Ukrajina

Post Reply
jao_situacije

#23776 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

Kaligula I wrote:
vivaldi wrote:
Danguba wrote: moze ona taktizirati ali ovdje se timski igra.
pa nisam siguran, jedini tim koji trenutno postoje je duo merkel-hollande, koji se ostro protivi americkim prijedlozima o naoruzavanju i grcevito se trude da dodju do mira.

ako ameri naoruzaju ukrajince bez ikakve sumnje ce rusi skinuti rukavice i pokrenut ofanzivu, a onda je to veliko sranje u ekonomski rovitoj evropi.

rat unistava ekonomija, a nakon ukrajine i rusije, najveci ekonomski gubitnik bi bila upravo evropa koja ovo ni na koji nacin ne smatra svojim ratom.

njemci i francuzi nemaju bas idealne odnose zadnjih godina otkako ih svabe pritiscu oko deficita, oko subvencija poljoprivredi...

nije njih ukrajina ujedinila iz altruistickih pobuda, prije ce biti da zele preduprijetiti veliko ekonomsko sranje
...koliko je meni poznato rat je najbolji posao za bankare i svaka druga krizna situacija u kojoj se ekonomske vrijednosti preko noći mijenjaju...zato su se bankari izvještili u četiri najunosnija posla:

• Finansiranju ratova,
• Igri na burzi novca,
• Kontroli infomacija (medija)
• Trgovini strateškim sirovinama

...Osnovna filozofija zapadnog, neoliberalnog, ekspoloatatorskog kapitalizma jeste PROFIT KRUPNOG KAPITALA...sve ostalo je podređeno tom cilju pa čak i svi oblici ljudskosti...koliko jedni izgube drugi upravo toliko zarade...sve će biti da se ponavljaju I i II WW... SAD se već priprema za ulogu iz 1917. i 1944...ako im i ovog puta to prođe onda su zaista kapa dolje... a nas Evropljane, u tom slučaju, treba pustit niz vodu, jer nismo opravdali Grčku, Rim i drge civilizacijske simbole, kojima su naši preci zadužili cijelo čovječanstvo...no bit će uzalud...
Bez uvrede kaligula, ali ti ako misliš da se takav scenario sa bankama dešava samo sada u ovom neoliberalnom kapitalizmu onda dobro griješiš, to je prisutno od ko zna kada.
jastuk1

#23777 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Renta wrote: Možemo se složiti da su pripadnici Azova, desničari, radikali. No, oni brane svoju državu, nisu krenuli na susjednu Rusiju kao što to radi Putin, nisu prešli rusku granicu. Ovakvi desničari se u svim ratovima toleriraju ako se bore za pravednu stvar - slobodnu i nezavisnu Ukrajinu. Tako generalno doživljavam sve dragovoljce na ukrajinskoj strani. Dopuštam da se među njima može naći i pokoji avanturist, možda i plaćenik ali mislim da to nije većinska motivacija tih boraca.
Treba razumjeti da agresija na tvoju zemlju ljude radikalizira pa se stvaraju razne ekstremne skupine koje kreću u obranu zemlje sa radikalnim stavovima. Osobno ne aplaudiram dizanju ruke u stilu zig hail i svastike pripadnika Azova ali riječ je o reakciji na agresiju i okupaciju zemlje od strane ruskog susjeda i to treba imati u vidu kada to komentiramo.
Kad se tako slobodno rastežu argumentacije, onda može i ovako:

Ovi koji se bore protiv Azova i Ukro trupa smatraju da su oni ti koji brane svoju državu (Ukrajinu) od izdaje kada vojska nije razbila te radikalne elemente na Majdanu koji su izvršili vojni udar i smijenili demokratski izabranog predsjetnika pod prijetnjom likvidacije. Zato se i javljaju dobrovoljci iz Rusije jer se bore za pravednu stvar - očuvanje legitimiteta, slobodnu i nezavisnu Ukrajinu gdje se vlast mijenja izborima, a ne od strane nacista vojnim udarom.

Treba razumjeti da građanje civila, pogotovu kada ti civili govore istim jezikom kojim i ti govoris, pobudi ono ljudsko u ljudima pa idu da brane te koji se granatama utjeruju u zemlju.

--------

A sad fakat ozbiljno. Mislim da se Ukrajinska vlast malo isto preračunala. O preračunatosti RF-a da ni ne govorim - mislim da sam više dosadan svima sa tom pričom o raspadu Rusije. Nego, Rusija više nema šta izgubiti jer je Ukrajinu već izgubila. Mislim da će tek sad Ukrajinci vidjeti šta je "vata" kako vole da nazivaju Ruse. I to šta je vata kad je bez razloga i nezahvalno zapališ. Mislim da neće nikad pustiti Ukrajinu na miru i radit će sve da se i zapadni dio odvoji.

Do puča prošle godine Rusija ulagala maksimalne napore da Ukrajina ostane cijela i davala ogromne subvencije za energente Ukrajini. Jeftinim energentima kojima je Ukrajina uštedila desetine milijardi, Rusija je kupovala Ukrajinsku naklonost. Sada toga više neće biti i Rusija će činiti sve u suprotnom smjeru - da fakat zagorča život Ukrajincima i da se onda fakat imaju i radi čega ljutiti na Ruse.

Inače Rusija kako je većinom je bazirana na genocidu mnogih naroda srednje Azije i predkavkazja, neće mi biti krivo ako dođe do raspada Rusije.
Last edited by jastuk1 on 11/02/2015 00:44, edited 1 time in total.
jastuk1

#23778 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:a interes amerike je...?
pa interes amerike je vjerovatno da ruski gastritis predje u cir, bas kao sto je tajvan kineski gastritis.

obje zemlje su dovoljno velike da su im interesi globalni ili djelimicni globalno ili sa tendencijom da budu globalni.

to znaci da se u buducnosti mogu pocet ispreplitati sa americkim, pa je mudro na vrijeme kresat krila.

jos sam davno napisao da ce kinezima vrlo brzo tanjir postat mali, a onda ce morati pocet gledat u tudje tanjire, a to znaci da ce trazt reket od nekoga ko mozda vec placa reket amerima.

logicno, amerima zbog toga, ni bilo kome na njihovom mjestu, to ne moze biti drago jer se tu ipak radi o zemljama koje ne moze natamburati ko irak, afganistan, srbiju, libiju...jedini nacin je nagrizat ih iznutra
Oklična analiza. :thumbup:
Kaligula I

#23779 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Danguba wrote:

slazem se osim ovoga boldiranog.
daleko su ameri ali im je stalo(dugorocno) izgleda vise nego njemackoj i francuskoj(kratkorocno gledaju) da se ovo zavrsi.
rusija mora da shvati da ne moze nikoga nicim ucjenjivati a pogotovu vrsiti aneksije.
amerika ce uvijek stati kao sto je i uvijek stojala iza interesa europe.
njemacka i francuska imaju ugovorene poslove koje bi da zadrze a na drugoj strani rusi im se priblizavaju(polako) na granice.
rusija je do sada jacala zahvaljujuci prije svega europi.

imam osjecaj da su hranili monstruma kojeg amerika zeli dresirati a njemacka i holandija bi ga jos uvijek hranili.

...ovo je vic godine... :lol: :lol: :lol: :lol: ...čime možeš dokazat da je Amerima stalo da se rat završi?...zašto nisu spriječili državni udar u Kijevu 22.22014. a mogli su...zašto su minirali redovne izbore?...za njih je rat biznis i i osovno sredstvo širenja imperijalizma...Amerika će, kao i sva druga carstva, opstati dok se bude moglo širirti, bilo fizički, bilo ekonomski, bilo znanstveno...kada više ne bude širenja onda će doći do samoproždiranja...otud toliki grč i potreba za ratovima koje konstantno proizvode u svijetu...nije slučajno da u da u 239. godna svoga postojanja oni ratuju 214. godina...
Fudo387

#23780 Re: Ukrajina

Post by Fudo387 »

jastuk1 wrote:Kad se tako slobodno rastežu argumentacije, onda može i ovako: Ovi koji se bore protiv Azova i Ukro trupa smatraju da su oni ti koji brane svoju državu (Ukrajinu) od izdaje kada vojska nije razbila te radikalne elemente na Majdanu koji su izvršili vojni udar i smijenili demokratski izabranog predsjetnika pod prijetnjom likvidacije. Zato se i javljaju dobrovoljci iz Rusije jer se bore za pravednu stvar - očuvanje legitimiteta, slobodnu i nezavisnu Ukrajinu gdje se vlast mijenja izborima, a ne od strane nacista vojnim udarom.

Za ocuvanje slobodne i nezavisne Ukrajinje pripajanjem dijelova zemlje Rusiji?
e svasta...
Kaligula I

#23781 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jao_situacije wrote:

Bez uvrede kaligula, ali ti ako misliš da se takav scenario sa bankama dešava samo sada u ovom neoliberalnom kapitalizmu onda dobro griješiš, to je prisutno od ko zna kada.
...ne mislim, ali nikada nije bio tako 'gladan i prestrašen' kao u doba neoliberalizma...njegova reakcija, mislim na kapital, govori da mu gori pod nogama...
jastuk1

#23782 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Fudo387 wrote:
jastuk1 wrote:Kad se tako slobodno rastežu argumentacije, onda može i ovako: Ovi koji se bore protiv Azova i Ukro trupa smatraju da su oni ti koji brane svoju državu (Ukrajinu) od izdaje kada vojska nije razbila te radikalne elemente na Majdanu koji su izvršili vojni udar i smijenili demokratski izabranog predsjetnika pod prijetnjom likvidacije. Zato se i javljaju dobrovoljci iz Rusije jer se bore za pravednu stvar - očuvanje legitimiteta, slobodnu i nezavisnu Ukrajinu gdje se vlast mijenja izborima, a ne od strane nacista vojnim udarom.

Za ocuvanje slobodne i nezavisne Ukrajinje pripajanjem dijelova zemlje Rusiji?
e svasta...
Ih... zar sve moram crtati /sarkazam/
To što je Krim koji je poklonjen Ukrajini majčica sada vratila - pa to je zato što je Ukrajina počela tom poklonu gledati u zube, smijala se previše, zbijala neslane šale, pa se mama naljutila i rekla - e nedam ti više da se igraš sa Krimom! Ništa ne slušaš! Vidi ti nje! Marš u sobu dok ti nisam i druge igračke uzela! /sarkazam/
Kaligula I

#23783 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jastuk1 wrote:

--------

A sad fakat ozbiljno. Mislim da se Ukrajinska vlast malo isto preračunala. O preračunatosti RF-a da ni ne govorim - mislim da sam više dosadan svima sa tom pričom o raspadu Rusije. Nego, Rusija više nema šta izgubiti jer je Ukrajinu već izgubila. Mislim da će tek sad Ukrajinci vidjeti šta je "vata" kako vole da nazivaju Ruse. I to šta je vata kad je bez razloga i nezahvalno zapališ. Mislim da neće nikad pustiti Ukrajinu na miru i radit će sve da se i zapadni dio odvoji.

Do puča prošle godine Rusija ulagala maksimalne napore da Ukrajina ostane cijela i davala ogromne subvencije za energente Ukrajini. Jeftinim energentima kojima je Ukrajina uštedila desetine milijardi, Rusija je kupovala Ukrajinsku naklonost. Sada toga više neće biti i Rusija će činiti sve u suprotnom smjeru - da fakat zagorča život Ukrajincima i da se onda fakat imaju i radi čega ljutiti na Ruse.

Inače Rusija kako je većinom je bazirana na genocidu mnogih naroda srednje Azije i predkavkazja, neće mi biti krivo ako dođe do raspada Rusije.
...ovdje si upao u kontradikciju, jer u prvom navodu veliš da će se Rusija raspast, a u drugom da neće nikad ostavit Ukrajinu na miru...što je tvoj pravi stav?...
jastuk1

#23784 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Kaligula I wrote:
...ovdje si upao u kontradikciju, jer u prvom navodu veliš da će se Rusija raspast, a u drugom da neće nikad ostavit Ukrajinu na miru...što je tvoj pravi stav?...
Pa neće ostaviti Ukrajinu na miru dok se ne raspadne.

Naravno, Rusija ima nade da preživi ove kancerogene injekcije koje joj zabadaju u tkivo svaki dan samo ako bude pametna. No, kao što sam bezbroj puta na temi ponovio, Rusija nikako da se opameti, nikako da u njen duh uđe makar trunčica pragmatičnosti kad se boriš protiv lihvaro-cionista. Kad Rusija konačno skonta gdje je sebe trošila onako fakinski i bezveze (podržavajući najgnusnije diktatore i genocidaše kao što je Assadista od kojeg nema nikakvu yebenu korist!) i bit će prekasno.
Kaligula I

#23785 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jastuk1 wrote:
Kaligula I wrote:
Pa neće ostaviti Ukrajinu na miru dok se ne raspadne.

Naravno, Rusija ima nade da preživi ove kancerogene injekcije koje joj zabadaju u tkivo svaki dan samo ako bude pametna. No, kao što sam bezbroj puta na temi ponovio, Rusija nikako da se opameti, nikako da u njen duh uđe makar trunčica pragmatičnosti kad se boriš protiv lihvaro-cionista. Kad Rusija konačno skonta gdje je sebe trošila onako fakinski i bezveze (podržavajući najgnusnije diktatore i genocidaše kao što je Assadista od kojeg nema nikakvu yebenu korist!) i bit će prekasno.
...znam, aludiraš na Siriju i Asada...ali zar ne misliš da bi Putin tom podrškom sirijskoj opoziciji sam sebi skočio u stomak, jer bi Amerima predao Siriju i samim time naftni koridor od Katara do EU...to bi bio dil u korist svoga suparnika...nema rezona...

...a što se tiče Rusije i njenog preživljavnja tu nema dileme...ona opstaje sto posto...ako dođe do nuklearnog udara onda ćemo se vratit prvom bljesku svi skupa, a ne samo oni...mada sam optimista po pitanju nuklearnog rata i mislim da ga neće biti nikada...što se tiče III WW pa on je tu i mi ga živimo, mislim na cijeli svijet, od IIWW pa naovamo, ali 'usitno'...dakle, ništa novo i neobično...problem je samo u tome što nam je bliži nego onda kad je na drugom kontinentu...
jastuk1

#23786 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Kaligula I wrote: ...znam, aludiraš na Siriju i Asada...ali zar ne misliš da bi Putin tom podrškom sirijskoj opoziciji sam sebi skočio u stomak, jer bi Amerima predao Siriju i samim time naftni koridor od Katara do EU...to bi bio dil u korist svoga suparnika...nema rezona...
Ma nije samo podrška najvećem genocidašu današnjice u pitanju, već i masa drugih stvari gdje su mogli poentirati, ali nisu. Naftni korodor od Katara do EU - nisu li ovako svakako izgubili puno toga. Ostao im je samo Nord stream za Njemačku, i dalje drže genocidaša na platnoj listi, a gasovod iz Turkmenistana - Trans-Caspian je u igri. A ovo Turkish stream - ne zavaravaj se to neće nikad vidjeti svjetlo dana. Nema ko da finansira. Sberbank je izrazila volju ali sa nastupajućom recesijom ruske banke će tesko imati pristup tolikim sredstvima, a dobit i korist je praktično nikakva, pogotovu ako do tada Trans-Caspian postane operativan.

Problem Rusije je što uvijek drži sve savaznike ko ovčice na broju - i nikada ne pušta saveznika, čak i kada je on ogroman teret. To je samoubistvo. Time omogućava protivnicima da dobro isplaniraju sve svoje poteze protiv Rusije, jer je svaki slijedeći potez Rusije predvidiv i tačan ko doksa.
sarajevoxxxx

#23787 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

''Za sloboda i za pravda boramo sa mi'' :-) Ukrajinska verzija ''Čavoglave''
http://www.index.hr/black/clanak/ukraji ... 00517.aspx
Kaligula I

#23788 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jastuk1 wrote:
Kaligula I wrote: ...znam, aludiraš na Siriju i Asada...ali zar ne misliš da bi Putin tom podrškom sirijskoj opoziciji sam sebi skočio u stomak, jer bi Amerima predao Siriju i samim time naftni koridor od Katara do EU...to bi bio dil u korist svoga suparnika...nema rezona...
Ma nije samo podrška najvećem genocidašu današnjice u pitanju, već i masa drugih stvari gdje su mogli poentirati, ali nisu. Naftni korodor od Katara do EU - nisu li ovako svakako izgubili puno toga. Ostao im je samo Nord stream za Njemačku, i dalje drže genocidaša na platnoj listi, a gasovod iz Turkmenistana - Trans-Caspian je u igri. A ovo Turkish stream - ne zavaravaj se to neće nikad vidjeti svjetlo dana. Nema ko da finansira. Sberbank je izrazila volju ali sa nastupajućom recesijom ruske banke će tesko imati pristup tolikim sredstvima, a dobit i korist je praktično nikakva, pogotovu ako do tada Trans-Caspian postane operativan.

Problem Rusije je što uvijek drži sve savaznike ko ovčice na broju - i nikada ne pušta saveznika, čak i kada je on ogroman teret. To je samoubistvo. Time omogućava protivnicima da dobro isplaniraju sve svoje poteze protiv Rusije, jer je svaki slijedeći potez Rusije predvidiv i tačan ko doksa.
...ne tvrdim da je Asad svetac, ali u ratu i ljubavi nema nedozvoljenih sredstava...on je napadnut i prisiljen je da se brani svim mogućim i nemogućim sredstvima...zašto imam simpatije za njega?...zato što je zagovornik multietništva, multireligioznosti, multirasnosti itd itd...kamo sreće da smo i mi u BiH imali takvog...ne bismo imali rata...
jastuk1

#23789 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Kaligula I wrote:
...ne tvrdim da je Asad svetac, ali u ratu i ljubavi nema nedozvoljenih sredstava...on je napadnut i prisiljen je da se brani svim mogućim i nemogućim sredstvima...zašto imam simpatije za njega?...zato što je zagovornik multietništva, multireligioznosti, multirasnosti itd itd...kamo sreće da smo i mi u BiH imali takvog...ne bismo imali rata...
I krivac preko 100,000 zaklanih civila. Jesu ga navukli na tanak led, al što se najveći monstrum današnje nije povuko? Ne daju mu saveznici i ista RF između ostalog!

E, ima tema, nemojmo ovdje u off.
haos1

#23790 Re: Ukrajina

Post by haos1 »

Captain Ahab wrote: Mozda imaju donekle razlicit pristup i razlicite interesne grupe koje moraju da zadovolje, ali to je sve na nivou taktike. Kada bude trebalo donijeti bitne odluke, nastupice zajednicki kao sto su i uvijek do sada od pocetka ukrajinske krize...
kako vrijeme ide, treba sto prije donijeti odluku, i to pravu odluku. a ne onu koja moze rezultirati devastacijom pola europe, to angela i hollande dobro znaju, i to ih spaja vise nego sto amerika moze potpaljivati. lako je americi preko atlantika te hajte ovo, te bla bla bla. treci svjetski rat lako moze nastat samo da njemacka odluci da odjebe i usa i ruse.
aldinjo

#23791 Re: Ukrajina

Post by aldinjo »

sarajevoxxxx wrote:''Za sloboda i za pravda boramo sa mi'' :-) Ukrajinska verzija ''Čavoglave''
A šta reče hrvatski ministar pravosuđa za hrvatske dobrovoljce u Ukrajini i treba li donijeti zakon o zabrani odlaska na strana ratišta!? :wink:
Bodkin

#23792 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
vivaldi wrote:
Danguba wrote: moze ona taktizirati ali ovdje se timski igra.
pa nisam siguran, jedini tim koji trenutno postoje je duo merkel-hollande, koji se ostro protivi americkim prijedlozima o naoruzavanju i grcevito se trude da dodju do mira.

ako ameri naoruzaju ukrajince bez ikakve sumnje ce rusi skinuti rukavice i pokrenut ofanzivu, a onda je to veliko sranje u ekonomski rovitoj evropi.

rat unistava ekonomija, a nakon ukrajine i rusije, najveci ekonomski gubitnik bi bila upravo evropa koja ovo ni na koji nacin ne smatra svojim ratom.

njemci i francuzi nemaju bas idealne odnose zadnjih godina otkako ih svabe pritiscu oko deficita, oko subvencija poljoprivredi...

nije njih ukrajina ujedinila iz altruistickih pobuda, prije ce biti da zele preduprijetiti veliko ekonomsko sranje
slazem se osim ovoga boldiranog.
daleko su ameri ali im je stalo(dugorocno) izgleda vise nego njemackoj i francuskoj(kratkorocno gledaju) da se ovo zavrsi.
rusija mora da shvati da ne moze nikoga nicim ucjenjivati a pogotovu vrsiti aneksije.
amerika ce uvijek stati kao sto je i uvijek stojala iza interesa europe.
njemacka i francuska imaju ugovorene poslove koje bi da zadrze a na drugoj strani rusi im se priblizavaju(polako) na granice.
rusija je do sada jacala zahvaljujuci prije svega europi.

imam osjecaj da su hranili monstruma kojeg amerika zeli dresirati a njemacka i holandija bi ga jos uvijek hranili.
Isto kao sto ucjenjuju ameri, njemacka ili kina, tako moze ucjenjivati i rusija. I to i radi. Ina kako i ima sa cime
Drvenija87

#23793 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Porosenko zajedno sa Bernardom Levijem posjetio Kramatorsk.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#23794 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

japin_mutapi wrote:podrška narodu i vojsci slobodarske ukrajine u borbi protiv zlog agresora rusije
E sad im je svima puno lakse.
Drvosjeca iz Dejcica

#23795 Re: Ukrajina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sarajevoxxxx wrote:''Za sloboda i za pravda boramo sa mi'' :-) Ukrajinska verzija ''Čavoglave''
E svašta. :oops:

P.S Kažu da će Thomson uskoro nastupiti u Donjecku?
aldinjo wrote:
A šta reče hrvatski ministar pravosuđa za hrvatske dobrovoljce u Ukrajini i treba li donijeti zakon o zabrani odlaska na strana ratišta!? :wink:
Kaže jok, ni pod razno. A da ga pitaš smiju li muslimani u Siriju i Irak rekao bi pod hitno zabraniti. :oops:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#23796 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

15 min voznje autom od mene je jedan izbjeglicki centar cca. 400 moze prihvatiti od te brojke u zadnjih mjesec dana boravi malo jace od 50 izbjeglica iz Ukraine, ukrainci sa zapadnog dijela dosli i traze azil, jedna porodica cak sa granice izmedju UKR i SK. :oops: koristi se guzva, a jos natoje tu u centru tri porodice iz Bjelorusije i jedna iz Moldove. Rusa nema.
spreca

#23797 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Zviz wrote:15 min voznje autom od mene je jedan izbjeglicki centar cca. 400 moze prihvatiti od te brojke u zadnjih mjesec dana boravi malo jace od 50 izbjeglica iz Ukraine, ukrainci sa zapadnog dijela dosli i traze azil, jedna porodica cak sa granice izmedju UKR i SK. :oops: koristi se guzva, a jos natoje tu u centru tri porodice iz Bjelorusije i jedna iz Moldove. Rusa nema.
daleko ste...zbaceni ste :mrgreen:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#23798 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

spreca wrote:
Zviz wrote:15 min voznje autom od mene je jedan izbjeglicki centar cca. 400 moze prihvatiti od te brojke u zadnjih mjesec dana boravi malo jace od 50 izbjeglica iz Ukraine, ukrainci sa zapadnog dijela dosli i traze azil, jedna porodica cak sa granice izmedju UKR i SK. :oops: koristi se guzva, a jos natoje tu u centru tri porodice iz Bjelorusije i jedna iz Moldove. Rusa nema.

Ukraincima konflikt dosao kao kec na desetku, azili se traze masovno, on iz Liviva a vamo kad dodje kaze da je iz nekog sela kojeg nema ni na mapi tamo u istoku drzave.
KAMI666

#23799 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

A gdje je to kod tebe?
GAU8

#23800 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Zviz wrote:
spreca wrote:

Ukraincima konflikt dosao kao kec na desetku, azili se traze masovno, on iz Liviva a vamo kad dodje kaze da je iz nekog sela kojeg nema ni na mapi tamo u istoku drzave.
Šta ta USA radi.... Mada, pitao bi ih ja da nisu kontinent za sebe....
Post Reply