SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jao_situacije

#23826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

evidentno je da su zaštitari i hrabriji i poduzetniji od mupa ks
vješalica

#23827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

relativno84 wrote:
vješalica wrote:rekoh da je pretpostavka
ipak do poziva policiji i kontakta sa agencijom prođe neko vrijeme zar ne?bez obzria što u bankama imaju brze tastere za upomoć
ali eto ne može se insan griješiti vidiš da je pala mrtva glava nedužna ko da je rat
zar je vrijedno ići za parama banke kad se ljudski zivot ne može kupiti,sve je bagra po bankama osigurala na kraju krajeva
isto ko da je scenirano,a samo upada u oči smrt nedužnog čovjeka
Nema potrebe da se licni animozitet prema zastitarima prebija preko ledja ovog nesretnika. Kad reaguju nije dobro, kad nema reakcije pa sto su tu sta rade :? Ljudi su rizikovali i svoj zivot, ne zbog banke i njenih para nego su radili ono za sto su placeni. Koliko to rade dobro ili ne, nije moje da sudim, ali uvijek je lakse pametovati a kad treba reagovati u tramvaju dok nekoga zlostavljaju svi imaju preca posla.

Previse je nepoznanica nema potrebe dodatno praviti scenarije sta i kako.
Pozdravi kolege u agenciji u kojoj radiš,samo da te napomenem da pročitaš Zakon koji uređuje oblast zaštitara da ti neke stvari budu jasnije.

Valjda su vas naučili na tim obukama da procjenite situaciju kako ćete se ponašati,da li je baš korektno pucati uokolo i koje su posljedice toga.

Da da,,,zaštitari rizikovali život u blindo vozilu... jeste jeste
vješalica

#23828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

JThomas wrote:koliko je bilo kome na budžetu i u javnim preduzećima (pa tako i policiji) teško i zaguljeno, najbolje govori broj prijavljenih na svaki konkurs za zapošljavanje (ako se uopšte objavi), i štele koje se potežu da se tamo upadne.

i onda dobiješ:

- policiju, sud i tužilaštvo od kojih niko odgovoran za kriminal
- vodovod koji nije odgovoran za vodu
- bolnice i domove zdravlja koji nisu odgovorni za svoje pacijente i pružene medicinske usluge
- gras koji nije odgovoran za pokvarena vozila i vozni red
- inspekcije koje nisu odgovorne za rad na crno
- načelnike koji nisu odgovorni za divlju gradnju (i divljačku legalnu gradnju)

itd.
Objavi se,ali isto kao i da se nije objavio.Čista formalnost.Pa imaš situaciju npr. da se inspektori hapse i policajci pa i komesari poput slučaja Aljukić u TK,naravno kad se prima sve goli šljam koji ima kompleks da nosa uniformu i da pođahkad zakuka o svoj jako teškom poslu.
Posao koji je inače kupljen,a nisu inače ni sposobni,niti svjesni u šta su se "uvalili"...tačno boga mi kao da ih neko tjera na silu da rade posao za koji očito nisu sposobni.A da ne pričam o tome da osobe koje su dale novac da se zaposle na funkcijama počev od Tužilaštva,Suda i policije nikako ne mogu pošteno i savjesno raditi svoj posao i u skladu sa zakonima,već samo traži izgovore za svoj usrani nerad.
jao_situacije

#23829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

e vala ako su blindirali onaj mali autić
vješalica

#23830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

http://www.avaz.ba/clanak/203764/burzic ... -drugacije

Glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu

BURZIĆ: U Tužilaštvu KS postoje 134.000 neriješenih predmeta, policija će morati raditi drugačije

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo, prema riječima Dalide Burzić, glavne tužiteljice, postoje 134.000 predmeta u kojima počinilac nije poznat, takozvani KTN predmeti. Pokrenute akcije - To su predmeti koje je policija dostavljala Tužilaštvu iako počinioci tih krivičnih djela nisu bili poznati. To je oduvijek bilo tako i taj dio nikada nije bio drugačije uređen. Ako pođemo od toga da je policija ta koja pronalazi počinioce krivičnih djela, onda vidite da tu imamo problem. Naime, tužilac krivično goni osobe koje su počinile krivično djelo i radi na otkrivanju počinilaca (ali na drugačiji način od policije), a mi od policije dobijemo predmete po nepoznatom izvršiocu. Policija, pak, te predmete vodi kod sebe kao završene. Godinama se na tim predmetima u ovom tužilaštvu nije radilo, godinama su se ti predmeti gomilali. Neki od njih su se završavali tako što su se spajali na neki predmet po poznatom izvršiocu ako se vidi da pri izvršenju ima neke sličnosti, da se može raditi i spojiti. No, mnogo je predmeta poput udarenih auta, ukradenih kastofona, ukradenih mobitela... za koje počinioci nikada nisu pronađeni niti ima dokaza ko su počinioci. I to su sve predmeti koji dolaze u tužilaštva - pojasnila je Burzić.
No, prema riječima glavne tužiteljice, s obzirom na broj stanovnika u Kantonu Sarajevo i na to da se takvi predmeti godinama nisu radili, dostignuta je cifra od 134.000 KTN predmeta. -
To je jedan balast i teret na našim leđima, koji se mora završiti. Mi te predmete moramo završiti tužilačkom odlukom. Obično se oni završavaju kada uđu u zastaru ako nije pronađen izvršilac tog krivičnog djela. Dakle, da budem preciznija o kojim je predmetima ovdje riječ. Građaninu neko ukrade kasetofon iz auta, on ode u policiju i to prijavi, da izjavu i policija to pošalje Tužilaštvu po nepoznatom počiniocu i za njih je taj predmet završen.

Eh, to su ti predmeti koji su se nagomilavali kod nas godinama - kazala je glavna tužiteljica. Prema njenim riječima, nakon što je krajem decembra prošle godine preuzela funkciju glavne tužiteljice, u Tužilaštvu Kantona Sarajevo pokrenuto je niz akcija radi smanjivanja broja predmeta kako bi se posvetili predmetima težih krivičnih djela pa je započeta i ova akcija. - S obzirom na to da mi to radimo kao akciju, odlučili smo da prvo uradimo predmete koji su ušli u zastaru. Mi smo, prema zakonu, dužni da, kada nastupi zastara, obavijestimo i policiju i oštećenog.

Sada se građanima dešava da, nakon deset ili 11 godina, dobiju obavijest o tom predmetu, i to kada su građani već zaboravili da su uopće nešto prijavili. Te su obavijesti vrlo šture. Želim da građani znaju da su to predmeti gdje se nikada nije pronašao izvršilac krivičnog djela, a koji više ne mogu da se rade, jer je nastupila zastara. Mi sada prvo rješavamo te predmete. S obzirom na broj predmeta i da na njima nije rađeno godinama, to će biti elementarna nepogoda u Kantonu Sarajevo. Građani koji su nekad prijavljivali ta djela, moraju znati da su ti predmeti, iako počinilac nije pronađen, dolazili u Tužilaštvo. Ta oblast nije sistemski uređena. Te predmete policija ne bi trebala tako lako dostavljati Tužilaštvu, a pogotovo za djela za koja je propisana kazna do pet godina - kaže Burzić. Naravno, druga je stvar kada je riječ o teškim krivičnim djelima po nepoznatom izvršiocu, a gdje Tužilaštvo, zajedno sa policijom, radi na pronalasku izvršioca krivičnog djela.

Rad policije Naime, prema riječima glavne tužiteljice, za krivična djela za koja je propisana kazna zatvora do pet godina, policija ima ovlaštenja da preduzima sve radnje bez saglasnosti tužioca, dužni su samo obavijestiti tužioca o radnjama koje su poduzeli. - Znači, kada je prijavljeno djelo po nepoznatom počiniocu za krivično djelo do pet godina, policija ima odriješene ruke da radi i traga za tim počiniocem bez saglasnosti tužioca. To do sada nije rađeno. Ja ću pokušati da i to riješimo. No, to je sistemsko pitanje koje se treba riješiti kod svih tužilaštava. U Kantonu Sarajevo to je veoma naglašeno zbog broja stanovnika i zbog broja prijava. Građani moraju biti svjesni da to nije stvar nerada Tužilaštva, odnosno jeste u dijelu što nisu dobili tužilačku odluku, a sada će dobiti - pojasnila je Burzić. S obzirom na to da policija ima ovlasti da rješava krivična djela za koja je kazna propisana do pet godina i kada bi to i radili, tužioci bi imali mnogo više vremena da se posvete težim krivičnim djelima, za koja je predviđena strožija kazna. - Od tih spisa, za koje policija ima ovlasti da ih radi, a ne radi, u Tužilaštvu je zagušenje. Dovoljna vam je ova cifra 134.000. Da mjesečno radimo po 4.000 samo tih predmeta, da ne radimo ništa drugo, zamislite koliko bi nam godina trebalo. No, ti se predmeti nisu radili i oni su stajali. Neki se, zaista, nisu mogli raditi, ali neke policija nije radila iako je mogla, jer se, jednostavno, išlo linijom manjeg otpora.
Moj plan je da se to pročisti, da se uradi trijaža tih spisa i da svi ti predmeti koji su ušli u zastaru, jer se počinilac krivičnog djela nikada nije pronašao, završe, a onda da se organizira posao tako da policija ne dostavlja Tužilaštvu krivična djela za koja je predviđena kazna do pet godina, jer može da ih radi sama. To ću ja, kao glavni tužilac Kantona Sarajevo, da uradim - kazala je na kraju razgovora Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Pojedinci vrhunski stručnjaci nek dobro pročitaju šta Dalida kaže pa nek sve i dalje svaljuju na Tužilaštvo,pogotovo ovi što su kupili radna mjesta i rade po ustaljenoj definiciji kako je sve do Suda i Tužilaštva.
vješalica

#23831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

jao_situacije wrote:e vala ako su blindirali onaj mali autić
nisam ni ja vjerovala da su neka vozila blindirana kod se lično nisam uvjerila u to prema tome...psss :wink:
relativno84

#23832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relativno84 »

vješalica wrote:Pozdravi kolege u agenciji u kojoj radiš,samo da te napomenem da pročitaš Zakon koji uređuje oblast zaštitara da ti neke stvari budu jasnije.

Valjda su vas naučili na tim obukama da procjenite situaciju kako ćete se ponašati,da li je baš korektno pucati uokolo i koje su posljedice toga.

Previse licno primas neke stvari pa dodjes u fazu da se blamiras, sto ranije prestanes manje ce ljudi da primjeti tu zelju za pametovanjem koja je potkrijepljena samo frustracijom. :)

Od dosluha zastitara i lopova do zastitara u tenku koji uz sendvic prate lopove :-) Udahni malo, saberi se, procitaj sta pises, pa se vrati.

p.s. uredno se javim na biro sreco :kiss:
vješalica

#23833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

relativno84 wrote:
vješalica wrote:Pozdravi kolege u agenciji u kojoj radiš,samo da te napomenem da pročitaš Zakon koji uređuje oblast zaštitara da ti neke stvari budu jasnije.

Previse licno primas neke stvari pa dodjes u fazu da se blamiras, sto ranije prestanes manje ce ljudi da primjeti tu zelju za pametovanjem koja je potkrijepljena samo frustracijom. :)

Od dosluha zastitara i lopova do zastitara u tenku koji uz sendvic prate lopove :-) Udahni malo, saberi se, procitaj sta pises, pa se vrati.

p.s. uredno se javim na biro sreco :kiss:
kako razmišljaš,srećo moja,i dalje ćeš se javljati na biro poozz
naravno zna se ko i kako je primljen da radi poslove zaštitarske i u koju svrhu i zna se za koje gazde i vlasnike
jao_situacije

#23834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

ja ne znam da li se mi razumijemo, ali blindirati auto ne znači staviti balističko staklo
megaman4

#23835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by megaman4 »

Ništa bez milicije izgleda. Jest da je tukla ali brate, barem je narod istu poštovao. Današnja policija nema ovlasti kao nekadašnja i u tome je poenta.
O'zone
Globalni moderator

#23836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

vješalica wrote:
Pozdravi kolege u agenciji u kojoj radiš,samo da te napomenem da pročitaš Zakon koji uređuje oblast zaštitara da ti neke stvari budu jasnije.

Gdje je navedeno da su zaštitari pucali? Ja nisam upratio pa ako ti nije mrsko.

Fiesta blindo :lol: Jašta je. Ko i moja Xsara :lol:
klaki

#23837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

vješalica wrote:
nisam ni ja vjerovala da su neka vozila blindirana kod se lično nisam uvjerila u to prema tome...psss :wink:
Krajnje nekulturan nacin razgovora
neki

#23838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by neki »

Ford Fiesta blindirana :-)
Svaki dan novi biser na ovom forumu..
archi_a

#23839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

vješalica wrote:
:-)
Ovaj ford nije blindiran.
topcam
Vozim: uzbrdo

#23840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by topcam »

ja1986 wrote:Opcenito, policija u BiH je nesposobna, tu nema dileme. Krivi su oni koji omogucavaju da budu takvi, a to je jedan lanac nesposobnosti.
Da vam uporedim milicajca i policajca. Milicajac je u skolu kretao sa 17/18 godina, skola je trajala 3 godine, izmedju ostalog imao je obuku za plivanje i skijanje. Kolegi nije smio ukrasti olovku na casu, bio bi izbacen iz skole. Buduceg milicajca usmjeravaju kakvo je pravilno ponasanje i sluzba. Policajac u skolu krece cak i sa 26 godina, skola/obuka mu traje 6 mjeseci. Ima stelu, bit ce primljen. Izmedju ostalog ne mora znati ni plivati, ni skijati. Do 26 godine on je vec formirana licnost koja zivi po svojim pravilima, tako da vec moze biti i neotkriveni kriminalac. Itd,itd. Dakle ne mora se dalje ici, jer sami pocetak tj.skolovanje dovoljno govori o sposobnosti/nesposobnosti cuvara zakona.
Izgleda, kriminalci su uspjesniji, jer se duze skoluju. Pored toga interno se kvalificiraju, za vrijeme "odmora". Odmor rijetko kad zarade
(zarade, ali im ne bude odobren u BiH) pa cesto moraju cekati ili aktivnosti prosiriti na inostranstvo, da bi se domogli mukotrpno
zaradjenog i zasluzenog odmora.
zateznistub

#23841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Blinda su samo kombi vozila za novac. Ovaj kašljo je kao i svaka druga truhlovina stara deceniju i vise...
saabsa

#23842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

vješalica wrote:
Da mi je znati kako su te uvjerili u tu. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

s imenom ne izlaze jer ga rod jos nije identificirao... nego komsija
sarajevo999999

#23844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sarajevo999999 »

vješalica wrote:
relativno84 wrote:
vješalica wrote:rekoh da je pretpostavka
ipak do poziva policiji i kontakta sa agencijom prođe neko vrijeme zar ne?bez obzria što u bankama imaju brze tastere za upomoć
ali eto ne može se insan griješiti vidiš da je pala mrtva glava nedužna ko da je rat
zar je vrijedno ići za parama banke kad se ljudski zivot ne može kupiti,sve je bagra po bankama osigurala na kraju krajeva
isto ko da je scenirano,a samo upada u oči smrt nedužnog čovjeka
Nema potrebe da se licni animozitet prema zastitarima prebija preko ledja ovog nesretnika. Kad reaguju nije dobro, kad nema reakcije pa sto su tu sta rade :? Ljudi su rizikovali i svoj zivot, ne zbog banke i njenih para nego su radili ono za sto su placeni. Koliko to rade dobro ili ne, nije moje da sudim, ali uvijek je lakse pametovati a kad treba reagovati u tramvaju dok nekoga zlostavljaju svi imaju preca posla.

Previse je nepoznanica nema potrebe dodatno praviti scenarije sta i kako.

Gdje si procitao/la da su zastitari pucali? Moze link
Tercius

#23845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Ovom prilikom i na ovaj nacin uputio bih podrsku policijskim sluzbenicima MUP-a KS, svim timovima tih zlatnih momaka iz Jedinice za specijalisticku podrsku, Jedinice za podrsku, timovima interventnih grupa iz podrucnih stanica, operativcima kontra obavjestajne jedinice, istraziteljima sektora krim.policije, forenzicarima, saobrajacima a poseban pozdrav i podrska timovima vodica sluzbenih pasa i svima koji su direktno i indirektno ukljuceni trenutno na terenu i koji svi skupa rade na identifikaciji i pronalasku ovih picketina sto negdje beli cuce u grmu.Poprilicno sam ubjedzen da ce i ovaj put kao i bezbroj puta do sada pokazati nivo strucnosti i spremnosti da odgovore na svaki zadatak koji se stavi ispred njih u cilju zastite zivota gradjana ovog grada..Po nekom mom skromnom misljenju mislim da su ove dvije pljacke usko povezane, i apeolovao bih na menagment MUP-a da dozvoli da mu se sve kosti polome veceras dok ne kaze bilo sta sto se moze iskoristiti u rasvjetljavanju ovog drugog slucaja, a Omaru Mjesecaru na ulazu odma saopstiti kako bi ga mogao mrak crni pojesti u slucaju da se pocne kurciti i gadjati nekim clanovima KZ-a i ZKP-a..Takodje bi apelovao na sve gradjane ( i cudi me da to nigdje na medijima nisam cuo, ili mi je promaklo ), uzmite telefon i zovite, 122 je besplatan broj,u operativnom centru nema ID callera, niste duzni dati o sebi nikakve licne podatke,bez ikakvog straha i ustrucavanja prijavljujte sve sto vam je sumnjivo, svako lice, svako kretanje, sve sve ama bas sve sto vidite ili cujete podjelite sa policijom oni su duzni da to sve zabiljeze i da svaku informaciju obrade, Amel Cemo ubica policajca je identifikovan na osnovu jednog komada plastike sa retrovizora i informacija dobijenih od gradjana.A toj glavnoj tuziteljici sto izlazi sa nekakavim statistikama od 135000 nerijesenih predmeta koji otezavaju njihov rad u tuzilastvu bi samo porucio "Da Bog da ti djeca slabo u skoli ucila" kad imas toliko obraza i smjelosti da se peres na takav jadan i mizeran nacin
archi_a

#23846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

vješalica wrote:
Pojedinci vrhunski stručnjaci nek dobro pročitaju šta Dalida kaže pa nek sve i dalje svaljuju na Tužilaštvo,pogotovo ovi što su kupili radna mjesta i rade po ustaljenoj definiciji kako je sve do Suda i Tužilaštva.
Fino Dalida prebaci nesposobnost, tromost i nerad tužilaštva na policijske organe. :-) :roll:
Hajde, da uzmemo da je sve istina što se tiče ovih 100.000 + hiljada slučajeva koje je policija sama mogla završiti. Da još jednom napomenemo, to su djela: oštećenje automobila na parkingu, krađe kasetofona, džeparenje, tuča i razbijanje izloga, krađe po granapima isl. Ok, nek je to do policije.

Gospođica je vješto izbjegla da spomene sve one slučajeve u kojima je tužilaštvo i sud debilno reagovalo. Napomenima da su to slučajevi: Ubistva, pokušaja ubistva, silovanja, teške krađe sa ranjavanjem ili ubistvom, ubistva usljed brze vožnje. Počinioce ne zatvaraju nego puštaju da se brane sa slobode.
Ove slučajeve koji su upropašteni, neradom i tromošću tužilaštva i sudova, policija ne može i nikad neće sama raditi. Moramo priznati da su ove stvari puno teže nego džeparenje ili sitne krađe. Ova djela su djela koja kod stanovništva izazivaju strah ili bijes. To je gospođa tužiteljica malo zanemarila ili prešutila.
I na kraju, evo imamo zadnji slučaj.... Pljačkaš banke Hamzić (1989) (višestruki zabilježeni povratnik u činjenju krivičnih djela) uhapšen je nakon pljačke banke sa fantomkom, pištoljem i 35000 km u torbi. Slučaj čist ko suza. Da vidimo šta će "sposobna" tužiteljica uraditi sa njim.
Tercius

#23847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

vješalica wrote: nisam ni ja vjerovala da su neka vozila blindirana kod se lično nisam uvjerila u to prema tome...psss :wink:
Sta je karno te neki zastitar u onom telecaku pa si facom opipavala nivo zastite???
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ja sam mislio da je pred bankom ubijen... pa svaki dan sam tu
u rimosu i u kineskoj radnji

ono kazu na stojcevcu... sad mi kroz glavu sta babe pricaju da je svjedok bio :shock: :shock: :shock:

pravo rano sam ga vidjao na starom bajku... napu, bojler, masinu,ventilaciju, struju vodu... nema sta nije nam radio
nije imao pravi posao imao je neku ratnu penziju brat mu prije nekoliko godina od infarkta umro
jao_situacije

#23849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote:Blinda su samo kombi vozila za novac. Ovaj kašljo je kao i svaka druga truhlovina stara deceniju i vise...
može biti da su stavili stakla, ali to ništa ne znači kad metak prođe kroz vrata bez ikakvih problema
zateznistub

#23850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

archi_a wrote:
vješalica wrote:
Fino Dalida prebaci nesposobnost, tromost i nerad tužilaštva na policijske organe. :-) :roll:
Hajde, da uzmemo da je sve istina što se tiče ovih 100.000 + hiljada slučajeva koje je policija sama mogla završiti. Da još jednom napomenemo, to su djela: oštećenje automobila na parkingu, krađe kasetofona, džeparenje, tuča i razbijanje izloga, krađe po granapima isl. Ok, nek je to do policije.

Gospođica je vješto izbjegla da spomene sve one slučajeve u kojima je tužilaštvo i sud debilno reagovalo. Napomenima da su to slučajevi: Ubistva, pokušaja ubistva, silovanja, teške krađe sa ranjavanjem ili ubistvom, ubistva usljed brze vožnje. Počinioce ne zatvaraju nego puštaju da se brane sa slobode.
Ove slučajeve koji su upropašteni, neradom i tromošću tužilaštva i sudova, policija ne može i nikad neće sama raditi. Moramo priznati da su ove stvari puno teže nego džeparenje ili sitne krađe. Ova djela su djela koja kod stanovništva izazivaju strah ili bijes. To je gospođa tužiteljica malo zanemarila ili prešutila.
I na kraju, evo imamo zadnji slučaj.... Pljačkaš banke Hamzić (1989) (višestruki zabilježeni povratnik u činjenju krivičnih djela) uhapšen je nakon pljačke banke sa fantomkom, pištoljem i 35000 km u torbi. Slučaj čist ko suza. Da vidimo šta će "sposobna" tužiteljica uraditi sa njim.
Ono je bilo toliko jadno i prozirno da mi se gadi...
Locked