Kad je tv smece , dzaba ti 100 modula.lokalni_razdjevičar wrote: ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#23876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
nekkem
#23877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto bi rek'o Edo Majka: "Smece = smece, to je zakon fizike".Benq wrote:Kad je tv smece , dzaba ti 100 modula.lokalni_razdjevičar wrote: ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
- avaks
#23878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I po 1096ti put, modul samo dekodira signal i on apsolutno nema nikakve veze s kvalitetom slike. To da li će biti bolja ili lošija zavisi od tunera koji je ugrađen u tv prijemnik. I već je 1072 puta rečeno da na svakom TVu, Smart TVu, hepeku, koji je koštao više od 500KM (da ne kažemo da je puno korisnika sa onim od 700+KM aparatima pa i do 2000KM) slika znatno bolja i ne sputava ih sam resiver (a i dodatne funkcije su u domenu TV aparata, znači ne snimaš na USB putem modula, modul je samo utor za karticu...).lokalni_razdjevičar wrote: ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Nije se rodio ko je selu ugodio jbt, dok nije bilo CI modula kuknjava, kako su uveli o5 kuknjava
Ja odgovorno tvrdim da su ovim potezom zakovali predzadnji ekser (čavao) u sanduk (tabut kako već hoćete) konkurenciji. Kada uđu na polje mobilne to će biti i zadnji a zato ih i koče ovi torovi koji su se dogovorili i ne ugrožavaju jedni druge. Cijene ko da je 2009ta (pa sad mi dođe da tražim cjenovnike a možda je i bolja ponuda bila tada
Da i nacrtamo:

Znači imamo utor na TV, u njega ide modul a u modul ide kartica. Sva nauka. Modul (odnosno kartica) SAMO DEKODIRA SIGNAL i ne utiče na kvalitet slike, zvuka, brzinu prebacivanja, elektronski vodič, snimanje, wireless povezivanje, odlaskom u prodavnicu i kupovinom hljeba i mlijeka
-
NediM17
#23879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@nekkem
Odlican post!
Recimo ja sam imao situaciju da mi je D3 smece, krs, grob..., primao komande od pola daljinskih upravljaca u dnevnom boravku, i bio je neupotrebljiv, dok je u drugoj sobi radi bez tog problema, ali sa mnogim drugim. Stopanje, krckanje zvuka... Ma na tom risiveru ni sat nije kako treba, a kamo li nesto drugo.
Modul je TITO!
Odlican post!
Recimo ja sam imao situaciju da mi je D3 smece, krs, grob..., primao komande od pola daljinskih upravljaca u dnevnom boravku, i bio je neupotrebljiv, dok je u drugoj sobi radi bez tog problema, ali sa mnogim drugim. Stopanje, krckanje zvuka... Ma na tom risiveru ni sat nije kako treba, a kamo li nesto drugo.
Modul je TITO!
-
sencobih
#23880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.avaks wrote:I po 1096ti put, modul samo dekodira signal i on apsolutno nema nikakve veze s kvalitetom slike. To da li će biti bolja ili lošija zavisi od tunera koji je ugrađen u tv prijemnik. I već je 1072 puta rečeno da na svakom TVu, Smart TVu, hepeku, koji je koštao više od 500KM (da ne kažemo da je puno korisnika sa onim od 700+KM aparatima pa i do 2000KM) slika znatno bolja i ne sputava ih sam resiver (a i dodatne funkcije su u domenu TV aparata, znači ne snimaš na USB putem modula, modul je samo utor za karticu...).lokalni_razdjevičar wrote: ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Nije se rodio ko je selu ugodio jbt, dok nije bilo CI modula kuknjava, kako su uveli o5 kuknjava![]()
Ja odgovorno tvrdim da su ovim potezom zakovali predzadnji ekser (čavao) u sanduk (tabut kako već hoćete) konkurenciji. Kada uđu na polje mobilne to će biti i zadnji a zato ih i koče ovi torovi koji su se dogovorili i ne ugrožavaju jedni druge. Cijene ko da je 2009ta (pa sad mi dođe da tražim cjenovnike a možda je i bolja ponuda bila tada).
Da i nacrtamo:
Znači imamo utor na TV, u njega ide modul a u modul ide kartica. Sva nauka. Modul (odnosno kartica) SAMO DEKODIRA SIGNAL i ne utiče na kvalitet slike, zvuka, brzinu prebacivanja, elektronski vodič, snimanje, wireless povezivanje, odlaskom u prodavnicu i kupovinom hljeba i mlijeka
-
NediM17
#23881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
- Maharadza
#23882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije žvaka za seljaka! 
- semirsar
#23883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
e ne vrijedi ni ta vise, kad vidis ko sve zvace pa i na siluMaharadza wrote:Nije žvaka za seljaka!
-
sencobih
#23884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
desi se pa pola kanala ima a pola nema, pa imaju i one kockice, nije to baš čitljiv ili neNediM17 wrote:Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
-
kakabanja213
#23885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I...Sta? bolje receiver nego modul. Budu li kockice na receiveru??? Ili on to ispegla??sencobih wrote:desi se pa pola kanala ima a pola nema, pa imaju i one kockice, nije to baš čitljiv ili neNediM17 wrote:Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
-
kakabanja213
#23886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach, sta ce biti sa ovim Arenama kod Velnet-Telemacha. Da li se posebno placaju ili?? Sad rade ali hoce li raditi nakon prvih mjesec dana??
Pa da mogu opet pogledati Backa - Crvena zvezda
Pa da mogu opet pogledati Backa - Crvena zvezda
- began
#23887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Trenutno imam Trio paket i dali mogu prikljucit jos jedan internet ali sa razlicitom ip adresom od ove koju sad posjedujem?
Trenutno imam Trio paket i dali mogu prikljucit jos jedan internet ali sa razlicitom ip adresom od ove koju sad posjedujem?
- avaks
#23888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa logično je da na HBO HD i na Kanal 6 nije isti kvalitet slike, ali da je razlika na HD kanalima na strani boljih TV prijemnika uz CI modul u odnosu na resiver to stoji. U mom slučaju je i na SK HD bolja slika nego li je bila (možda je i placebo) ali ako to tvrdi još 10 ljudi na forumu ili više onda ne znam...sencobih wrote: kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.
Ako očekuješ od analognih kanala koji su presvučeni u kao fol digitalne da bude bolja slike, vala neće ali na onim HD i "pravim" digitalnim onda je to jasno ko' dan.
Vala ovi koji su na guzonjama, njima je ekstra i resiver a slika puno bolja nego na LCD i Plazmama. Koliko se raje zaletilo kada su ti televizori izašli a naši kanali rinaka pa se iznenadili, em ti razvuče 4:3 pa ti ljudi ko balvani, em upscaluje SD signal pa odatle i te "kockice".
Eto ti primjer Moje TV koja u ponudi i nema HD kanala odnosno samo izabrani mogu koristiti a dusaju se 4K televizorima u ponudi
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5bcfe16c81d.html
Znači vrh ponude
- Maharadza
#23889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pih kao da oni gledaju pišljivi mojatv, nego fino milju izvali za dreambox i uživa u pravom HD-u a ostala buranija neka gleda 4:3 bruku, 'ebo bijedi mater!avaks wrote:Pa logično je da na HBO HD i na Kanal 6 nije isti kvalitet slike, ali da je razlika na HD kanalima na strani boljih TV prijemnika uz CI modul u odnosu na resiver to stoji. U mom slučaju je i na SK HD bolja slika nego li je bila (možda je i placebo) ali ako to tvrdi još 10 ljudi na forumu ili više onda ne znam...sencobih wrote: kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.
Ako očekuješ od analognih kanala koji su presvučeni u kao fol digitalne da bude bolja slike, vala neće ali na onim HD i "pravim" digitalnim onda je to jasno ko' dan.
Vala ovi koji su na guzonjama, njima je ekstra i resiver a slika puno bolja nego na LCD i Plazmama. Koliko se raje zaletilo kada su ti televizori izašli a naši kanali rinaka pa se iznenadili, em ti razvuče 4:3 pa ti ljudi ko balvani, em upscaluje SD signal pa odatle i te "kockice".
Eto ti primjer Moje TV koja u ponudi i nema HD kanala odnosno samo izabrani mogu koristiti a dusaju se 4K televizorima u ponudi![]()
Znači vrh ponudeMislim da je i 1080p mutan na 4k rezoluciji a ne SD odnosno 576i koji oni isporučuju na IPTV
![]()
![]()
-
NediM17
#23890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ja, ili je citljiv ili necitljiv. Ako imas kockice onda je necitljiv, ako imas sliku koja ne kocka onda je citljiv, i sliku imas kakvu imas, bolje od toga ne moze taman da je signal 100%, a ne recimo na granici citljivosti.sencobih wrote:desi se pa pola kanala ima a pola nema, pa imaju i one kockice, nije to baš čitljiv ili neNediM17 wrote:Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
@kakabanja213
Nije bitno, signal ili valja ili ne valja. Ako ledi na risiveru, ledice i na modulu, vazi i obratno.
-
veliki_ah
#23891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše, danas ste me zvali, al nisam se mogao javiti? Šta je bilo? 
-
Dzontra_Volta
#23892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahahaveliki_ah wrote:Telemaše, danas ste me zvali, al nisam se mogao javiti? Šta je bilo?
Čuj sta jj bilo!
- Reglan
#23893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma zvali vjerovatno da pitaju da li si zadovoljan sa monterom i radom CAM modula.
Mene zvali maloprije.
Mene zvali maloprije.
-
sencobih
#23894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kazem ja nista protiv modula, to je ekstra stvar. Hocu da kazem da nema tog uređaja koja moze neke kanale dovesti u red. Jbg slika na foxu je dobra na svakm tv-u , za razliku od federalne koju nista ne moze popraviti.kakabanja213 wrote:I...Sta? bolje receiver nego modul. Budu li kockice na receiveru??? Ili on to ispegla??sencobih wrote:desi se pa pola kanala ima a pola nema, pa imaju i one kockice, nije to baš čitljiv ili neNediM17 wrote:Ja koliko se razumijem digitalni signal ili je citljiv ili nije, kvalitet slike od strane TV stanice je druga stvar.
-
sencobih
#23895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na moja tv je sasvim solidna slika na hd arenama, mozda nije kao na futurističkim dream boxovima ( usput to je nelegalna rabota).ali priča da ne valja hd na moja tv nije tačna. Ruku na srce hd na nekim kanalima na telemahu također nije nista posebno. Sa prvim dijelm posta se slazem .avaks wrote:Pa logično je da na HBO HD i na Kanal 6 nije isti kvalitet slike, ali da je razlika na HD kanalima na strani boljih TV prijemnika uz CI modul u odnosu na resiver to stoji. U mom slučaju je i na SK HD bolja slika nego li je bila (možda je i placebo) ali ako to tvrdi još 10 ljudi na forumu ili više onda ne znam...sencobih wrote: kad je signal koji ti šalje operater i kvalitet slike koju emituje tv stanica loš, ne pomaže ti stotinu vrhunskih tv prijemnika i modula koji otključavaju signal.
Eto ti primjer Moje TV koja u ponudi i nema HD kanala odnosno samo izabrani mogu koristiti a dusaju se 4K televizorima u ponudi![]()
Znači vrh ponudeMislim da je i 1080p mutan na 4k rezoluciji a ne SD odnosno 576i koji oni isporučuju na IPTV
![]()
![]()
-
AnonymousBIH
#23896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
lokalni_razdjevičar wrote:
ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Ako imaš Elit, Telefunken i sličan TV slika je onda bolja preko resivera, stručnjak.
- avaks
#23897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A HD je HD pa kako god. Na MojaTV samo ko ima uslove može imati HD a ni ponuda nije neka što je po meni ogroman minus.sencobih wrote: Na moja tv je sasvim solidna slika na hd arenama, mozda nije kao na futurističkim dream boxovima ( usput to je nelegalna rabota).ali priča da ne valja hd na moja tv nije tačna. Ruku na srce hd na nekim kanalima na telemahu također nije nista posebno. Sa prvim dijelm posta se slazem .
Ako ubace Sport Klubove + Arene u HD to će već biti nešto, ovako je tanko + mali procenat ljudi je na optici ili im parica može ispoštovati HD.
Telemach nema tih problema, HD rade svima, slika je perverzija u odnosu na SD kanale a tu do izražaja dolaze i bolji televizori sa boljim panelima i hardverom koji su bili sputavani tim resiverima. Poenta je u tome da su sada odriješeni tih muka uz CI modul pa ko voli nek' izvoli
- Telemach
#23898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@began
Detaljnije informacije vezano za Vas upit cemo Vam proslijediti u privatnoj poruci.
Zahvaljujemo na interesovanju.
Srdacan pozdrav,
Detaljnije informacije vezano za Vas upit cemo Vam proslijediti u privatnoj poruci.
Zahvaljujemo na interesovanju.
Srdacan pozdrav,
- Telemach
#23899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
veliki_ah
Provjerit cemo sa kolegama razlog zbog kojeg su Vas pozivali.Cim budemo imali povratne informacije,rado cemo Vas obavijestiti.
Srdacan pozdrav,
Provjerit cemo sa kolegama razlog zbog kojeg su Vas pozivali.Cim budemo imali povratne informacije,rado cemo Vas obavijestiti.
Srdacan pozdrav,
-
NediM17
#23900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ja imam nizerazredni Hanspree i tvrdim da je slika bolja nego preko T-mach risivera. Cak se moze primijetiti i razlika izmedju T-mach kablovske HD gdje je rezolucija 1080i i izmedju Alien-a Full HD 1080p kada se otvori neki kanal tipa Sky Sport HD.AnonymousBIH wrote:lokalni_razdjevičar wrote:
ko fol bola slika ali su to samo umisljena razmisljana ovih tzv. stručnjaka
Ako imaš Elit, Telefunken i sličan TV slika je onda bolja preko resivera, stručnjak.