Ali radi na mojoj i zeninoj kartici normalno.semirsar wrote: nije do fona, do kljuca je
Android OS
Moderator: Benq
-
zdruzdjo
#23776 Re: Android OS
- semirsar
#23777 Re: Android OS
slican slucaj je bio neki dan, dok sam sjedio u basti kod pijace na AP, dvojica momaka sjedila prekoputa mene, vidim pate se sa istim fonom. Nece im kartica ni naopako, takodje tek kupljena. Ta ista kartica regularno radi na oba njihova stara telefona. Tu preko puta baste bio i servis za mobitele, odu tamo, nakon nekog vremena se vrate plate racun i odu, samo usput odgovore nekom u prolazu da je telefon "lose otkljucan", odnosno nije sve odradjeno kako treba?! Naravno, ne mora to biti i kod tebe slucaj, moze lako biti i do kartice, ali problem ce ti ionako trajati par dana.zdruzdjo wrote:Ali radi na mojoj i zeninoj kartici normalno.semirsar wrote: nije do fona, do kljuca je
-
zdruzdjo
#23778 Re: Android OS
Ma vjerovatno je da je tako samo ono gledas kroz prizmusemirsar wrote: slican slucaj je bio neki dan, dok sam sjedio u basti kod pijace na AP, dvojica momaka sjedila prekoputa mene, vidim pate se sa istim fonom. Nece im kartica ni naopako, takodje tek kupljena. Ta ista kartica regularno radi na oba njihova stara telefona. Tu preko puta baste bio i servis za mobitele, odu tamo, nakon nekog vremena se vrate plate racun i odu, samo usput odgovore nekom u prolazu da je telefon "lose otkljucan", odnosno nije sve odradjeno kako treba?! Naravno, ne mora to biti i kod tebe slucaj, moze lako biti i do kartice, ali problem ce ti ionako trajati par dana.
"to je Samsung S8 edge top of the market nije oukitel"
"To je italijanski telekom ipak, nije bh telekom, i zar oni sebi mogu dopustiti lose otkljucavanje"
- semirsar
#23779 Re: Android OS
pa vidi, kazes na tvojoj i zeninoj kartici radi, a na novoj bht nece, moze bit u tome fol, ipak su kod vas recimo malo "starije" kartice, sto opet ne bi trebalo da je razlog, Moze biti da je upravo ta nova bht kartica problem zbog neke greske na njoj.zdruzdjo wrote:Ma vjerovatno je da je tako samo ono gledas kroz prizmusemirsar wrote: slican slucaj je bio neki dan, dok sam sjedio u basti kod pijace na AP, dvojica momaka sjedila prekoputa mene, vidim pate se sa istim fonom. Nece im kartica ni naopako, takodje tek kupljena. Ta ista kartica regularno radi na oba njihova stara telefona. Tu preko puta baste bio i servis za mobitele, odu tamo, nakon nekog vremena se vrate plate racun i odu, samo usput odgovore nekom u prolazu da je telefon "lose otkljucan", odnosno nije sve odradjeno kako treba?! Naravno, ne mora to biti i kod tebe slucaj, moze lako biti i do kartice, ali problem ce ti ionako trajati par dana.
"to je Samsung S8 edge top of the market nije oukitel"
"To je italijanski telekom ipak, nije bh telekom, i zar oni sebi mogu dopustiti lose otkljucavanje"
-
zdruzdjo
#23780 Re: Android OS
Nakon nje kupljena jos jedna bht i jedna mtel. I isto sve.semirsar wrote: pa vidi, kazes na tvojoj i zeninoj kartici radi, a na novoj bht nece, moze bit u tome fol, ipak su kod vas recimo malo "starije" kartice, sto opet ne bi trebalo da je razlog, Moze biti da je upravo ta nova bht kartica problem zbog neke greske na njoj.
- semirsar
#23781 Re: Android OS
e pa onda je samsung problem, ili pak, talijanski provajder ipak 
da sacekamo muhu-sa, on ce nam kasti problem, sace on brzo da se probudi, s kokoskama ide u prdekanu
da sacekamo muhu-sa, on ce nam kasti problem, sace on brzo da se probudi, s kokoskama ide u prdekanu
- shalla
#23782 Re: Android OS
S8 +, ne S8 Edge 
-
Schlauf2
#23783 Re: Android OS
Mozda je bio nekad na nekom operateru pa mu stvara problem kartica s drugog koja se aktivira po prvi put.zdruzdjo wrote:Nakon nje kupljena jos jedna bht i jedna mtel. I isto sve.semirsar wrote: pa vidi, kazes na tvojoj i zeninoj kartici radi, a na novoj bht nece, moze bit u tome fol, ipak su kod vas recimo malo "starije" kartice, sto opet ne bi trebalo da je razlog, Moze biti da je upravo ta nova bht kartica problem zbog neke greske na njoj.
Probaj uzeti novu karticu, aktivirati je u skroz drugom telefonu, pa je tek nakon aktivacije prebaciti u taj S8+ .
EDIT: Nisam vidio da je sve to na par dana ali nema veze, nek stoji post.
-
srkletnik
#23784 Re: Android OS
Je li neko zna kako da prevedem mobitel na naš jezik, je li postoji neki način ovako, ili da nosim u servis i platim cenera?
-
ug_lee
#23785 Re: Android OS
Koji je fon u pitanju?srkletnik wrote:Je li neko zna kako da prevedem mobitel na naš jezik, je li postoji neki način ovako, ili da nosim u servis i platim cenera?
- Averus
#23786 Re: Android OS
Raja, gdje vi nalazite vijesti o telefonima, Android-u isl.?
Osim onih očiglednih xda, android police, android authority naravno
Ima li još nekih domaćih poput telefoni.ba?
-
Schlauf2
#23787 Re: Android OS
https://balkanandroid.com/Averus wrote:Raja, gdje vi nalazite vijesti o telefonima, Android-u isl.?
-
made_in_sarajevo
#23788 Re: Android OS
Kako najlakse prebaciti sa starog mobitela na novi sve podatke,pogotovo podatke aplikacija koje nema google prijavu pa da povuce preko maila?
- Maharadza
#23789 Re: Android OS
http://www.greenbot.com/article/2989988 ... w-one.htmlmade_in_sarajevo wrote:Kako najlakse prebaciti sa starog mobitela na novi sve podatke,pogotovo podatke aplikacija koje nema google prijavu pa da povuce preko maila?
Ako imaš root; titanium backup svakako! https://play.google.com/store/apps/deta ... ckup&hl=hr
-
ug_lee
#23790 Re: Android OS
AP, AA, XDA, to su ti i najbolji sajtovi za novosti jer su najbrži.. Domaći dok objave vijest ja je već 3x pročitao na ova 3 sajta.Averus wrote:Raja, gdje vi nalazite vijesti o telefonima, Android-u isl.?
- Averus
#23791 Re: Android OS
Znači doslovno sam napisao ta tri sajtaug_lee wrote:AP, AA, XDA, to su ti i najbolji sajtovi za novosti jer su najbrži.. Domaći dok objave vijest ja je već 3x pročitao na ova 3 sajta.Averus wrote:Raja, gdje vi nalazite vijesti o telefonima, Android-u isl.?
Naravno da domaći kasne, ali lijepo je nekad i naše pročitati
Ja generalno na redditu nalazim novosti, ali i reddit je malo siromašan po pitanju "svega" oko androida
-
ug_lee
#23792 Re: Android OS
Znam, zato sam i napisao "i" ispred.Averus wrote:Znači doslovno sam napisao ta tri sajtaug_lee wrote:AP, AA, XDA, to su ti i najbolji sajtovi za novosti jer su najbrži.. Domaći dok objave vijest ja je već 3x pročitao na ova 3 sajta.Averus wrote:Raja, gdje vi nalazite vijesti o telefonima, Android-u isl.?
Ima li još nekih domaćih poput telefoni.ba?![]()
Naravno da domaći kasne, ali lijepo je nekad i naše pročitati
Ja generalno na redditu nalazim novosti, ali i reddit je malo siromašan po pitanju "svega" oko androida
-
zdruzdjo
#23793 Re: Android OS
Da li je ovo NFC placanje zazivjelo igdje kod nas.
- Quaresma
#23794 Re: Android OS
Nije, i za sada nema nagovjestaja da ce uopste zazivjeti u skorije vrijeme
al kad sve dodje, docice i ovo kad tad
al kad sve dodje, docice i ovo kad tad
-
corei3
#23795 Re: Android OS
Dobio sam samsung a5 2017 sa instaliranim androidom 7. Sve je ok medutim pri paljenju se pojavljuje logo T-Coma.
Prvo: je li to mobitel koji je skidan sa mreže
Drugo i vaznije: Mogu li instalirati sebi stock verziju androida za svoj telefon da mi se ponisti ovo od Tcoma i KAKO. Na internetu more nekakvih tutorijala. Ne snalazim se bas
Drugo i vaznije: Mogu li instalirati sebi stock verziju androida za svoj telefon da mi se ponisti ovo od Tcoma i KAKO. Na internetu more nekakvih tutorijala. Ne snalazim se bas
- skafiskafsnjak
#23796 Re: Android OS
Ja ti mogu odg na prvo pitanje, potvrdno 
- Quaresma
#23797 Re: Android OS
trebao bi da mozes preko Odina da flashash neki unbranded firmware.corei3 wrote:Dobio sam samsung a5 2017 sa instaliranim androidom 7. Sve je ok medutim pri paljenju se pojavljuje logo T-Coma.
provjeri na sammobile firmware dostupne za svoj model
https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... H4/185501/
evo ima bošnjački firmware
-
corei3
#23798 Re: Android OS
UpKrenulo je skidanje. Nadam se na necu sta zeznuti. Hvala
- Quaresma
#23799 Re: Android OS
ne bi trebao, samo neka ti je model A520F