Demokratska fronta Željko Komšić
-
StupskaBitanga
#23826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo je totalni raspad i prije no što je krenulo
A kako i šta će biti u nastavku strah me je i pomisliti
A kako i šta će biti u nastavku strah me je i pomisliti
- dustaban
#23827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trhulj spram Reufa ispade Emerik Blum!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#23828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» dustaban, IMT25
mjesec

» dustaban, IMT25
mjesec
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#23829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gospodja profiterka wrote:cadburry wrote:Čekaj, vi se zajebate da je Reuf rek'o da će pozatvarati rudnike, je l' tako???
jebga imaju jednog ministra što ništa ne čita a radi i Reuf dođe ko balans...puno čita a ništa ne radi
čuj pozatvarat rudnike....super ideja a ko će hranit onoliki narod što živi od njih
- skupljac_zeljeza
#23830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Više od pola države se grije zimi na ćumur. Hoće li se dalje sjeći šume za zagrijavanje ili ćemo od ministarstva na poklon dobiti solarne kolektore?JoseMujica wrote: čuj pozatvarat rudnike....super ideja a ko će hranit onoliki narod što živi od njih
- It_is_a_Leclerc
#23831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo paralelno. 
- biske
#23832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dokle je vlada federacije? vijeće ministara već zakletvu položilo...
- It_is_a_Leclerc
#23833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U 16h će početi sjednica.
DF do kraja prozreo pokušaje Dragana Čovića da VM ostavi na leru i danas, te da se imenuje samo Vlada FBiH.
DF do kraja prozreo pokušaje Dragana Čovića da VM ostavi na leru i danas, te da se imenuje samo Vlada FBiH.
- lerdi
#23834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
VIše je povjerenja bilo u prvom VM nakon rata nego što će ga biti u ovoj vladi federacije. E tek sad počinje pravi posao. Ovo do sada je sve bilo politiziranje i nadmudrivanje. Sad kad su svi zaposjeli resore očekujem da počnu raditi. Posebno se to odnosi na DF.It_is_a_Leclerc wrote:U 16h će početi sjednica.
- It_is_a_Leclerc
#23835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
-
Hafis
#23836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pajdo Ikan veli da sada itno iđu promine šefovin u lektričnom ercegbosne i ostalin našin poduzećin...ito sve vrcon priko kolina
-
HM 2011
#23837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
SDA je dobar momak (good guy) u čitavoj toj priči - kakav DF i demagogija.......
SAMO SDA....
-
StupskaBitanga
#23838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nevjerovatno je da je ovo isto rekao ŽK kod Senada FaceTV i Reuf na OBNIt_is_a_Leclerc wrote:Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
Jel vi u DF učite napamet i svi pričate onako kako vam je rečeno i naloženo
- It_is_a_Leclerc
#23839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam član DF-a. Razmišljam kao njihov glasač.StupskaBitanga wrote:nevjerovatno je da je ovo isto rekao ŽK kod Senada FaceTV i Reuf na OBNIt_is_a_Leclerc wrote:Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
Jel vi u DF učite napamet i svi pričate onako kako vam je rečeno i naloženo
Ako ne budu dobri, neću ih više podržavati.
Jel vi u taboru otužnih kritičara svega i svačega svi pričate onako kako vam je rečeno i naloženo ?
-
StupskaBitanga
#23840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kritikovati znači razmišljati svojom glavom uključiti mozak i oduprijeti se jednoumlju jer ono u stilu kako čoban kaže ovce treba da popuju nije baš umjesno zar ne?
- travnik
#23841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
Ako budu drugačiji, za četiri godine će biti najjača stranka u FBiH i imati podršku, barem u FBiH, na svakom njenom dijelu. Međutim, ukoliko se budu ponašali kao u pregovorima oko formiranja vlasti gdje su ispali amateri i cirkusanti, ili kao ovi u prethodne četiri godine (SDP, NS RZB i HSP), za četiri godine će uspjeti preći izborni prag samo u SA i to zahvaljujući tome što se jedan dobar dio raje loži (neutemeljeno) na ŽK i njegove isprazne "patriotske" fore (čitaj: ulizivanja). Od HDZ-a i SDA se ne očekuje mnogo, a posebno ne neki preokret.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#23842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ako je suditi po expertizi u formiranju vlasti to "drugačije" je u domenu čistog SF-a........prije bi igrao na potop već na lokalnimtravnik wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
Ako budu drugačiji, za četiri godine će biti najjača stranka u FBiH i imati podršku, barem u FBiH, na svakom njenom dijelu. Međutim, ukoliko se budu ponašali kao u pregovorima oko formiranja vlasti gdje su ispali amateri i cirkusanti, ili kao ovi u prethodne četiri godine (SDP, NS RZB i HSP), za četiri godine će uspjeti preći izborni prag samo u SA i to zahvaljujući tome što se jedan dobar dio raje loži (neutemeljeno) na ŽK i njegove isprazne "patriotske" fore (čitaj: ulizivanja). Od HDZ-a i SDA se ne očekuje mnogo, a posebno ne neki preokret.
- travnik
#23843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:ako je suditi po expertizi u formiranju vlasti to "drugačije" je u domenu čistog SF-a........prije bi igrao na potop već na lokalnimtravnik wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Naravno. DF je pod lupom. Od SDA i HDZ-a smo navikli da četiri godine upošljavaju biračku bazu po javnim ustanovama. DF treba pokazati da je drugačiji. I pritom ne mislim na ispravljanje krive Drine, pokušavanje utjeravanja "bad guysa" - SDA i HDZ-a - u suru, koliko mislim na ozbiljne projekte u resorima koje su "zadužili". Ako ih ne bude, treba ih pokopati k'o SDP.
Na lokalnim, mislim da gotovo sigurno, slijedi pad. Uostalom, i mnoge druge stranke (izuzev HDZ-a i SDA) imaju mnogo bolji uspjeh na parlamentarnim, nego na lokalnim izborima. To je bio slučaj i SzBiH kada je bila najjača, na lokalnom nivou je bila za respekt samo u par općina. I SDP je na parlamentarnim izborima jači nego na lokalnim gdje su dominantni u manje od 10 općina. Slično vrijedi i za SBB koji je na lokalnim pometen izuzev u par općina. Sve ove stranke, za razliku od HDZ-a i SDA, nemaju razvijenu infrastrukturu i jake likove na lokalnoj razini koji mogu parirati stranačkoj mašineriji SDA i HDZ.
Pad DF-a se može umanjiti ukoliko urade dvije stvari. Prvo, pokažu da su drugačiji. Prije svega na razini FBiH. Drugo, jači rad na terenu i razvoju stranačke infrastrukture, od temeljnih ogranaka/osnovnih organizacija do općinskih odbora. Lokalni izbori su specifičniji. Narod bira one koje mnogo bolje poznaje, posebno u manjim sredinama. Tako da je razvoj baze prioritet. To pokazuju svi dosadašnji izbori i sa strankama koje su bile mnogo jače nego što je DF danas (SzBiH i SDP, na primjer).
- Lokman
#23844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da trebaju masovne smijene kadrova propale vlasti. Pošto nisu došli prema kriteriju stručnosti i legalnosti konkursa, onda ne treba primjenjivati princip na kojeg se poziva Komšić, odnosno omogućiti im istek mandata. Poenta je da nova imenovanja ne smiju biti partitokratska.Hafis wrote:Pajdo Ikan veli da sada itno iđu promine šefovin u lektričnom ercegbosne i ostalin našin poduzećin...ito sve vrcon priko kolina
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glupani, tupsoni, banda, bagra, diletanti (što bi rekla @Banksy
), poslije ovog u noramlnoj zemlji ne bi mogao ni svoju agenciju više vodit, ali kod Šeljka, sve moRe
Da, da kažem, dadoh bagri glas na državnom nivou, samo da mi se vratiti 6 mjeseci unazad da pojedem onaj listić...
Pa, imate li stida, srama, obraza, mrvu morala, ičega, imate li ... kad već obrazovanja , očito, fali?Čitate li?
Rešidat: Čitam uglavnom stručnu literaturu iz oblasti turizma, inače nisam ljubitelj književnosti.
Da, da kažem, dadoh bagri glas na državnom nivou, samo da mi se vratiti 6 mjeseci unazad da pojedem onaj listić...
- jazzer
#23847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanje za milion dolara, da li Residat ikad' bio u pozoristu?KatarinaKosaca wrote:Glupani, tupsoni, banda, bagra, diletanti (što bi rekla @Banksy), poslije ovog u noramlnoj zemlji ne bi mogao ni svoju agenciju više vodit, ali kod Šeljka, sve moRe
Pa, imate li stida, srama, obraza, mrvu morala, ičega, imate li ... kad već obrazovanja , očito, fali?Čitate li?
Rešidat: Čitam uglavnom stručnu literaturu iz oblasti turizma, inače nisam ljubitelj književnosti.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jazzer wrote:Pitanje za milion dolara, da li Residat ikad' bio u pozoristu?
- Pasiflora
#23849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lokman wrote:Naravno da trebaju masovne smijene kadrova propale vlasti. Pošto nisu došli prema kriteriju stručnosti i legalnosti konkursa, onda ne treba primjenjivati princip na kojeg se poziva Komšić, odnosno omogućiti im istek mandata. Poenta je da nova imenovanja ne smiju biti partitokratska.Hafis wrote:Pajdo Ikan veli da sada itno iđu promine šefovin u lektričnom ercegbosne i ostalin našin poduzećin...ito sve vrcon priko kolina
KO će ih spriječiti?
- Orange Revolution
#23850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zatvoren muzej je između ostalog dokaz kompetentnosti bivšem Minstra kuluture KS,ako se uporedi rad i uspjesi turističke agencije sadašnjeg Ministra Rešidata vjerujem da to dokazuje konkretnu sposobnost i menađment koji ako se pretoči u ovaj grad imaće uspjeh,Rešidat je u prvim danima dokazo skim će surađivati i u kojem pravcu ići,to što nekom smeta nepostavljanje istih podobnika pa pljuju unaprijed nije ništa novo.
Podržavamo Ministra Rešidata.
Podržavamo Ministra Rešidata.