Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
mishic

#23876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

skrbavi-admin wrote: 03/04/2025 14:03 Cinjenica je da je Alagic bacao ljude u smrt,
Opet nakaradna rečenica koju sam autor u daljem njenom objašnjenju demantuje.
Znaš li ti gospodine za Alagićeve srčane udare tokom agresije?! Jesi li kada čuo za njih?! Znaš li kako je izgledao i reagovao taj čovjek kada bi mu došle takve vijesti? Ali eto u nastavku si i sam sebe demantovao i priznao da rata bez žrtava nema niti može biti posebno kada je agresor neuporedivo jači.

Ljude u smrt, pogibiju, krvoprolića, ranjavanja, rušenja, paljenja, uništavanja i sva druga zla koja prate rat nije "bacao" Alagić nego oni koji su to osmislili, planirali i provodili ne vodeći računa i o kome i ni o čemu do o svojim ciljevima.
luckylaka

#23877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by luckylaka »

Kao neko ko prati sva politicka,sportska,muzika,kulturna i ostala desavanja i BiH(ali se ne petljam po furumima u sve)samo da porucim levatima da odjebu od nasih generala Alagic,Dudakovica,Nanica.Cak i cetnici ustaju kada se spomenu ova imena i jedino abdiceva gkvna ih pokusavaju poniziti pri svakom pomenu.Sorry za off na temi
mishic

#23878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

skrbavi-admin wrote: 03/04/2025 14:05 Pozdrav domovini.
Ne dao Bog da svi imamo takav "pozdrav" Domovini, jer Domovina se voli i brani uvijek, svugdje i svim sredstvima...

A omalovažavati i ponižavati one koji je brane i pri tome su i živote i dijelove tijela, i mnogo patnje, muke i straha žrtvovali za nju je drsko i b e z o b r a z n o
PM72

#23879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

konami666 wrote: 03/04/2025 13:49
PM72 wrote: 03/04/2025 13:45
konami666 wrote: 03/04/2025 13:42 I šta se dešava trenutno, kakva je situacija (pitam kao neko ko ne prati dnevno dešavanja)? Znam da je prije mjesec dva Dodik trebao da bude uhapsen jer ne poštuje zakon i jučer vidim u švedskim medijima da je Interpol odbio da ga lovi. Ne razumijem zašto ga ne uhapse u Bosni ako već nije pobjegao iz zemlje? Ako ga ne hapse da li to znaci da zakoni ne vaze? Zašto plaćati porez Naprimjer ako nema zakona? Ili su svi isti pred zakonom ili zakon ne postoji. Nema treće.
Meščini upućen si dobro u geografiju i dešavanja bivše domovine
Moram biti koliko toliko.
Poslušaj me...prestani pratiti šta se ovdje dešava...bićeš rahatniji.
gozila555

#23880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

dobro je fatmir u svojoj emisiji postavio pitanje,ako hocemo da smo pravna drzava,zasto bosnjacki politicari nisu od turske zahtjevali izrucenje sakiba mahmuljina sudu BiH,optuzenog za ratne zlocine.pa tim primjerom bi pokazali da zaista zele pravnu bih,i time bi pokazali srbima da se svi bez obzira na vjeru i naciju moraju isporucit sudu bh ako su za nesto optuzeni.
skoronikako

#23881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skoronikako »

sumirprimus wrote: 03/04/2025 14:00 ok dakle nemas podrsku evrope nista novo, reset na devedesete.
ne znam samo sta sad ocekuju ovi iz sdfa? otvoreni sukob? mislite da bi hapsenje dodika u ovim okolnostima proslo bez sukoba? i koliko je to pametno sada za nas s obzirom na svu situaciju u regiji i svijetu?
Dakle, rjesenje je dati 49% drzave. I onda ti kao napadas ovog sto je ponizavao nase borce koji su polozili zivot za drzavu? On pljuje njihov doprinos, a ti bi se lahko odrekao njihove zrtve. Svaka vam cast obojici.
kakotakonikako

#23882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakotakonikako »

dr_Evil wrote: 03/04/2025 14:14
kakotakonikako wrote: 03/04/2025 13:32
dr_Evil wrote: 03/04/2025 12:44

Znam ponesto. Nije to bas neka javna tajna, desilo se, nazalost.
Pa posto znam o tome dosta ( meni bliska osoba - trudnica je tada poginula - ako znas o tome , znas o kome se radi ) i onako kako si ti napisao, oni koji ne znaju mogu izvuci pogresan zakljucak, pogotovo oni koji i sada rade protiv Drzave Bosne i Hercegovine :bih:
Vjerovatno je rijec o A.G., zaista ne znam jesu li ti dogadjaji povezani, ali mislim da je to bilo malo ranije, da ne gibetim, jer nije moj kraj i jedino sta znam je iz jedne knjige(imam kuci, mogu na ljeto pogledati i posaljem ti), i raznih intervjua koje sam gledao, zadnji koji sam gledao gdje se to spominjalo je bio mislim sa Jusufom Trbicem. Ljudi su vraceni iz Gorazda autobusima(imaju snimci, poziv je bio od uzickog korpusa, ali organizacija od lokalnih ljudi, Bosnjaka), a znam da je jedan dio bio vracen iz sume.

Kako god, ne ponovilo se, nadam se da smo naucili nesto. Rahmet dusi svima, nase je pamtit.
:bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote: 03/04/2025 14:26
konami666 wrote: 03/04/2025 13:49
PM72 wrote: 03/04/2025 13:45

Meščini upućen si dobro u geografiju i dešavanja bivše domovine
Moram biti koliko toliko.
Poslušaj me...prestani pratiti šta se ovdje dešava...bićeš rahatniji.
Ma jok ba, nasladjuje se.
mishic

#23884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Poginulo je, umrlo, osakaćeno, ostarilo i onesposobljeno mnogo onih koji su Bosnu i Hercegovinu branili bez ikakvih kalkulacija ali među onima koji su još uvijek živi ima sasvim dovoljno onih koji bi ponovo i koji su pored sebe podigli i nove naraštaje koji bi zajedno sa njima bez ikakvih kalkulacija to ponovo činili i činiti će ako zatreba.

Neki novi neprijatelji ma koliko ih bilo i koliko bili jaki nikada više ne mogu imati ni približno onoliku prednost nad braniocima kakvu su imali devedesetih godina prošlog stoljeća a ono što je još važnije od toga je da su branioci i naučili lekciju pa više nikada neće niti mogu biti naivni kao što su tada bili i nikada više se ne bi pouzdali u "posredovanja" zbog kojih bi stali dok ne bi završili posao ma ko bio s druge strane.
gozila555

#23885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

mishic wrote: 03/04/2025 14:40 Poginulo je, umrlo, osakaćeno, ostarilo i onesposobljeno mnogo onih koji su Bosnu i Hercegovinu branili bez ikakvih kalkulacija ali među onima koji su još uvijek živi ima sasvim dovoljno onih koji bi ponovo i koji su pored sebe podigli i nove naraštaje koji bi zajedno sa njima bez ikakvih kalkulacija to ponovo činili i činiti će ako zatreba.

Neki novi neprijatelji ma koliko ih bilo i koliko bili jaki nikada više ne mogu imati ni približno onoliku prednost nad braniocima kakvu su imali devedesetih godina prošlog stoljeća a ono što je još važnije od toga je da su branioci i naučili lekciju pa više nikada neće niti mogu biti naivni kao što su tada bili i nikada više se ne bi pouzdali u "posredovanja" zbog kojih bi stali dok ne bi završili posao ma ko bio s druge strane.
smjesan si,kao da ne vidis danasnju bh i etnicki ociscene teritorije,nece niko nikog napadat,jer su svi svoje ostvarili tokom rata..nece te srbi napadat,jer vec imaju rs.
dr_Evil

#23886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 03/04/2025 14:40 Poginulo je, umrlo, osakaćeno, ostarilo i onesposobljeno mnogo onih koji su Bosnu i Hercegovinu branili bez ikakvih kalkulacija ali među onima koji su još uvijek živi ima sasvim dovoljno onih koji bi ponovo i koji su pored sebe podigli i nove naraštaje koji bi zajedno sa njima bez ikakvih kalkulacija to ponovo činili i činiti će ako zatreba.

Bogam Misko ti si vele optimistican. Situacija se nije bitno promijenila, jos uvijek nisi nigdje na vanjskim granicama, i okruzen si sa svih strana, imamo mnogo manje ljudih, pogotovo mladih, inzinjerska komora je na povojima i nije spremna odgovoriti izazovima, a njihova prednost u naoruzanju nije zanemariva, pogotovo sto se tice teskog naourzanja, ili valjda ne ocekujes da ce opet sve preko Drine kao i prosli put da dodje. Legalno stojimo gore nego prosli put zbog Ustava. Eh sad nije ovo razlog za pesimizam, nego za rad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

dr_Evil wrote: 03/04/2025 13:01
Truba wrote: 03/04/2025 12:54
Racunas da su ljuti dolac izbicno i drinovci bili bosanski?
Bosanski ili bosanskohercegovacki su zasigurno bili, sta ce drugo biti u drzavi BiH. Valjda ces se i ti sloziti sa tim, nije napisao da su bili bosnjacki.
Pa tamo se i kunom placalo do 2013...ljudi dalje od potoka nisu isli...sveim je bilo u hrvatskoj...
Kaces to vise shvatiti...nikad tu cetralna vlast nije imala korijenja...
Centralna vlast je u miru 1991 i 1992 imala kontrolu samo u mjesovitim i bosnjackim sredinama...
Bosanski_kralj

#23888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

Polako vrijeme ističe za reagovanje. Slažem se da ne treba žuriti sa hapšenjem, treba ići oprezno, ali vakt je za djelovanje.

Za početak trebali bi bar Viškovića uhapsiti, vjerujem da je to lakše za uraditi nego sa Dodikom.
DonieBrasco

#23889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Kad mozemo ocekivati imenovanje americkog ambasadora kod nas, kad ce Donlad da olduci ?
Bosanski_kralj

#23890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

DonieBrasco wrote: 03/04/2025 14:55 Kad mozemo ocekivati imenovanje americkog ambasadora kod nas ?
Što bi prpa rekao, za nas će ambasador biti onaj što je imenovan za Srbiju. :izet:
mishic

#23891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Prethodni post nije nikakva ratnohuškaćka parola jer ko je jednom prošao kroz to nikada više, ama baš nikada sem u potpunom ludilu to ne bi mogao poželjeti. Ali ipak imaju neke "crvene linije" koje su i tada i koje bi ponovo bile "crvene" ispod kojih se ne ide. I uz one koji su tada već zatečeni u BiH pa kasnije htjeli ne htjeli nisu mogli birati puno nas je agresija zatekla van BiH ali nismo se ni časa dvoumili oko toga šta nam je činiti.
dr_Evil

#23892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 03/04/2025 14:54
dr_Evil wrote: 03/04/2025 13:01
Truba wrote: 03/04/2025 12:54
Racunas da su ljuti dolac izbicno i drinovci bili bosanski?
Bosanski ili bosanskohercegovacki su zasigurno bili, sta ce drugo biti u drzavi BiH. Valjda ces se i ti sloziti sa tim, nije napisao da su bili bosnjacki.
Pa tamo se i kunom placalo do 2013...ljudi dalje od potoka nisu isli...sveim je bilo u hrvatskoj...
Kaces to vise shvatiti...nikad tu cetralna vlast nije imala korijenja...
Centralna vlast je u miru 1991 i 1992 imala kontrolu samo u mjesovitim i bosnjackim sredinama...
Svakako, ali nije to poenta posta. Kako god okreni ja smo i ti bosanskohercegovacki brdski konji
Prpa.ba

#23893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Naručen još 2019.
MUP-u RS isporučen treći helikopter ruske proizvodnje Ansat
Rade susjedi, svaka cast. :mrgreen:
PM72

#23894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

mishic wrote: 03/04/2025 14:40 među onima koji su još uvijek živi ima sasvim dovoljno onih koji bi ponovo i koji su pored sebe podigli i nove naraštaje koji bi zajedno sa njima bez ikakvih kalkulacija to ponovo činili i činiti će ako zatreba.
:lol:
Pade mi na pamet rečenica iz filma Doli bel kad stari koji je na samrti pita Dinu (koji mu čita Politikin zabavnik)
-koliko nas ima na dunjaluku trenutno?
-negdje oko 2 milijarde,odgovara Dino.
-mene ne računaj :lol:

E isti sam ti.Mene i mog sina ne računaj
mishic

#23895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

dr_Evil wrote: 03/04/2025 14:45 Bogam Misko ti si vele optimistican. Situacija se nije bitno promijenila, jos uvijek nisi nigdje na vanjskim granicama, i okruzen si sa svih strana, imamo mnogo manje ljudih, pogotovo mladih, inzinjerska komora je na povojima i nije spremna odgovoriti izazovima, a njihova prednost u naoruzanju nije zanemariva, pogotovo sto se tice teskog naourzanja, ili valjda ne ocekujes da ce opet sve preko Drine kao i prosli put da dodje. Legalno stojimo gore nego prosli put zbog Ustava. Eh sad nije ovo razlog za pesimizam, nego za rad.
Sve ja to i još puno toga za nas nepovoljnog dobro znam ali takođe znam i da crnija situacija teško može biti od one koja je već bila i o kojoj ovdje diskutujemo. Tadašnji agresor je imao "zeleno svjetlo", dobro se i dugo pripremao a mi smo čekali da nam dođe u avliju da bi reagovali. Sem toga onakvu i onoliku prednost nikada više potencijalni agresor neće i ne može ostvariti uključujući i onaj embargo koji je nama vezao ruke. A ovi što sada imaju "prednost" oko Ustava dovoljno su se kompromitovali da više i pojedina afrička plemena znaju ko je ko i na čemu ko ovdje insistira. A i tada je sve s onu stranu Drine bilo na raspolaganju Mladiću i Karadžiću.
dr_Evil

#23896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 03/04/2025 15:11
Sve ja to i još puno toga za nas nepovoljnog dobro znam ali takođe znam i da crnija situacija teško može biti od one koja je već bila i o kojoj ovdje diskutujemo. Tadašnji agresor je imao "zeleno svjetlo", dobro se i dugo pripremao a mi smo čekali da nam dođe u avliju da bi reagovali. Sem toga onakvu i onoliku prednost nikada više potencijalni agresor neće i ne može ostvariti uključujući i onaj embargo koji je nama vezao ruke. A ovi što sada imaju "prednost" oko Ustava dovoljno su se kompromitovali da više i pojedina afrička plemena znaju ko je ko i na čemu ko ovdje insistira. A i tada je sve s onu stranu Drine bilo na raspolaganju Mladiću i Karadžiću.
Ja bih ocekivao isti embargo od Europe, a sto se tice USA oni su trenutno nejasni. Ne znam misko na osnovu cega mislis da smo u boljoj situaciji, teritorij koji branimo je mnogo manji, ali upitno da li iko zeli u ovoj fazi, i sada da ga napada, oni su vise u fazi legalizacije onog otetog, a u nekoj drugoj mislim da slijedi napad. Dakle mi smo sada u fazi spasavanja ljudi koji su na toj tvorevini, i pokusaja povrata babovine, te ocuvanja drzave. Da li se to razlikuje od banjaluckog stopa 95-e u ocima tih nekih sta bi nam dodali kakvu pusku. Nama moze biti spas u jacanju namjenske industrije, i opskrbe materijalom iste za par godina rata.

Ma mislim suluda je prica, ali eto, helem nejs. Halali.
dek

#23897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

https://istraga.ba/kolumna-andreja-niko ... rijumfuje/

Sve rečeno.

Impotentna Trojka nije dorasla trenutku.

Sumnjam da bi i opozicija bila bolja mada je ove teško nadmašiti.

Al opet, kakav narod, takva vlast.
ljubijankic

#23898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Ne moze Avdo napisati tekst a da ne spomene (pocet cu sa Prpinim narativom) nametnutim premijerom Federacije BiH i presuđenim kriminalcem Fadilom Novalicem :D
Rejhana

#23899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

Bosanski_kralj wrote: 03/04/2025 14:56
DonieBrasco wrote: 03/04/2025 14:55 Kad mozemo ocekivati imenovanje americkog ambasadora kod nas ?
Što bi prpa rekao, za nas će ambasador biti onaj što je imenovan za Srbiju. :izet:

Taj za Srbiju je zadužen za RS.

Budući da Federacija BiH ide Hrvatskoj, nas čeka veleposlanica Nicole McGraw :mrgreen:
mishic

#23900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"Ma mislim suluda je prica, ali eto, helem nejs. Halali."

Halalim i ponavljam hiljadu i više godina ova je zemlja odolijevala bezbrojnim nasrtajima na nju ali se do sada nije našao onaj ko je dovoljno moćan da je dokrajči. Pa neće ni u doglednoj budućnosti i u to sam siguran.

I što to prije shvatimo svima će nam biti bolje!
Post Reply