Sirija vol. 2
- Opetja033
#23851 Re: Sirija vol. 2
Assadova/ruska avijacija jucer bombardovala dzamiju u opkoljenoj Ist. Ghouti:
https://twitter.com/Mr_Ghostly/status/7 ... 7378029568
Posljedice:
https://www.youtube.com/watch?v=aAY7MGCItkM
Posljedice:
- Co0l
#23852 Re: Sirija vol. 2
Kazu mujezin dovuko TOW na minaret.Opetja033 wrote:Assadova/ruska avijacija jucer bombardovala dzamiju u opkoljenoj Ist. Ghouti:
Posljedice:
- AleksoMKD
#23853 Re: Sirija vol. 2
Prvi gun-cam Mi-28 u Siriji.
Jel ono raketa "trepce" kako bi se lakse pratila?
-
sarajevoxxxx
#23854 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 32 osobe poginulo i oko 60 ranjeno u masakru kojeg su danas počinili Rusi i režim u naselju Deir Asafir u Istočnoj Guti (nije poznato je li režimski projektil treptao prije nego što je danas u Damasku usmrtio žene, djecu, starce)
Radio Al-Kul
Radio Al-Kul
- Gojeni H
#23855 Re: Sirija vol. 2
Jesi li to bio u Ronku?Rampage wrote:dragma wrote:Ma loži vas fantassin moj @rampage, kakva crna Sirija, kakve fotografije...
Tako i ja kad mahnem pivu-dvije pa se dohvatim facebooka, reko bi čovjek kad me sluša da sam obiš'o pola svijeta. Nema šta ne znam i na koje pitanje ti ne mogu odgovoriti...![]()
Ma nikad se ne zna, znaš da Bosanaca i Hercegovaca ima gotovo na svakoj tački na Planeti, mi volimo svugdje nos zabadati![]()
Ja lično sam se tako jedno jutro obreo, prije desetak godina, ni kriv ni dužan, u sred Afghanistana, u jendnoj američkoj deminerskoj firmi (kao da mi ovdje nemamo dovoljno mina za deminiranje)
![]()
U Afghanistanu sam, btw, imao priliku upoznati (pored mase naše raje koja je radila za KBR, odnosno firmu koja je tu bila podrška američkoj vojsci) i nekoliko naših ljudi koji su bili tu... nazvao bi ih "avanturistima":)
Zato me ne bi čudilo da i u Siriji ima takvih ljudi
- Krokodajl
#23856 Re: Sirija vol. 2
Dan je loše krenuo po ISIL.
SAA pokrenula ofanzivu u Istočnoj Hami, nakon što su u protekla 2 dana zauzeli nekoliko pozicija ISIL-a danas je oslobođeno i selo Dhahrah Tabarah Al-Deibah, SAA je prodrla 7 Kilometara u teritorij pod kontrolom ISIL-a. ISIL pokušao napad na Sheikh Helal i izgubio 3 vozila, uz velike gubitke u ljudstvu.
SInoć su jedinice SAA otkrile tunel u DeZ koji je uništen i elminisana je veća grupa pripadnika ISIL-a
U isto vrijeme YPG je na sjeveroistoku provincije DeZ zauzeo Ruwayshd naftna polja koja su bila pod kontrolom ISIL-a, YPG napreduje i prema Manbiju.
Iračka vojska samo 1 kilometar udaljena od centra grada Hit, nakon što su jutros pokrenuli napad na ovaj grad pod kontrolom ISIL-a.
SAA u Istočnoj Guti zauzela nekoliko pozicija oko baze PVO, ponovno presjekli cestu i podijelili I. Gutu na dva dijela, žestoke borbe se vode oko nekoliko sela na jugu Gute, riječ je o području koje je isključeno iz dogovora o primirju jer se prema navodima SAA tamo nalaze jedinice Al Nusre. Nažalost stižu i informacije o stradanjima civila, Sirijska avijacija bombarduje kompletno područje, Harasta, Dayr al-Safir, bombardovano je područje oko Aleppa kao i grad Al Habit na jugu provincije Idlib, u isto vrijeme RuAF bombardovala Al Bab a US koalicija bombarduje Manbij.
SAA pokrenula ofanzivu u Istočnoj Hami, nakon što su u protekla 2 dana zauzeli nekoliko pozicija ISIL-a danas je oslobođeno i selo Dhahrah Tabarah Al-Deibah, SAA je prodrla 7 Kilometara u teritorij pod kontrolom ISIL-a. ISIL pokušao napad na Sheikh Helal i izgubio 3 vozila, uz velike gubitke u ljudstvu.
SInoć su jedinice SAA otkrile tunel u DeZ koji je uništen i elminisana je veća grupa pripadnika ISIL-a
U isto vrijeme YPG je na sjeveroistoku provincije DeZ zauzeo Ruwayshd naftna polja koja su bila pod kontrolom ISIL-a, YPG napreduje i prema Manbiju.
Iračka vojska samo 1 kilometar udaljena od centra grada Hit, nakon što su jutros pokrenuli napad na ovaj grad pod kontrolom ISIL-a.
SAA u Istočnoj Guti zauzela nekoliko pozicija oko baze PVO, ponovno presjekli cestu i podijelili I. Gutu na dva dijela, žestoke borbe se vode oko nekoliko sela na jugu Gute, riječ je o području koje je isključeno iz dogovora o primirju jer se prema navodima SAA tamo nalaze jedinice Al Nusre. Nažalost stižu i informacije o stradanjima civila, Sirijska avijacija bombarduje kompletno područje, Harasta, Dayr al-Safir, bombardovano je područje oko Aleppa kao i grad Al Habit na jugu provincije Idlib, u isto vrijeme RuAF bombardovala Al Bab a US koalicija bombarduje Manbij.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#23857 Re: Sirija vol. 2
A ja sam se pitao što je danas ovako sunčano i što je komšija koji naginje "sekularnim" tmuran. Hvala na obavješenjuKrokodajl wrote:Dan je loše krenuo po ISIL.
- Rampage
#23858 Re: Sirija vol. 2
Zanimljiv hronološki pregled ključnih momenata u novijoj historiji Sirije:
BBC: Syria profile - Timeline
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-14703995
______
BBC: Syria profile - Timeline
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-14703995
______
Da, bio u Bagramu 2006. i 2007. g. Imaš iskustva s Ronkom:)?Gojeni H wrote:Jesi li to bio u Ronku?Rampage wrote:
Ma nikad se ne zna, znaš da Bosanaca i Hercegovaca ima gotovo na svakoj tački na Planeti, mi volimo svugdje nos zabadati![]()
Ja lično sam se tako jedno jutro obreo, prije desetak godina, ni kriv ni dužan, u sred Afghanistana, u jendnoj američkoj deminerskoj firmi (kao da mi ovdje nemamo dovoljno mina za deminiranje)
![]()
U Afghanistanu sam, btw, imao priliku upoznati (pored mase naše raje koja je radila za KBR, odnosno firmu koja je tu bila podrška američkoj vojsci) i nekoliko naših ljudi koji su bili tu... nazvao bi ih "avanturistima":)
Zato me ne bi čudilo da i u Siriji ima takvih ljudi
- Maystor
#23859 Re: Sirija vol. 2
arman1 wrote:A ja sam se pitao što je danas ovako sunčano i što je komšija koji naginje "sekularnim" tmuran. Hvala na obavješenjuKrokodajl wrote:Dan je loše krenuo po ISIL.
crkoše od muke
-
Novak20
#23860 Re: Sirija vol. 2
Širi se crna mrlja na tromeđi Sirije, Jordana i Izraela.

Fantassin u akciji oko Deir Ezzora.
Nije stigao da pošalje slike.

Fantassin u akciji oko Deir Ezzora.

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#23861 Re: Sirija vol. 2
mnogi forumaši na istoj liniji sa vojvodom
- ioannes
#23862 Re: Sirija vol. 2
Interesantna diskusija danas na Twitteru...
https://twitter.com/thekarami/status/715343734137688064
U biti dobro pitanje?
https://twitter.com/thekarami/status/715343734137688064
U biti dobro pitanje?
- insomnia78
#23863 Re: Sirija vol. 2
Dvije strane iste medalje
- ioannes
#23864 Re: Sirija vol. 2
kakav je to odgovor?insomnia78 wrote:Dvije strane iste medalje
.....ne mogu to biti dvije strane medalje,kad su ovi revolucioneri,demokrati,osloboditelji itd.
- insomnia78
#23865 Re: Sirija vol. 2
Sitske milicije i sunitska plemena, isti kurac
- ioannes
#23866 Re: Sirija vol. 2
pa tako reci...
znaci FSA i na forumu razvaljena
znaci FSA i na forumu razvaljena
- insomnia78
#23867 Re: Sirija vol. 2
Kako ste vi smjesni sa tim torovima i navijackom logikom
- husein_kapetan
#23868 Re: Sirija vol. 2
Raja off topic ali moram..
Ovom sramnom presudom danas evropa i njeni cuvari moralno-pravnog poretka..jasno i nedvosmisleno pokazase pravo lice..
A mi se ko'krtice trudimo da ispostujemo njihove standarde i uslove..a ovo nam vrla gospoda porucuje..
Da Bog dragi da' da im(srbima) onaj primat bude sef drzave.. pa da bosnju gurne nanovo "veliku srbjiu" pod nos..
I da Bog da' da sudijama haskim vrlim i nepristrasnim seselj bude moderator kodeksa zivotnog ..i nadam se da ce ga pocasnim gradjanom zemalja iz kojih dolaze proglasiti ga..
Sacuvaj nas Boze pravde onih koji se bremenom svjetskih sudija i policajaca opasase pa nas svojim vrijednostima obasuse..
Za nauk.. svima..
Ovom sramnom presudom danas evropa i njeni cuvari moralno-pravnog poretka..jasno i nedvosmisleno pokazase pravo lice..
A mi se ko'krtice trudimo da ispostujemo njihove standarde i uslove..a ovo nam vrla gospoda porucuje..
Da Bog dragi da' da im(srbima) onaj primat bude sef drzave.. pa da bosnju gurne nanovo "veliku srbjiu" pod nos..
I da Bog da' da sudijama haskim vrlim i nepristrasnim seselj bude moderator kodeksa zivotnog ..i nadam se da ce ga pocasnim gradjanom zemalja iz kojih dolaze proglasiti ga..
Sacuvaj nas Boze pravde onih koji se bremenom svjetskih sudija i policajaca opasase pa nas svojim vrijednostima obasuse..
Za nauk.. svima..
- husein_kapetan
#23869 Re: Sirija vol. 2
Gledaj samo kako narod nebeski raduje i kako nam svima poruku salje.. i to iz srca stratista Bosnjaka..
Neka..neka..
Neka..neka..
- japin_mutapi
#23870 Re: Sirija vol. 2
šta predlažeš
- Gojeni H
#23871 Re: Sirija vol. 2
Moguce da ti i ja imamo bruku zajednickih poznanika.Rampage wrote:
Da, bio u Bagramu 2006. i 2007. g. Imaš iskustva s Ronkom:)?
Neki ljudi iz bivse jedinice su radili u Ronku.
- DuckZz
- japin_mutapi
- Krokodajl
#23874 Re: Sirija vol. 2
Ja koliko vidim sudija što nije osudio Šešelja je Francuz a ne Rus, da su mu Rusi sudili pa hajd, možda bi mu čak i dali, makar uvjetno kakvu kaznu 
- japin_mutapi