SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vješalica

#23776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

mario001 wrote:Jesu li ikada uhapsili tipa koji je prije par godina sa automatskom uletio u neki kafic na Dobrinji i ranio par ljudi???
mislim da pričaš o nikoli džamonji nezz jel uopšte u bih pošto je vazda negdje kad se desi pizdarija vani
archi_a

#23777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Mislim da je ovo gotova stvar. :evil: Previše je vremena prošlo, ne postoje informacije o mikro lokaciji na kojoj se nalaze. Nije se uspjelo zatvoriti krug i uspostaviti parametar. Jedino nekim obavještajnim radom doći do počinilaca. Na žalost, perfektno pripremljeno, izgleda.
Kako bih volio da nisam upravu. :|
Last edited by archi_a on 05/11/2015 16:56, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#23778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Intervju koji objašnjava mnogo toga
BURZIĆ: U Tužilaštvu KS postoje 134.000 neriješenih predmeta, policija će morati raditi drugačije

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo, prema riječima Dalide Burzić, glavne tužiteljice, postoje 134.000 predmeta u kojima počinilac nije poznat, takozvani KTN predmeti.
...
Prema riječima glavne tužiteljice, s obzirom na broj stanovnika u Kantonu Sarajevo i na to da se takvi predmeti godinama nisu radili, dostignuta je cifra od 134.000 KTN predmeta.

- To je jedan balast i teret na našim leđima, koji se mora završiti. Mi te predmete moramo završiti tužilačkom odlukom. Obično se oni završavaju kada uđu u zastaru ako nije pronađen izvršilac tog krivičnog djela. Dakle, da budem preciznija o kojim je predmetima ovdje riječ. Građaninu neko ukrade kasetofon iz auta, on ode u policiju i to prijavi, da izjavu i policija to pošalje Tužilaštvu po nepoznatom počiniocu i za njih je taj predmet završen. Eh, to su ti predmeti koji su se nagomilavali kod nas godinama - kazala je glavna tužiteljica.
...
Od tih spisa, za koje policija ima ovlasti da ih radi, a ne radi, u Tužilaštvu je zagušenje. Dovoljna vam je ova cifra 134.000. Da mjesečno radimo po 4.000 samo tih predmeta, da ne radimo ništa drugo, zamislite koliko bi nam godina trebalo. No, ti se predmeti nisu radili i oni su stajali. Neki se, zaista, nisu mogli raditi, ali neke policija nije radila iako je mogla, jer se, jednostavno, išlo linijom manjeg otpora. -
...
Moj plan je da se to pročisti, da se uradi trijaža tih spisa i da svi ti predmeti koji su ušli u zastaru, jer se počinilac krivičnog djela nikada nije pronašao, završe, a onda da se organizira posao tako da policija ne dostavlja Tužilaštvu krivična djela za koja je predviđena kazna do pet godina, jer može da ih radi sama. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/203764/burzic ... Hb6h0.dpuf
Ljuba Moljac

#23779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljuba Moljac »

mario001 wrote:Jesu li ikada uhapsili tipa koji je prije par godina sa automatskom uletio u neki kafic na Dobrinji i ranio par ljudi???
to onaj džamonja. lik prije toga pucao na stanici u trolejbus, ranio lika, pustili ga poslije par mjeseci. pa onda slijedi to djelo i od tad je u bijegu.
cini mi se mjesecar advokat bio.
mario001

#23780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Ljuba Moljac wrote:
to onaj džamonja. lik prije toga pucao na stanici u trolejbus, ranio lika, pustili ga poslije par mjeseci. pa onda slijedi to djelo i od tad je u bijegu.
cini mi se mjesecar advokat bio.

To je taj lik, to vise niko i ne spominje
jao_situacije

#23781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

dezurni_ucenik wrote:
jao_situacije wrote:
dezurni_ucenik wrote:

I da li se nakon sta promjenilo? Nije nista. Kladionice se i dalje pljackaju.
kurac su više tu kladionicu pokušali opljačkati
kao što nisu ni onaj supermarket na ap i to je jedini policajac koji je ohladio pljačkaša na licu mjesta
te se kladionice i super marketi ne pljackaju, zato sto imas mali milion drugih kladionica i super marketa sirom grada.
ne pljačkaju se jer mogu izgubiti glavu, supermarket na ap je bio redovna meta
jaran mi živi relativno blizu i kaže da su tu pljačke bile redovne
greatful_and_dead

#23782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by greatful_and_dead »

Chmoljo wrote:
jes, zato je, hvala Bogu, u Brazilu jako niska stopa kriminala.
fakat :lol: :lol: :lol: oko 50000 ubijenih u 2012.

svi su laki na tuđem obaraču, svi bi glumili mariona cobrettija :)
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#23783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

šta je ba, pa odlučite se već jednom, ili popravite ekonomsku situaciju ili Pojas Gaze na ulicama, hocete vi po Bjelasnici da bacate pare i kontate moze to tako zauvijek hahahahah..............doslo do grla a kockastih koliko hoces........

samo ove zastitare treba pohapsit ko si ti da juris nekog ulicama grada i ugrozavas sigurnost gradjana, to nemaju pravo, da nisu to radili niko ne bi stradao, gledao sam nedavno na Youtubeu snimak gdje američka policija ne da nikome da juri pljackasa i pustaju ga da se voza satima na odstojanju samo da ne bi pucao na nekoga.....al haj ti ovim hadaljima to objasni......sjeo lola u auto nekoga da juri hahahahahh
dingosp0

#23784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dingosp0 »

ovi sto su bank digli, ako im ovo bude ukradena alfa, i ako su uspjeli pobijeci u sumu... i do sada ih nisu nasli... imaju 98% sanse pored nase policije da nikad ne budu uhapseni... isto kao sto je lik u brace begic upucao covjeka u posti, digli 30.000km, pobjegli i nikad nisu uhapseni....

a i ako ih uhapse sudovi ce ih kazniti sa 5-6 godina zatvora, gdje ce ziviti ko begovi, nabildati se, onda kad izadju organizovat ili priduziti se nekoj mafijskoj grupi i tako dalje ziviti od kriminala......

BANANA REPUBLIC OF BIH
jao_situacije

#23785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

VjecitiStudent wrote:Intervju koji objašnjava mnogo toga
BURZIĆ: U Tužilaštvu KS postoje 134.000 neriješenih predmeta, policija će morati raditi drugačije

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo, prema riječima Dalide Burzić, glavne tužiteljice, postoje 134.000 predmeta u kojima počinilac nije poznat, takozvani KTN predmeti.
...
Prema riječima glavne tužiteljice, s obzirom na broj stanovnika u Kantonu Sarajevo i na to da se takvi predmeti godinama nisu radili, dostignuta je cifra od 134.000 KTN predmeta.

- To je jedan balast i teret na našim leđima, koji se mora završiti. Mi te predmete moramo završiti tužilačkom odlukom. Obično se oni završavaju kada uđu u zastaru ako nije pronađen izvršilac tog krivičnog djela. Dakle, da budem preciznija o kojim je predmetima ovdje riječ. Građaninu neko ukrade kasetofon iz auta, on ode u policiju i to prijavi, da izjavu i policija to pošalje Tužilaštvu po nepoznatom počiniocu i za njih je taj predmet završen. Eh, to su ti predmeti koji su se nagomilavali kod nas godinama - kazala je glavna tužiteljica.
...
Od tih spisa, za koje policija ima ovlasti da ih radi, a ne radi, u Tužilaštvu je zagušenje. Dovoljna vam je ova cifra 134.000. Da mjesečno radimo po 4.000 samo tih predmeta, da ne radimo ništa drugo, zamislite koliko bi nam godina trebalo. No, ti se predmeti nisu radili i oni su stajali. Neki se, zaista, nisu mogli raditi, ali neke policija nije radila iako je mogla, jer se, jednostavno, išlo linijom manjeg otpora. -
...
Moj plan je da se to pročisti, da se uradi trijaža tih spisa i da svi ti predmeti koji su ušli u zastaru, jer se počinilac krivičnog djela nikada nije pronašao, završe, a onda da se organizira posao tako da policija ne dostavlja Tužilaštvu krivična djela za koja je predviđena kazna do pet godina, jer može da ih radi sama. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/203764/burzic ... Hb6h0.dpuf
kažu forumaši da policija nema ovlasti
kome da vjerujemo, pravnicima ili forumašima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ljudi ja sam u šoku
bio sam na putu

ubijeni mi je bio u kući u posljedniih godinu dvije jedno 15 puta
to je moj majstor za sve

i dalje se nadam da nije on ali sve se poklapa

bez riječi sam
dingosp0

#23787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dingosp0 »

mir5 wrote:šta je ba, pa odlučite se već jednom, ili popravite ekonomsku situaciju ili Pojas Gaze na ulicama, hocete vi po Bjelasnici da bacate pare i kontate moze to tako zauvijek hahahahah..............doslo do grla a kockastih koliko hoces........

samo ove zastitare treba pohapsit ko si ti da juris nekog ulicama grada i ugrozavas sigurnost gradjana, to nemaju pravo, da nisu to radili niko ne bi stradao, gledao sam nedavno na Youtubeu snimak gdje američka policija ne da nikome da juri pljackasa i pustaju ga da se voza satima na odstojanju samo da ne bi pucao na nekoga.....al haj ti ovim hadaljima to objasni......sjeo lola u auto nekoga da juri hahahahahh
ovo sto pises za zastitare ne slazem se...
ljudima svaka cast, kod nas ako se neko odalji sa lice mjesta hvala Bogu nasa policija to nikad nece stici niti pronaci ...(dokaz su ubistvo salcina na mojmilu, pljacka poste u ul brace begic, i hiljade jos slucaja)
a ovako kad za nekim idu ima sanse da se zaustave i pronadu.. ljudi su se potrudili i svaka im cast... a imaju platu 500KM..

a uporediti americku policiju i policiju BIH isto da uporedis Samsung Galaxy 6 i motorolu DynaTAC 8000X ...
u americi ako izbije pljacka banke ili krada vozila, ljudi za 2 min imaju 2 helikoptera u zraku, 50 patrola u pogonu i 4 tima specijalne jedinice...
kod nas ljudi opljackaju banku, policija dok dodje sa svojom golf 5ticom, i skonta sta se desava..prodje 25 min ... ljudi za to vrijeme vec kuci broje pare i citaju o svojoj pljacki na klixu
Last edited by dingosp0 on 05/11/2015 17:13, edited 1 time in total.
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#23788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

dingosp0 wrote:
mir5 wrote:šta je ba, pa odlučite se već jednom, ili popravite ekonomsku situaciju ili Pojas Gaze na ulicama, hocete vi po Bjelasnici da bacate pare i kontate moze to tako zauvijek hahahahah..............doslo do grla a kockastih koliko hoces........

ljudima svaka cast, kod nas ako se neko odalji sa lice mjesta hvala Bogu nasa policija to nikad nece stici niti pronaci ...
a ovako kad za nekim idu ima sanse da se zaustave i pronadu.. ljudi su se potrudili i svaka im cast... a imaju platu 500KM..

a uporediti americku policiju i policiju BIH isto da uporedis Samsung Galaxy 6 i motorolu DynaTAC 8000X ...
u americi ako izbije pljacka banke ili krada vozila, ljudi za 2 min imaju 2 helikoptera u zraku, 50 patrola u pogonu i 4 tima specijalne jedinice...
kod nas ljudi opljackaju banku, policija dok dodje sa svojom golf 5ticom, i skonta sta se desava..prodje 25 min ... ljudi za to vrijeme vec kuci broje pare i citaju o svojoj pljacki na klixu

"potrudili se" zastitari ??? zato je sad lik mrtav

ne smije niko u potjeru osim murije, NIKO!
saja_dj

#23789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

Ovaj sto je opljačkao onih 35 milja je Edin Hamzic, kad ga guglate naći ćete kao rezultat (pored drugih crnih hronika) skroz prvu temu sarajevo crna Hronika iz 2008. Radi njega je uopšte otvorena ova tema.

Kakvog hajra od hapšenja kad ih stalno puštaju i stalno isti akteri guze grad.
texiller

#23790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by texiller »

samo ove zastitare treba pohapsit ko si ti da juris nekog ulicama grada i ugrozavas sigurnost gradjana, to nemaju pravo, da nisu to radili niko ne bi stradao, gledao sam nedavno na Youtubeu snimak gdje američka policija ne da nikome da juri pljackasa i pustaju ga da se voza satima na odstojanju samo da ne bi pucao na nekoga.....al haj ti ovim hadaljima to objasni......sjeo lola u auto nekoga da juri hahahahah
definitivno...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

jao_situacije wrote: ne pljačkaju se jer mogu izgubiti glavu, supermarket na ap je bio redovna meta
nekoliko puta u dva mjeseca. što će reći da je ista grupa bila u pitanju i to je to što se tiče njih.

međutim, "ohlađivanje" jedno, ili dva, nije riješilo opšti porast kriminaliteta. i neće dok se mjere ne počnu sistematski provoditi. ako se krene sa ubijanjem pljačkaša, oni će početi dolaziti naoružaniji i opremljeniji. istina, manje će ih se odlučiti za kriminal, ali oni koji se odluče, nek nam je onda Bog na pomoći.

trajno odstranjivanje iz društva, zatvor zatvorenog tipa (oksimoron?!), robija od 15+ godina, bez prevelike veze sa vanjskim svijetom... :) i naravno, sistematsko odstranjivanje ovakvih počinilaca. ako je uhvaćen, da je svjestan da će i odležati tu kaznu. e onda možemo pričati o napretku koji ima temelje, i koji vodi ka nečemu konkretnom. onda će biti i straha od policije i države.

do tad... Kandahar...
klaki

#23792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

greatful_and_dead wrote:
Chmoljo wrote:
jes, zato je, hvala Bogu, u Brazilu jako niska stopa kriminala.
fakat :lol: :lol: :lol: oko 50000 ubijenih u 2012.

svi su laki na tuđem obaraču, svi bi glumili mariona cobrettija :)
50,000 na 200,400,000 stanovnika

0.025%

Kolko je kod nas ubijeno?

Znaci kod nas bi godisnje trebalo 875 ubistava na 3.5mil. Kolko ih je bilo u 2014 godini?

edit:

evo za KS

Broj ubistava u 2014. bio je šest, dok je godinu dana ubijena jedna osoba. Sva ubistva u prošloj godini su rasvijetljena. Pripadnici MUP-a KS su zabilježili 11 pokušaja ubistava, od čega je, do sada, devet slučajeva rasvjetljeno.

Izgleda da smo mi ipak dosta bolji od brazila, a ne bi inace povjerovao
Last edited by klaki on 05/11/2015 17:19, edited 1 time in total.
shalla

#23793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shalla »

Black swan wrote:ljudi ja sam u šoku
bio sam na putu

to je moj majstor za sve

bez riječi sam
Izvini, možeš li napisati o kome je riječ, i ja živim na Ilidži godinama i znam da i ovaj majstor kojeg ja znam jako često bude na biciklu :sad:
dingosp0

#23794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dingosp0 »

mir5 wrote:
dingosp0 wrote:

ljudima svaka cast, kod nas ako se neko odalji sa lice mjesta hvala Bogu nasa policija to nikad nece stici niti pronaci ...

isto se moglo desiti i da je policija isla za njim, mozda i gore jer hvala Bogu policija voza auta koja na zapadu nebi mogla ni proci tehnicki pregled, a da ne pricam da se vozila im jedva krecu ...

opet kazem ljudiam svaka cast, pokusali su nesto uciniti...ali nasem narodu ni Bog ne moze ugoditi... da su zastitari legli na pod svi bi ovdje vristali i psovali majku kako nista ne rade, a mogli su ici za njima, sta ce im auta? ... i tako te gluposti...

covjek je poginuo, nazalost, ali ja misli svakom je sudeno gdje ce podinuti tako da nije covjek ovdje poginuo mozda bi pao i pod auto odletio.... to je moje misljenje..
animals

#23795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by animals »

Riba smrdi od glave..
politicari, pravosudje, pa tek onda policija..
uBIH sve korumpirano..
ko u Mexiku..
Alfons Kauders

#23796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

mir5 wrote:
dingosp0 wrote:

a sta su trebali? da ih puste onako da odu, zato jer su naoruzani... pa eto mogu ugroziti nekoga?

vidis da je to stoka iz shumske, boli to kurac hoce li upucati dijete, starca ili policajca... boli ga kurac da li ga neko prati ili ne... krvoloci i tacka... i sad krivi zastitari, a ne oni?! de ba

samo ubijati na licu mjesta, bez sudjenja, bez novinara, po mogucnosti sacekati da padne mrak, da ne bude svjedoka... pokusali pobjeci, pruziti otpor il neki kurac... i zbogom stoko
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

shalla wrote:
bio sam na putu

to je moj majstor za sve

bez riječi sam
Izvini, možeš li napisati o kome je riječ, i ja živim na Ilidži godinama i znam da i ovaj majstor kojeg ja znam jako često bude na biciklu :sad:
nema djecu nije ozenjen
texiller

#23798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by texiller »

dingosp0 wrote:

ljudima svaka cast, kod nas ako se neko odalji sa lice mjesta hvala Bogu nasa policija to nikad nece stici niti pronaci ...(dokaz su ubistvo salcina na mojmilu, pljacka poste u ul brace begic, i hiljade jos slucaja)

... hiljadu je pljački po americi u kojima ljudi pobjegnu ali u americi zaštitarske agenciju rade kao portiri... u americi se zna šta je policija i koja je njihova uloga u društvu a šta su zaštitarke agencije i nikad za nikad nijedna zaštitarska agencija nebi ovo smjela uraditi... sve što su ovi kod nas trebali uraditi jeste obavjestiti policiju i pustiti njih da rade SVOJ POSAO a ne da oni nekog ganjaju i pucaju se njima.. država je naopaka i sve nam je naopako i kod sve može pa i ovo....
Alfons Kauders

#23799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
jao_situacije wrote: ne pljačkaju se jer mogu izgubiti glavu, supermarket na ap je bio redovna meta
nekoliko puta u dva mjeseca. što će reći da je ista grupa bila u pitanju i to je to što se tiče njih.

međutim, "ohlađivanje" jedno, ili dva, nije riješilo opšti porast kriminaliteta. i neće dok se mjere ne počnu sistematski provoditi. ako se krene sa ubijanjem pljačkaša, oni će početi dolaziti naoružaniji i opremljeniji. istina, manje će ih se odlučiti za kriminal, ali oni koji se odluče, nek nam je onda Bog na pomoći.

trajno odstranjivanje iz društva, zatvor zatvorenog tipa (oksimoron?!), robija od 15+ godina, bez prevelike veze sa vanjskim svijetom... :) i naravno, sistematsko odstranjivanje ovakvih počinilaca. ako je uhvaćen, da je svjestan da će i odležati tu kaznu. e onda možemo pričati o napretku koji ima temelje, i koji vodi ka nečemu konkretnom. onda će biti i straha od policije i države.

do tad... Kandahar...
svaki dan gledam ubice koje su dobile mizerne kazne... recimo 9 godina... kojih niko ne odlezi... a vecina onih koji leze ispunjava uslove da izlaze za jebeni vikend, fakticki ih mi hranimo radnim danima, a oni nam za vikend obijaju stanove, kradu auta, i pucaju po gradu...

i kako to treba zaplasiti nekoga? ako upuca covjeka zna da nece dobiti ni deset godina, pod uslovom da ga uhvate i osude (recimo da uhvate 90% i osude 70%)... pa onda idu zalbe, odgode, kurci palci... dok dodje na red da presuda bude pravomocna i da lezi, na slobodi provede jos koju godinu, radeci ono sto jedino zna

onda ode u zatvor, odakle izlazi kad mu se digne kurac... pa jbt jedan lik nije dobio ni tri godine za nekoliko oruzanih pljacki, pustili ga za praznik nakon nekoliko mjeseci i opet orobio lika, na dopustu...

dobar sistem nema sta
shalla

#23800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shalla »

Black swan wrote:
shalla wrote:
bio sam na putu

to je moj majstor za sve

bez riječi sam
nema djecu nije ozenjen
Onda nije taj. Ok hvala ti
Locked