Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#23876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

lokalni_razdjevičar wrote: ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Kad je tv smece , dzaba ti 100 modula.
nekkem

#23877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Benq wrote:
lokalni_razdjevičar wrote: ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Kad je tv smece , dzaba ti 100 modula.
Sto bi rek'o Edo Majka: "Smece = smece, to je zakon fizike".
avaks

#23878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

I po 1096ti put, modul samo dekodira signal i on apsolutno nema nikakve veze s kvalitetom slike. To da li će biti bolja ili lošija zavisi od tunera koji je ugrađen u tv prijemnik. I već je 1072 puta rečeno da na svakom TVu, Smart TVu, hepeku, koji je koštao više od 500KM (da ne kažemo da je puno korisnika sa onim od 700+KM aparatima pa i do 2000KM) slika znatno bolja i ne sputava ih sam resiver (a i dodatne funkcije su u domenu TV aparata, znači ne snimaš na USB putem modula, modul je samo utor za karticu...).
Nije se rodio ko je selu ugodio jbt, dok nije bilo CI modula kuknjava, kako su uveli o5 kuknjava :run:
Ja odgovorno tvrdim da su ovim potezom zakovali predzadnji ekser (čavao) u sanduk (tabut kako već hoćete) konkurenciji. Kada uđu na polje mobilne to će biti i zadnji a zato ih i koče ovi torovi koji su se dogovorili i ne ugrožavaju jedni druge. Cijene ko da je 2009ta (pa sad mi dođe da tražim cjenovnike a možda je i bolja ponuda bila tada :lol: ).
Da i nacrtamo:
Image
Image

Znači imamo utor na TV, u njega ide modul a u modul ide kartica. Sva nauka. Modul (odnosno kartica) SAMO DEKODIRA SIGNAL i ne utiče na kvalitet slike, zvuka, brzinu prebacivanja, elektronski vodič, snimanje, wireless povezivanje, odlaskom u prodavnicu i kupovinom hljeba i mlijeka :run:
NediM17

#23879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@nekkem

Odlican post! :thumbup:

Recimo ja sam imao situaciju da mi je D3 smece, krs, grob..., primao komande od pola daljinskih upravljaca u dnevnom boravku, i bio je neupotrebljiv, dok je u drugoj sobi radi bez tog problema, ali sa mnogim drugim. Stopanje, krckanje zvuka... Ma na tom risiveru ni sat nije kako treba, a kamo li nesto drugo.

Modul je TITO!
sencobih

#23880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:
I po 1096ti put, modul samo dekodira signal i on apsolutno nema nikakve veze s kvalitetom slike. To da li će biti bolja ili lošija zavisi od tunera koji je ugrađen u tv prijemnik. I već je 1072 puta rečeno da na svakom TVu, Smart TVu, hepeku, koji je koštao više od 500KM (da ne kažemo da je puno korisnika sa onim od 700+KM aparatima pa i do 2000KM) slika znatno bolja i ne sputava ih sam resiver (a i dodatne funkcije su u domenu TV aparata, znači ne snimaš na USB putem modula, modul je samo utor za karticu...).
Nije se rodio ko je selu ugodio jbt, dok nije bilo CI modula kuknjava, kako su uveli o5 kuknjava :run:
Ja odgovorno tvrdim da su ovim potezom zakovali predzadnji ekser (čavao) u sanduk (tabut kako već hoćete) konkurenciji. Kada uđu na polje mobilne to će biti i zadnji a zato ih i koče ovi torovi koji su se dogovorili i ne ugrožavaju jedni druge. Cijene ko da je 2009ta (pa sad mi dođe da tražim cjenovnike a možda je i bolja ponuda bila tada :lol: ).
Da i nacrtamo:
Image
Image

Znači imamo utor na TV, u njega ide modul a u modul ide kartica. Sva nauka. Modul (odnosno kartica) SAMO DEKODIRA SIGNAL i ne utiče na kvalitet slike, zvuka, brzinu prebacivanja, elektronski vodič, snimanje, wireless povezivanje, odlaskom u prodavnicu i kupovinom hljeba i mlijeka :run:
kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.
NediM17

#23881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
Maharadza

#23882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Nije žvaka za seljaka! :oops:
semirsar

#23883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:Nije žvaka za seljaka! :oops:
e ne vrijedi ni ta vise, kad vidis ko sve zvace pa i na silu :lol:
sencobih

#23884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

NediM17 wrote:Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
desi se pa pola kanala ima a pola nema, pa imaju i one kockice, nije to baš čitljiv ili ne
kakabanja213

#23885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

sencobih wrote:
NediM17 wrote:Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
desi se pa pola kanala ima a pola nema, pa imaju i one kockice, nije to baš čitljiv ili ne
I...Sta? bolje receiver nego modul. Budu li kockice na receiveru??? Ili on to ispegla??
kakabanja213

#23886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

Telemach, sta ce biti sa ovim Arenama kod Velnet-Telemacha. Da li se posebno placaju ili?? Sad rade ali hoce li raditi nakon prvih mjesec dana??
Pa da mogu opet pogledati Backa - Crvena zvezda
began

#23887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by began »

@telemach

Trenutno imam Trio paket i dali mogu prikljucit jos jedan internet ali sa razlicitom ip adresom od ove koju sad posjedujem?
avaks

#23888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

sencobih wrote: kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.
Pa logično je da na HBO HD i na Kanal 6 nije isti kvalitet slike, ali da je razlika na HD kanalima na strani boljih TV prijemnika uz CI modul u odnosu na resiver to stoji. U mom slučaju je i na SK HD bolja slika nego li je bila (možda je i placebo) ali ako to tvrdi još 10 ljudi na forumu ili više onda ne znam...
Ako očekuješ od analognih kanala koji su presvučeni u kao fol digitalne da bude bolja slike, vala neće ali na onim HD i "pravim" digitalnim onda je to jasno ko' dan.
Vala ovi koji su na guzonjama, njima je ekstra i resiver a slika puno bolja nego na LCD i Plazmama. Koliko se raje zaletilo kada su ti televizori izašli a naši kanali rinaka pa se iznenadili, em ti razvuče 4:3 pa ti ljudi ko balvani, em upscaluje SD signal pa odatle i te "kockice".
Eto ti primjer Moje TV koja u ponudi i nema HD kanala odnosno samo izabrani mogu koristiti a dusaju se 4K televizorima u ponudi :lol:
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5bcfe16c81d.html
Znači vrh ponude :run: Mislim da je i 1080p mutan na 4k rezoluciji a ne SD odnosno 576i koji oni isporučuju na IPTV :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#23889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

avaks wrote:
sencobih wrote: kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.
Pa logično je da na HBO HD i na Kanal 6 nije isti kvalitet slike, ali da je razlika na HD kanalima na strani boljih TV prijemnika uz CI modul u odnosu na resiver to stoji. U mom slučaju je i na SK HD bolja slika nego li je bila (možda je i placebo) ali ako to tvrdi još 10 ljudi na forumu ili više onda ne znam...
Ako očekuješ od analognih kanala koji su presvučeni u kao fol digitalne da bude bolja slike, vala neće ali na onim HD i "pravim" digitalnim onda je to jasno ko' dan.
Vala ovi koji su na guzonjama, njima je ekstra i resiver a slika puno bolja nego na LCD i Plazmama. Koliko se raje zaletilo kada su ti televizori izašli a naši kanali rinaka pa se iznenadili, em ti razvuče 4:3 pa ti ljudi ko balvani, em upscaluje SD signal pa odatle i te "kockice".
Eto ti primjer Moje TV koja u ponudi i nema HD kanala odnosno samo izabrani mogu koristiti a dusaju se 4K televizorima u ponudi :lol:
Znači vrh ponude :run: Mislim da je i 1080p mutan na 4k rezoluciji a ne SD odnosno 576i koji oni isporučuju na IPTV :lol: :lol: :lol:
Pih kao da oni gledaju pišljivi mojatv, nego fino milju izvali za dreambox i uživa u pravom HD-u a ostala buranija neka gleda 4:3 bruku, 'ebo bijedi mater! :faraon1:
NediM17

#23890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

sencobih wrote:
Pa ja, ili je citljiv ili necitljiv. Ako imas kockice onda je necitljiv, ako imas sliku koja ne kocka onda je citljiv, i sliku imas kakvu imas, bolje od toga ne moze taman da je signal 100%, a ne recimo na granici citljivosti.

@kakabanja213

Nije bitno, signal ili valja ili ne valja. Ako ledi na risiveru, ledice i na modulu, vazi i obratno.
veliki_ah

#23891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Telemaše, danas ste me zvali, al nisam se mogao javiti? Šta je bilo? :)
Dzontra_Volta

#23892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

veliki_ah wrote:Telemaše, danas ste me zvali, al nisam se mogao javiti? Šta je bilo? :)
Hahaha
Čuj sta jj bilo! :)
Reglan

#23893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Ma zvali vjerovatno da pitaju da li si zadovoljan sa monterom i radom CAM modula.
Mene zvali maloprije. :D
sencobih

#23894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

kakabanja213 wrote:
sencobih wrote:
I...Sta? bolje receiver nego modul. Budu li kockice na receiveru??? Ili on to ispegla??
Ne kazem ja nista protiv modula, to je ekstra stvar. Hocu da kazem da nema tog uređaja koja moze neke kanale dovesti u red. Jbg slika na foxu je dobra na svakm tv-u , za razliku od federalne koju nista ne moze popraviti.
sencobih

#23895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:
Na moja tv je sasvim solidna slika na hd arenama, mozda nije kao na futurističkim dream boxovima ( usput to je nelegalna rabota).ali priča da ne valja hd na moja tv nije tačna. Ruku na srce hd na nekim kanalima na telemahu također nije nista posebno. Sa prvim dijelm posta se slazem .
AnonymousBIH

#23896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

lokalni_razdjevičar wrote:
ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka

Ako imaš Elit, Telefunken i sličan TV slika je onda bolja preko resivera, stručnjak.
avaks

#23897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

sencobih wrote: Na moja tv je sasvim solidna slika na hd arenama, mozda nije kao na futurističkim dream boxovima ( usput to je nelegalna rabota).ali priča da ne valja hd na moja tv nije tačna. Ruku na srce hd na nekim kanalima na telemahu također nije nista posebno. Sa prvim dijelm posta se slazem .
A HD je HD pa kako god. Na MojaTV samo ko ima uslove može imati HD a ni ponuda nije neka što je po meni ogroman minus.
Ako ubace Sport Klubove + Arene u HD to će već biti nešto, ovako je tanko + mali procenat ljudi je na optici ili im parica može ispoštovati HD.
Telemach nema tih problema, HD rade svima, slika je perverzija u odnosu na SD kanale a tu do izražaja dolaze i bolji televizori sa boljim panelima i hardverom koji su bili sputavani tim resiverima. Poenta je u tome da su sada odriješeni tih muka uz CI modul pa ko voli nek' izvoli :thumbup:
Telemach

#23898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@began

Detaljnije informacije vezano za Vas upit cemo Vam proslijediti u privatnoj poruci.
Zahvaljujemo na interesovanju.

Srdacan pozdrav,
Telemach

#23899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

veliki_ah

Provjerit cemo sa kolegama razlog zbog kojeg su Vas pozivali.Cim budemo imali povratne informacije,rado cemo Vas obavijestiti.

Srdacan pozdrav,
NediM17

#23900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

AnonymousBIH wrote:
lokalni_razdjevičar wrote:
ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka

Ako imaš Elit, Telefunken i sličan TV slika je onda bolja preko resivera, stručnjak.
Evo ja imam nizerazredni Hanspree i tvrdim da je slika bolja nego preko T-mach risivera. Cak se moze primijetiti i razlika izmedju T-mach kablovske HD gdje je rezolucija 1080i i izmedju Alien-a Full HD 1080p kada se otvori neki kanal tipa Sky Sport HD. ;)
Locked