Još jedan Sudija je musliman, haj dalje ?Krokodajl wrote:Ja koliko vidim sudija što nije osudio Šešelja je Francuz a ne Rus, da su mu Rusi sudili pa hajd, možda bi mu čak i dali, makar uvjetno kakvu kaznu
Sirija vol. 2
- DuckZz
#23876 Re: Sirija vol. 2
- Maystor
#23877 Re: Sirija vol. 2
Ova priča sa Šešeljom i Sirijom je infantilna. Realno, kompletna Srbija se o Siriji ne pita ama baš ništa, a njihovo najveće diplomatsko dostignuće u tom dijela svijeta je ono lobiranje da neke zemlje ne glasaju za prijem Kosova u Unesco.
Ne trebaju nama paralele sa Šešeljom, on nema veza sa Sirijom. Paralele treba povlačiti s Izraelom, i kroz prizmu njihovih interesa jasno vidjeti odakle dolaze problemi na BI.
Ne trebaju nama paralele sa Šešeljom, on nema veza sa Sirijom. Paralele treba povlačiti s Izraelom, i kroz prizmu njihovih interesa jasno vidjeti odakle dolaze problemi na BI.
- Krokodajl
#23878 Re: Sirija vol. 2
Ništa samo kažem, Rusi su ga podržavali 1992-e da ga neće danas podržati, ako ništa principijelni su. A Francuzi... na kraju krajeva ove Sirijske granice i jesu djelo Francuske politike al da ne idem na chellijev nivo i priče o hidrama..DuckZz wrote:Još jedan Sudija je musliman, haj dalje ?Krokodajl wrote:Ja koliko vidim sudija što nije osudio Šešelja je Francuz a ne Rus, da su mu Rusi sudili pa hajd, možda bi mu čak i dali, makar uvjetno kakvu kaznu
- Herr Flick
#23879 Re: Sirija vol. 2
Stza kaze prijatelj mu Assad a na Assadovaj strani se bore oni koji su ubijali Srbe u nasem ratu

- rajv0sa
#23880 Re: Sirija vol. 2
Jesi naporan kume, jeboga šešelj. I one koje ti podržavaš podržava i izrael. Da li to znači da si i ti na istoj liniji sa cionistima ? besmisleno
- Krokodajl
#23881 Re: Sirija vol. 2
Ma glupo je te paralele povlačiti, Srbi će uvijek lizati tabane Rusima jer ih vide kao Bogove, s druge strane Rusi će podilaziti Srbima jer su im oni zadnja nada na Balkanu da im ostane kakav takav prijatelj.
Ruski utjecaj je 0, više nemaju utjecaja nigdje, pa i ovo u Siriji što vidimo je pokušaj nekog vraćanja na veliku scenu.
Ja nisam Rusofil šta više, Rusi nit su prijatelji mog naroda nit moje zemlje nit su neka zemlja za uzor (ni politički ni ekonomski nisu u rangu zemalja kojima težimo), ali za razliku od Amerike i Evrope Rusi imaju svoj stav koji je jasan i konačan po pitanju bilo koje tačke vanjse politike.
EU se ne može dogovoriti sama sa sobom koga da podržava u Siriji, imaš uvijek ove "slobodarske zemlje" tipa Mađarska, Češka, Slovačka kojima je bitno samo da se očuva "kršćanska Evropa", Americi je bitno samo da kontrira Rusima a o Turcima sam pisao prije.
Rusi sa druge strane od početka stoje uz Assada iako nemaju neke koristi od njega, da se razumijemo Rusija će dobiti pravo da koristi te vojne baze dole u Siriji ako Assad ostane ali njih je izlet u Siriji koštao mnogo više nego što je njihova dobit, ali ako ništa ostali su principijelni.
Što se mišljenja nas, Srbije, Makedonije, Kosova šta ja znam tiče, na globalnoj sceni smo mi niko i ništa, može Srbija službeno i Kurde podržati i tome ni dva slova ne bi pročitao u utjecajnim svjetskim medijima..
Ruski utjecaj je 0, više nemaju utjecaja nigdje, pa i ovo u Siriji što vidimo je pokušaj nekog vraćanja na veliku scenu.
Ja nisam Rusofil šta više, Rusi nit su prijatelji mog naroda nit moje zemlje nit su neka zemlja za uzor (ni politički ni ekonomski nisu u rangu zemalja kojima težimo), ali za razliku od Amerike i Evrope Rusi imaju svoj stav koji je jasan i konačan po pitanju bilo koje tačke vanjse politike.
EU se ne može dogovoriti sama sa sobom koga da podržava u Siriji, imaš uvijek ove "slobodarske zemlje" tipa Mađarska, Češka, Slovačka kojima je bitno samo da se očuva "kršćanska Evropa", Americi je bitno samo da kontrira Rusima a o Turcima sam pisao prije.
Rusi sa druge strane od početka stoje uz Assada iako nemaju neke koristi od njega, da se razumijemo Rusija će dobiti pravo da koristi te vojne baze dole u Siriji ako Assad ostane ali njih je izlet u Siriji koštao mnogo više nego što je njihova dobit, ali ako ništa ostali su principijelni.
Što se mišljenja nas, Srbije, Makedonije, Kosova šta ja znam tiče, na globalnoj sceni smo mi niko i ništa, može Srbija službeno i Kurde podržati i tome ni dva slova ne bi pročitao u utjecajnim svjetskim medijima..
- DuckZz
#23882 Re: Sirija vol. 2
80% posta kao da je napisao netko ko gleda vijesti na tv-u od prošle godine.
" Rusi imaju svoj stav", ovo doslovno negira sve ostalo što si napisao.
- husein_kapetan
#23883 Re: Sirija vol. 2
Za mene ovakva presuda pikazuje cisto i neupitno samo i eksluzivno politicki konotat i preslikava aktuelnu orijentaciju evrope glede ovih naroda..
Ali.. ono sto me je nadasve zapanjilo i ponukalo da napisem ono sto napisah je ova.. fali mi epitet.. je motivacija kojom se vodise prilikom formuliranja presude.. i sada ne mogu da vjerujem..
Ovaj vjetar u ledja velikosrpskoj ideologiji ce imati trajne posledice i prorofilira nove.. stare scenarije nad ovim prostorima..
Ali.. ono sto me je nadasve zapanjilo i ponukalo da napisem ono sto napisah je ova.. fali mi epitet.. je motivacija kojom se vodise prilikom formuliranja presude.. i sada ne mogu da vjerujem..
Ovaj vjetar u ledja velikosrpskoj ideologiji ce imati trajne posledice i prorofilira nove.. stare scenarije nad ovim prostorima..
-
Novak20
#23884 Re: Sirija vol. 2
SAA dovlaći pojačanja, 4000-4500 vojnika već raspoređeno oko Quryatayna i Muhassa.
https://www.almasdarnews.com/article/la ... offensive/

Veća rezolucija:http://e.top4top.net/p_902w2o1.jpg
https://www.almasdarnews.com/article/la ... offensive/

Veća rezolucija:http://e.top4top.net/p_902w2o1.jpg
- DuckZz
#23885 Re: Sirija vol. 2
Pripadnici ISIL-a već objavili slike zasjeda, i jednog zarobljenog Iranskog vojnika.
- General War
#23886 Re: Sirija vol. 2
Ne trepce raketa vec laser, raketa "jase na laserskom snopu male snage prema cilju...(SACLOS sistem)AleksoMKD wrote:
Prvi gun-cam Mi-28 u Siriji.
Jel ono raketa "trepce" kako bi se lakse pratila?

-
sarajevoxxxx
#23887 Re: Sirija vol. 2
Ma nisam za te paralele, udaljava nas od suštine problema.Uvijek su zavjere krive za ovo što se događa, i uvijek je neko drugi kriv, a nikada izravni počinioci, a oni i na jednoj i na drugoj strani nose muslimanska imena.japin_mutapi wrote:
Te paralele stvaraju odličan alibi da se uvijek pokaže prstom u one tamo a nikada u svoje.Svoji i naši su uvijek nekako jadni, prevareni, eto dobrice u duši sam da nema te svjetske zavjere (kod nas je Dejton kod arapa Izrael) sve bi bilo dobro.
- DuckZz
#23888 Re: Sirija vol. 2
kod savoxa muslimanska elita 
- Krokodajl
#23889 Re: Sirija vol. 2
Bitno je sam oda se ne svađamo, forum služi da se razmjene mišljenja i informacije, kod mene ne valjaju jedni, kod tebe drugi, kod save muslimanska elita, kod chellija hidra, istina je negdje izmeđuDuckZz wrote:kod savoxa muslimanska elita
lijep pozdrav, a ja odo u deke valja sutra šta i zaradit
- Ironmen
#23890 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:80% posta kao da je napisao netko ko gleda vijesti na tv-u od prošle godine.
Covjek je za tebe svemirski brod u svakom smislu.
-
sarajevoxxxx
#23891 Re: Sirija vol. 2
Promjene dolaze od elite. I vjerske i političke. Nije isto kada pogriješi običan čovjek i alim. Odgovornost je proporcionalna moći i uticaju.
Nema zavjera ništa sa lošim kućnim odgojem, lošim mentalitetom, moralnim posrnućem u svim aspektima života.
To isto da na nekom sportskom takmičenju neki lijenčina za svoj poraz uvijek i stalno krivi druge a ne sebe. Iako ovi drugi mnogo vise vježbaju, ustaju rano i savjesno izvršavaju svoje dnevne obaveze. Već decenijama na svim poljima gubi, ne radi ništa da se pripremi, da promjeni svoje neke navike, a želi da pobjedi.
To su današnji građani zemalja Bliskog istoka.
Nema zavjera ništa sa lošim kućnim odgojem, lošim mentalitetom, moralnim posrnućem u svim aspektima života.
To isto da na nekom sportskom takmičenju neki lijenčina za svoj poraz uvijek i stalno krivi druge a ne sebe. Iako ovi drugi mnogo vise vježbaju, ustaju rano i savjesno izvršavaju svoje dnevne obaveze. Već decenijama na svim poljima gubi, ne radi ništa da se pripremi, da promjeni svoje neke navike, a želi da pobjedi.
To su današnji građani zemalja Bliskog istoka.
-
republikauzicka
#23892 Re: Sirija vol. 2
Damask danas <3

Welcome ceremony by the people of Palmyra during the visit of the Governor of Homs today (31/03/2016)

reporterka Sally Fadel <3

A sudent festival in support of Palestine, Syria and President Bashar Al Assad in Cuba today (31/03/2016)

Zivjela Sirija

Welcome ceremony by the people of Palmyra during the visit of the Governor of Homs today (31/03/2016)

reporterka Sally Fadel <3

A sudent festival in support of Palestine, Syria and President Bashar Al Assad in Cuba today (31/03/2016)

Zivjela Sirija
- Herr Flick
#23893 Re: Sirija vol. 2
I onda se pitaju zasto ima toliko civilnih zrtava,koji maloumnici jbt
- Ironmen
#23894 Re: Sirija vol. 2
Herr Flick wrote:I onda se pitaju zasto ima toliko civilnih zrtava,koji maloumnici jbt![]()
Pogledaj samo govor mrznje govor tijela ovaj na 0:50 prijeti nekom sabljom za klanje kao da je srednji vijek i onda dodje neko sa foruma i kaze FSA nije teroristicka organizacija pa bogami nije ni vojska pogledaj ih samo.
Rat nikada i nikome nije donio nista novo razlika izmedju zivotinja i ljudi je upravo u ratu sto dokazuje da su zivotinje pametnije od ljudi i da su ljudi kancer ove planete.
- Ironmen
#23895 Re: Sirija vol. 2
Stvarno strasno ovako samo gledati kako djecu od malih nogu uve ovoj krvnoj osveti ali to je rat ljudi moji i kako sada nakon ovoga da ova djeca budu normalna i da sutra zive normalno u drzavi strasno za gledati.
- Maystor
#23896 Re: Sirija vol. 2
objavljivali su i u PalmiriDuckZz wrote:Pripadnici ISIL-a već objavili slike zasjeda, i jednog zarobljenog Iranskog vojnika.
- Ironmen
#23897 Re: Sirija vol. 2
YPG captured Ruwayshd plant after ISIS fled
YPG ide prema Zoru ?????
- Maystor
#23898 Re: Sirija vol. 2
imaš PPhusein_kapetan wrote:Za mene ovakva presuda pikazuje cisto i neupitno samo i eksluzivno politicki konotat i preslikava aktuelnu orijentaciju evrope glede ovih naroda..
- ifas
#23899 Re: Sirija vol. 2
Ovo je upravo ono o cemu savo prica 2-3 posta gore.Herr Flick wrote:I onda se pitaju zasto ima toliko civilnih zrtava,koji maloumnici jbt![]()
Arapi generalno su idioti. Na prste se moze nabrojat normalnih ljudi.
Doduse da sam to ja rekao optuzili bi me za ksenofobiju.
- dječak sa šibicama
#23900 Re: Sirija vol. 2
Jos jedan "objektivni" prilog slobodarskog Vice news... kad su u Siriji, obavezno idu medju "pobunjenike" a vladine truope zovu "assadove snage" i "rezimske trupe".Herr Flick wrote:I onda se pitaju zasto ima toliko civilnih zrtava,koji maloumnici jbt![]()
Kad su u Ukrajini, obavezno su sa Azovom ili nekim slicnim fasistima, i naravno tepaju im "vladine snage".
Engleske smrde.