Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dječak sa šibicama

#23801 Re: Telemach BH

Post by dječak sa šibicama »

Meni su kod potpisa ugovora, prosle godine, u telefonskom razgovoru rekli "imate godinu dana nizu cijenu, a onda javite se pred istek prve godine ugovora pa cemo nesto novo vidjeti, uvijek imamo nesto novo u ponudi za vas". Sad kazu preslusavali razgovor, nista obecali nisu, kao dodjite da skupa preslusamo.

Jadno u najmanju ruku, cuj da preslusavam razgovor. Pa jeste li vi policija ili kompanija za pruzanje internet i tv usluga.

Ja sam sa Telemahom zavrsio, jos godinu dana ugovora nije mi problem platiti punu cijenu, ali zbog takvog odnosa gudbaj carli, stvar principa.
jazzer

#23802 Re: Telemach BH

Post by jazzer »

Mene zvali ima skoro godina, dogovorili novi ugovor, rekli mi da će me zvati i evo, prodjose tri bajrama a od njih ne dodje poziv.

Da se razumijemo, neka mi niko od onih koji su zaduženi ispred TM na ovoj temi ne traži broj ugovora i piše postove razumijevanja, jer neću produžiti ugovor. Stvar je principa.
error codes

#23803 Re: Telemach BH

Post by error codes »

trebao bi da mjenjam paket pa me zanima koje uredjaje TM trenutno nudi :?: mislim na eon box i ruter.imate li nesta za preporuciti :?:
semsasuljakovic

#23804 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

dječak sa šibicama wrote: 26/10/2024 13:13 Meni su kod potpisa ugovora, prosle godine, u telefonskom razgovoru rekli "imate godinu dana nizu cijenu, a onda javite se pred istek prve godine ugovora pa cemo nesto novo vidjeti, uvijek imamo nesto novo u ponudi za vas". Sad kazu preslusavali razgovor, nista obecali nisu, kao dodjite da skupa preslusamo.

Jadno u najmanju ruku, cuj da preslusavam razgovor. Pa jeste li vi policija ili kompanija za pruzanje internet i tv usluga.

Ja sam sa Telemahom zavrsio, jos godinu dana ugovora nije mi problem platiti punu cijenu, ali zbog takvog odnosa gudbaj carli, stvar principa.
Druže, ako misliš čvrsto da je to što kazes istina, odi i preslusaj. Jer ako su rekli - barem ih utjeraj u laz.
Ali teško da iko može dobiti neki benefit nakon isteka prve od dvije godine ugovora. Tek kad se udje u zadnjih 6 mjeseci oni nude produzenje s novim benefitima.
dječak sa šibicama

#23805 Re: Telemach BH

Post by dječak sa šibicama »

Nije nista obecano konkretno, uvijek mogu reci evo nas uposlenik vam nije nista nudio konkretno.

Razumijem da te medom hrani kad te mami, ali malo ruzna politika, ujedno prije su uvijek nudili raznorazne pogodnosti za produzenje ugovora. Sada nista. Osim "uzmite veci paket po cijeni manjeg" ali samo prvu godinu.

I BHT slicno posluje, uvijek se nude pogodnosti novim korisnicima a regularnim kurko, samo sto BHT ima nesto sto ovi nemaju, Arena Sport. Sportklub ne moze u istu recenicu, imaju 10 kanala, na vise od pola nema nikakvog sadrzaja.
Muskarcima je to bitno, i svim ljubiteljima sporta. Oni se mogu cjenkati, Telemah bas i ne.
bogata_sirotinja

#23806 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

Evo ja se baš ulogovao da napišem ovo gore što je @semsasuljakovic napisao...

Ajmo biti realni, potpišeš ugovor sa kompanijom na 2 godine gdje prvu godinu dobiješ benefite u vidu niže cijene dok dodatne pakete ili veću brzinu interneta dobiješ tokom 2 godine.
A onda ih cimaš da već nakon godinu dana želiš potpisati novi aneks jer hoćeš opet da ti godinu dana bude niža pretplata... Pa koja onda svrha dvogodišnje UO?
Razumijem ako korisnik nakon godinu dana želi preći na veći paket pa ok, ima pravo tražiti benefite.

Naravno, korisnik može potpisati nakon godinu dana UO, novu UO na 24mj. ali mu operater nije dužan dati nove benefite.

Jedino gdje ima smisla potpisati novu UO na 24mj. prije nego što je prethodna istekla, i pri tome tražiti nove benefite je, ako korisnik prelazi na veći paket, ako je najavljeno poskupljenje cijene paketa pa korisnik ima pravo na raskid i ako se trenutna UO bliži kraju.
Telemach

#23807 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 25/10/2024 20:54 +1
U pravu si

Ranije su znali čak i zvati pola godine prije isteka ugovora. Nudili novi od 24 mjeseca sa nekim pogodnostima.
Nedavno sam i ja upitao to isto - kažu ne može obnova sa novim benefitima.

E pa dobro će se razmisliti kad istekne ugovor hoće li se novi ugovor potpisivati
Pozdrav @tap3ah75,@typeOnegative i @fusion_ba
Hvala vam na obraćanju ovim putem. Lojalnost posebno cijenimo te želimo naglasiti da od postojanja naše kompanije nismo uskratili korisnika za benefite, bez obzira da li se usluga priključuje prvi put ili je riječ o obnovi postojećeg Ugovora. Kolege iz nadležnog odjela pravovremeno informišu korisnike o svim njihovim mogućnostima. Svakako, savjetujemo Vam da nam putem privatne poruke dostavite vaše korisničke podatke kako bismo vam pružili više informacija o vašim mogućnostima. Stojimo vam na raspolaganju.
Telemach

#23808 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

error codes wrote: 26/10/2024 13:41 trebao bi da mjenjam paket pa me zanima koje uredjaje TM trenutno nudi :?: mislim na eon box i ruter.imate li nesta za preporuciti :?:
Pozdrav @error codes,
Hvala vam na javljanju i interesovanju. Za naše dugogdišnje korisnike imamo uvijek spremne različite beneficije jer nam je korisničko zadovoljstvo primarni cilj. Rado ćemo vas kontaktirati i detaljno upoznati o svim vašim mogućnostima kada je oprema u pitanju, kao i aktuelne pogodnosti. S toga, pozivamo vas da nam u inbox stranice dostavite korisničke podatke kao i kontakt broj kako bi vas kolege iz nadležnog odjela što prije kontaktirali. Stojimo vam na raspolaganju.
1Dante1

#23809 Re: Telemach BH

Post by 1Dante1 »

dječak sa šibicama wrote: 26/10/2024 13:13 "imate godinu dana nizu cijenu, a onda javite se pred istek prve godine ugovora pa cemo nesto novo vidjeti, uvijek imamo nesto novo u ponudi za vas". Sad kazu preslusavali razgovor, nista obecali nisu, kao dodjite da skupa preslusamo.

Svasta. Ti tvrdis jedno, kompanija slusanjem razgovora to ne potvrdi i ponudi ti punu transparentnost i sta ti uradis? Seres? Brao. Pa zasto ne odes i poslsuas razgovor i ako lazu..., ili ako nisi u pravu fino i kulturno se izv ines svima koje si natjerao na te provjere?
tap3ah75

#23810 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote: 26/10/2024 17:24
tap3ah75 wrote: 25/10/2024 20:54 +1
U pravu si

Ranije su znali čak i zvati pola godine prije isteka ugovora. Nudili novi od 24 mjeseca sa nekim pogodnostima.
Nedavno sam i ja upitao to isto - kažu ne može obnova sa novim benefitima.

E pa dobro će se razmisliti kad istekne ugovor hoće li se novi ugovor potpisivati
Pozdrav @tap3ah75,@typeOnegative i @fusion_ba
Hvala vam na obraćanju ovim putem. Lojalnost posebno cijenimo te želimo naglasiti da od postojanja naše kompanije nismo uskratili korisnika za benefite, bez obzira da li se usluga priključuje prvi put ili je riječ o obnovi postojećeg Ugovora. Kolege iz nadležnog odjela pravovremeno informišu korisnike o svim njihovim mogućnostima. Svakako, savjetujemo Vam da nam putem privatne poruke dostavite vaše korisničke podatke kako bismo vam pružili više informacija o vašim mogućnostima. Stojimo vam na raspolaganju.
Pa vama sam i pisao nedavno
Vaš kolega me nazvao nakon toga i rekao mi da nema ništa za mene i da pokušam kad mi skroz istekne ugovor.

A nije ranije tako bilo kod vas .... nije
1Dante1

#23811 Re: Telemach BH

Post by 1Dante1 »

tap3ah75 wrote: 26/10/2024 19:02 A nije ranije tako bilo kod vas .... nije
Nije to telemacha, vec do konkurenata koji su stagnirali. Da konkurenti imaju bolju ponudu, imao bi i telemach. Ovako ne mora.
tap3ah75

#23812 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

1Dante1 wrote: 26/10/2024 20:24
tap3ah75 wrote: 26/10/2024 19:02 A nije ranije tako bilo kod vas .... nije
Nije to telemacha, vec do konkurenata koji su stagnirali. Da konkurenti imaju bolju ponudu, imao bi i telemach. Ovako ne mora.
Ma znam
Skontali su i oni gdje su i šta mogu.
Nema veze - preživjeti će se
Telemach

#23813 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote: 26/10/2024 14:44 Nije nista obecano konkretno, uvijek mogu reci evo nas uposlenik vam nije nista nudio konkretno.
Razumijem da te medom hrani kad te mami, ali malo ruzna politika, ujedno prije su uvijek nudili raznorazne pogodnosti za produzenje ugovora. Sada nista. Osim "uzmite veci paket po cijeni manjeg" ali samo prvu godinu.
I BHT slicno posluje, uvijek se nude pogodnosti novim korisnicima a regularnim kurko, samo sto BHT ima nesto sto ovi nemaju, Arena Sport. Sportklub ne moze u istu recenicu, imaju 10 kanala, na vise od pola nema nikakvog sadrzaja.
Muskarcima je to bitno, i svim ljubiteljima sporta. Oni se mogu cjenkati, Telemah bas i ne.
Pozdrav @dječak sa šibicama,
Zahvaljujemo se na ponovno omogućenoj prilici da ti dostavimo odgovore na prethodne upite. Kako smo već naveli, lojalnost posebno cijenimo i želimo istaknuti da naša kompanija od samog osnivanja korisnicima uvijek pruža najbolje moguće uslove, bilo da se radi o novim priključenjima ili obnovama ugovora. Tako je bilo i u Vašem slučaju, kada ste nam se pridružili u oktobru 2023. godine u okviru posebne promotivne ponude. Naš Tim za brigu o korisnicima nedavno Vas je kontaktirao kako bi odgovorio na sva Vaša pitanja te ponudio mogućnosti za unapređenje usluge, uz dodatne pogodnosti. Ljubazno Vas pozivamo da razmotrite prijedloge te ukoliko se odlučite slobodno nas kontaktirajte. Naše kolege će Vam rado biti na raspolaganju. Srdačno Vas pozdravljamo.
Telemach

#23814 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

jazzer wrote: 26/10/2024 13:15 Mene zvali ima skoro godina, dogovorili novi ugovor, rekli mi da će me zvati i evo, prodjose tri bajrama a od njih ne dodje poziv.
Da se razumijemo, neka mi niko od onih koji su zaduženi ispred TM na ovoj temi ne traži broj ugovora i piše postove razumijevanja, jer neću produžiti ugovor. Stvar je principa.
Zdravo @jazzer,
Ukoliko možemo učiniti nešto za vas u vezi vašeg ugovora, molimo vas da nam se obratite putem privatne poruke i dostavite korisničke podatke i kontakt broj. Na taj način ćemo moći pružiti konkretnu podršku u najkraćem roku.
Telemach

#23815 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 26/10/2024 19:02 Pa vama sam i pisao nedavno
Vaš kolega me nazvao nakon toga i rekao mi da nema ništa za mene i da pokušam kad mi skroz istekne ugovor.
Pozdrav @tap3ah75,
Za naše korisnike uvijek imamo spremne određene pogodnosti i mogućnosti. Detaljnom provjerom ustanovili smo da ste kroz protekli period uživali u posebno kreiranim beneficijama za naše korisnike, koje su bile aktuelne u Decembru 2023 godine. Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas kontaktirale i ponudile Vam unaprjeđenje usluga po novim pogodnostima koje vam, nažalost, nisu odgovarale. Ukoliko se predomislite i odlučite za iste budite slobodni da nas informišete ovim putem kako bismo ponovo stupili u kontakt sa Vama. Stojimo Vam na raspolaganju.
Hakiz

#23816 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Kao da je neko sinoć malo previše slavio?

Na SK4K (pozicija 212), na traci sa emisijama piše Wimbledon. Zvuk je sa košarkaške utakmice, Barcelona. Slika je sa prenosa Formule 1.

Ne žalim se, duhovito je :lol:
dembele

#23817 Re: Telemach BH

Post by dembele »

Hakiz wrote: 27/10/2024 20:18 Kao da je neko sinoć malo previše slavio?

Na SK4K (pozicija 212), na traci sa emisijama piše Wimbledon. Zvuk je sa košarkaške utakmice, Barcelona. Slika je sa prenosa Formule 1.

Ovo je slično komentary na yt o pjesmi Rasputin od Boney M:
Jamaican singers
In a German band
Singing in English
About a Russian man :D
Znam da je OT i da će ići na brisanje, ali morao sam :D
zippoo87

#23818 Re: Telemach BH

Post by zippoo87 »

dembele wrote: 27/10/2024 20:33

Ovo je slično komentary na yt o pjesmi Rasputin od Boney M:
Jamaican singers
In a German band
Singing in English
About a Russian man :D
Znam da je OT i da će ići na brisanje, ali morao sam :D
:lol: :lol: :lol:
tap3ah75

#23819 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote: 27/10/2024 17:31
tap3ah75 wrote: 26/10/2024 19:02 Pa vama sam i pisao nedavno
Pozdrav @tap3ah75,
Za naše korisnike uvijek imamo spremne određene pogodnosti i mogućnosti. Detaljnom provjerom ustanovili smo da ste kroz protekli period uživali u posebno kreiranim beneficijama za naše korisnike, koje su bile aktuelne u Decembru 2023 godine. Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas kontaktirale i ponudile Vam unaprjeđenje usluga po novim pogodnostima koje vam, nažalost, nisu odgovarale. Ukoliko se predomislite i odlučite za iste budite slobodni da nas informišete ovim putem kako bismo ponovo stupili u kontakt sa Vama. Stojimo Vam na raspolaganju.
Ako može samo mi javite (ponovite) šta mi je to nuđeno.
Može i u inbox.
Znači ne bih mjenjao paket nego obnovio ugovor.
Hvala
Telemach

#23820 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 27/10/2024 21:47

Ako može samo mi javite (ponovite) šta mi je to nuđeno.
Može i u inbox.
Znači ne bih mjenjao paket nego obnovio ugovor.
Hvala
@tap3ah75,
Hvala na ponovnom obraćanju. Pisali smo Vam privatnu poruku. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#23821 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Zdravo @Hakiz,
Hvala na obraćanju. U navedenom terminu je bio prisutan generalni problem od strane SK4K kanala, a isti je uspješno otklonjen. Ukoliko i dalje bilježite neke smetnje budite slobodni da nam se javite putem privatne poruke, a kako bismo izvršili dalje provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Hakiz

#23822 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Telemach wrote: 28/10/2024 09:13

Zdravo @Hakiz,
Hvala na obraćanju. U navedenom terminu je bio prisutan generalni problem od strane SK4K kanala, a isti je uspješno otklonjen. Ukoliko i dalje bilježite neke smetnje budite slobodni da nam se javite putem privatne poruke, a kako bismo izvršili dalje provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Oko sat nakon tog termina, gledam snimak trke F1. Nisam mogao direktno, pa sam gledao sa zakašnjenjem od oko pola sata. U trenutku kada je Noris trebao prestići Leklera (ili kako se već zove Ferarijev vozač) na SK4K reklame, najave emisija, snimak početka trke otprije mjesec ili i više iz Bahreina itd. I onda povratak na trku u Meksiku u posljednjem krugu.

Ta zadovoljstva zaista vrijede 90-100 KM koliko paket na kojem se može gledati SK4K cirkus košta :lol:
crnivrag

#23823 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Hakiz wrote: 28/10/2024 09:44 Ta zadovoljstva zaista vrijede 90-100 KM koliko paket na kojem se može gledati SK4K cirkus košta :lol:
Sport Klub 4K kanal je dio Start digitalnog programskog paketa, i može se gledati već za 29,45 KM uz EON Light TV paket.
Qler

#23824 Re: Telemach BH

Post by Qler »

Ma ja sam sinoć sve na kamaru kad su u po trke ukinuli prijenos i prebacili neki snimak na sk4k, pa jebem mu kralja... Jedino od sporta što imaju da valja, i to mi sjebu merak...
umojvakat

#23825 Re: Telemach BH

Post by umojvakat »

@Telemach zadnja poruka koju sam vam poslao mi stoji u Outbox pa nisam siguran da je otisla. Samo da potvrdim i ovdje da mozetet obrisati postojecu registraciju.
Post Reply