijskoj literaturi mogu naći i opisi tzv. "čiste" paranoje prilikom koje intelektualne sposobnosti pogođene osobe ostaju potpuno očuvane. Paranoja se također može javiti i kao posljedica specifičnih okolnosti (tzv. zatvorska psihoza), ali i tzv. induktivna psihoza, prilikom kojom paranoik svoje sumanute fiks-ideje uspjeva prenijeti i nametnuti sebi bliskim osobama.
-
vivace
#23897 Re: Dešavanja u Srbiji
e, svasta mi napisa. time bi castio i natasau kandic,posto jelte ja podsecam na nju...svasta.
-
vivace
#23898 Re: Dešavanja u Srbiji
izvini, ali ja tebe ne razumem. nqaravno da ono sto pisem je zasnovano na iskustvu. dakle, ne lazem niti umisljam. mozda sam prosto ja starija od tebe,pa imam mnogo iskustva .vidim stvari koje ti nisi mogao videti, jel si bio dete.pricam s raznim ljudima i iz njihovih prici slicno zakljucujem .Johnzy wrote:Ti živiš u paralelnom univerzumu gde četnici vise s plafona. Je l' ti pričaš s nekim osim na forumu i da li zasnivaš to što pričaš na iskustvu ili na e-novinama? Jesu li i mala deca četnici ili im tek brada raste? Bože, ne bih voleo da sam ti.vivace wrote:stavi mu neki link,uputi ga . ima mnogo ljudi u srbiji koji misle kao ovaj ovde. daj neki link,please.
imala sam ponudu da idem na casno predavanje - zasto je srbija satanizovana koje drzi neki hrvatski jevrejin.kaze mi drugar da je taj tip koji drzi predavanje, potpredsednik u dodikovoj vladi. mogu da zamislim kakvo ce to predavanje da bude,samo se pitam da li taj tip radi za pare.
pravo da ti kazem ,ne bih ni ja volela da sam ti.
zasto je toliko tesko da priznas da si pogresio ?
- Johnzy
#23899 Re: Dešavanja u Srbiji
Da je Srbija sređena, puna srećnih i normalnih ljudi, nije, ali da se na svakom ćošku viđaju četnici koji bi da kolju sve redom je jako daleko od istine. Izvini, ali normalni ljudi ne idu gradom i vrište: "Ja sam normalan!!!", i ne pišu grafite. Samo gledaju da prežive. A ti pričaš kako se ljudi u Srbiji hrane mesom Hrvata, Bosanaca i Albanaca, a samo si ti normalna, i eeeeventualno još dvoje, mada i oni su sumnjivi da su četnici. Očekujem da ćeš jednog dana, u bliskoj budućnosti početničiti i pustiti bradu i kamu iz usta. Jesi li nekad posumnjala da si i ti četnik? Možda jesi.vivace wrote: izvini, ali ja tebe ne razumem. nqaravno da ono sto pisem je zasnovano na iskustvu. dakle, ne lazem niti umisljam. mozda sam prosto ja starija od tebe,pa imam mnogo iskustva .vidim stvari koje ti nisi mogao videti, jel si bio dete.pricam s raznim ljudima i iz njihovih prici slicno zakljucujem .
imala sam ponudu da idem na casno predavanje - zasto je srbija satanizovana koje drzi neki hrvatski jevrejin.kaze mi drugar da je taj tip koji drzi predavanje, potpredsednik u dodikovoj vladi. mogu da zamislim kakvo ce to predavanje da bude,samo se pitam da li taj tip radi za pare.
pravo da ti kazem ,ne bih ni ja volela da sam ti.
- Creasy
#23900 Re: Dešavanja u Srbiji
Otkud znas da ona nema bradu?