Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Logovan wrote: ↑17/01/2024 19:49
Biće da imamo komplekse pa moramo imati "Beograd na vodi" ili "Dubai" ili nešto slično.
sta da ti kazem;
sugrdjane koji uspordjuju Sarajevo s gradovima koji su organizovali i ucestvovali u opsadi, klji su organixovali i sproveli agresiju n Bosnu te to i dalje rade politckim sredstvima ne znam kako bih ih opisao
ono, uspiredjuj se s drugima, a ne sa bg i zg- jebo njih
Logovan wrote: ↑17/01/2024 19:49
Biće da imamo komplekse pa moramo imati "Beograd na vodi" ili "Dubai" ili nešto slično.
sta da ti kazem;
sugrdjane koji uspordjuju Sarajevo s gradovima koji su organizovali i ucestvovali u opsadi, klji su organixovali i sproveli agresiju n Bosnu te to i dalje rade politckim sredstvima ne znam kako bih ih opisao
ono, uspiredjuj se s drugima, a ne sa bg i zg- jebo njih
Grean wrote: ↑17/01/2024 18:00
Sta na kraju bi od parcele Energoinvest dalekovodi na Alipasinom uz glavnu dzadu, ko je to uzeo?
Uz glavnu cestu msilim da nije Energoinvestovo, nego samo preko Miljacke.
Tu se planirao praviti kongresni centar i to da se tramvajska pruga na tom dijelu ukopa kao metro. Nisam siguran da ce se to ikada napraviti.
Prije da ce gradjevinska mafija to uzeti i napraviti stambene zgrade sa 25 spratova.
Grean wrote: ↑17/01/2024 18:00
Sta na kraju bi od parcele Energoinvest dalekovodi na Alipasinom uz glavnu dzadu, ko je to uzeo?
Uz glavnu cestu msilim da nije Energoinvestovo, nego samo preko Miljacke.
Tu se planirao praviti kongresni centar i to da se tramvajska pruga na tom dijelu ukopa kao metro. Nisam siguran da ce se to ikada napraviti.
Prije da ce gradjevinska mafija to uzeti i napraviti stambene zgrade sa 25 spratova.
Prodavalo se cini mi se za 16 miliona, na prvu nije niko uzeo pa je trebalo ponovo na kantar. Bila je vijest nekad ima mozda godina dvije po portalima.
Pitanje, vjerovatno se o tome vec govorila, ali iskreno nisam upratio i da se ne vracam sad. Koji je fazon one zgrade izmedju Skenderije i Marijin Dvora, uz tramvajsku, stara zgrada bila, srusili je, sad je samo onaj neki dio zida ostao od nekih 6-7 metara, okolo sve sruseno, koji je fazon s tim ostatkom? Zasto je samo to ostavljeno ne kontam?
BHF_Manijak wrote: ↑29/01/2024 09:20
Pitanje, vjerovatno se o tome vec govorila, ali iskreno nisam upratio i da se ne vracam sad. Koji je fazon one zgrade izmedju Skenderije i Marijin Dvora, uz tramvajsku, stara zgrada bila, srusili je, sad je samo onaj neki dio zida ostao od nekih 6-7 metara, okolo sve sruseno, koji je fazon s tim ostatkom? Zasto je samo to ostavljeno ne kontam?
Pa eto kao neko sjećanje na staru centralu, uspomena.
prva električna centrala u BiH
Mislis srusena el centrala u Bih, od koje nije ostalo nista.Pa bolan ono rusevno ruglo zamal nije ubilo ljude kad se obrusilo,. i umjesto da se na tom mjestu napravi nesto ljepo tipa onog hotela do,,, jok nek eto ostane ruglo kao uspomena, jhebala te uspomena a tako nam je sve, od Hastahane, koja ce uvjek ostat ruglo do centra grada sa sa nakim barakama, al eto tu je nekad bila prva centrala, koga vise boli qurac sta je bilo, mi zivimo sad a ne prije 100-200 god
saale wrote: ↑30/01/2024 20:14
Mislis srusena el centrala u Bih, od koje nije ostalo nista.Pa bolan ono rusevno ruglo zamal nije ubilo ljude kad se obrusilo,. i umjesto da se na tom mjestu napravi nesto ljepo tipa onog hotela do,,, jok nek eto ostane ruglo kao uspomena, jhebala te uspomena a tako nam je sve, od Hastahane, koja ce uvjek ostat ruglo do centra grada sa sa nakim barakama, al eto tu je nekad bila prva centrala, koga vise boli qurac sta je bilo, mi zivimo sad a ne prije 100-200 god
Nisi ti to dobro shvatio. To što su ostavili dio kao uspomenu ne znači da se neće ništa graditi. Ako je moguće može se novi objekat nadovezati na zid od centrale, a može se novi objekat odmaknuti pa da zid bude izdvojen.
saale wrote: ↑30/01/2024 20:46
Ne brinem se ja, ostat ce ruglo, ja to znam, zahvaljujuci takvim ublehama, cinjenjenica da od rugla nemamo nista, nikakvu korist, i opet ti kazem koga boli quraz, od uspomena se ne zivi
A mislim da ni ovo nisi dobro shvatio. Ne govori on da ostane ruglo, da se ništa ne radi, nego da se obnovi.
DaysleepeR wrote: ↑31/01/2024 11:42
Ma ruglo je sa limenom ogradom već sada.
Taj zid je mogao lijepo biti zamaltan i osiguran da se ne sruši pa nek onda izgleda kako treba da izgleda.
Upravo o tome se radi!
Nije rijec da treba nesto unistavati sto je sentimentalne vrijdnosti za grad, ali ponako izgleda kao obicna rusevina i nista vise.
Moze se to lijepo sredit, da se ne obrusava, dotjerati, neka tabla da se uradi s objasnjenjem, a onako sa onim armaturama, konsturkcijom, izgleda samo kao najobicnije ruglo koje izgleda samo da do kraja nije sruseno.
Ali mi i (ne)ukus, to je vec posebna prica i tema...