Sirija vol. 2

Locked
General War

#23776 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Co0l wrote:Il kad FSA postavi TOW na pijacu punu civila pa Asad mora skrsit tu pijacu.
Pitanje je da li je uopste slika sa bolnice i ako jeste da li je ta bolnica uopste u funkciji.Ovi tviterasi su sve samo ne pouzdani izvor informacija.
Bolnica sa TOW-om (FSA) i Bolnica sa Konkursom (SAA) na krovu i sa vojskom pod oruzjem je legitiman cilj...samo je smijesno kad se nesto snebivaju samo za jednu stranu. Ovaj rat je mozda do sada najprljaviji i ni jedna strana nema ama grama humanosti kad dobije priliku.
General War

#23777 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Krokodajl wrote:
Co0l wrote:Il kad FSA postavi TOW na pijacu punu civila pa Asad mora skrsit tu pijacu.
Pitanje je da li je uopste slika sa bolnice i ako jeste da li je ta bolnica uopste u funkciji.Ovi tviterasi su sve samo ne pouzdani izvor informacija.
Jah...

Asad baca bombe gdje hoće jer mu se može, i Arapi mu to halale, eno u Damasku kafići rade, pijace, ljudi se smiju. Ne vidim baš da im je nešto žao djece iz Gute. Nije bolan do Asada do naroda je.
Ah kao da se nesto narod u Banjaluci snebivao sto je Sarajevo gorilo :roll:
Krokodajl

#23778 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

General War wrote:
Krokodajl wrote:
Jah...

Asad baca bombe gdje hoće jer mu se može, i Arapi mu to halale, eno u Damasku kafići rade, pijace, ljudi se smiju. Ne vidim baš da im je nešto žao djece iz Gute. Nije bolan do Asada do naroda je.
Ah kao da se nesto narod u Banjaluci snebivao sto je Sarajevo gorilo :roll:
Ha ? :lol: :lol: :lol: :lol:

U Guti i Damsku žive Suniti, Arapi, komšije, žive ljudi 50 metara jedni od drugih :D
Co0l

#23779 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Krokodajl wrote:
Jah...

Naravno.
General War

#23780 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Krokodajl wrote: Ha ? :lol: :lol: :lol: :lol:

U Guti i Damsku žive Suniti, Arapi, komšije, žive ljudi 50 metara jedni od drugih :D
:shock:
vot is d point?
Stvar je u tome sto navijaju za drugi tim...i nije ih briga kako postizu golove a ne ko su.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23781 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Ok, I koja je razlika kad SAA okupira bolnicu od FSA?

Image

A general view shows a besieged hospital, the last remaining Syrian army foothold in the town of Jisr al-Shughour, in the province of Idlib May 3, 2015. (Reuters)
:-)
General War

#23782 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: Ok, I koja je razlika kad SAA okupira bolnicu od FSA?

Image

A general view shows a besieged hospital, the last remaining Syrian army foothold in the town of Jisr al-Shughour, in the province of Idlib May 3, 2015. (Reuters)
:-)
:?
Kikibombona

#23783 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ako nekome jos uvijek nije jasno zasto se Kurdi grcevito bore za slobodu, neka pogleda i poslusa sta o Kurdima ima reci Kemal Ata, jedan od lidera 'sirijske opozicije'.

http://www.memri.org/clip/en/0/0/0/0/0/ ... dx.twitter

Najgori moguci sovinizam, fasizam, rasizam...! Sta god dodate na ovo necete pogrijesiti.

I on je samo kap u moru kurdskih mrzitelja i dzelata koji dolaze iz redova arapskog, turskog i perzijskog naroda. Kurdi moraju biti nezavisni kako bi imalo pravo na zivot, dostojanstvo, kulturu, posao i druge osnovne slobode. Moraju imati svoje granice, svoju politiku, svoje oruzje i svoj novac. Samo to im garantuje zivot dostojan covjeka. Sve ostalo je patnja i iscekivanje novog dzelata.

Ova patriotska pjesma sve objasnjava!

madner

#23784 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Sad mi je sve jasno, napokon neko sa objektivnim izvorom informacija.

Sljedeci nivo je pjevanje himne :D
insomnia78

#23785 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pa na jutubetu stotine snimaka Hamasovog rokanja iz bolnica, skola, hotela, stambenih zgrada
Eee al to je drugo
insomnia78

#23786 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

madner wrote:Sad mi je sve jasno, napokon neko sa objektivnim izvorom informacija.

Sljedeci nivo je pjevanje himne :D
:lol:
Herr Flick

#23787 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Insomnia zaboravio promjenit profil :-) :-)
insomnia78

#23788 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Herr Flick wrote:Insomnia zaboravio promjenit profil :-) :-)
Ne, no ne vidim svrhu kmecanja kad to radi IDF
dragma
Vozim: Pješe

#23789 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Co0l wrote:
dragma wrote:
Co0l wrote:[
Zavisi sta zelis reci.Moze biti ogromna a moze biti i potpuno nebitna stvar.
Ako samo hoces reci da je su ATGM-om unistili tenk,onda i nije toliko bitno.U tvom slucaju vjerujem da je tako.Ali ako kao Kiki hoces insinuirati da Ameri naoruzavaju Al Kaidu (ili kako on kaze 'džihadiste') a ne FSA TOW-om,onda je ogromna razlika.
Molim te nemoj previše da pametuješ. Nema tu nikakvo "ako" niti se bavim bilo kakvim insinuacijama, vidiš i sam da sam se nadovezao na insomnijinu zajebanciju i sa tim TOW-om (ili šta je već) dao još jedan plus "našim".
Kraj priče.
Ne pametujem ali obzirom da je tvoj post u kojem je snimakm ISIL-ovaca kako unistavaju tenk dosao brzo nakon Kikijevog u kojem one koje Kurdi napadaju u Azazu zove džihadistima a nakon toga je postavljen snimak u kojem se vidi kako unistavaju kurdski tenk TOW-om a uzimajuci u obzir ranije rasprave vezane za TOW i FSA,potreba za intervencijom se ukazala sama od sebe.I ne zbog tebe samog,vec sam napisao da ne vjerujem da su tvoje namjere bile iste kao Kikijeve,nego zbog drugih koji citaju.ZiviJo.
Fakat nisam upratio tu diskusiju između tebe i kikija, do mene je.
Nemoj šta zamjerit :thumbup:
Co0l

#23790 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

dragma wrote:
Co0l wrote:
Ne pametujem ali obzirom da je tvoj post u kojem je snimakm ISIL-ovaca kako unistavaju tenk dosao brzo nakon Kikijevog u kojem one koje Kurdi napadaju u Azazu zove džihadistima a nakon toga je postavljen snimak u kojem se vidi kako unistavaju kurdski tenk TOW-om a uzimajuci u obzir ranije rasprave vezane za TOW i FSA,potreba za intervencijom se ukazala sama od sebe.I ne zbog tebe samog,vec sam napisao da ne vjerujem da su tvoje namjere bile iste kao Kikijeve,nego zbog drugih koji citaju.ZiviJo.
Fakat nisam upratio tu diskusiju između tebe i kikija, do mene je.
Nemoj šta zamjerit :thumbup:
Ma ne sjecam se vise ni sa kim je bila rasprava a naravno da ne zamjerim nista,samo razmjenjujemo misljenja :kiss:
Maystor

#23791 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Broj5 wrote:
Co0l wrote:
Maystor wrote:
:lol:

Boli ona Palmira, nikako da zacijeli živa rana.
Jbt,pisanjem si pao na nivo onog Bugojanca :-)
Jebo ti onaj Bugojanac mater...i ne spominji ga :zzzz:
Smatrao sam da postoji neka razlika između tebe i neljudi raznog formata, ideoloških nakaza koji ordiniraju po forumskom prostoru. Pogriješio sam. Od ovog momenta ideš na ignore listu, zaobiđi me (a i ne moraš što se mene tiče) - možeš slobodno poput sumira i insomnie da oblijećeš oko mojih postova, imaćeš jednak tretman kao i oni.
husein_kapetan

#23792 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ima li neko vise podataka o ovom incidentu izmedju rusa jordanaca i izraela..
Govore o nekakvom obaranju ruskog aviona..
ifas

#23793 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Co0l wrote:
ifas wrote:
Co0l wrote: FSA nije teroristicka organizacija i njeni pripadnici nisu teroristi.Osim mozda za pokojeg forumskog asadistu koji misli da ce ponavljanje te lazi nekako da je pretvori u istinu.
Ko im je predstavnik, VD predsjednik, vrhovni komadant, koja je vladajuca, vojna struktura??

Cak i kurdi koji su trani vijekovima od svih sto kurda sto arapa imaju svoje institucije.

Nisu oni ni teroristi oni su ku*** od ovce.

Organizovaniji su đunđulani i bagdadi milion puta.
FSA je mit koji pushe mitomani koji uvijek negdje nadju nekog diktatora, da opravdaju svoje mračne želje. Bio je mubarak gadafi koje oslobodise takve slobodarske "organizacije" pa sad sami nad sobom placu. Sreca sisi spasi egipat, libija se gushi u slobodi. Na nos im izlazi.
Konacno jedan asadista sa teme koji priznaje da pripadnici FSA nisu teroristi. :thumbup: Samo da te maystor ne cuje...
Seri seri moj golube bEli.
Maystor

#23794 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Pozdrav Čeliju, forumskoj legendi :wink:

PUTINOVO POVLAČENJE SAMO KRINKA Rusija u Siriju više doprema nego odvozi

Kada je Vladimir Putin objavio povlačenje gotovo cijelog ruskog vojnog kontingenta iz Sirije očekivalo se da će se Jauza, ruski transportni brod za polarna područja, i ostala opskrbna plovila vratiti kući, u matičnu luku u Arktičkom oceanu, no ta su se očekivanja pokazala jalova, piše u srijedu Reuters.
Jer umjesto povratka i to tri dana nakon što je ruski predsjednik 14. ožujka objavio povlačenje, Jauza, dio "Sirijskog ekspresa", što je nadimak za ruske brodove za opskrbu vojnih snaga, isplovio je uz ruske luke Novorosijsk na Crnom moru za rusku pomorsku bazu u sirijskom Tartusu. Što god da je prevozio bilo je teško, jer je tako utonuo u vodu da se linija tereta jedva vidjela, ističe Reuters.
Kretanje Jauze i ostalih ruskih brodova tijekom posljednja dva tjedna pokazuje da je Moskva u stvari u Siriju dovezla više opreme u Siriju nego što je iz nje povukla. Za sada je nepoznato što su prenosili brodovi ili koju opremu i u kojoj količini su dostavili teretni zrakoplovi koji su pratili borbene zrakoplove u povratku.
No, ono malo što je poznato o pokretima ruskih oružanih snaga od 14. ožujka sugerira da Moskva intenzivno radi na zadržavanju svoje vojne infrastrukture u Siriji i naoružava sirijsku vojsku kako bi mogla opet brzo reagirati ako se ukaže potreba.
Putin ne odaje što bi moglo izazvati tu reakciju, ali bi svaki mogući potez koju ocjeni prijetnjom za ruske baze u Siriji ili bilo kakav znak da je predsjednik Bašar al Asad, najbliži saveznik Moskve na Bliskom istoku, u opasnosti, najvjerojatnije izazvalo snažan povratak.
Rusija raspolaže sa zračnom bazom u Hmejmimu i pomorskom bazom u Tartusu, a Putin je već poručio da će Rusija zadržati obje i da će trebati biti dobro čuvane.
"Kako je glavni dio snaga tamo de facto ostao, nema razloga smanjivati promet. I opskrba sirijske vojske ostaje povelika", kazao je Mihail Barbanov iz vojnog instituta CAST.
Moskva nikada nije objavila veličinu svojih snaga u Siriji, niti je ponudila detalje svog "djelomičnog povlačenja". Broj ruskih zrakoplova u Siriji bio je tajna, no analize pokazuju da ih je bilo 36. U izvješćima ruske televizije o borbama za oslobađanje Palmire viđen je jurišni helikopter tipa Mi-28 Havoc kako ispaljuje rakete prema položajima ISIL-a a na snimkama zrakoplovne baze sa preostalim ruskim zrakoplovima uočen je i helikopter Ka-52, koji također nije bio ranije korišten u borbama protiv islamista.
Što se flotile tiče, čini se da je Rusija ratne brodove koji su napustili Sredozemlje zamijenila novim, kako bi njezina pomorska moć ostala na istoj razini. To znači, pojašnjava Reuters, da se ratni brodovi lako mogu približiti sirijskoj obali kako bi štitili teretne brodove. Moskvi se također pruža i mogućnost ispaljivanja krstarećih projektila s mora.
Čini se da Rusija raspolaže s desetak vojnih plovila u Sredozemlju, uključujući i korvetu Zelenji Dol, opremljenu s krstarećim projektilima Kalibr, "Moskva želi zadržati tu snagu. Ona nema previše brodova koje može zadržati u Sredozemlju. Uloga je osigurati aktivnosti 'Sirijskog ekspresa' i demonstrirati to Zapadu i, kasnije, Turskoj", ocjenjuje Barbanov.
Od kada je Moskva započela "povlačenje", Rusija je u Siriju poslala dva velika desantna broda - Cezar Kunikov i Saratov - koji se obično koriste za prijevoz vojnika i teške opreme. Istovremeno, dva druga desantna broda - Aleksandar Otrakovski i Minsk te pomoćno plovilo Dvinitsa-50 - viđeni su kako prolaze Bosporom na povratku u Rusiju. Sva tri broda su bila "laka", tj. vraćali su se prazni.
Nevojni teretni promet između Rusije i Sirije također ne pokazuje znakove popuštanja pa je tako u posljednja dva tjedna u Siriji pristalo pet ruskih teretnih brodova, uključujući i jedan tanker. (Hina)
sumirprimus

#23795 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Cuj oblijecemo oko njega :lol: :lol:
Uistinu smijesno..a sve.sto me nasmijava me i raduje...jer me nasmijava... :mrgreen: :thumbup:
ifas

#23796 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

husein_kapetan wrote:Ima li neko vise podataka o ovom incidentu izmedju rusa jordanaca i izraela..
Govore o nekakvom obaranju ruskog aviona..
Ja nigdje na tviteru ne mogu naci nista gdje si ti vidio??
sumirprimus

#23797 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Panicni surf po cunamiju interneta za bilo kakvim
Infom o mogucem sukobu... :mrgreen:
Da li je.ili. nije jednodimenzionalno pitanje je sad..
insomnia78

#23798 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

E'o
Image
insomnia78

#23799 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:D
Čitalac

#23800 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Russia and US 'planning military coordination against Isis in Syria'

The two powers are working to liberate the Islamic State stronghold of Raqqa, says Russian deputy foreign minister.
Russia and the US have slowly been working more closely in the wake of the partial Russian withdrawal of its aircraft from Syria, including an agreement last week to press President Bashar al-Assad to hold talks with the opposition about a political transition once peace talks recommence after 9 April in Geneva.
Russia and the US are discussing “concrete” military coordination to liberate the Isis stronghold of Raqqa, Interfax news agency cited the Russian deputy foreign minister, Oleg Syromolotov, as saying on Wednesday. The revelation follows visits to Moscow this month by the US secretary of state, John Kerry, and CIA head John Brennan.

http://www.theguardian.com/world/2016/m ... s-in-syria
Locked