SDA-All about

Post Reply
smjesko071

#23801 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

banda smrdljiva
jefff

#23802 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Bogata banda smrdljiva.
GeeTnT

#23803 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

HM je u pravu..ovo jesu blasfemicna blacenja. Vec dugo se na temi nemoze naci i procitati argumentovane kritike na osnovu koje bi se doslo do nekog dijaloga.

Kako vrijeme prolazi, cini mi se bolje je biti sa sdaovcima, nego u istom kosu sa ovim koji je kritikuju..
jefff

#23804 Re: SDA-All about

Post by jefff »

GeeTnT wrote:HM je u pravu..ovo jesu blasfemicna blacenja. Vec dugo se na temi nemoze naci i procitati argumentovane kritike na osnovu koje bi se doslo do nekog dijaloga.

Kako vrijeme prolazi, cini mi se bolje je biti sa sdaovcima, nego u istom kosu sa ovim koji je kritikuju..
Ma hajde, a šta to imaš konkretno za prigovoriti?
JThomas

#23805 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ja se u potpunosti slažem sa fanovima familije da su oni najzaslužniji za ovo što imamo danas u državi i društvu. eto, da ne bude da samo kontriram.
45cents

#23806 Re: SDA-All about

Post by 45cents »

Spajanjem dvaju bolnica, jedna zgrada ostaje prazna.

Šta je bio cilj akcije spajanja dvaju bolnica za SDA?

Dvije bolnice pod jednim krovom i/ili istovremena odlična prilika da vrlo utrživa i upotrebljiva građevina na odličnom mjestu postane novi Bakirov poslovni plijen i SDA pobjeda nad naslijeđem iz socijalizma...?

Izjasnite se, nije to tako komplicirano...
Better Man

#23807 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

GeeTnT wrote:HM je u pravu..ovo jesu blasfemicna blacenja. Vec dugo se na temi nemoze naci i procitati argumentovane kritike na osnovu koje bi se doslo do nekog dijaloga.

Tebi su blasfemična blaćenja kad nekog opravdano prozivaš za kriminal, korupciju i svo ulo koje su proizveli uništavanjem i pljačkanjem države.
Better Man

#23808 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

HM 2011 wrote:
smjesko071 wrote:
HM 2011 wrote:Pokusaji blacenja nase SDA nece uroditi plodom.... Ti pokusaji su u istoj ravni sa pokusajima usporavanja razvoja nase domovine i rusenja ekonomske stabilnosti nasega drustva.....

poseban osvrt potrebno je dati na pokusaje poistovjecivanja pravednog i fer politickog nastupa kadrova SDA sa nastupima pojedinaca iz stranki koje se predstavljaju kao alternative SDA ....

svako odvajanje dijela naroda od nase SDA rezultiralo je ekonomskim sunovratom kompletne populacije....

Podrzite SDA na svim nivoima duzi vremenski period - jer SDA je stranka iz naroda i za narod ....

Bitno je biti Bosnjak - U jedinstvu je snaga....
vama su biitni kurbani, a ne bosnjaci
Ovi pokušaji blaćenja postaju blasfemični........ Počev od konstrukcija prema prvoj dami pa dalje...... a sve radi pokušaja osvajanja komadića vlasti od strane "alternative"......

Alternativa se pokazala u najboljem svijetlu.....

Sad što je preostalo ovom narodu je podrži SDA trajno, na svim nivoima...

Bitno je biti Bošnjak - U jedinstvu je snaga !
Kakva ba prva dama. To je obična hoštaplerka, koja bi preko mrtvih gazila samo da dođe do fotelje.
45cents

#23809 Re: SDA-All about

Post by 45cents »

Čega se pošten stidi, SDA puca od ponosa...

Kakva prva dama?
Da ima imalo soli u glavi, povukla bi se sa svih rukovodnih funkcija, sve dok joj je muž šef jedne političke stranke i dok je član Predsjedništva BiH.

Samo SDA korupcionaši mogu doći na ideju da Sebija oponaša suprugu Muhameda Mahatira u korupcijskim projektima koje je Malezija itekako skupo platila...
HM 2011

#23810 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

45cents wrote:Spajanjem dvaju bolnica, jedna zgrada ostaje prazna.

Dvije bolnice pod jednim krovom i/ili istovremena odlična prilika da vrlo utrživa i upotrebljiva građevina na odličnom mjestu postane novi Bakirov poslovni plijen i SDA pobjeda nad naslijeđem iz socijalizma...?

Kompletan slučaj o kojem su se mnogi raspisali je ništa drugo no - Pokušaj eksploatacije na štetu naše SDA.....

Obrazloženje:
Odluku o zatvaranju i prodaji trećoj strani Opće bolnice Prim. Dr. Abdulah Nakaš uopšte moguće donjeti do razriješenja pitanja ulaska BiH u NATO.

Čak i da je došlo do preseljenja cjelokupnog kadra iz OBS, objekt ne bi mogao biti ponuđen na prodaju bilo kome zbog neriješenih vlasničkih prava i to je svima jasno. Prijedlog da u objekt useli Federalna vlada je sasječen u korijenu od strane Ljekarske komore i to je kompletna priča.

Takođe, kompletna struka je saglasna da je reforme u zdravstvu potrebno i nužno provesti -

Meni recimo primjer Neurologije OBS-a koja tvrdi da je tercijarna djelatnost na sekundarnom nivou i to tvrdi napismeno - nije ništa neobično a sve to se mora finansirati......

SDA je od samoga početka na stajalištu da struka mora rješavati problem....

Samo SDA - U jedinstvu je snaga.
HM 2011

#23811 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

45cents wrote:Čega se pošten stidi, SDA puca od ponosa...

Kakva prva dama?
Da ima imalo soli u glavi, povukla bi se sa svih rukovodnih funkcija, sve dok joj je muž šef jedne političke stranke i dok je član Predsjedništva BiH.

Samo SDA korupcionaši mogu doći na ideju da Sebija oponaša suprugu Muhameda Mahatira u korupcijskim projektima koje je Malezija itekako skupo platila...
Koje su to uvrede - stvarno čovjeku da se zgadi.....
smjesko071

#23812 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

HM 2011 wrote:

Kakva prva dama?

nije vas bilo stid da ukradete aerodrom, i sada izrazavas gađenje!
u vlasti ste na lokalnom,entiteskom i drzavnom nivou 25 godina. 90% posto svega sto se u ovoj zemlji pokralo,procerdalo i unistilo, pokradeno je, procerdano je i unisteno je od vas ili pomocu vas.jako jednostavno
45cents

#23813 Re: SDA-All about

Post by 45cents »

HM 2011 wrote:

Kakva prva dama?

Da, da... Bošnjacima je sve dozvoljeno (posebno - nepotizam, korupcija i tako ti sportovi), jer su za sve krivi neki drugi (slobodno dopiši ovdje koga se prvog sjetiš).
Stavi prst na čelo, pa pošteno napiši - koliko bi graje SDA digla da se Čovićeva supruga ovako baca po mostarskim bolnicama i qrči (kao da joj je muž Bill Clinton).
Budi pošten pa napiši da li si bilo kada čuo ili pročitao da se supruge europskih političkih lidera tako drčno ponašaju prema kolegama iz struke (bez obzira na struku), da tako javno licitiraju i pokazuju prstom gdje će biti direktorice u javnom sektoru...?
Da li ti je normalno da niko nije aplicirao, kada se saznalo da će ona aplicirati za direktoricu KCUS-a?
Da li je to samo u Bošnjakistanu normalno da se supruga političkog lidera toliko ufurava u menadžera u javnom sektoru?
Da li se ikada pitaš za bilo šta ili su za sve krivi Čović i Dodik?
Da li se pitaš otkud toliko bošnjačke elite, i otkud Poljine u priči, kada je narod pao na najsiromašnije grane nakon Drugog svjetskog rata?
Da li ti je jasno da su Bakir i Sebija sinonim za vlast Drpibegovića, i da su grobari Sarajeva, zajedno sa svojim jatacima?

U idućem mandatu će hapati tramvajske stanice i pješačka ostrva da nečim poklope. Ako ništa, da otvore neku trafiku.

Last edited by 45cents on 17/01/2016 22:51, edited 1 time in total.
HM 2011

#23814 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

smjesko071 wrote:
HM 2011 wrote:

Kakva prva dama?

u vlasti ste na lokalnom,entiteskom i drzavnom nivou 25 godina. 90% posto svega sto se u ovoj zemlji pokralo,procerdalo i unistilo, pokradeno je, procerdano je i unisteno je od vas ili pomocu vas.jako jednostavno
U tome i jeste problem - jer tvoje tvrdnje nisu istinite.

I iz tog razloga ja opet ponavljam - samo SDA - na svim nivoima - pokaži odgovornost - traži odgovornost - u jedinstvu je snaga !
smjesko071

#23815 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

Koje su to uvrede - stvarno čovjeku da se zgadi.....[/quote]

u vlasti ste na lokalnom,entiteskom i drzavnom nivou 25 godina. 90% posto svega sto se u ovoj zemlji pokralo,procerdalo i unistilo, pokradeno je, procerdano je i unisteno je od vas ili pomocu vas.jako jednostavno[/quote]

I iz tog razloga ja opet ponavljam - samo SDA - na svim nivoima - pokaži odgovornost - traži odgovornost - u jedinstvu je snaga ![/quote]

Stalna saradnja Malezije na pomoći razvoju BiH mogla je između ostalog prije pet godina biti realizirana i kroz izgradnju visočkog aerodroma o kojem se pričalo još od završetka minulog rata.

Prije pet godina visoka delegacija predvođena tadašnjim malezijskom ambasadorom u BiH Adnan Zulfiklijem je obišla lokalitet predviđen za izgradnju aerodroma. Predočena im je dosad urađena dokumentacija o prostoru i geografskim prednostima izgradnje aerodroma na ovoj lokaciji, a upoznati su i sa usvojenim prostornim planovima na lokalnom nivou koji predviđaju aerodrom na lokaciji sela Radovlje.

Susretu s gostima iz Malezije prisustvovao je i Hasan Čengić partnerski vlasnik Bosanske investicijske organizacije (BIO) koja se u Službenom glasniku općine Visoko navodi kao ulagač i vlasnik visočkog aerodroma u visini 67 posto.

Bio je to san o novom početku koji bi općinu Visoko uz nastavak izgradnje koridora 5c ponovo vratio među najrazvijenije u Bosni i Hercegovini.

BANDO LOPOVSKA
kolegione

#23816 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

Mrzim sda i njihove zatucane glasace
Dr Baltazar

#23817 Re: SDA-All about

Post by Dr Baltazar »

HM 2011 wrote:

Kompletan slučaj o kojem su se mnogi raspisali je ništa drugo no - Pokušaj eksploatacije na štetu naše SDA.....

Obrazloženje:
Odluku o zatvaranju i prodaji trećoj strani Opće bolnice Prim. Dr. Abdulah Nakaš uopšte moguće donjeti do razriješenja pitanja ulaska BiH u NATO.

Čak i da je došlo do preseljenja cjelokupnog kadra iz OBS, objekt ne bi mogao biti ponuđen na prodaju bilo kome zbog neriješenih vlasničkih prava i to je svima jasno. Prijedlog da u objekt useli Federalna vlada je sasječen u korijenu od strane Ljekarske komore i to je kompletna priča.

Takođe, kompletna struka je saglasna da je reforme u zdravstvu potrebno i nužno provesti -

Meni recimo primjer Neurologije OBS-a koja tvrdi da je tercijarna djelatnost na sekundarnom nivou i to tvrdi napismeno - nije ništa neobično a sve to se mora finansirati......

Ja ti kao SDA glasač odgovorno tvrdim da struka nije saglasna sa ovom odlukom o spajanju. Ne budi zadrt u nečemu. SDA ako ovo dopusti, mogla bi ih zadesiti katastrofa od koje će se teško oporaviti.
45cents

#23818 Re: SDA-All about

Post by 45cents »

HM 2011 wrote: U tome i jeste problem - jer tvoje tvrdnje nisu istinite.
I iz tog razloga ja opet ponavljam - samo SDA - na svim nivoima - pokaži odgovornost - traži odgovornost - u jedinstvu je snaga !
Evo da budem konstruktivan....
Za sljedeći Kongres strankke SDA, bez naknade ću održati radionicu o svim pojavnim oblicima zloupotrebe javnog položaja, zloupotrebe političkog položaja, o etici u javnoj upravi, o europskim načelima dobrog upravljanja...

Da ne kažete "da niste znali".

Smiješ li samnom napisati "Zbornik propalih privatizacijskih projekata u opštinama i kantonima u kojima je SDA legalno preuzela vlast prema izbornim rezultatima"?

Smiješ li samnom napraviti dokumentarni pregled javnih nabavki i javnih radova koji su obavljeni u organima javne uprave gdje je rukovodilac pripadao stranci SDA u zadnja 3 mandata?
HM 2011

#23819 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

45cents wrote:
HM 2011 wrote:

Kakva prva dama?

Da, da... Bošnjacima je sve dozvoljeno (posebno - nepotizam, korupcija i tako ti sportovi), jer su za sve krivi neki drugi (slobodno dopiši ovdje koga se prvog sjetiš).
Stavi prst na čelo, pa pošteno napiši - koliko bi graje SDA digla da se Čovićeva supruga ovako baca po mostarskim bolnicama i qrči (kao da joj je muž Bill Clinton).
Budi pošten pa napiši da li si bilo kada čuo ili pročitao da se supruge europskih političkih lidera tako drčno ponašaju prema kolegama iz struke (bez obzira na struku), da tako javno licitiraju i pokazuju prstom gdje će biti direktorice u javnom sektoru...?
Da li ti je normalno da niko nije aplicirao, kada se saznalo da će ona aplicirati za direktoricu KCUS-a?
Da li je to samo u Bošnjakistanu normalno da se supruga političkog lidera toliko ufurava u menadžera u javnom sektoru?
Da li se ikada pitaš za bilo šta ili su za sve krivi Čović i Dodik?
Da li se pitaš otkud toliko bošnjačke elite, i otkud Poljine u priči, kada je narod pao na najsiromašnije grane nakon Drugog svjetskog rata?
Da li ti je jasno da su Bakir i Sebija sinonim za vlast Drpibegovića, i da su grobari Sarajeva, zajedno sa svojim jatacima?

U idućem mandatu će hapati tramvajske stanice i pješačka ostrva da nečim poklope. Ako ništa, da otvore neku trafiku.

Evo pošteno da ne može poštenije:
Koliko bi graje iko digao pojma nemam - jer - dizanje graje od strane Bošnjaka povodom izbora bilo kojeg hrvata od strane hrvata - predstavlja kako ono to zovu Majonizacijom.

O javnom licitiranju i pokazivanju prstom gdje želi preuzeti odgovornost i poturiti vlastita leđa za potrebe ispravljanja nedostataka - nisam vidio nigdje unutar EU.... Čak šta više da mene pita ja bih joj rekao da se mani ćorava posla i posveti humanitarnom radu i organizaciji civilnog društva, al nit me pita, nit smatra bitnim to šta ja imam reći.... Pošteno da ne može poštenije.

Da li je normalno da niko nije aplicirao - pojma nemam - nisam čak niti stručni saradnik u državnoj službi da bih mogao biti kandidat za bilo koju poziciju iz oblasti uprave - to je pitanje za zaposlene u sektoru zdravstva.

Gdje je normalno da se ufurava u poturanje leđa da nešto pozitivno napravi - nisam istraživao - ali većina prvih dama se izrazito trudi da doprinese društvu, na bilo koji prihvatljiv način - tako da - zatečen sam pitanjem - jer moja percepcija je da Prof. Dr. Sebija upravo potura svoja leđa da učini nešto društveno korisno.

Slabo me ko pita za bilo kakve dozvole - a ja sam sebi postavljam masu pitanja: počev o tome šta rade pojedinci kada dođu do vlasti u svojstvu alternative SDA, koje su posljedice tih aktivnosti, šta znači bitno je biti bošnjak, srbin ili hrvat na popisu stanovništva što smo na uzorku od 97% odabrali, kakav je položaj tih bošnjaka, u čemu im je prilika ili ti ga šansa..... Postavljam sebi masu pitanja i nalazim odgovore - a masu tih odgovora slobodno možeš podvesti u par riječi : Samo SDA na svim nivoima, u jedinstvu je snaga - pokaži odgovornost - traži odgovornost....

Dalil se pitam o bošnjačkoj eliti i poljinama, ma pored poljina postavio sam samom sebi i pitanja: o tri nebodera pored hotela Bristol, o objektima koji su nikli na Skenderiji, o cijeni novogradnje i onima koji plaćaju te nekretnine u strogom centru grada, o kvalitetu voznih parkova svakog pojedinca, o izboru škole djece pojedinaca između javnih ustanova i privatnih ustanova.... Postavio sam si masu pitanja i u svakom jebenom pitanju odgovor koji se nameće je samo SDA - na svim nivoima.

Ja ne smatram da su Bakir i Sebija sinonim za bilo šta iznimno negativno, a posebno ne za grobare grada Sarajeva - ipak smatram da odveć previše pridaješ značaja toj uglednoj porodici..........

Međutim ti, između redova ali opet konkretno postavljaš pitanje KO JE KRIV - koga skratiti za glavu ?

Evo da ti objektivno postavim i odgovor na tvoje pitanje -

Objektivno individualizirati krivicu iz današnje perspektive je NEMOGUĆE.

Krivicu je moguće objektivno kolektivizirati u sintagmi "političke elite u sprezi sa oligarsima" ili čak još objektivnije "Oligarsi u sprezi sa potkupljenim političkim elitama".

Smatram što bi rekli rvati, znakovitim, tvoj prijem na Poljine (činjenicu da si se primio na to), a samim tim smatram znakovitim i činjenicu da si previdio masu drugih događanja u strogom centru grada - pa bih da te pitam nakon svega napisanog:

Jesam li pogriješio iti malu mrvicu kada sam rekao Samo SDA na svim nivoima, u jedinstvu je snaga itd.... i molim te de mi reci :

Ko je grobar Sarajeva i Federacije, ali i kompletne BiH zajedno sa njenim narodima ?
(nemoj sad svaliti na šejtana - to je najlakše)
HM 2011

#23820 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

smjesko071 wrote:Koje su to uvrede - stvarno čovjeku da se zgadi.....
u vlasti ste na lokalnom,entiteskom i drzavnom nivou 25 godina. 90% posto svega sto se u ovoj zemlji pokralo,procerdalo i unistilo, pokradeno je, procerdano je i unisteno je od vas ili pomocu vas.jako jednostavno[/quote]

I iz tog razloga ja opet ponavljam - samo SDA - na svim nivoima - pokaži odgovornost - traži odgovornost - u jedinstvu je snaga ![/quote]

Stalna saradnja Malezije na pomoći razvoju BiH mogla je između ostalog prije pet godina biti realizirana i kroz izgradnju visočkog aerodroma o kojem se pričalo još od završetka minulog rata.

Prije pet godina visoka delegacija predvođena tadašnjim malezijskom ambasadorom u BiH Adnan Zulfiklijem je obišla lokalitet predviđen za izgradnju aerodroma. Predočena im je dosad urađena dokumentacija o prostoru i geografskim prednostima izgradnje aerodroma na ovoj lokaciji, a upoznati su i sa usvojenim prostornim planovima na lokalnom nivou koji predviđaju aerodrom na lokaciji sela Radovlje.

Susretu s gostima iz Malezije prisustvovao je i Hasan Čengić partnerski vlasnik Bosanske investicijske organizacije (BIO) koja se u Službenom glasniku općine Visoko navodi kao ulagač i vlasnik visočkog aerodroma u visini 67 posto.

Bio je to san o novom početku koji bi općinu Visoko uz nastavak izgradnje koridora 5c ponovo vratio među najrazvijenije u Bosni i Hercegovini.

BANDO LOPOVSKA[/quote]

Pa jesu li uložili lovu u aerodrom ili ne ? Ili su shvatili da je SAA za sada dovoljan kao investicija - ne vidim primjere pljačke u svemu ovome.
HM 2011

#23821 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Dr Baltazar wrote:
HM 2011 wrote:

Obrazloženje:

Ja ti kao SDA glasač odgovorno tvrdim da struka nije saglasna sa ovom odlukom o spajanju. Ne budi zadrt u nečemu. SDA ako ovo dopusti, mogla bi ih zadesiti katastrofa od koje će se teško oporaviti.
I ja kažem da je situacija zeznuta - pa su tu i moje tvrdnje koje ne bi trebalo zaobići bez ponavljanja:

kompletna struka je saglasna da je reforme u zdravstvu potrebno i nužno provesti -
45cents

#23822 Re: SDA-All about

Post by 45cents »

HM 2011 wrote: Gdje je normalno da se ufurava u poturanje leđa da nešto pozitivno napravi - nisam istraživao - ali većina prvih dama se izrazito trudi da doprinese društvu, na bilo koji prihvatljiv način - tako da - zatečen sam pitanjem - jer moja percepcija je da Prof. Dr. Sebija upravo potura svoja leđa da učini nešto društveno korisno.
Samo joj prenesi da je jedino rješenje da sve napusti i nestane iz javnosti, kako bi vam spasila stranku. Dobro zapamti šta sam ti sad napisao.
HM 2011

#23823 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

45cents wrote:
HM 2011 wrote: Gdje je normalno da se ufurava u poturanje leđa da nešto pozitivno napravi - nisam istraživao - ali većina prvih dama se izrazito trudi da doprinese društvu, na bilo koji prihvatljiv način - tako da - zatečen sam pitanjem - jer moja percepcija je da Prof. Dr. Sebija upravo potura svoja leđa da učini nešto društveno korisno.
Samo joj prenesi da je jedino rješenje da sve napusti i nestane iz javnosti, kako bi vam spasila stranku. Dobro zapamti šta sam ti sad napisao.
Ja pak tvrdim da u trenutnoj situaciji uskraćivanje podrške našoj SDA predstavlja ekonomsko samoubistvo bošnjaka......

Prof. Dr. Sebija Izetbegović (naglašavanje ovog Prof. Dr. bi trebalo da predstavlja prekretnicu u tvom shvatanju situacije) i njeno rukovodstvo KCUS-om je malo mače od problema.....

Samo SDA, na svim nivoima, u jedinstvu je snaga - pokaži odgovornost - traži odgovornost - bitno je biti bošnjak.
45cents

#23824 Re: SDA-All about

Post by 45cents »

HM 2011 wrote:
45cents wrote:
Ja pak tvrdim da u trenutnoj situaciji uskraćivanje podrške našoj SDA predstavlja ekonomsko samoubistvo bošnjaka......

Prof. Dr. Sebija Izetbegović (naglašavanje ovog Prof. Dr. bi trebalo da predstavlja prekretnicu u tvom shvatanju situacije) i njeno rukovodstvo KCUS-om je malo mače od problema.....

Samo SDA, na svim nivoima, u jedinstvu je snaga - pokaži odgovornost - traži odgovornost - bitno je biti bošnjak.
Nisi shvatio.
kolegione

#23825 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

45cents wrote:
Ja bih volio sa ovim HM popiti kafu bacit suplju, ali kontam ako bi dosao sa autom ispod 30.000 satom ili bezze odjecom da bi ga morao prebit jer je glup
Post Reply