SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#23801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

Alfons Kauders wrote:
samo ubijati na licu mjesta, bez sudjenja, bez novinara, po mogucnosti sacekati da padne mrak, da ne bude svjedoka... pokusali pobjeci, pruziti otpor il neki kurac... i zbogom stoko

gdje si ubica :D nisam te prepozno :D

to sto ti pises je Texas prije 200 god a ne sistem i drzava
VjecitiStudent

#23802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:
jao_situacije wrote: ne pljačkaju se jer mogu izgubiti glavu, supermarket na ap je bio redovna meta
jaran mi živi relativno blizu i kaže da su tu pljačke bile redovne
nekoliko puta u dva mjeseca. što će reći da je ista grupa bila u pitanju i to je to što se tiče njih.

međutim, "ohlađivanje" jedno, ili dva, nije riješilo opšti porast kriminaliteta. i neće dok se mjere ne počnu sistematski provoditi. ako se krene sa ubijanjem pljačkaša, oni će početi dolaziti naoružaniji i opremljeniji. istina, manje će ih se odlučiti za kriminal, ali oni koji se odluče, nek nam je onda Bog na pomoći.

trajno odstranjivanje iz društva, zatvor zatvorenog tipa (oksimoron?!), robija od 15+ godina, bez prevelike veze sa vanjskim svijetom... :) i naravno, sistematsko odstranjivanje ovakvih počinilaca. ako je uhvaćen, da je svjestan da će i odležati tu kaznu. e onda možemo pričati o napretku koji ima temelje, i koji vodi ka nečemu konkretnom. onda će biti i straha od policije i države.

do tad... Kandahar...
svaki dan gledam ubice koje su dobile mizerne kazne... recimo 9 godina... kojih niko ne odlezi... a vecina onih koji leze ispunjava uslove da izlaze za jebeni vikend, fakticki ih mi hranimo radnim danima, a oni nam za vikend obijaju stanove, kradu auta, i pucaju po gradu...

i kako to treba zaplasiti nekoga? ako upuca covjeka zna da nece dobiti ni deset godina, pod uslovom da ga uhvate i osude (recimo da uhvate 90% i osude 70%)... pa onda idu zalbe, odgode, kurci palci... dok dodje na red da presuda bude pravomocna i da lezi, na slobodi provede jos koju godinu, radeci ono sto jedino zna

onda ode u zatvor, odakle izlazi kad mu se digne kurac... pa jbt jedan lik nije dobio ni tri godine za nekoliko oruzanih pljacki, pustili ga za praznik nakon nekoliko mjeseci i opet orobio lika, na dopustu...

dobar sistem nema sta
Sad će iz zatvora izlaziti i brže i češće, izglasali su Supermaria.
vješalica

#23803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

nisam baš najbolje u toku,
ovaj kombi zaštitarske agencije je kao u slučajnom prolazu bio dok se pljačka dešavala?
pa je na kraju ispalo da pucaju jednu na druge kad ih je sustigao alfa?
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#23804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

vješalica wrote:nisam baš najbolje u toku,
ovaj kombi zaštitarske agencije je kao u slučajnom prolazu bio dok se pljačka dešavala?

ma to su budale koje su bez zakonskih ovlastenja uzeli pravdu u svoje ruke i autom jurili naoruzane ljude ....

zato je neduzan lik i stradao
jao_situacije

#23805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

greatful_and_dead wrote:
Thorgerson wrote:
greatful_and_dead wrote: I šta su trebali? U naseljenom mjestu potegnut duge cijevi protiv kriminalaca sa automatskim puškama i pancirima, pa se zarokat međusobno kao da su na Vlašiću 93'. Sve to u po bijela dana, u gusto naseljenoj Ilidži. Pa da umjesto jednog slučajnog prolaznika imamo 35. Razmisli prije nego repliciraš.
Trebali su prije mjesec dana ove iste likove pratiti - imati na oku. Ili ti mozda mislis da se radi o nekim akademicima, koji su odjednom skotnali da odrade pljacku, dosta im biblioteke.

Jok. Mi bi samo da rjesimo posljedicu.

Pa gotovo ti je kad hadzo nabavi kalas i navuce fantomku. Mos ga jebat onda.
To je potpuno drugi par opanaka. O tome se nije pričalo, pričalo se o reakciji policije kad je posljedica već nastupila. Ako ćemo na temu prevencije kriminaliteta, trebali su prije 10 godina izuzet svo automatsko oružje, pohapsiti nelealne trgovce, marisat do besvijesti ko ukrade bananu, regulisat položaj zaštitarskih kuća, pooštrit kazne u KZ-u, uvesti standarde u policiju, otarasit se nesposobnih policajaca kojih je 70%... Trebali su svašta.

Ali ponavljam, pričalo se o reakciji kad je pljačka već gotova i naoružani lopovi bježe kroz naselje.
kod nas policija nema normalan sistem komandovanja
pa jebote ja kad bi sad nazvao da prijavim nešto 7 puta bi me prespojili
ako su ih i pratili trebali su da znaju šta rade, da budem precizniji stvari ovako idu: ukradeno u sarajevu bježi prema rsu
mup ks sa svojih 2000+ policajaca mora imati timove koji čekaju da neko krene prema rsu
normalno to je sve u magičnom svijetu gdje debili ne rukovode i gdje mup nije u talu sa krimosima
u normalnim državama se ovakve stvari vježbaju i ne ide preko kurca, zna se ko šta radi i kad
vješalica

#23806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

mir5 wrote:

ma to su budale koje su bez zakonskih ovlastenja uzeli pravdu u svoje ruke i autom jurili naoruzane ljude ....

ma ne gledam snimak ovaj sa portala pa mi nije bilo najjasnije,alfa je stajala pred bankom
i agencija se vozi i odjednom poče pucanje kad ih je alfa u neka doba sustigla
izgleda mi ko da su u dosluhu bili jedni sa drugima,ali to je samo pretpostavka
upravo i baš da se nađu na istoj putanji u momentu pljačke pff
VjecitiStudent

#23807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Ko je ubio prolaznika, pljačkaši, zaštitari ili policija?
jao_situacije

#23808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:
nekoliko puta u dva mjeseca. što će reći da je ista grupa bila u pitanju i to je to što se tiče njih.

međutim, "ohlađivanje" jedno, ili dva, nije riješilo opšti porast kriminaliteta. i neće dok se mjere ne počnu sistematski provoditi. ako se krene sa ubijanjem pljačkaša, oni će početi dolaziti naoružaniji i opremljeniji. istina, manje će ih se odlučiti za kriminal, ali oni koji se odluče, nek nam je onda Bog na pomoći.

trajno odstranjivanje iz društva, zatvor zatvorenog tipa (oksimoron?!), robija od 15+ godina, bez prevelike veze sa vanjskim svijetom... :) i naravno, sistematsko odstranjivanje ovakvih počinilaca. ako je uhvaćen, da je svjestan da će i odležati tu kaznu. e onda možemo pričati o napretku koji ima temelje, i koji vodi ka nečemu konkretnom. onda će biti i straha od policije i države.

do tad... Kandahar...
svaki dan gledam ubice koje su dobile mizerne kazne... recimo 9 godina... kojih niko ne odlezi... a vecina onih koji leze ispunjava uslove da izlaze za jebeni vikend, fakticki ih mi hranimo radnim danima, a oni nam za vikend obijaju stanove, kradu auta, i pucaju po gradu...

i kako to treba zaplasiti nekoga? ako upuca covjeka zna da nece dobiti ni deset godina, pod uslovom da ga uhvate i osude (recimo da uhvate 90% i osude 70%)... pa onda idu zalbe, odgode, kurci palci... dok dodje na red da presuda bude pravomocna i da lezi, na slobodi provede jos koju godinu, radeci ono sto jedino zna

onda ode u zatvor, odakle izlazi kad mu se digne kurac... pa jbt jedan lik nije dobio ni tri godine za nekoliko oruzanih pljacki, pustili ga za praznik nakon nekoliko mjeseci i opet orobio lika, na dopustu...

dobar sistem nema sta
Sad će iz zatvora izlaziti i brže i češće, izglasali su Supermaria.
slažem se ja sve čmoljo ali to se neće nikad desiti
ma kud ćeš dalje alfons kad ni svi osuđeni ne idu na izdržavanje kazne jer nema mjesta u zatvorima
celava_dlaka

#23809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by celava_dlaka »

Glupani jure ljude koji imaju automatske puske
sigh

#23810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sigh »

jao_situacije wrote:
kažu forumaši da policija nema ovlasti
kome da vjerujemo, pravnicima ili forumašima
Imaju itekako siroke ovlasti, upitno je koliko sami znaju o tome. Forumasi bezveze lupetaju jer ne znaju citati zakone.
archi_a

#23811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

čuj slučajno se nađu na putanji. :roll: Pa ako ste pažljivo pratili, aktiviran je alarm na banci i vjerovatvo panic taster. Intervencija je odmah krenula, dok je pljačka bila u toku.
shbc

#23812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

vješalica wrote:
mir5 wrote:

ma ne gledam snimak ovaj sa portala pa mi nije bilo najjasnije,alfa je stajala pred bankom
Zastitari imaju uvijek kod sebe dugme za paniku kojim zovu svoju intervenciju (auto koje se ganjalo sa ovima). Obzirom koliko je banaka u tom krugu, a Securitas je zaduzen za sve ne bi me iznenadilo da imaju jednu intervenciju blizu svaki dan.
O'zone
Globalni moderator

#23813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Kako se brzo prebaci loptica sa usranog sistema i kriminalaca na zaštitare. Koliko znam mimo zaštitara u potjeri su bila i dva patrolna vozila PU Ilidža
Nakon što su uz prijetnju i upotrebu oružja opljačkali banku u ulici Rustempašina na Ilidži, pobjegli su vozilom Alfa Romeo u kojem ih je najvjerovatnije čekala još jedna osoba. Uputili su se u pravcu Velike aleje, a za njima su krenuli pripadnici Interventne patrole zaštitarske agencije na koje su razbojnici pucali. Istovremeno su krenule i dvije patrole Policijske stanice Ilidža, a potjera je nastavljena prema Stojčevcu.
I normalno je da interventna patrola prati osumnjičene i da dojavljuju policiji njihovu lokaciju.

Likovi su došli naoružani, opremljeni i da im je i vojska stala na put porokali bi se njom. Imali su sve fino isplanirano vidi se po putanji i na kraju se izgubili negdje na Stojčevcu. Ne bi me čudilo da su pobjegli u tunele ispod one Titove vile a ne u Igman...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

nqjveci odron bi bio da ga je zastitar ubio
najgori da su ga ubili jer je bio svjedok

cudno mi je sto policija ne dolazi do stana..._
jao_situacije

#23815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

sigh wrote:
jao_situacije wrote:
kažu forumaši da policija nema ovlasti
kome da vjerujemo, pravnicima ili forumašima
Imaju itekako siroke ovlasti, upitno je koliko sami znaju o tome. Forumasi bezveze lupetaju jer ne znaju citati zakone.
normalno da imaju ovlasti, znam ja to
nego ovdje pojedinci konstantno trube da nemaju
relativno84

#23816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relativno84 »

vješalica wrote:ma ne gledam snimak ovaj sa portala pa mi nije bilo najjasnije,alfa je stajala pred bankom
alfa je sustigla nekog lika na motoru koji je sve snimio, auto od zastitara tek kasnije prolazi pored ovog na motoru :)
Na snimku se na 0:05 minuta vidi vozilo Alfa Romeo parkirano pored banke u ulici Rustempašina, da bi se potom na 1:50 minuta ponovo pojavilo u kadru na cesti koja je bila puna vozila. Razbojnici su vozili suprotnom trakom i pucali, a potom se pojavljuje vozilo zaštitarske agencije koja je osiguravala banku.
al eto bitno je da su u dosluhu :roll:
klaki

#23817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

O'zone wrote:Kako se brzo prebaci loptica sa usranog sistema i kriminalaca na zaštitare. Koliko znam mimo zaštitara u potjeri su bila i dva patrolna vozila PU Ilidža
Nakon što su uz prijetnju i upotrebu oružja opljačkali banku u ulici Rustempašina na Ilidži, pobjegli su vozilom Alfa Romeo u kojem ih je najvjerovatnije čekala još jedna osoba. Uputili su se u pravcu Velike aleje, a za njima su krenuli pripadnici Interventne patrole zaštitarske agencije na koje su razbojnici pucali. Istovremeno su krenule i dvije patrole Policijske stanice Ilidža, a potjera je nastavljena prema Stojčevcu.
I normalno je da interventna patrola prati osumnjičene i da dojavljuju policiji njihovu lokaciju.

Likovi su došli naoružani, opremljeni i da im je i vojska stala na put porokali bi se njom. Imali su sve fino isplanirano vidi se po putanji i na kraju se izgubili negdje na Stojčevcu. Ne bi me čudilo da su pobjegli u tunele ispod one Titove vile a ne u Igman...
taj tunel vodi na igman opet, najvjerovatnije ih je cekalo drugo vozilo mislim terenac i da su pobjegli planinom negdje. ko zna. a mozda su usli u drugo obicno auto i ko svi sretni otisli negdje u rs ili boga pitaj gdje
dingosp0

#23818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dingosp0 »

jao_situacije wrote:
greatful_and_dead wrote: Ali ponavljam, pričalo se o reakciji kad je pljačka već gotova i naoružani lopovi bježe kroz naselje.
kod nas policija nema normalan sistem komandovanja
pa jebote ja kad bi sad nazvao da prijavim nešto 7 puta bi me prespojili
ako su ih i pratili trebali su da znaju šta rade, da budem precizniji stvari ovako idu: ukradeno u sarajevu bježi prema rsu
mup ks sa svojih 2000+ policajaca mora imati timove koji čekaju da neko krene prema rsu
normalno to je sve u magičnom svijetu gdje debili ne rukovode i gdje mup nije u talu sa krimosima
u normalnim državama se ovakve stvari vježbaju i ne ide preko kurca, zna se ko šta radi i kad
rekao sam jednom i opet cu, ovdje nema policije mi se ovdje samo igramo i glumimo da imamo drzavu i policiju..
tako i policija glumi policajce, specijalce itd...
da ima drzave stalo bi se ukraj kradi vozila koja se desavaju svaku noc...
da postoje punktovi na vracama, lukavici, palama, stojcevcu,
kontrola vozila i vozaca, sa dugim cijevima...
kur## bi ga krali... vec ovako rade sta hoce...
dodju sa autom od 300KS i nasa policija lafo ih ganja sa golf 5 koja ima 90KS...hahaha
archi_a

#23819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Zaštitari i policija usko sarađuju. To je neminovnost. Nedavno je jedno zaštitarsko vozilo pomoglu u blokiranju kradljivaca škode oktavije na alipašinom. Škoda je spašena ali su se policija i zaštitari povukli i propustili bandu da ode u automobilu kojim su došli jer su ovi izašli pred njih sa dugim cijevima.
vješalica

#23820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

relativno84 wrote:
vješalica wrote:ma ne gledam snimak ovaj sa portala pa mi nije bilo najjasnije,alfa je stajala pred bankom
alfa je sustigla nekog lika na motoru koji je sve snimio, auto od zastitara tek kasnije prolazi pored ovog na motoru :)
Na snimku se na 0:05 minuta vidi vozilo Alfa Romeo parkirano pored banke u ulici Rustempašina, da bi se potom na 1:50 minuta ponovo pojavilo u kadru na cesti koja je bila puna vozila. Razbojnici su vozili suprotnom trakom i pucali, a potom se pojavljuje vozilo zaštitarske agencije koja je osiguravala banku.
al eto bitno je da su u dosluhu :roll:
rekoh da je pretpostavka
ipak do poziva policiji i kontakta sa agencijom prođe neko vrijeme zar ne?bez obzria što u bankama imaju brze tastere za upomoć
ali eto ne može se insan griješiti vidiš da je pala mrtva glava nedužna ko da je rat
zar je vrijedno ići za parama banke kad se ljudski zivot ne može kupiti,sve je bagra po bankama osigurala na kraju krajeva
isto ko da je scenirano,a samo upada u oči smrt nedužnog čovjeka
jao_situacije

#23821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

da se kladimo da će ovi ponovo u pljačku i da će im opet pobjeći
splinter

#23822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by splinter »

Image
Je li ovo zaštitar il pljačkaš što stoji pred bankom?
vješalica

#23823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

toplo se nadamo da neće opet ubiti nekoga
relativno84

#23824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relativno84 »

vješalica wrote:rekoh da je pretpostavka
ipak do poziva policiji i kontakta sa agencijom prođe neko vrijeme zar ne?bez obzria što u bankama imaju brze tastere za upomoć
ali eto ne može se insan griješiti vidiš da je pala mrtva glava nedužna ko da je rat
zar je vrijedno ići za parama banke kad se ljudski zivot ne može kupiti,sve je bagra po bankama osigurala na kraju krajeva
isto ko da je scenirano,a samo upada u oči smrt nedužnog čovjeka
Nema potrebe da se licni animozitet prema zastitarima prebija preko ledja ovog nesretnika. Kad reaguju nije dobro, kad nema reakcije pa sto su tu sta rade :? Ljudi su rizikovali i svoj zivot, ne zbog banke i njenih para nego su radili ono za sto su placeni. Koliko to rade dobro ili ne, nije moje da sudim, ali uvijek je lakse pametovati a kad treba reagovati u tramvaju dok nekoga zlostavljaju svi imaju preca posla.

Previse je nepoznanica nema potrebe dodatno praviti scenarije sta i kako.
JThomas

#23825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

koliko je bilo kome na budžetu i u javnim preduzećima (pa tako i policiji) teško i zaguljeno, najbolje govori broj prijavljenih na svaki konkurs za zapošljavanje (ako se uopšte objavi), i štele koje se potežu da se tamo upadne.

i onda dobiješ:

- policiju, sud i tužilaštvo od kojih niko odgovoran za kriminal
- vodovod koji nije odgovoran za vodu
- bolnice i domove zdravlja koji nisu odgovorni za svoje pacijente i pružene medicinske usluge
- gras koji nije odgovoran za pokvarena vozila i vozni red
- inspekcije koje nisu odgovorne za rad na crno
- načelnike koji nisu odgovorni za divlju gradnju (i divljačku legalnu gradnju)

itd.
Locked