Android OS
Moderator: Benq
-
corei3
#23801 Re: Android OS
Uspio sam. Sad u settingu imam jos dodatne 2 stavke (podesavanja) koja nisu bila. Kako znati koja je verzija načišća ( od kojeg provajdera) pa da tu skinem (ako se tako moze reci)
Edit: greska u odinu je bila do mene. Nisam icitao dobro 4 fajla koja dodu. Uglavnom sad ona bh verzija radi ko zmaj.
Hvala na savjetima
Edit: greska u odinu je bila do mene. Nisam icitao dobro 4 fajla koja dodu. Uglavnom sad ona bh verzija radi ko zmaj.
Hvala na savjetima
- Quaresma
#23802 Re: Android OS
Uradi factory reset preko recovery.a. To ti je najbolje kad flashash.corei3 wrote:Uspio sam. Sad u settingu imam jos dodatne 2 stavke (podesavanja) koja nisu bila. Kako znati koja je verzija načišća ( od kojeg provajdera) pa da tu skinem (ako se tako moze reci)
Hvala na savjetima
To ti je moja preporuka da uradis. Ja uvijek nakon svakog veceg apdejta uradim to. I onda sam miran.
- Dr Kova
#23803 Re: Android OS
AKo neko od forumaša hoće, prodajem P10, star malo jače od mjesec, s kutijom, full oprema, 64 GB verzija, nisam skidao foliju s displeja, maskica od prvog dana. Nema packe na njemu
- skafiskafsnjak
#23804 Re: Android OS
Sad se postavlja pitanje... sto ga prodajes... Jos ako je jeftiniji, jel ima neku manu ..pfffBuckethead wrote:AKo neko od forumaša hoće, prodajem P10, star malo jače od mjesec, s kutijom, full oprema, 64 GB verzija, nisam skidao foliju s displeja, maskica od prvog dana. Nema packe na njemu
- Dr Kova
#23805 Re: Android OS
skafiskafsnjak wrote:Sad se postavlja pitanje... sto ga prodajes... Jos ako je jeftiniji, jel ima neku manu ..pfffBuckethead wrote:AKo neko od forumaša hoće, prodajem P10, star malo jače od mjesec, s kutijom, full oprema, 64 GB verzija, nisam skidao foliju s displeja, maskica od prvog dana. Nema packe na njemu
Treba mi lova. Sve radi beton, teška srca prodajem, al' ono mora se
- Radar71
#23806 Re: Android OS
Koliko tražiš za njega?Buckethead wrote:skafiskafsnjak wrote:Sad se postavlja pitanje... sto ga prodajes... Jos ako je jeftiniji, jel ima neku manu ..pfffBuckethead wrote:AKo neko od forumaša hoće, prodajem P10, star malo jače od mjesec, s kutijom, full oprema, 64 GB verzija, nisam skidao foliju s displeja, maskica od prvog dana. Nema packe na njemu
Treba mi lova. Sve radi beton, teška srca prodajem, al' ono mora se
- zateznistub
#23807 Re: Android OS
Supruga mi ne moze primiti poruku na viber od kćerke. I jos od nekih kontakata ne prima poruke a svi oni dobiju obavijest da taj broj nije na viberu.
Zna li iko sta bi moglo biti?
- shalla
#23808 Re: Android OS
Da se nije nekako "sign out" sa vibera?zateznistub wrote:Supruga mi ne moze primiti poruku na viber od kćerke. I jos od nekih kontakata ne prima poruke a svi oni dobiju obavijest da taj broj nije na viberu.
- zateznistub
#23809 Re: Android OS
Od mene i jos dosta kontakata uredno prima poruke. Od kćerke i jos par ne, kad joj probaju poslati poruku dobiju obavijest da nije na viberushalla wrote:Da se nije nekako "sign out" sa vibera?zateznistub wrote:Supruga mi ne moze primiti poruku na viber od kćerke. I jos od nekih kontakata ne prima poruke a svi oni dobiju obavijest da taj broj nije na viberu.
- Sanjarko
#23811 Re: Android OS
Ne znam gdje da ovo pitam. Ne snimam vise historiju i obrisao sam je i pauzirao na svemu, i sad se jutub promjenio skroz. Je li ovo do mene ili je jutub promjenio stranicu, redizajnirao jutub.
- diablobih
#23812 Re: Android OS
Da, redizajn i logo novi.Vizionar 1985 wrote:Ne znam gdje da ovo pitam. Ne snimam vise historiju i obrisao sam je i pauzirao na svemu, i sad se jutub promjenio skroz. Je li ovo do mene ili je jutub promjenio stranicu, redizajnirao jutub.
- Sanjarko
#23813 Re: Android OS
Ne valja. Nikako da se snadzem. Prije islo od preporucujemo pa nadalje. A sad izmjesano sa kanalima nekakvim i sta sam gledao.diablobih wrote:Da, redizajn i logo novi.Vizionar 1985 wrote:Ne znam gdje da ovo pitam. Ne snimam vise historiju i obrisao sam je i pauzirao na svemu, i sad se jutub promjenio skroz. Je li ovo do mene ili je jutub promjenio stranicu, redizajnirao jutub.
-
betametazon
#23814 Re: Android OS
Pitanje za forumske experte, da ne otvaram posebnu temu a tice se svakako androida:
Imam filips android tv i kad preko opcije cast pustim film (kojeg nadjem tamo na nekoj stranici na internetu pa kliknem na onu ikonicu cast) sa mob (LG magna) slika na tv ide perfekt ali mi titl ostane na mob, znaci crn ekran i samo titl na mob a na tv slika
Sta je sa titlom ima li kakvo j3dnostavno rjesenje bez dodtnih skidanja aplikacija i tako to?
Imam filips android tv i kad preko opcije cast pustim film (kojeg nadjem tamo na nekoj stranici na internetu pa kliknem na onu ikonicu cast) sa mob (LG magna) slika na tv ide perfekt ali mi titl ostane na mob, znaci crn ekran i samo titl na mob a na tv slika
Sta je sa titlom ima li kakvo j3dnostavno rjesenje bez dodtnih skidanja aplikacija i tako to?
- mufa1
#23815 Re: Android OS
Istu stvar sam imo, i nisam uspio rijesit, tj nisam ni pokusavao nesto posebno..samo sto je kod mene bilo, da sam film, kao i titl skinuo na telefon, pa preko cast prebacio na tv, i titl je uredno isao na telefonu, ali ne i na tv-u.
Medjutim, kad si vec spomenuo da imas philips sa android sistemom, zasto jednostavno ne instaliras KODI i uzivas u neogranicenim bespucima filmova i serija, sa prevodom naravno..
Medjutim, kad si vec spomenuo da imas philips sa android sistemom, zasto jednostavno ne instaliras KODI i uzivas u neogranicenim bespucima filmova i serija, sa prevodom naravno..
-
betametazon
#23816 Re: Android OS
Nagriza me vrijeme, sad mi sve mrsko i pomalo mi postaje sve komplikovanije i peglativnije da se bavim tako tim stvarima...a nekad sam znao namjerno inficirat npr komp da bukvalno sve stane pa ga onda vracat lagno u normalno stanjemufa1 wrote:Istu stvar sam imo, i nisam uspio rijesit, tj nisam ni pokusavao nesto posebno..samo sto je kod mene bilo, da sam film, kao i titl skinuo na telefon, pa preko cast prebacio na tv, i titl je uredno isao na telefonu, ali ne i na tv-u.
-
betametazon
#23817 Re: Android OS
Inace ne znam do cega je, do mene ili do tel ali ova magna nema opciju screen mirroring pa da makar tako pustim 
-
Sarlo Akrobata
#23818 Re: Android OS
Koristi li neko ZTE Nubiu Z17 ? Kontam je naruciti, ali bi volio cuti par iskustava iz prve ruke.
- mufa1
#23819 Re: Android OS
betametazon wrote:Nagriza me vrijeme, sad mi sve mrsko i pomalo mi postaje sve komplikovanije i peglativnije da se bavim tako tim stvarima...a nekad sam znao namjerno inficirat npr komp da bukvalno sve stane pa ga onda vracat lagno u normalno stanjemufa1 wrote:Istu stvar sam imo, i nisam uspio rijesit, tj nisam ni pokusavao nesto posebno..samo sto je kod mene bilo, da sam film, kao i titl skinuo na telefon, pa preko cast prebacio na tv, i titl je uredno isao na telefonu, ali ne i na tv-u.
Medjutim, kad si vec spomenuo da imas philips sa android sistemom, zasto jednostavno ne instaliras KODI i uzivas u neogranicenim bespucima filmova i serija, sa prevodom naravno..a ne znam, probacu sa tim KODI-jem
Ma i ja sam dugo bjezao od kodi-ja, bas zbog tog sto sam mislio da j peglativno i sto mi je mrsko to..onda kad sam kupio android tv, ajde reko steta je ne iskoristiti..Vjeruj, djecija igra, samo ukucas par web adresa, aktiviras te addone, aktiviras addon za titlove i veselju nikad kraja.. ima super grupa na fb, kodi hrvatska, gdje u pinovnom postu imas hajmo rec sva upustva i najpopularnije addone, prelistas to malo, pogledas na youtube, i vjeruj neces se pokajati...
- Raigor Stonehoof
#23820 Re: Android OS
nego sta vele anamo oni iBalkonovci, veliki hit, ima face detection
ima i moj nexus 5 iz 2013 
-
Mega Man X
#23821 Re: Android OS
Ima i "Tap to wake" fazon, a to LG i ostali još odavno imali.Raigor Stonehoof wrote:nego sta vele anamo oni iBalkonovci, veliki hit, ima face detectionima i moj nexus 5 iz 2013
OLED ekran na iPhone X od Samsunga
Tek sada uveli bežično punjenje.
Najjači dio na predstavi, uze lola X, kad ono iz trećeg pokušaja otključa telefon sa licem, i hajd što je to uspjelo iz treće, nego opet moraš swipe to unlock.
Koji vic je ovaj Apple postao..
- Quaresma
#23822 Re: Android OS
ne mozeste nikako ostati ravnodusni na animoji
kad fraer poče oponašati životinje, ja zinuo, gledam i ne vjerujem
a publika svršava
a publika svršava
-
Mega Man X
#23823 Re: Android OS
Ah ti Bosne srebrene reko, gledaj ti fazona jbt kralj.Quaresma wrote:ne mozeste nikako ostati ravnodusni na animoji
a publika svršava
Samo zbog Animoji ću odmah uzeti 2 iPhonea X. Jedan da koristim a da drugi počnem koristit kad mi prvi dosadi.
- skupljac_zeljeza
#23824 Re: Android OS
Apple iPhone 8 i Apple iPhone 8 Plus niko skoro i ne spominje. Ovo je dobar markentiški trik sa Apple iPhone X.Raigor Stonehoof wrote:nego sta vele anamo oni iBalkonovci, veliki hit, ima face detectionima i moj nexus 5 iz 2013
- Sanjarko
#23825 Re: Android OS
Ne radi mi jutub uzivo na mobu. Je li do mobitela ili je do interneta, posto citam na pomoci njihovoj da mora brzina biti 3 mb valjda ali ne kontam cega. Jer mi je na mobilnom internetu brzina veca od 3 mb.