Ukrajina

Post Reply
AleksoMKD

#23826 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

bezveze7 wrote:
AleksoMKD wrote: Nego Ukrajinski sef policije u Delbatsevu, pukovnik Evgeni Jukanov poginuo pri napadu Proruske diverzantsko/saboterske grupe na gradsku policisku stanicu.
http://glavcom.ua/news/269746.html

Dali su se uspeli infiltrirati ili je napad "spavaca" ko zna.
Znači, haveru, ako sam dobro upratio ove tvoje izvještaje i brojke, dosad nijedan pravoverni novorus/rus/starorus nije zaginuo? Niti je nedobog uništeno kakvo novorusko vozilo?
Samo prenosim vesti vezane za temu kolega. U slucaju je Ukrajinski izvor.

Broje poginulih sa obe strane ne uzimam za ozbiljno jer ocigledno lazu obe strane (Prorusi jos voze Sovjetski "epski" nacin izvestavanja a Ukrajinci cesto sami daju kontradiktorne informacije o jednom istom dogadjaju, da ne spominjemo da su do sada "unistili par stotina vozila redovne Ruske vojske i ubili im par hiljada redovnih vojnika") tako da cemo za to sacekat kraj rata ko sto smo morali i u Libiji.

Sva Proruska vozila cije sam slike nasao sam postavio, narocito pri Ukrajinskoj ofanzivi kada su se Prorusi povlacili i iste slike su na ovoj temi, mozes ih naci unazad.

To sto sam ja slucajno iz pravoslavne zemlje ne znaci da navijam za bilo koju stranu u ovom sukobu, kao i u drugim temama vezane za nesretne ratove koje diskutujemo na forumu (iskljucak su zveri iz ISISa protiv kojih sam jer su definitivno najgori sljam) iako zbog moje drage Makedonije podrzavam teritorijalnu celovitost Ukrajine.

Nego pregovori:
Image
Drvosjeca iz Dejcica

#23827 Re: Ukrajina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

AleksoMKD wrote:
bezveze7 wrote: Nego pregovori:
Image

E jebem mi mamu svima na slici. :oops:

Vidi Merkelove huda se skupila k'o chuna na -25. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#23828 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Merkelica je garant mira i demokracije.

Angela iz mladjih dana, godina 1993, i njena raja.

Image
Kaligula I

#23829 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

nosara wrote:Predsjedništvo BiH: Izvoz oružja u Ukrajinu nije u interesu BiH

:bih:
...a, bolje biti pametan ikad nego nikad...ima ona narodna ' ko leti za mušicom na govno pada'...zar se ne smije makar malo biti originalan i mislit svojom glavom...zašto se baš u svemu uvlačit nekome u guzicu?...
Kaligula I

#23830 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Generalno Predsjedništvo BiH nema nikakvu moć odluke već resorno ministarstvo a tu je bio onaj Dodikov pulen Boris koji je dao ostavku. :oops: Ja ne znam šta to BiH od oružija može napraviti a Ukrajina tobože ne može? :-) Nisam vidio taj spisak šta bi tačno ta pošiljka sadržavala ali sam siguran da je riječ o municiji i nekim polu proizvodima a ugovor vjerovatno datira od ranije dok u Ukrajini nije bilo sukoba. Siguran sam da ta pošiljka ne bi imala nikakav strateški niti praktični uticaj na tok rata u Ukrajini. :oops: Rusi i Dodik samo u prazno prde, može im se. Nakon ovoga odnos Rusije i BiH i snaga unutar BiH neće biti ništa bolji, ako ne i gori u oba slučaja.

P.S Lijepo bi bilo vidjeti da li je ova izjava bila jednoglasna ili je Bakir bio protiv? Lično vjerujem da nije bio protiv, možda suzdržan u najboljem slučaju, minder političar je to k'o i svi njegovi Ahbabi. :oops:
...ja mislim da se iza ovog akta krije biznis američke vojne industrije...taj moćni američki lobi radi na tome da se tranzicijske zemlje, na ukrajinskom ratištu, riješe zastarjelog, uglavnom, ruskog oružja, a onda da kupe američko, opet, uglavnom, zastarjelo oružje...jednostavno rečeno u pitanju je biznis ogromnih razmjera...
exliberal-ex

#23831 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Nego nesto mi zapade u oci

gledam ove novoruse kad postave video isjecke , dali ste primjetili kolko ima starijih u njihovim redovima.
mladjarija je vecinom u ovim jurisnim jedinicama ali ima dosta I sjedih glava pogotovo oko artiljerije I tenkova
Danguba

#23832 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

nosara wrote:Predsjedništvo BiH: Izvoz oružja u Ukrajinu nije u interesu BiH

:bih:
...a ljudstva?
Renta

#23833 Re: Ukrajina

Post by Renta »

jastuk1 wrote:Kad se tako slobodno rastežu argumentacije, onda može i ovako:

Ovi koji se bore protiv Azova i Ukro trupa smatraju da su oni ti koji brane svoju državu (Ukrajinu) od izdaje kada vojska nije razbila te radikalne elemente na Majdanu koji su izvršili vojni udar i smijenili demokratski izabranog predsjetnika pod prijetnjom likvidacije. Zato se i javljaju dobrovoljci iz Rusije jer se bore za pravednu stvar - očuvanje legitimiteta, slobodnu i nezavisnu Ukrajinu gdje se vlast mijenja izborima, a ne od strane nacista vojnim udarom.

A čuj, možda je još netko na samom početku krize povjerovao u romantičarske motive prorusa i njihovih dragovoljaca o mijenjanju Ukrajine na bolje. Danas, nakon godinu dana i otetog Krima, aktivne borbe da se otcijepi i Donbas, jer to su kao svoj primarni cilj naveli pobunjenici (federalizaciju gura jedino Kremlj da dobije pravo veta spram ulaska u NATO), više i vrabac na grani zna za što se bore pobunjenici i ruski dragovoljci - komadanje zemlje.

jastuk1 wrote: Inače Rusija kako je većinom je bazirana na genocidu mnogih naroda srednje Azije i predkavkazja, neće mi biti krivo ako dođe do raspada Rusije.

Niti meni. Rusiju se treba dovesti u razumne, prirodne i pravedne granice. Svaku imperiju koja je širila teritorij na račun manjih i slabijih naroda. Narodima koje drži u diktatu desetljećima pa i stoljećima treba priznati pravo na svoju državu. Tek tada bi Rusija pokazala da je krenula demokratskim putem.
Last edited by Renta on 11/02/2015 21:17, edited 2 times in total.
Renta

#23834 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Hrvatski borac u Ukrajini: Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrva ... 72261.html
Renta

#23835 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Sve koje zanima ova tema a u mogućnosti su pratiti HRT za pola sata u 21.48 na 1. programu u emisiji Otvoreno tema je Ukrajina i današnji mirovni pregovori u Minsku. :thumbup:
Ali Kemal

#23836 Re: Ukrajina

Post by Ali Kemal »

Renta wrote:
Hrvatski borac u Ukrajini: Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!

Budala, napustio djecu zbog Ukrajine, dok se Ukrajinci ne odazivaju na mobilizaciju :-)
Bas me interesuje hoce li Porosenko da mu izdrzava familiju ako se njemu nesto desi.

Renta, sta si ti htio sa ovim postom da kazes?
ioannes

#23837 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

Renta wrote:

kakav je tvoj komentar na ovog lika...idealista,buntovnik,patriota?
ja bi rekao,nista od to troje.
ista sorta kao onaj sto u Dzihad u Siriju ide
Renta

#23838 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Ali Kemal wrote:
Renta wrote:

Budala, napustio djecu zbog Ukrajine, dok se Ukrajinci ne odazivaju na mobilizaciju :-)
Bas me interesuje hoce li Porosenko da mu izdrzava familiju ako se njemu nesto desi.

Pa zar nije očito - da hrvatski borci u Ukrajini nisu plačenici kao što se pisalo već se bore iz ideala jer borbu ukrajinaca vide kao pravednu borbu za slobodu koja ih podsjeća na Hrvatsku koja se borila za slobodu i branila od JNA i pobunjenih srba 1991-1995.
Last edited by Renta on 11/02/2015 21:28, edited 1 time in total.
ioannes

#23839 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

Renta wrote:

Pa zar nije očito - da hrvatski borci u Urajini nisu plačenici kao što se pisalo već se bore iz ideala jer borbu ukrajinaca vide kao pravednu borbu za slobodu koja ih podsjeća na Hrvatsku koja se borila za slobodu i branila od JNA i pobunjenih srba 1991-1995.
ta izgubljena dusa ne voli Srbe i preko Rusa projicira iste....to je jasan mentalni sklop
to je jedino sto ga veze sa Ukrajinom
Duka Dizel

#23840 Re: Ukrajina

Post by Duka Dizel »

Renta wrote:
A čuj, možda je još netko na samom početku krize povjerovao u romantičarske motive prorusa i njihovih dragovoljaca o mijenjanju Ukrajine na bolje. Danas, nakon godinu dana i otetog Krima, aktivne borbe da se otcijepi i Donbas, jer to su kao svoj primarni cilj naveli pobunjenici (federalizaciju gura jedino Kremlj da dobije pravo veta spram ulaska u NATO), više i vrabac na grani zna za što se bore pobunjenici i ruski dragovoljci - komadanje zemlje.
Tja...Može li se kriviti narod sa istoka Ukrajine što želi federalizaciju?
Jbga, već dva puta predsednika za kojeg je glasala ogromna većina ljudi na istoku, u Kijevu menjaju uličnim revolucijama.
Očigledno da je Ukrajina prirodno zrela za federalizaciju.
Nešto se mora menjati u Ustavu Ukrajine, da bi se sprečilo ulično prekrajanje volje naroda.
Renta

#23841 Re: Ukrajina

Post by Renta »

ioannes wrote:
Renta wrote:

Moj bi komentar bio da su ideali u redu, valja se boriti za slobodu pa i drugih naroda, pomažući.
Ali, u situaciji kada imaš dvoje male djece i ženu prioriteti bi trebali biti oni a ne rat. ;)
GAU8

#23842 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Renta wrote:Sve koje zanima ova tema a u mogućnosti su pratiti HRT za pola sata u 21.48 na 1. programu u emisiji Otvoreno tema je Ukrajina i današnji mirovni pregovori u Minsku. :thumbup:
Jel se fakat furaju na rat s Rusima????

Pa samljeli bi Evropu da hoce, cisto na osnovu brojki.....
GAU8

#23843 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Renta wrote:
ioannes wrote:
Renta wrote:

Moj bi komentar bio da su ideali u redu, valja se boriti za slobodu pa i drugih naroda, pomažući.
Ali, u situaciji kada imaš dvoje male djece i ženu prioriteti bi trebali biti oni a ne rat. ;)
Moj komentar - ako dozvolite - propuh kroz glavu. BUDALETINA
sandzokan

#23844 Re: Ukrajina

Post by sandzokan »

GAU8 wrote:
Renta wrote:Sve koje zanima ova tema a u mogućnosti su pratiti HRT za pola sata u 21.48 na 1. programu u emisiji Otvoreno tema je Ukrajina i današnji mirovni pregovori u Minsku. :thumbup:

Ko bi samljeo Evropu? Rusi?
Ajde diskutuj na military forumima
GAU8

#23845 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

sandzokan wrote:
GAU8 wrote:

Naravno biez mijesanja, USA, cisto kolicinom mehanizacije bi bez problema dogurali do Atlantika.
Medjutim to je samo misaoni scenario, ne bi proslo bez mijesanja cijelog svijeta.
Bodkin

#23846 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Renta wrote:
Ali Kemal wrote:
Renta wrote:

Pa zar nije očito - da hrvatski borci u Ukrajini nisu plačenici kao što se pisalo već se bore iz ideala jer borbu ukrajinaca vide kao pravednu borbu za slobodu koja ih podsjeća na Hrvatsku koja se borila za slobodu i branila od JNA i pobunjenih srba 1991-1995.
:lol: :lol: pvaj lik sto je otisao je zesci idiot. Onbi da tjera nekog ukrajinca iz njegove zemlje. Isti kurac kao i ovi kozojebi sto idu da se bore u siriju . I njih podsjeca nesto garant. Ali vidim podrzavas srbe sto idu da se bore za proruse. Podsjeca ih na etnicko ciscenje koje su dozivjeli u hr. Kakav idiotluk... :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23847 Re: Ukrajina

Post by pici »

deste liliputanci...eno vožd pregovara :mrgreen:

Image

ruka ruci svi smo turCi :mrgreen:
Bodkin

#23848 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

GAU8 wrote:
sandzokan wrote:
GAU8 wrote: Jel se fakat furaju na rat s Rusima????

Naravno biez mijesanja, USA, cisto kolicinom mehanizacije bi bez problema dogurali do Atlantika.
Medjutim to je samo misaoni scenario, ne bi proslo bez mijesanja cijelog svijeta.
Rusi sami ne mogu njemacku pregaziti. Da ne spominjem jos samo engleze
sandzokan

#23849 Re: Ukrajina

Post by sandzokan »

GAU8 wrote:
Zaboravljaš da su Francuska i Britanija nuklearne sile. Batina ima dva kraja.
Renta

#23850 Re: Ukrajina

Post by Renta »

GAU8 wrote:
Renta wrote:
ioannes wrote: kakav je tvoj komentar na ovog lika...idealista,buntovnik,patriota?

Moj komentar - ako dozvolite - propuh kroz glavu. BUDALETINA

Ti samo bio otvoreniji od mene. :mrgreen:

GAU8 wrote:

Ne treba ići tako daleko, nije ovo 1945. Neće biti velikog rata.
Post Reply