Pogotovo kako su krenuli sa cijenama goriva, evo cak i nas plinase sjebali, sto blize sve da ti je na dohvat ruke, to bolje.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#23826 Re: Zeničani
Da, vidim da dobro razmisljas nisi zanemario faktor prevoza. Pogotovo sto imas djecu, drzi se ti grada, ne bi djaba ovi u Tetovu cekali ko ozeblo sunce da prodaju svoje kuce...
Pogotovo kako su krenuli sa cijenama goriva, evo cak i nas plinase sjebali, sto blize sve da ti je na dohvat ruke, to bolje.
-
Throttle
#23827 Re: Zeničani
Ma znam, al na dohvat ruke mi je i komsija koji upali busilicu u sitne sate, pa cujem da se neko prepire, pa nekom fešta petkom u stanu, pa komšiji iznad pukla cijev, pa moja cijev plavi komšiji ispod itd
Zbog toga se najvise i premišljam oko kuće, svjestan sam ja da je kuća obaveza, popravi krov, pokosi travu, čačkaj cvijeće, podreži voćke ovo-ono
Al opet, s druge strane, roštilj vani, dijete trčkara po dvorištu, nema galame (kaže drug, ne bih nikad stan, da mi neko pisha iznad glave
)
Kažem, svako brdo ima i svoje strmo
Kažem, svako brdo ima i svoje strmo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23828 Re: Zeničani
Sta ovo Dzimi napravi
Trotl burazengija, ja se ne bih dvoumio izmedju Tetova i Sarajevske nijedne sekunde.
Trotl burazengija, ja se ne bih dvoumio izmedju Tetova i Sarajevske nijedne sekunde.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23829 Re: Zeničani
Ma psovo ko pašče, pa htio prepravit post pa se na kraju citiro.
I dalje mislim da se debelo pretjeruje, skoro da nikakve razlike nema u zraku ali dobro, demokratija je, svako ima pravo da sere ili izmišlja koliko mu volja ili što se sad kaže da "razmišlja drugačije". Neću više na tu temu, odo na hemoterapiju.
I dalje mislim da se debelo pretjeruje, skoro da nikakve razlike nema u zraku ali dobro, demokratija je, svako ima pravo da sere ili izmišlja koliko mu volja ili što se sad kaže da "razmišlja drugačije". Neću više na tu temu, odo na hemoterapiju.
- HardcoreMX
#23830 Re: Zeničani
srusit zeljezaru, produziti grad...i usput neutralisati smrad...
-
Throttle
#23831 Re: Zeničani
@Jimmy: ma opušteno drug, svako ima svoje viđenje, i pitao sam jer ne vjerujem da je tako kao što se priča. A i teško da će bit gore, može samo bolje jer ekolozi guraju Mittal u smjeru ka čišćem zraku, ne samo u Tetovu nego komplet u Zenici
@Bata: Veliki minus Sarajevske je što nema baš prevoza do grada, mislim da bus ide samo za Janjiće a ne znam koliko redovno. Možda neki za Lašvu da ide starom cestom, to bih morao provjerit. Ista stvar je i npr sa Čajdrašem
A za Tetovo je ipak malo frekventnije, Tetovo, Gradište i Banlozi, idu tri linije. Tu ne brojim taksiste neke i slično, to je već snalaženje.
Najbolje je prema Babinu, Perinom hanu i prema Ovnaku gdje ima više autobuskih linija. To u slučaju ako bi nekad došlo do toga da se koristi gradski prevoz
@Bata: Veliki minus Sarajevske je što nema baš prevoza do grada, mislim da bus ide samo za Janjiće a ne znam koliko redovno. Možda neki za Lašvu da ide starom cestom, to bih morao provjerit. Ista stvar je i npr sa Čajdrašem
A za Tetovo je ipak malo frekventnije, Tetovo, Gradište i Banlozi, idu tri linije. Tu ne brojim taksiste neke i slično, to je već snalaženje.
Najbolje je prema Babinu, Perinom hanu i prema Ovnaku gdje ima više autobuskih linija. To u slučaju ako bi nekad došlo do toga da se koristi gradski prevoz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23832 Re: Zeničani
Ne znam drug ja bih prije zrtvovao komoditet oko gradskog prevoza nego izlozenost Mitalu u onoj mjeri. Ali to sam samo ja. Doduse mene ce se tesko natjerati da zivim u kuci umjesto u stanu, ali to je sad druga prica 
-
channel10
#23833 Re: Zeničani
A jel to teško otići do Tetova i provesti par sati vani, cisto da se vidi kakva je situacija, a ne da se vjeruje nekome( meni, jimmy- u, cliu,petom, desetom)?
Čak nakon sve ove priče bih mogao reći da je u toj ulici( tešanjska) vjerovatno najveće zagađenje u gradu. Naravno uz cjelokupnu tetovsku i ZAVNOBiH -a ulicu.
Čak nakon sve ove priče bih mogao reći da je u toj ulici( tešanjska) vjerovatno najveće zagađenje u gradu. Naravno uz cjelokupnu tetovsku i ZAVNOBiH -a ulicu.
Last edited by channel10 on 08/01/2018 18:48, edited 1 time in total.
-
Throttle
#23835 Re: Zeničani
@channel10: Nije teško otići, samo što se ne može vidjet stvarno stanje za par sati, čak ni za par dana.
Ja npr živim u Babinoj rijeci, gdje je sve super dok nije veći pritisak i dok gore s Hamide-Talama ne počnu ložiti ugalj pa pritisne uz rijeku ispod zgrade, pa na balkonu odjeća koja se suši smrdi na sve to.
4 dana toga nema, peti ima, a znaju samo oni koji žive tu. Isto je i sa bilo kojom drugom lokacijom, ljudi koji tu žive mogu znati pravu sliku.
Poznanika u Tetovu imam, niko mi se pretjerano ne žali na to a u gradu ubiše pričom kako je to zagađeno. Zato me zanimalo. Da počesto ne prođem Travničkom, odnoso Brodom, ne bih znao kako usmrde ložišta, toliko da se u autu mora gasit ventilacija. Al i to nije uvijek, nego ponekad. Odeš, pogledaš, kupiš i na kraju ti se desi da ti 60 dana godišnje smrdi ugalj u dvorištu, a sve od komšiluka i nemaš za to nikakvo rješenje. Isto što meni dosta toga smeta u zgradi u kojoj ja živim, al ti to ne znaš nit možeš znati, dok tu ne provedeš koji mjesec
Ono, nije da se mora odgovorit ako nešto neko upita na forumu, moglo se i izignorisat
Ja npr živim u Babinoj rijeci, gdje je sve super dok nije veći pritisak i dok gore s Hamide-Talama ne počnu ložiti ugalj pa pritisne uz rijeku ispod zgrade, pa na balkonu odjeća koja se suši smrdi na sve to.
4 dana toga nema, peti ima, a znaju samo oni koji žive tu. Isto je i sa bilo kojom drugom lokacijom, ljudi koji tu žive mogu znati pravu sliku.
Poznanika u Tetovu imam, niko mi se pretjerano ne žali na to a u gradu ubiše pričom kako je to zagađeno. Zato me zanimalo. Da počesto ne prođem Travničkom, odnoso Brodom, ne bih znao kako usmrde ložišta, toliko da se u autu mora gasit ventilacija. Al i to nije uvijek, nego ponekad. Odeš, pogledaš, kupiš i na kraju ti se desi da ti 60 dana godišnje smrdi ugalj u dvorištu, a sve od komšiluka i nemaš za to nikakvo rješenje. Isto što meni dosta toga smeta u zgradi u kojoj ja živim, al ti to ne znaš nit možeš znati, dok tu ne provedeš koji mjesec
Ono, nije da se mora odgovorit ako nešto neko upita na forumu, moglo se i izignorisat
-
channel10
#23836 Re: Zeničani
Hajde, ako ti tako kažeš. Onda makar sjedi u auto,uključi ventilaciju i jedan krug po gradu napravi. Odvoji miris izduva od auta od ostalog. Onda zapucaj do tesanjske. Taman da vidiš gdje se ta kuća nalazi. Ventilacija skoro na najjače i zazalit ćeš već kod bazena u Podbrijezju.
Ovo ti je onako realan opis stanja. Ni manje ni više.
A za tvoju zadnju rečenicu iz posta: nije ni to problem, ukoliko nekome želimo zlo i ukoliko ne želimo nekoga uvrijediti, bez obzira što ćemo time ovog drugog zavaliti.
A da ti ne pričam gdje ti se ta kuća nalazi. To je dole kuća na kući. Moze se reci da ima par " imanja" koja se mogu tako nazvati, a sve ostalo je da te Bog sačuva.
Da ne bude da lažem, kuća se nalazi par metara od kuće Kopica.
Ovo ti je onako realan opis stanja. Ni manje ni više.
A za tvoju zadnju rečenicu iz posta: nije ni to problem, ukoliko nekome želimo zlo i ukoliko ne želimo nekoga uvrijediti, bez obzira što ćemo time ovog drugog zavaliti.
A da ti ne pričam gdje ti se ta kuća nalazi. To je dole kuća na kući. Moze se reci da ima par " imanja" koja se mogu tako nazvati, a sve ostalo je da te Bog sačuva.
Da ne bude da lažem, kuća se nalazi par metara od kuće Kopica.
Last edited by channel10 on 08/01/2018 19:21, edited 1 time in total.
-
Throttle
#23837 Re: Zeničani
Jesi ti nešto kivan na Tetovljane
Sutra poslije posla idem malo u obilazak, onako bez obaveze, čisto da vidim gdje je šta, prozujat po tetovu i tamo par kuća razgledat po Sarajevskoj
Hvala ipak
Sutra poslije posla idem malo u obilazak, onako bez obaveze, čisto da vidim gdje je šta, prozujat po tetovu i tamo par kuća razgledat po Sarajevskoj
Hvala ipak
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23838 Re: Zeničani
Ne znam Trotl, ali meni se cini da si ti haman pa vec odlucio. Mislim tvoj izbor, tvoj zivot, u krajnjoj liniji tvoje pare. Ja iz Babine ne bih ako bas ne moram.
-
channel10
#23839 Re: Zeničani
Nisam bolan, samo ti kažem realno. Želim ti pomoći, a ti tako. A sad se ti zapitaj kakav si ti kad si spreman u ime prijateljstva s nekim, napasti drugoga koji ti realno govori. To ono sa očima, znaš već.Throttle wrote:Jesi ti nešto kivan na Tetovljane![]()
Sutra poslije posla idem malo u obilazak, onako bez obaveze, čisto da vidim gdje je šta, prozujat po tetovu i tamo par kuća razgledat po Sarajevskoj![]()
Hvala ipak
-
channel10
#23840 Re: Zeničani
Babino je najljepši dio grada, samo ima jedan problem, a to je da nije u gradu_BataZiv_0809 wrote:Ne znam Trotl, ali meni se cini da si ti haman pa vec odlucio. Mislim tvoj izbor, tvoj zivot, u krajnjoj liniji tvoje pare. Ja iz Babine ne bih ako bas ne moram.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23841 Re: Zeničani
Sta nije u gradu?channel10 wrote:Babino je najljepši dio grada, samo ima jedan problem, a to je da nije u gradu_BataZiv_0809 wrote:Ne znam Trotl, ali meni se cini da si ti haman pa vec odlucio. Mislim tvoj izbor, tvoj zivot, u krajnjoj liniji tvoje pare. Ja iz Babine ne bih ako bas ne moram..
-
Throttle
#23842 Re: Zeničani
@Bata: Nije još ništa odlučeno, razmatraju se opcije. U igri je i neki stan, ulaz pored mog, hbg, da je za što manje para što bolje proć a da ne se čovjek ne pokaje
@channel10: Ovo "kivan" je zezancija bila, a ne znam o kakvom prijateljstvu govoriš, ako misliš na raju iz Tetova koju poznajem, nisu mi se žalili, al nisam ih ni ispitivao o tome, Tetovo mi je opcija zadnjih 5 dana a prije toga nikad nije ni bila.
Jedino za sad sam pitao Jimmyja, kojeg ne poznajem, tj. ne znam ko je jer smo ovdje amonimni
Kažem opet, nisam još nikog ni zvao, nit ću zvat za sad, jučer sam se provozao do jedne kuće iznad crkvičkog groblja i skužio da to nije to, ako se zainteresujem za nešto konkretno onda pozovem vlasnika i dogovorim da se pogleda
Ovo sve gore je više bilo glasno razmišljanje
@channel10: Ovo "kivan" je zezancija bila, a ne znam o kakvom prijateljstvu govoriš, ako misliš na raju iz Tetova koju poznajem, nisu mi se žalili, al nisam ih ni ispitivao o tome, Tetovo mi je opcija zadnjih 5 dana a prije toga nikad nije ni bila.
Jedino za sad sam pitao Jimmyja, kojeg ne poznajem, tj. ne znam ko je jer smo ovdje amonimni
Kažem opet, nisam još nikog ni zvao, nit ću zvat za sad, jučer sam se provozao do jedne kuće iznad crkvičkog groblja i skužio da to nije to, ako se zainteresujem za nešto konkretno onda pozovem vlasnika i dogovorim da se pogleda
Ovo sve gore je više bilo glasno razmišljanje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23843 Re: Zeničani
Meni se brutalno svidja ono naselje oko katolicke crkve kad se krene prema Smetovima...Ivana Gundulica ulica cini mi se. Nekako su i kuce prostrane i lijepe. Bar tako djeluju.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23844 Re: Zeničani
Ja da sam na tvom mjestu ja bih uvijek Drivušu odabrao
Jedini nedostatak Drivuše je rijetkost gradskog prijevoza.
A dobro ste se nasrali o Tetovu, baš ono poštenski, ja sam baš realan i nemam šta lagat nit uljepšavat ali vama na čast i obraz.
Jedini nedostatak Drivuše je rijetkost gradskog prijevoza.
A dobro ste se nasrali o Tetovu, baš ono poštenski, ja sam baš realan i nemam šta lagat nit uljepšavat ali vama na čast i obraz.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23845 Re: Zeničani
Dzimi ne dam ni ja na Tetovo, imo sam jednog machicha otamo 
-
channel10
#23846 Re: Zeničani
Babina rijeka
. Grad je od Blatuse do Odmuta, a preko Bosne su Crkvice i Babina rijeka 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23847 Re: Zeničani
To mozda kad je Karlo Kuzatko pravio prvi urbanisticki planchannel10 wrote:Babina rijeka. Grad je od Blatuse do Odmuta, a preko Bosne su Crkvice i Babina rijeka
-
channel10
#23848 Re: Zeničani
Pa hajde realno, sta to ima u Babinoj rijeci? Jbt onoliko naselje koje je ruku na srce prelijepo od proljeca do jeseni, a nema skole!!! Ali zato ima dzamiju, jel_BataZiv_0809 wrote:To mozda kad je Karlo Kuzatko pravio prvi urbanisticki planchannel10 wrote:Babina rijeka. Grad je od Blatuse do Odmuta, a preko Bosne su Crkvice i Babina rijeka
Znaci kupis gore stan, imas dijete, a mora u skolu na crkvicko brdo
Sve sto valja je sa ove strane Bosne
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23849 Re: Zeničani
Ime i prezime or it didn't happen_BataZiv_0809 wrote:Dzimi ne dam ni ja na Tetovo, imo sam jednog machicha otamo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23850 Re: Zeničani
El Tigre Babina rijeka je dio Crkvica ili mozda jos preciznije sve je to Staro Radakovo.channel10 wrote: Pa hajde realno, sta to ima u Babinoj rijeci? Jbt onoliko naselje koje je ruku na srce prelijepo od proljeca do jeseni, a nema skole!!! Ali zato ima dzamiju, jel. Vaznija dzamija od skole.
Znaci kupis gore stan, imas dijete, a mora u skolu na crkvicko brdoili u jel, u Radakovo. Sta ti treba vise? Krenes u "grad" ( a vec si jel u gradu
![]()
) moras upaliti auto jer ti do bege ili shoping centra treba 20-30 minuta. I onda kazes grad. Jest, al u panjevima.
Sve sto valja je sa ove strane Bosne
Grob te jebo ukucam joj ime na gugl-kad ono pokrila seJimmy McNulty wrote: Ime i prezime or it didn't happen