Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Lokman

#23776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

ultima_palabra wrote:Hehe, baš jutros slučajno prođoh pored Elme Tataragić, nešto govori na telefon "nisam ni zadovoljna, ni nezadovoljna" :mrgreen:
Na tim mafijaškim filmskim festivalima nastala je posebna kasta parazita koji su zamjenom teza sebe nametnuli kao lažnu vrijednost i na toj ublehi žive na grbači naroda. Banksy je 100% u pravu, svrha ministarstva kulture je disperzija kulturnih aktivnosti a ne finansiranje narkomanskih i homoseksualnih orgija lažne sarajevske kulturne elite.
Heartbeats

#23777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Lokman wrote:
ultima_palabra wrote:Hehe, baš jutros slučajno prođoh pored Elme Tataragić, nešto govori na telefon "nisam ni zadovoljna, ni nezadovoljna" :mrgreen:
Na tim mafijaškim filmskim festivalima nastala je posebna kasta parazita koji su zamjenom teza sebe nametnuli kao lažnu vrijednost i na toj ublehi žive na grbači naroda. Banksy je 100% u pravu, svrha ministarstva kulture je disperzija kulturnih aktivnosti a ne finansiranje narkomanskih i homoseksualnih orgija lažne sarajevske kulturne elite.
Eh eto... Ti i Banksy..i mozda Fatmitr Alispahic da vam se pridruzi, pa da jedan "osvjezavjuci" kulturni koncept kroz prokjekat i da aplicirate.. :run:
statixx

#23778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by statixx »

finansiranje narkomanskih i homoseksualnih orgija lažne sarajevske kulturne elite.
Ne znam kakva je sad situacija, ali sjecam se da sam radio na jednom, prije 10 godina, i da se siljilo sa Cooliem u Domu Armije. :D Kakvi su tamo partiji bili, Dom mladih je nula. :D
Pasiflora

#23779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pasiflora »

Heartbeats wrote:
Banksy wrote:

KADROVSKA SLIKA DEMOKRATSKE FRONTE : Odabrao Morris Power

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/200 ... power.html
Kad se sretnu hronicni alkoholizam i novinarstvo, nastaje nezavisna informativna revija pod nazivom "Slobodna Bosna"
Mrzili mi ili voljeli Avdića, prije ili kasnije pokaže se istinito ono što on piše.
Lokman

#23780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Nema opravdanja kompromis DF-a da filmadžijskom mafijom. Podlegli su pred narikanjem parazita uplašenih da će se poremetiti etablirani tokovi javnog novca koji su išli u njihove lopovske kofere. Radi se o milionskoj višegodišnjoj pljačci u ambijentu medijski orkestriranog dušebrižništva. Imenovanjem Rešidata nanesena je fatalna politička šteta DF-u kojem je narod vjerovao da je snaga promjena. Očigledno je da ih je vlast promjenila brže nego SDP-ovu ergelu kriminalaca i diletanata. Osim toga na vidjelo izlazi i totalitarni refleks koji su naučili ranije u SKBiH a poslije u SDP-u, a sada ga ne mogu sakriti ni u DF-u. Umjesto da javnosti daju odgovore oni se svađaju sa javnošću i očigledno da nisu izvukli pouku iz nedavna prošlosti njihove bivše partije. Ovo je sve veliko razočarenje, malo je nada ostalo u Reufa B. kao osobe zapadne provinijencije. Ako su ti korupcionaški projekti iz kulture toliko kvalitetni i renomirani kako to da nisu finansijski samoodrživi nego ovise o sisanju narodne krvi preko korumpiranih ministara i budžeta?
privremeni

#23781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Lokman wrote: Ovo je sve veliko razočarenje, malo je nada ostalo u Reufa B. kao osobe zapadne provinijencije.

Ljudi moji, da li je neko od vas (ja jesam) pratio juce na OBN-u kod Sahinpasica razgovor sa tim Reufom (gdje je Corto da mu se duboko naklonim)i Trhuljem ?
Banksy

#23782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Heartbeats wrote:
Lokman wrote:
Eh eto... Ti i Banksy..i mozda Fatmitr Alispahic da vam se pridruzi, pa da jedan "osvjezavjuci" kulturni koncept kroz prokjekat i da aplicirate.. :run:
Pazi čemu se rugaš, Fatmir i Purivatra su dio istog SDA koncepta kojem ste odlučili biti servis i služinčad, pa kad podržavaš drugog i ovaj prvi će ti sam ukazati u neko doba, zato pažljivo s riječima.

A koncept, koncept DF-a su jeftine parole i slikanje za javnost, Bajrovića s briferom i Rešidata s Pašovićem, dok prvi u sjeni opslužuje Shell, drugi Purivatru. Jak koncept, nema šta, sigurno ste ga dugo promišljali.
kandelabar

#23783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

i Ja sam gledao Reflex nego ko ce sad bit Ostali u VM BiH imaju 4 Hrvata 3 Srba i 3 Bosnjaka i ako Covic promjeni zamjenika opet neustavna vlast..
daddy-kool

#23784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Ubi @Banksy. :D :thumbup:
Lokman

#23785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

privremeni wrote:
Lokman wrote: Ovo je sve veliko razočarenje, malo je nada ostalo u Reufa B. kao osobe zapadne provinijencije.

Ljudi moji, da li je neko od vas (ja jesam) pratio juce na OBN-u kod Sahinpasica razgovor sa tim Reufom (gdje je Corto da mu se duboko naklonim)i Trhuljem ?
Šta je suština intervjua u kratkim crtama?
Banksy

#23786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

.
StupskaBitanga

#23787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

cirkus
Erdal Trhulj zaslužuje visoku direktorsku funkciju bez ikakve sumnje jer je zaostalu plejadu astrofizičar
It_is_a_Leclerc

#23788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Kakav vrhunski zajeb za HDZ od strane DF-a.

Ovi se već spremili sutra za sjednicu, kad stiže ferman od potpredsjednika (ili što bi neustavno i netačno lupio predsjednik Čavara - dopredsjednika) Dunovića : "Kako smo i rekli, bez zakazane sjednice Parlamenta BiH, nema sjednice Parlamenta FBiH". Vezao je Čović procese na nivou BiH sa formiranjem Vlade FBIH dok god mu je trebalo, i sad, kad mu više to ne koristi, pokušao bi da formira Vladu FBiH, a VM zadržava svojim nepoznavanjem ustava, a u dogovoru sa Fahrudinom Radončićem i njegovim prijateljem, Miloradom Dodikom.

E, pa neće moći. Sad malo da se i to odbije od glavu ;)

I da. Tužno je što postoji tako visok nivo nepovjerenja unutar šatro-vladajuće koalicije, ali jednostavno, sa HDZ-om se drugačije ne može.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 30/03/2015 15:21, edited 1 time in total.
Lokman

#23789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

StupskaBitanga wrote:cirkus
Erdal Trhulj zaslužuje visoku direktorsku funkciju bez ikakve sumnje jer je zaostalu plejadu astrofizičar
Ako je Trhulj referenca. pijun kriminalne hobotnice Bakira Alispahića, neznalica koja je uništila Hidrogradnju, upropastila autoputeve u FBiH, jedini ministar energetike u Evropi koji je struju poskupio za 20%, opljačkao Pretis i rudnike, spinovao javnost o nafti u BiH, onda teško nama.
StupskaBitanga

#23790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Uporediti Erdala i ovoj Reufa je kao uporediti Porsche i golf 1
StupskaBitanga

#23791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Lokman wrote:
StupskaBitanga wrote:cirkus
Ako je Trhulj referenca. pijun kriminalne hobotnice Bakira Alispahića, neznalica koja je uništila Hidrogradnju, upropastila autoputeve u FBiH, jedini ministar energetike u Evropi koji je struju poskupio za 20%, opljačkao Pretis i rudnike, spinovao javnost o nafti u BiH, onda teško nama.
kako misliš uništio autoputeve u FBiH
Ne kontam?
breuer

#23792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by breuer »

StupskaBitanga wrote:Ne kontam?
Ne konta ni on, pa opet lupa
Lokman

#23793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

StupskaBitanga wrote:Uporediti Erdala i ovoj Reufa je kao uporediti Porsche i golf 1
:lol:
StupskaBitanga

#23794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

opet ne znam šta je smiješno
Gledam intervju i svako pitanje Reuf direktno hajde Erdale jel tako i sve traži potvrdu od njega. Ako ti je već namještena fotelja kao dobar učenik iz zahvalnosti idi naštrebaj tematiku koju su ti dali u ovom slučaju resor
pumica

#23795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakav vrhunski zajeb za HDZ od strane DF-a.

Ovi se već spremili sutra za sjednicu, kad stiže ferman od potpredsjednika (ili što bi neustavno i netačno lupio predsjednik Čavara - dopredsjednika) Dunovića : "Kako smo i rekli, bez zakazane sjednice Parlamenta BiH, nema sjednice Parlamenta FBiH". Vezao je Čović procese na nivou BiH sa formiranjem Vlade FBIH dok god mu je trebalo, i sad, kad mu više to ne koristi, pokušao bi da formira Vladu FBiH, a VM zadržava svojim nepoznavanjem ustava, a u dogovoru sa Fahrudinom Radončićem i njegovim prijateljem, Miloradom Dodikom.

E, pa neće moći. Sad malo da se i to odbije od glavu ;)

I da. Tužno je što postoji tako visok nivo nepovjerenja unutar šatro-vladajuće koalicije, ali jednostavno, sa HDZ-om se drugačije ne može.
:thumbup:

Ja bih se vise bojala visokog povjerenja unutar bilo koje koalicije ... to mi nekako za nasu realnost znaci zdruzeno pljackanje.
Dok god su SDA, HDZ, ... nezaobilazne u vlasti nije dobro da u koalicijama vlada visoko ili gluho bilo apsolutno povjerenje.
Lokman

#23796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

StupskaBitanga wrote:opet ne znam šta je smiješno
Gledam intervju i svako pitanje Reuf direktno hajde Erdale jel tako i sve traži potvrdu od njega. Ako ti je već namještena fotelja kao dobar učenik iz zahvalnosti idi naštrebaj tematiku koju su ti dali u ovom slučaju resor
Nije Trhulj nikakav stručnjak niti vlada materijom. Bajrović treba da angažuje njemačku pamet i formira koncept a ne da sluša neznalice iz naših ministarstava. Njegova je uloga politička, ni njemački ministar energetike nije energetičar nego političar, tačnije on je učitelj po vokaciji. Sigmar Gabriel.
StupskaBitanga

#23797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Upoređuješ njemačku i našu vlast pa jel ovo DF sve živo angažovao da se odbrani ovaj cirkus
Pita ga Mimo oko razdvajanja sektora u ministarstvu što se uveliko priča a Reuf kao u stand up nastupu pa imate razne inicijative poput ukidanja entiteta, Sutorine ono u stilu lošeg vica i pokušaja duhovitosti
StupskaBitanga

#23798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

izjava godine
Najbitnije je da su ljudi pošteni bitnije nego da su sposobni-Reuf B.
Gdine Reufe kako se ocjenjuje poštenje? Kojim instrumentom? skalom?
Lokman

#23799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

U suštini, ako Bajrović upadne u živo blato lažnog znanja u ministarstvu, koje svaki put demonstrira Trhulj, onda je osuđen na propast i žrtvuje svoju karijeru.
privremeni

#23800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Lokman wrote:
privremeni wrote:

Šta je suština intervjua u kratkim crtama?
Iz ugla nekompetentne ali prilicno informisane osobe, buduci ministar je o djelokrugu rada ministarstva , problemima i nacinu rjesavanja istih pricao kao da za 2 dana imamo opce izbore, pa treba privuci birace. S druge strane, odlazeci ministar, ne ulazeci u njegovu stranacku pripadnost, moralne i ljudske kvalitete, o kojima uzgred ne znam nista, ostavio je dojam osobe koja zna o cemu prica, pa cak i kako to da kaze, sto nije bas cesta osobina kod "politickih djelatnika".
Primjer, R.B. rjesenje za probleme u rudnicima vidi u njihovom zatvaranju jer, izmedju ostalog to rade i u Njemackoj. Njegov sugovornik nudi podatke o nasim rezervama ugljenja, potrebi modernizacije i povecanju stepena sigurnosti u radu, neophodnosti rada termoelektrana, otvaranju novih u toj istoj Evropi, kao i nasoj energetskoj neovisnosti, koje nema bez ugljena i TE, jos za dugo vremena.
Ukratko, buduci ministar, bar meni, nije ostavio utisak koji daje neku nadu. Potvrdio je onu staru da mesar ne moze raditi posao hirurga, a nas su zadnjih godina previse zaslijepili evropski diplomci i doktoranti iz oblasti evropskih integracija,ljudskih resursa i slicnih opcenitih tema, pa ih svugdje guramo. Jedino ako za njega ne vazi ono sto je rekao VD direktor PD Butmira, postavljen ispred NSRZB, da to sto nema dana staza u struci u njegovom slucaju ne vazi jer on potice iz agronomske porodice, otac mu je ing.polj., nosi to u genima (parafrazirano).
Post Reply