Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

ferratilis

#23826 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kod Witchera je problem sto je igra prelagana kad udjes u fazon, cak i na Death March. Mozes potpuno ignorisati napitke i skupljanje biljaka i opet sve ubijati s lakocom. Jednom sam presao sa random gearom koji sam nalazio i nisam se nigdje namucio. Mozes napraviti i build koji se fokusira na bombe, pogotovo jer Blood and Wine ekspanzija ima mutagene koji su nenormalno jaki. Boss borbe su inace jednostavne, najveci problem su copori vukova ili nekkera ako nisi oprezan. Naletis na copor level 1, ako ne gledas oko sebe, zacas te ubiju :D
Averus

#23827 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@ferratilis: taman sam htio da ti napišem da si no-lifer, da bih se ja roknuo da skupljam travkice 980 sati, a onda skontam da sam u svoje vrijeme na Final Fantasy 7 potrošio preko 3000 sati :lol:

Kad se nešto voli, voli se jbg :D
SanskiBiser

#23828 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

ferratilis wrote:Kod Witchera je problem sto je igra prelagana kad udjes u fazon, cak i na Death March. Mozes potpuno ignorisati napitke i skupljanje biljaka i opet sve ubijati s lakocom. Jednom sam presao sa random gearom koji sam nalazio i nisam se nigdje namucio. Mozes napraviti i build koji se fokusira na bombe, pogotovo jer Blood and Wine ekspanzija ima mutagene koji su nenormalno jaki. Boss borbe su inace jednostavne, najveci problem su copori vukova ili nekkera ako nisi oprezan. Naletis na copor level 1, ako ne gledas oko sebe, zacas te ubiju :D

To je meni jedina zamjerka isto, na NewGame+ Deathmarch sa Ursine Master armorom bilo koji build da ubodes prelako je igrati skoro pa na momente imas osjecaja kao da igras sa GOD mode ukljucenim jos pogotovo ako imas izlevan Aerondight jednostavno nema izazova. Jedino da probas igrati bez armora gornjeg dijela. Mada ima modova koji otezaju igru povecaju damage protivnika i HP mislim da se zove Brutal Combat...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23829 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

meni nije bila lagana bez opcije gourmet. bar u početku.

poslije je bilo tako kao što kažeš, poprilično lako. sad je stvar balansa: pustiti ljude da se pate i svakom malo skupljaju trave i grindaju za napitke da bi mogli nešto preći, ili pustiti da istraže igru bez prevelikog stresa.

jedino što je malo zahtjevnije bilo jeste zadnji boss fight u blood & wine.

i da, nevjerovatno je kako te vukovi znaju napatiti :lol:
Raigor Stonehoof

#23830 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Averus wrote:@ferratilis: taman sam htio da ti napišem da si no-lifer, da bih se ja roknuo da skupljam travkice 980 sati, a onda skontam da sam u svoje vrijeme na Final Fantasy 7 potrošio preko 3000 sati :lol:

amateri :D

Image
Averus

#23831 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Raigor Stonehoof wrote:
Averus wrote:@ferratilis: taman sam htio da ti napišem da si no-lifer, da bih se ja roknuo da skupljam travkice 980 sati, a onda skontam da sam u svoje vrijeme na Final Fantasy 7 potrošio preko 3000 sati :lol:

amateri :D

Image
Ne pika se multiplayer :D
SanskiBiser

#23832 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

arnes_king wrote:@SanskiBiser

Ne kazem ja za Witcher 3 kao zasebnu igru da je los, ali npr HZD sam uzivao od prve minute i nisam se mogao odvojiti od igre. Svaka cast Witcher-u, vidi se da je HZD dosta toga od nje preuzeo, ali bas zato sam i napisao da sam prvo igrao Witcher sigurno bi mi se svidio dovoljno da ga nastavim igrati, ali nakon HZD me ne privlaci. Igra ko igra me privlaci, najvise me nervira borbeni sistem i same kontrole, odnosno kretanje likova, NPC likovi ponavljaju samo jednu recenicu.

Igra je sigurno vrhunska, bez dalje rasprave, ne bi bez razloga dobila toliko pozitivnih ocjena kako od neki sajtova tako i od korisnika, samo mi je malo spora i dosadna nakon HZD (i nazadna, iako ovo ne treba spominjati jer je igra iz 2015 a opet je bolja od mnostva novih igara).

Vjeruj da sam ja sam bio nahajpan i jedva cekao da zaigram i sam sebe sam u vise navrata pokusao nagovoriti da je nastavim, jer taj tip igre mi je najdrazi, ali na zalost nije me uspjelo privuci.

I to je samo subjektivno misljenje, nego sam se najvise i oglasio kada se pocelo pljuvati po HZD, a to moze samo neko ko je nije igrao.

Ja nisam mislio nista negativno niti da pokrenem bilo kakvu bespotrebnu raspravu, samo sam napisao svoje misljenje a i to je bilo vise jer mi je zao pa gledam hoce li me neko ponovo uspjeti nagovoriti da joj dam sansu.

Sa ovim da NPC ponavljaju samo jednu recenicu se vidi da prakticno nisi ni igrao W3 :lol:

Tu se jednostavno nikome nije ni dalo da ti pokusa objasniti ... W3 ti je oko 250ak Sati Gameplay da kompletiras sve ukljucujuci GWENT championship i karte :lol: , sa 400 sati snimljenih recenica i dijaloga koje izgovori 8000 NPC u igri, prema tome ima vise audio snimljenog materijala duplo vise nego sto traje prelazak igre. Fazon je da mozes sa svakim NPC interact i cuti nesto, neki medjusobno pricaju i dijalozi su bitni za radnju i atmosferu i popunjavaju pricu, stanes poslusas i ides dalje. Koliko se sjecam uz to imas preko 50 sati snimljenih dijaloga za glavne i sporedne kvestove. Dijalozi kroz glavne i sporedne kvestove za razliku od HZD kao i odluke vezane za njih odlucuju cesto direktno o ishodu igre ili daljem razvoju radnje i uticu na kvestove koji nisi ni zapoceo cak nekad i tek nakon par desetina sati vidis kakav si zajeb napravio sto si napravio odredjenu odluku. Tu je W3 nenadmasiv nema igre koja je to bolje uradila (da ne idem u spojlere primjerima) i tu je standard dignut jaaako visoko i ocekuje se tek da ce tek Elder Scroll novi to nadmasiti igra ciji je development odgodjen i produzen i to nije tajna zbog W3. Da nije bilo W3 gledali bi gomilu falicnih, nedoradjenih, neoptimizovanih igara kao sto je ME Andromeda na kraju krajeva W3 je dao izgovor developerima da mogu da slobodnije rade i da koriste W3 kao izgovor - jednostavno W3 je postao industrijski standard.

Combat mechanic u W3 nije savrsen, imas i starijih igara koje to bolje izvode npr. Dragon's Dogma, na kretanje Geralta je bilo primjedbi odmah po izlasku igre pa su morali dodati alternativno kretanje i dodati u meniju da se moze upaliti i ugasiti po izboru igraca, medjutim za to postoje razlozi koje su developeri objasnili u klipovima na YT, cak je Roach tj. jahanje konja moralo da se nerfa kao i kretanje Geralta, jer u kombinaciji sa velikim FOV i distance draw koji su neophodani za igru da bude to sto jeste testni igraci su se redom zalili na vrtoglavicu i mucninu i morali su prestajati igrati (ima snimak sto je dev snimao telefonom kad testni igraci ustaju i zale se da samo sto nisu povratili :lol: ), isto se javljalo kod ukljucenog Witcher sense moda pa su i to stavili da se moze ugasiti, znaci morali su napraviti neki balans, NA PC imas modove koji gase autotargeting i koji Borbu cine puno brzom i dinamicnijom i dodaju neke napade koji su bili u W2 mada jednom kad predjes igru i odaberes neki od provjerenih bildova igra je prelaka i na najvecoj tezini u NewGame+ modu (deathmarch tezina) . Pola borbe u W3 je poznavanje protivnika (znaci beastiary guide je jako bitan) kao i priprema za borbu (ulje, bombe, potions) do 20 levela cesto moras bjezati od protivnika i to ti igra kaze da uvijek mozes pobjeci iz borbe tek od 20 levela imas dovoljno skill poena neki bild formiras. Ono sto novi igraci cesto ne znaju narocito ako dodju iz drugih igara je da je kod W3 od cistog defense stata bitniji Resistance stat i to se gleda na armorima prvo.

Ja sam ti vec jednom pisao, ponovicu ovdje ponovo, pocni novu igru na Story Mode tezini odradi glavne kvestove u White Orchard ubij Grifina i idi u Velen i tamo ides odmah u tavernu Inn at the crossroads i onda odes u u Crow's Perch i pocnes raditi Bloody Baron kvest liniju za to ti treba ukupno oko 15ak sati igranja, ako ti nakon Bloody Baron kvest linije, kvest koji se smatra jednim od najbolje uradjenih kvestova u istoriji video igara, igra ne bude zanimljiva ne budes zelio dalje da je igras batali je i prodaj jednostavno nije igra za tebe, imas Dark Souls 3 probaj to igrati borba je odlicna.
arnes_king

#23833 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Dobar si kad ti nije bilo mrsko toliko ispisati. Hvala na misljenju, objasnjenju i savjetima, samo si mogao po nekad malo odvojiti da je citljivije, ovako jedva procita sve :D

Kada sam rekao da NPC ponavljaju samo jednu recenicu mislio sam da jedan NPC ponavlja samo jedno te isto, drugi ima svoje nesto ali i on to bezbroj puta ponavlja... nebitno,

Ja cu svakako pokusati opet zaigrati jer mi je zao prodati a mozda mi se i svidi, tako da cu poslusati tvoj savjet pa cu se javiti naknadno i javiti iskustvo, vjeruj da i ja volim da me zainteresuje nego ne :D Samo ja pretezno igre igram na hard ali posto ovaj borbeni sistem ne mogu da savladam bio sam primoran da spustim na najlaksi nivo kako bih uopste imao sanse kada me napadnu 2 ili vise protivnika (nikako ne mogu izbjeci napad ili uraditi kontra udarac).

Trenutno igram The Last Guardian i vrh je, ali sam pri kraju tako da prije nabavke AC Origins ili neke druge bih se trebao zabaviti sa W3 taman ce do tad pasti cijena novih naslova.

Samo jos da napomenem za ovo sto si spominjao da svaka odluka mijenja dalju pricu, to mi se svidja, nedavno sam igrao Until Dawn gdje cijela igra bazirana na tome i stvarno je prezanimljiva, morat cu je opet preci da bih dobio drugi kraj i spasio vise likova :D
Averus

#23834 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Kad smo već kod Witchera...

Davno nekad sam kupio Skyrim, odigrao 11 sati i batalio. Onda prije dva-tri mjeseca opet pokrenuo i igrao još ~30ak sati, pa opet malo obustavio. Ogromna je ono igra, puno toga za uraditi jbg

Dvije-tri sedmice mi je stajao instaliran i Shadow of Mordor, koji sam počeo igrati - prošao tutorial i ono... Ostao tu. Sinoć opet uzeo, odustao. Jednostavno mi se nije dalo da je igram (iako obožavam LOTR).

Helem, tako sam isto skinuo Witcher 3 prošle godine, odradio tutorial i odustao. Sinoć ga uradih opet, pa sam prošao prvih sat-sat i pol igre (došao u ono prvo selo, nakon napada griffona na onog merchanta). Već mi se više sviđa igra. Upratio sam malo bolje kako i šta, već sam počeo brati biljke i pričati s ljudima.

Sviđa mi se što nisu svi NPC-i isto urađeni, ono - jedna maska naljepljena na stotine likova. Ima dosta varijacija koliko ja vidim i to je fantastično. Ovaj kolega Vezimir je dobar isto.

Grafika je super, ubacio sam od početka HD mod koji su mi prethodno preporučili. Okolina, voda i tako te stvari su mi uvijek bile drage za vidjeti u ovakvim igrama, pa sam BAŠ uživao i u Skyrimu, a čini mi se da ću i u W3.

Helem, kako je krenulo - pridružiću se Čmolji i ostalima u veličanju lika i djela Geralta iz Rivije :D

Bit priče: daj igri šansu kad budeš 100% siguran da si raspoložen za taj tip/žanr/vrstu igre, priče, grafike, likova, potrebnog vremena itd. :)

btw nisam siguran da li igram na Sword and Story ili Blood and Broken bones. Saznaću kad me zadavi kakav ghoul isl. :lol:
AmirBaa

#23835 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by AmirBaa »

fun fact - kad kisa pada u witcheru NPC bjeze da se zaklone :D
caseytron

#23836 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

W3 presao evo razmisljam opet u ovom zimskom periodu, iako nisam fan RPG-a, meni je W3 daleko najbolja igra ikada :-D
SanskiBiser

#23837 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

arnes_king wrote:Dobar si kad ti nije bilo mrsko toliko ispisati. Hvala na misljenju, objasnjenju i savjetima, samo si mogao po nekad malo odvojiti da je citljivije, ovako jedva procita sve :D

Kada sam rekao da NPC ponavljaju samo jednu recenicu mislio sam da jedan NPC ponavlja samo jedno te isto, drugi ima svoje nesto ali i on to bezbroj puta ponavlja... nebitno,

Ja cu svakako pokusati opet zaigrati jer mi je zao prodati a mozda mi se i svidi, tako da cu poslusati tvoj savjet pa cu se javiti naknadno i javiti iskustvo, vjeruj da i ja volim da me zainteresuje nego ne :D Samo ja pretezno igre igram na hard ali posto ovaj borbeni sistem ne mogu da savladam bio sam primoran da spustim na najlaksi nivo kako bih uopste imao sanse kada me napadnu 2 ili vise protivnika (nikako ne mogu izbjeci napad ili uraditi kontra udarac).

Trenutno igram The Last Guardian i vrh je, ali sam pri kraju tako da prije nabavke AC Origins ili neke druge bih se trebao zabaviti sa W3 taman ce do tad pasti cijena novih naslova.

Samo jos da napomenem za ovo sto si spominjao da svaka odluka mijenja dalju pricu, to mi se svidja, nedavno sam igrao Until Dawn gdje cijela igra bazirana na tome i stvarno je prezanimljiva, morat cu je opet preci da bih dobio drugi kraj i spasio vise likova :D
Neka sam te napatio citanjem :lol:

Broj NPC je ogroman u W3, vec ti gore napisah 8000 koji nesto kazu i brbljaju, i jos ih imas hiljade koji nece nista da kazu, skoro svi igraci u W3 obicno ih ignorisu, ides za pricom, jer W3 je prije svega "story driven RPG", mape su ti ukupno sve oko 6 puta vece nego u HZD barem po onome sto sam nasao na netu, to ti je onaj sto voli obe igre i obe je presao naglasio u review da je jednostavno u HZD svijet prazan u odnosu na W3 sto se narocito vidi u Gradovima, ti nisi uopste dosao ni do Oxenfurta a o Novom Gradu tek i da ne pricamo a tek Toussan, NPC u W3 zive svoj zivot, trgovci i sitna slicna ostala boranija imaju genericke dijaloge, nemas ti puno likova za interakciju u startnoj zoni WO, igra pravo krece tek od Velena i gostionice koju sam ti naveo; tu u Velenu idu ozbiljni ugovori, sekundarni kvestovi puno toga za otkriti na mapama. Shvati da kad igras W3 igras igru koja je jos neprevazidjena po nivou detalja koji je posvecen NPC, od animacija, zivota koji zive u tom "witcher lore" i to tek kad se igraju druge igre shvatis. Tu je stari Gothic 2 zadao nekada standarde koje je W3 u ovo vrijeme digao na jedan novi nivo.

Mislim da nisi dobro svladao borbenu mehaniku u W3, Blood & Broken Bones nivo tezine se lako igra kad savladas osnovne tehnike, crveni protivnici se moraju izbjegavati jer s njima nemas nikakve sanse na pocetku imaju HP i damage buff na sebi.

Imas na youtube tutoriala za pocetnike mada ako si dobro savladao pocetni combat tutorial u igri trebao bi biti dovoljan, dosta je toga na tvom ispravnom tajmingu, znaci borba trazi fokus jer moras koristiti i paziti i na adrenalin i staminu, kad te napadne vise likova imas znakove kven i aaard koji su na pocetku jako korisni kao i axii, axii zaustavlja jednog protivnika na kratko. Svi protivnici prije napada imaju marker crveni koji zasvjetli iznad njih to traje sekundu i manje i za to vrijeme moras aktivirati block kratkim pritiskom block da bi izveo kontranapad to je famozni Parry nakon kojeg mozes ici sa serijom brzih napada...

Block stisnut konstanto te konstatno stiti od ovih nizerazrednih protivnika bilo da su ljudi ili vukovi ili nekeri. Dodge roll ili evade, nekad imas oboren gard protivnika ispred sebe i mozes ga udariti ali ti iza ledja prilazi drugi i napada i moze da ti napravi interapt tvog napada i jos da te zakaci tu se radi dodge ili evade sa roll nekad se desi da te promasi i zakaci svoga... Inace dodge roll ti je na pocetku mozda i najbitniji u borbama...

To kad savladas borba je lagana i zabavna. U W3 imas velik FOV koji ti omogucava da budes svjestan svog okruzenja i da napravis pravilne procjene i predvidis kad ce sta protivnici da urade cak sta vise kad ih upoznas znas koja im je rutina pa ti je jos lakse, za pocetnike mozda jos jedan bitan tip ti je da kad god mozes prvo rokni strelicare, jako velik damage prave i rade interapt tvog napada...

SanskiBiser

#23838 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote:Kad smo već kod Witchera...

Davno nekad sam kupio Skyrim, odigrao 11 sati i batalio. Onda prije dva-tri mjeseca opet pokrenuo i igrao još ~30ak sati, pa opet malo obustavio. Ogromna je ono igra, puno toga za uraditi jbg

Dvije-tri sedmice mi je stajao instaliran i Shadow of Mordor, koji sam počeo igrati - prošao tutorial i ono... Ostao tu. Sinoć opet uzeo, odustao. Jednostavno mi se nije dalo da je igram (iako obožavam LOTR).

Helem, tako sam isto skinuo Witcher 3 prošle godine, odradio tutorial i odustao. Sinoć ga uradih opet, pa sam prošao prvih sat-sat i pol igre (došao u ono prvo selo, nakon napada griffona na onog merchanta). Već mi se više sviđa igra. Upratio sam malo bolje kako i šta, već sam počeo brati biljke i pričati s ljudima.

Sviđa mi se što nisu svi NPC-i isto urađeni, ono - jedna maska naljepljena na stotine likova. Ima dosta varijacija koliko ja vidim i to je fantastično. Ovaj kolega Vezimir je dobar isto.

Grafika je super, ubacio sam od početka HD mod koji su mi prethodno preporučili. Okolina, voda i tako te stvari su mi uvijek bile drage za vidjeti u ovakvim igrama, pa sam BAŠ uživao i u Skyrimu, a čini mi se da ću i u W3.

Helem, kako je krenulo - pridružiću se Čmolji i ostalima u veličanju lika i djela Geralta iz Rivije :D

Bit priče: daj igri šansu kad budeš 100% siguran da si raspoložen za taj tip/žanr/vrstu igre, priče, grafike, likova, potrebnog vremena itd. :)

btw nisam siguran da li igram na Sword and Story ili Blood and Broken bones. Saznaću kad me zadavi kakav ghoul isl. :lol:
uvijek mozes promjeniti nivo tezine u igri to je veliki plus ne moras pocinjati ponovo igrati :lol:

To je to ja sam presao W3 kad je izasao samo glavnu pricu i dobio bad ending a mislio sam da sam pravio ispravne odabire tokom kvestova da ne idem u spojlere, i nije mi se igrao vise do ove godine. :lol:
SanskiBiser

#23840 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

AmirBaa wrote:fun fact - kad kisa pada u witcheru NPC bjeze da se zaklone :D
a Geraltu raste brada i kosa u realnom vremenu :lol:

It's all about the details :D

arnes_king

#23841 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Hajde hvala opet na savjetima i trudu, iako se ne slazem da je u HZD svijet prazan, jer sam se od mjesta do mjesta uvijek zabavljao pa cak i satima iako mogu brzo doci ali uvijek se nesto desi u medjuvremenu a u W3 odem od grada do grada i tesko da bilo sta naletim zanimljivo.

A to za mapu ako je stvarno 7 puta veca u W3 od HZD, onda nemam rijeci i onda je to najveca igra ikada napravljena. Ja sam HZD igrao oko 80 sati i vjeruj da nisam dobar dio mape ni vidio kako treba.
peepeep

#23842 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by peepeep »

arnes_king wrote:Hajde hvala opet na savjetima i trudu, iako se ne slazem da je u HZD svijet prazan, jer sam se od mjesta do mjesta uvijek zabavljao pa cak i satima iako mogu brzo doci ali uvijek se nesto desi u medjuvremenu a u W3 odem od grada do grada i tesko da bilo sta naletim zanimljivo.

A to za mapu ako je stvarno 7 puta veca u W3 od HZD, onda nemam rijeci i onda je to najveca igra ikada napravljena. Ja sam HZD igrao oko 80 sati i vjeruj da nisam dobar dio mape ni vidio kako treba.
Kako vam se da sjediti 80 sati i igrati istu igru :shock:
arnes_king

#23843 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

peepeep wrote:
arnes_king wrote:Hajde hvala opet na savjetima i trudu, iako se ne slazem da je u HZD svijet prazan, jer sam se od mjesta do mjesta uvijek zabavljao pa cak i satima iako mogu brzo doci ali uvijek se nesto desi u medjuvremenu a u W3 odem od grada do grada i tesko da bilo sta naletim zanimljivo.

Vjeruj da je bilo vise sta za odraditi igrao bih je jos 10 puta toliko :D a dosadno mi da idem na new game + pa sad cekam HZD complete edition sa novim DLC pa da nastavim
peepeep

#23844 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by peepeep »

arnes_king wrote:
peepeep wrote:

Vjeruj da je bilo vise sta za odraditi igrao bih je jos 10 puta toliko :D a dosadno mi da idem na new game + pa sad cekam HZD complete edition sa novim DLC pa da nastavim
Ma ne sudim, svakom njegovo, samo mi je teško za shvatiti kako se nekome da toliko vremena provesti igrajući jednu te istu igricu. Doduše i ja sigurno imam isto tako negdje zapisano da sam nešto igrao mnogo više nego što sam trebao ali to obično bude 2-3-4-5 prelazaka a nikako jedan. Al' to je i do mene, ne mogu dugih igrica, sve preko 10tak sati mi je postalo pravi smor.

Osim civilizacije. :D
Mega Man X

#23845 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mega Man X »

Eno vam na Humble Bundle od Codemasasters bundle. Dirt Rally, F1 2016 itd.

Iskreno ko nije igrao DiRT Rally, nek slobodno uzme. Nakon Richard Burns Rallya je jedan od najboljih reli simulacija.
SanskiBiser

#23846 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Ti si u W3 otisao za 5-6 sati od sela do sela, grada nisi ni vidio jer u grad ne mozes uci bez passa koji kroz kvestove moras zaraditi. :lol:

Da mape tj. povrsina koju mape pokrivaju je kako kazu na netu oko 5-6 puta veca ukupno od HZD.

U W3 se nesto uvijek desava svakih 30ak sekundi da skrene paznju na sebe da igracu ne bude monotono :lol:

Evo ti jednog objektivnog misljenja proguglaj pa ces naci citavu temu pa vidi sta ljudi kazu koji su igrali obe igre:
I like Horizon a lot, but Witcher 3 is still better in storytelling and characters. The map is much bigger compared to Horizon. And you get with all Dlc's 200+ hours of content. The quests are still the best in all openworld games together.

Its more RPG than Horizon. You have to choose a specific build. In Horizon you just get all abilities at some point. And the choices you make in dialouges have a big impact for the outcome.

Facial and general talk animations are still better in Witcher 3. Not saying that Horizon has bad Animations, but in dialouges is still lacking (but still very good).

The only thing that Horizon does so much better is Gameplay. Its so fun and addictive. And the way Aloy controls is great. Witcher 3 combat is pretty meh.
Horizon and Witcher excel at completely different things, they are very different experiences.

Horizon's combat is focused on fighting big enemies whereas Witcher's combat is designed for humanoid enemies. The human enemies in Horizon are lackluster to fight much like the bigger monsters in Witcher are lackluster to fight. I didn't really find Witcher's combat that good either even against the enemies it was designed to fight, it's like a mix of Arkham and Souls combat that's never really satisfying.

Witcher excels at questing storylines whereas Horizon's overarching plot is better than Witcher. Witcher's core plot devolves into the highest stakes ever "save the world" type storyline. However, the side narratives are so much stronger in Witcher and carry the game IMO. There's lots more dialogue and cutscenes in Witcher with some good (but few in number) role-playing decisions to make with regards to love interests and Ciri that are really well done.

Even the worlds are designed much differently. Horizon is smaller and more dense while Witcher is much bigger. Horizon has like 10 points of interests per area whereas Witcher has question marks all over the map. Witcher's side activities are much more repetitive in nature (like monster nests) while Horizon is much more reserved in that area (the biggest collect-a-thon are the metal flowers and there's only 30 of them). I never really enjoyed exploring in Witcher as the world isn't that varied visually yet I loved exploring everything in Horizon.

Even something like inventory management in the games is completely different. In Witcher, you pick up everything from constantly getting slightly better weapons and IIRC, there's at least 2 kinds of chicken sandwiches you can pick up. In Horizon, you have pretty much set weapons and armor so you're not constantly having to sell the now garbage you have filling up your inventory like most RPGs.

Horizon and Witcher are very different games, I really don't see why comparisons keep coming up besides for lots of people really liking both games. I can easily see someone not liking one game while loving the other because both games excel at very different things.

Averus

#23847 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Borba uopšte nije teška :)

SPOILERI>
Ubio sam griffina, sredio situaciju oko bunara, uradio onih prvih par questova u prvom selu. Jedino nisam onu neku spasio, mrsko mi skupljati travkice da je spašavam... Valjda se mogu vratiti poslije.
Sad sam sa Yen došao do onog glavonje u dvorac, da me "zamoli" za uslugu.

<KRAJ SPOILERA

Igram na ovom drugom lakšem nivou, mogu reći da je samo teže skupljati zlato. Nije kao u skyrim da prodam iteme merchantu i puf! Većinu onoga što pokupim od mrtvaca ne mogu ni prodati :oops:

Ali što se borbe tiče, podsjeća me malo na prve tri Assasin's Creed igre, sistem udri, izbjegni, kontra-napad itd. :)

Sve u svemu, igra mi se već mnogo više sviđa nego pri prvom pokušaju, pa ću je i nastaviti igrati još koji sat. Do tad ću definitivno odlučiti da li da je kupim ili ne.
SanskiBiser

#23848 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote:Borba uopšte nije teška :)

SPOILERI>
Ubio sam griffina, sredio situaciju oko bunara, uradio onih prvih par questova u prvom selu. Jedino nisam onu neku spasio, mrsko mi skupljati travkice da je spašavam... Valjda se mogu vratiti poslije.
Sad sam sa Yen došao do onog glavonje u dvorac, da me "zamoli" za uslugu.

<KRAJ SPOILERA

Igram na ovom drugom lakšem nivou, mogu reći da je samo teže skupljati zlato. Nije kao u skyrim da prodam iteme merchantu i puf! Većinu onoga što pokupim od mrtvaca ne mogu ni prodati :oops:

Ali što se borbe tiče, podsjeća me malo na prve tri Assasin's Creed igre, sistem udri, izbjegni, kontra-napad itd. :)

Sve u svemu, igra mi se već mnogo više sviđa nego pri prvom pokušaju, pa ću je i nastaviti igrati još koji sat. Do tad ću definitivno odlučiti da li da je kupim ili ne.

Da poslije spojlera :lol: i glavonje ti pocinje pravo igra u Velenu, do tad ti je sve to vise startna zona i neka vrsta uvoda tj. prologa u igru... Kad dodjes u Velen ja bih ti preporucio da igras odmah The Nilfgaardian Connection kvest.
Averus

#23849 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

SanskiBiser wrote: Da poslije spojlera :lol: i glavonje ti pocinje pravo igra u Velenu, do tad ti je sve to vise startna zona i neka vrsta uvoda tj. prologa u igru... Kad dodjes u Velen ja bih ti preporucio da igras odmah The Nilfgaardian Connection kvest.
Tenkju :)
Moram i onaj Gwent savladati... Sate i sate sam proveo igrajući karte u Final Fantasy 8, tako da će mi ovo vjerovatno biti veooooma zanimljivo :D
SanskiBiser

#23850 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote:
SanskiBiser wrote: Da poslije spojlera :lol: i glavonje ti pocinje pravo igra u Velenu, do tad ti je sve to vise startna zona i neka vrsta uvoda tj. prologa u igru... Kad dodjes u Velen ja bih ti preporucio da igras odmah The Nilfgaardian Connection kvest.
Tenkju :)
Moram i onaj Gwent savladati... Sate i sate sam proveo igrajući karte u Final Fantasy 8, tako da će mi ovo vjerovatno biti veooooma zanimljivo :D
Ja sad igram i prvi put se fokusiram isto na Gwent, jer ima kvest u Novigradu vezan za Gwent turnir za koji moras imati osvojenih 5 specijalnih RARE cards koje kroz igru mozes osvojiti - ne mozes upisati se na turnir bez tih karata, moras se vratiti u White Orchard i kupiti sve karte koje nemas kod trgovaca da kompletiras onaj pocetni set Northern Kingdoms mislim da ima u taverni kod vlasnice uzeti isto. Imas i kod Glavonje tamo u dvoristu lika kao protivnika, svaki put bilo koga da pobijedis prvi put dobijes jednu kartu od njih gdje god ti dijalog nudi Gwent treba odigrati i pobijediti barem jednom da dobijes kartu neku.

Inace kad budes igrao na pocetku ce ti protivnici koji koriste Monster set praviti puno problema pa da ti olaksam da se ne nerviras kao sto sam ja, ostavi protiv njih barem dvije Frost karte i jednu Clear weather, Monster set uglavnom baca karte na close combat i tu ih multiplicira tj. strengthen radi a penicilin je za to Frost karta koja ih sve resetuje na vrijednost 1 naravno bitno je da na tvojoj strani table nemas nista na close combat osim mozda karte koje imaju po default vrijednost 1 i kad pravis svoj dek karata pokusaj na pocetku dok se ne uhodas i dok nemas jake karte da ga drzis na oko 25 najjacih karata koje imas u tom momentu, to je neki optimum na pocetku...

Imas knjigu u inventaru tamo gdje su kvestovi koja ti radi tracking pa vidis koliko karata si pokupio i koliko jos mozes na kojoj mapi uzeti tj. naci.

Ja sam igrao do prije mjesec GWENT online, jos je u beta fazi, nakupio preko 150 online sati za dva mjeseca i natjerao se da ga obrisem jer nevjerovatno koliko je zarazan bio inace je drugacija igra od ove u TW3 i posto je jos u beta fazi nije bas najbolje izbalansiran.
Post Reply