Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#23776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako ko, ja u ovakvim situacijama nikad ne idem tom putanjom kao na slici, jer - nema potrebe. Isti takav (samo svijetla boja) je vozio ispred nas danas, kolona od Semizovca do Podlugova ide doslovno drugom i trećom brzinom, nigdje ga ne uspijeva nijedan preteći (ili su krivini ili puna ili kolone iz suprotnog smjera). I da zasladi: pred Edekom izašao na glavni put i 2-3 minute mu trebale da se isključi na parking.
A ujutru, od Semizovca prema Vogošći, genijalac sa Fabijom karavan vozi na ograničenju 60 nekih 40-50. Puna linija, ja kao izvirujem ne bi li on shvatio da vozi ispod (iako je prošao pored znaka koji ubi u oči), on umjesto toga presijeca punu i vozi pola-pola na obje strane. Ili nešto rovi po autu (u lijevom retrovizoru vidim da vazda nešto petlja unutra) ili je mobitel ili ne da da ga preteknem (pravnik). Kad se isklkjučio na Kobiljoj glavi, vidim neki Metuzalem sa svojih 1874 godine.
Opet, na povratku, tek što sam prešao onog idiota kod Edeke, kod pekare (odmah iza prožnog prelaza) mi kamionet oduzima prvenstvo tako da moram kočiti i vraćati u drugu, i odmah se isključuje. Jer, ko šljivi saobraćajne propise, neće niko njemu reći kad on nema prednost.
I kakva je to država u kojoj Spori Joe pored policije prolazi 20-30 ispod ograničenja sa kilometarskom kolonom za sobom a da se policajci i ne počešu po glavi? A ako prekoračiš 11 ide kazna.
A ujutru, od Semizovca prema Vogošći, genijalac sa Fabijom karavan vozi na ograničenju 60 nekih 40-50. Puna linija, ja kao izvirujem ne bi li on shvatio da vozi ispod (iako je prošao pored znaka koji ubi u oči), on umjesto toga presijeca punu i vozi pola-pola na obje strane. Ili nešto rovi po autu (u lijevom retrovizoru vidim da vazda nešto petlja unutra) ili je mobitel ili ne da da ga preteknem (pravnik). Kad se isklkjučio na Kobiljoj glavi, vidim neki Metuzalem sa svojih 1874 godine.
Opet, na povratku, tek što sam prešao onog idiota kod Edeke, kod pekare (odmah iza prožnog prelaza) mi kamionet oduzima prvenstvo tako da moram kočiti i vraćati u drugu, i odmah se isključuje. Jer, ko šljivi saobraćajne propise, neće niko njemu reći kad on nema prednost.
I kakva je to država u kojoj Spori Joe pored policije prolazi 20-30 ispod ograničenja sa kilometarskom kolonom za sobom a da se policajci i ne počešu po glavi? A ako prekoračiš 11 ide kazna.
- Laplace
#23777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Generalno, saobraćaj kod nas je za onu "da sam normalan poludio bih".
Kreneš na put onako savršeno miran, što ono kažu u najdubljem zen stadiju, a poslije par kilometara si već živčan i histeričan i samom sebi ličiš na Richard Dreyfussa.
I kakvi su to ljekarski pregledi prije polaganja vozačkog? Da li oni tamo uopšte provjere da li kandidat ima sve organe? Mozak, na primjer?
Kreneš na put onako savršeno miran, što ono kažu u najdubljem zen stadiju, a poslije par kilometara si već živčan i histeričan i samom sebi ličiš na Richard Dreyfussa.
I kakvi su to ljekarski pregledi prije polaganja vozačkog? Da li oni tamo uopšte provjere da li kandidat ima sve organe? Mozak, na primjer?
- Travnički Noćni Šetač
#23778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laplace wrote: I kakva je to država u kojoj Spori Joe pored policije prolazi 20-30 ispod ograničenja sa kilometarskom kolonom za sobom a da se policajci i ne počešu po glavi? A ako prekoračiš 11 ide kazna.
Definitivno trebaš nabaviti kameru imaš zabavnih situacija...
...
To za policiju i kolonu i meni nije jasno... eto ne mora se uvijek ni pisati kazna, neka ga skrene da ga upozori da je stvorio kolonu... ali inače sam primijetio da je generalna pojava da policija ignoriše takve situacije, a ignoriše se i vožnja pod dugim ili maglenkama jer jedno kratko ne radi, skretanje preko pune linije na pumpu ili parking ili negdje, izlazak traktora sa livade bez čišćenja točkova pa blato razmazano po cesti, skretanja bez žmigavca i slične stvari...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laplace wrote:Richard Dreyfussa.
- Laertes
#23780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja još nisam uspio izaći makar iz Tuzle da se ne iznerviram...Laplace wrote:Generalno, saobraćaj kod nas je za onu "da sam normalan poludio bih".
- Travnički Noćni Šetač
#23781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja uglavnom idem tranzitom oko/kroz Tuzlu... kad se zanemare trkaĆi, oni niskopodni što usporavaju na svakom šahtu, autobusi i kamioni koji vole točkovima po liniji voziti, ovi što štede gorivo pa do onih tamo pumpi idu bez gasa, oni što u krivinama nisu u mogućnosti da ostanu u svojoj traci već nagaze malo i onu pored, ovi što mrljaju po navigaciji gdje će skrenuti, slalomaši iz trake u traku, mlade dame što puće usne i slikaju nokte za volanom i pješaci koji pokatkad na rulet pretrče cestu, ovi ostali su sasvim ok i može se voziti... 
- Laertes
#23782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eee, tranzitom/južnom... Idi sjevernom, da vidiš kako je fino... Svakih 100 metara ležeći... Uz sve ovo što si nabrojaoTravnički Noćni Šetač wrote:Ja uglavnom idem tranzitom oko/kroz Tuzlu... kad se zanemare trkaĆi, oni niskopodni što usporavaju na svakom šahtu, autobusi i kamioni koji vole točkovima po liniji voziti, ovi što štede gorivo pa do onih tamo pumpi idu bez gasa, oni što u krivinama nisu u mogućnosti da ostanu u svojoj traci već nagaze malo i onu pored, ovi što mrljaju po navigaciji gdje će skrenuti, slalomaši iz trake u traku, mlade dame što puće usne i slikaju nokte za volanom i pješaci koji pokatkad na rulet pretrče cestu, ovi ostali su sasvim ok i može se voziti...
-
Throttle
#23783 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta je sjeverna, južna? Južna kraj Mejdana a sjeverna na Skver ili?
- Travnički Noćni Šetač
#23784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fakat koja je koja to mi nešto zapetljano....
- Laertes
#23785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako kako si napisao...Throttle wrote:Šta je sjeverna, južna? Južna kraj Mejdana a sjeverna na Skver ili?
-
Throttle
#23786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala, vozikao sam se po Tuzli al nisam znao koja je koja. Juznom je ugodnije vozit, ovamo semafori, lezeci, taksisti, vise saobracaja itd
- kabal1337
#23787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja kad god sam u Tuzlu dolazio nikad guzva nije bila xd. Bas sam bio u cetvrtak
- JavierBosnia
#23788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... ook+status
Umjetnik ili umjetnica.. u svakom slucaju za oskara, 3 trake, ravno ko tepsija.. koristenje mobitela ili sminkanje pa pobjegao volan, sta drugo moze biti
Umjetnik ili umjetnica.. u svakom slucaju za oskara, 3 trake, ravno ko tepsija.. koristenje mobitela ili sminkanje pa pobjegao volan, sta drugo moze biti
- Laplace
#23789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kameru prvom prilikom, samo sad imam malo izdataka (četiri zimske gume sa felgama, četiri ljetne gume, uređaj za eektronsku naplatu tj. tzv. auto-tag).Travnički Noćni Šetač wrote:Laplace wrote: I kakva je to država u kojoj Spori Joe pored policije prolazi 20-30 ispod ograničenja sa kilometarskom kolonom za sobom a da se policajci i ne počešu po glavi? A ako prekoračiš 11 ide kazna.
Definitivno trebaš nabaviti kameru imaš zabavnih situacija...
...
To za policiju i kolonu i meni nije jasno... eto ne mora se uvijek ni pisati kazna, neka ga skrene da ga upozori da je stvorio kolonu... ali inače sam primijetio da je generalna pojava da policija ignoriše takve situacije, a ignoriše se i vožnja pod dugim ili maglenkama jer jedno kratko ne radi, skretanje preko pune linije na pumpu ili parking ili negdje, izlazak traktora sa livade bez čišćenja točkova pa blato razmazano po cesti, skretanja bez žmigavca i slične stvari...
- escobar__
#23790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tzv. južna saobraćajnica kroz Tuzlu je zapravo magistralna cesta/tranzit i tu lokalni idioti nemaju uticaj pa je cesta ako ništa prohodna bez usporivača brzine i kojekakvih idiotarija u režiji GU Tuzla i Cestotehnika.
Ono što joj je nedostatak je loše održavanje (nadležni JP Ljubo Pravdić i JATA), te par neriješenih uskih grla na kojim pogubiš sve živce u vrijeme saobraćajne špice. Ipak, takva-kakva je danas je bolja opcija za prolazak kroz Tuzlu u odnosu na sjevernu po kojoj se evo već mjesecima unazad idioti propisno ispišavaju.
PS: Trenutno vrše rekonstrukciju dijela sjeverne saobraćajnice na zapadu Tuzle pa je svakako i to dodatan razlog za izbjegavat je.
Ono što joj je nedostatak je loše održavanje (nadležni JP Ljubo Pravdić i JATA), te par neriješenih uskih grla na kojim pogubiš sve živce u vrijeme saobraćajne špice. Ipak, takva-kakva je danas je bolja opcija za prolazak kroz Tuzlu u odnosu na sjevernu po kojoj se evo već mjesecima unazad idioti propisno ispišavaju.
PS: Trenutno vrše rekonstrukciju dijela sjeverne saobraćajnice na zapadu Tuzle pa je svakako i to dodatan razlog za izbjegavat je.
- kabal1337
#23791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvarno je tuzno sto nema malo bolja i mreza cesta prema Tuzli, na par mjesta propala cesta, ulegnuca i ispupcenja uzas. Svake godine gore i gore
- Travnički Noćni Šetač
#23792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laplace wrote: Kameru prvom prilikom, samo sad imam malo izdataka (četiri zimske gume sa felgama, četiri ljetne gume, uređaj za eektronsku naplatu tj. tzv. auto-tag).
- Laplace
#23793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nego, baš me nešto zanima: da li postoji bar jedan poklopac šahte u Sarajevu (ili uopšte BiH) koji je ispravno postavljen i u ravni sa asfaltom?
#samopitam
#samopitam
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovi u bolnickoj novi
- kloniran
#23795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NemaLaplace wrote:Nego, baš me nešto zanima: da li postoji bar jedan poklopac šahte u Sarajevu (ili uopšte BiH) koji je ispravno postavljen i u ravni sa asfaltom?
#samopitam
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
postoji jedan na grbaviciLaplace wrote:Nego, baš me nešto zanima: da li postoji bar jedan poklopac šahte u Sarajevu (ili uopšte BiH) koji je ispravno postavljen i u ravni sa asfaltom?
#samopitam

-
Naslovnica
#23797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeste li ikad vidjeli ovakvu ulicu? Kaštelani svjetski rekorderi, njihova turistička ulica ima više od 100 šahtova

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/h ... 0-sahtova/

- kloniran
#23798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nova turisticka atrakcijaNaslovnica wrote:Jeste li ikad vidjeli ovakvu ulicu? Kaštelani svjetski rekorderi, njihova turistička ulica ima više od 100 šahtova
![]()
![]()
- Optimist
#23799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od danas pusteno i Kosevo u saobracaj.mk ultra wrote:Ovi u bolnickoj novi
- Travnički Noćni Šetač
#23800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj put pored "standardnih" situacija ima i par novih.... snimak prekršaja ali i reakcije policije : potjera za istim i zaustavljanje prekršioca... a ubačen je i jedan snimak manje saobraćajne nezgode ...