Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
zambaklija

#23751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zambaklija »

Canton wrote:
Nište je to kod naske i croata, kad se pogleda mapa Srbije i oni silni prekidi na Kosmetu, Crnoj Gori i Sandzaku, Bugarskoj Rumuniji, Madjarskoj..
Naske?[/quote]
krajški :D
vivaldi

#23752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

nosara wrote:Ja jos uvijek gajim nadu da ce jedno jutro osvanut njegov post "E, ovo do sad je bila zajebancija!"... Bas, ono, gajim nadu... Taj je u jednoj sobi Vucje jazbine krpio Evu Braun, dok su u drugoj Adolfu stucovali brkove... Ziva istina...

Mi inace nismo bas u dobrim odnosima ovih dana...
Mene cudi sto je neki dan napisao kako je popusio neku lovu, pao promet, velika potrazivanja..nesto tako, pa sam ocekivao opet salvu psovki i hebanja majke svima (jbg kad ti se u dzep dirne tad niko ziv covjeku ne valja), ali jok - on i dalje "novi" alfons :D .

Ali nece moci dugo garant - puknut ce on opet, ako Fidela u onim godinama nije popustila revolucija nema sanse da se Alfons predao :D
nosara

#23753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

vivaldi wrote:
nosara wrote:Ja jos uvijek gajim nadu da ce jedno jutro osvanut njegov post "E, ovo do sad je bila zajebancija!"... Bas, ono, gajim nadu... Taj je u jednoj sobi Vucje jazbine krpio Evu Braun, dok su u drugoj Adolfu stucovali brkove... Ziva istina...

Mene cudi sto je neki dan napisao kako je popusio neku lovu, pao promet, velika potrazivanja..nesto tako, pa sam ocekivao opet salvu psovki i hebanja majke svima (jbg kad ti se u dzep dirne tad niko ziv covjeku ne valja), ali jok - on i dalje "novi" alfons :D .

Ali nece moci dugo garant - puknut ce on opet, ako Fidela u onim godinama nije popustila revolucija nema sanse da se Alfons predao :D
Nekad su nas budili njegovi prdezi, jaci od prvomajskih sirena cijele Moskve i sire... :-D A danas, izjede ga oportunizam... :cry:

:(
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#23754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

nosara wrote:
vivaldi wrote:

Nekad su nas budili njegovi prdezi, jaci od prvomajskih sirena cijele Moskve i sire... :-D A danas, izjede ga oportunizam... :cry:

vas tri se komplimentirate kanda ste familija :D
nellington

#23755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nellington »

Image

Kakve je Pešta...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#23756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

nellington wrote:Image

Kakve je Pešta...
jazuk Peste
jazuk ...
arzuhal

#23757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

klonula mu samo glava
k'o da drema, k'o da spava,
i još pamte šta je
zadnje
rek'o...

:mrgreen:
nosara

#23758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Toto wrote:
nosara wrote:
vivaldi wrote:

vas tri se komplimentirate kanda ste familija :D
Svi smo braca po Marxu i Englezu... :D
madner

#23759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

arzuhal wrote:klonula mu samo glava
k'o da drema, k'o da spava,
i još pamte šta je
zadnje
rek'o...

:mrgreen:
'ta ce zoom ocam?
detroit-mercy

#23760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
vivaldi wrote:

Ih kad se samo sjetim slavlja Nosarina kad su crveni pobijedili :mrgreen: nije se moglo durat :D .
Al ovih dana, jeben neki mahmurluk :sad: hama se previse dernecilo na slavlju al umjesto prave sljive :D Zlaja poturio jeftinu secerusu :lol:
nosara

#23761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

detroit-mercy wrote: Ih kad se samo sjetim slavlja Nosarina kad su crveni pobijedili :mrgreen: nije se moglo durat :D .
Al ovih dana, jeben neki mahmurluk :sad: hama se previse dernecilo na slavlju al umjesto prave sljive :D Zlaja poturio jeftinu secerusu :lol:
Skocilo mi na nos... :D
kiky

#23762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kiky »

čim ohr ode iz bih, a čini se da hoče uskoro u bosni kreče show ...
doduše bez ohr nema ni dejtonskog mirovnog sporazuma jer je ohr njegov sastavni dio ...
a to milorad i čova čekaju pa da počnu sa otvorenom hajdučijom i čoporativnim napadom na bosnu ...
to me nebrine ...
brine me tihić i banda oko njega koja je i poslije svega ostavila zemlju bez mogučnosti da se efektivno i odlučno brani ...
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#23763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by independer »

kiky wrote:čim ohr ode iz bih, a čini se da hoče uskoro u bosni kreče show ...
doduše bez ohr nema ni dejtonskog mirovnog sporazuma jer je ohr njegov sastavni dio ...
a to milorad i čova čekaju pa da počnu sa otvorenom hajdučijom i čoporativnim napadom na bosnu ...
to me nebrine ...
brine me tihić i banda oko njega koja je i poslije svega ostavila zemlju bez mogučnosti da ose efektivno i odlučno brani ...
Nemooj da te brine Tihic, on je vec procitan. Problem je sto nema nikoga da popuni tu prazninu. Da neutralise tu izdaju SDA. Zlaya to nece, Lepi je provaljen à ostale partije su suvise male za tu ulogu. Jedino se nadam da negdje opet naka PL u ilegali sprema odbranu zemlje.
Alfons Kauders

#23764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
vivaldi wrote:
Ti si izgleda fakat novi na forumu. @ Cotugno je najbolji politicki satiricar i zajebant na ovom pdf-u. @Alfons je dugo bio najslikovitiji zajebant i revolucionar koji se sluzio eksplicitnim narodnim jezikom (doduse sad je postao blizak vlastima :D ). Trenutno kad je opoziciona duhovitost u pitanju forumom dominira @nosara, a sa @ridjobrkim nema rasprave - on je MVP.
Ja jos uvijek gajim nadu da ce jedno jutro osvanut njegov post "E, ovo do sad je bila zajebancija!"... Bas, ono, gajim nadu... Taj je u jednoj sobi Vucje jazbine krpio Evu Braun, dok su u drugoj Adolfu stucovali brkove... Ziva istina... :roll:

Mi inace nismo bas u dobrim odnosima ovih dana... :oops:
Nada zadnja umire :D

A nismo u dobrim odnosima zato jer si se ti priklonio nekolicini forumasa koji vode licni dzihad protiv vlasti... Sto je samo po sebi ok, nemam nista protiv - ali itekako mi smeta kada ti "opozicionari" pocnu trollati na pojedinim temama i sjebavati bilo kakav pokusaj ozbiljne diskusije i kritike vlasti.

Da bude jos gore, mnogi od tih "razocaranih" su do juce bili clanovi ili simpatizeri stranaka koje su sad na vlasti, prije svega SDP-a. Nemam nista ni protiv toga, ljudi progledali i sad kritikuju bivsu stranku. Ali to ne znaci da svi na forumu trebaju klimati glavom kada oni pocnu pisati o "bivsoj"... I da je ama bas svaki potez vlasti pogresan... I da se je svako ko je protiv vlasti po defaultu dobar, od SBiH do Rajka Vasica... I da se koristi svaki argument iz svake kuhinje, pa se onda cmizdri moderaciji kada se ti "argumenti" slobodarskih medija razoblice kao najobicnije gluposti.

Rekao sam to vise puta, i reci cu opet - meni najvise smeta sto upravo takvi forumasi, u koje si se iz meni nepoznatih razloga i ti svrstao, devalviraju svaku ozbiljnu i argumentiranu kritiku vlasti. Zato pisanje nekolicine forumasa koji su alergicni na SDP ima totalni kontraefekt, jer diskredituju i sebe i sve ostale koji kritikuju vlast.

Ono sto su vehabije za vjernike, to su "razocarani" za opoziciju.
Creasy

#23765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Creasy »

Gleda li iko ovu emisiju na RTRS?

Zanimljivi gosti... :D
brzica

#23766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Koja, tko su gosti, nemam večeras dovoljno živaca
za gledati. :D
Bosnolog

#23767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Creasy wrote:Gleda li iko ovu emisiju na RTRS?

Zanimljivi gosti... :D
Image
:D
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7876_n.jpg
Bosnolog

#23768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

brzica wrote:Koja, tko su gosti, nemam večeras dovoljno živaca
Image
Ovaj gost i sluga Bograda ih strasno nervira,mogao bi ostati bez plate a mozda i uloge koju ima u Srbiji protiv Zukorlica,.... :lol: :lol:
radostan dan

#23769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

Bosnolog wrote:
radostan dan wrote:
Bosnolog wrote:Stranke i njihovi Valteri su samo prolazni servis gradana i drzave sa rokom trajanja ovisno o onome sto budu radili,nemoj se plaho radovati i euforisati vrijeme radi za BiH i one kojima je stalo do nje,.. ;-)

Da je drugacije cetoslavija bi bila tamo gdje su sanajri sanjali njene granice,svi oni kojima je BH na srcu su bedem za cetljalje,petu kolonu i izdajnike,.... :roll:
a ovi nabrojani su svi koji ne misle kao ti, jel da?
Nastojim na javnim jestima pa tako i na ovom forumu kazem da drzava ne zavisi od pojedinca, niti bilo koje stranka ,vec osvjescen,edukova i naoruzan narod ,naoruzan sa svim onim sto mu treba da opstane i prezivi,narod koji nije zaboravio u kakvom je okruzenju i ne drzi glavu u pijesku,....

Stoga uzalud se radujes Bosnu je odbranila sirotinja kada je bilo ,ogo teze i kada je trebala nestati,nema granice na Dobrinji i Kozijoj Cupriji,prije ce biti novih krvavih gaca onih koji bi da je rascerupaju,...

Sve je vise onih koji mozda razmisljaju,upravo kao ja,. :D

Bosna nije Cehoslovacka,.... :oops:
nisam dobio na bingu da se radujem...samo konstatujem da je zadnji u tvom nizu detektovanih plaćenika i izdajnika glavom i bradom z. lagumdžija, prije njega silajdžić, prije njega tihić, prije njega...
Creasy

#23770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Creasy »

brzica wrote:Koja, tko su gosti, nemam večeras dovoljno živaca

Evo zavrsi.
Gosti bili dr Darko Tanaskovic - islamolog iz Srbije, Muhamed Jusufspahic - muftija beogradski i nekakav Vujadinovic - vjerovatno profesor na nekom fakultetu.
Tema emisije - Turska. :D
brzica

#23771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Uh...bolje što propustih :run:
udrch

#23772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by udrch »

nosara wrote:Aprilski paket je bio posljednji zajednicki politicki projekat medjunarodne zajednice, domacih "facktora" iz sva tri naroda i "gradjana"... Jos ne znamo sve implikacije rezanja jedine zelene grane od rata do danas, ali da ce bit jebeno, to je sigurno...
Vidim otišlo se u drugom pravcu na ovoj temi, a niko se nije usudio da ti replicira na ovaj post..velika većina ljudi u ovoj zemlji misli da jedini način za "moje dobro" da bude onako kako ja kažem..

Ako nam ne bude svima dobro neće nikome biti dobro..ne postoji nijedna zemlja u svijetu koja spada u zemlje u kojima je lijepo živjeti, a da je u njoj dobro samo onima koji su preuzeli sve konce vladanja..
Zemlje dobrog života su one u kojoj je dobro svim njenim građanima, bez obzira da li su oni bijelci, crnci, žuti, komunisti, demokrate, socijalisti ili nedaj bože Bošnjaci, Srbi ili Hrvati..

Meni nikad neće biti dobro bez obzira što sam ja Bošnjak, musliman, vjernik, patriota, pa možda i nacionalista ako ne bude dobro mom komšiji Srbinu ili mom majstoru Hrvatu..

Baš bih volio da nam Bosnolog kaže kada će to i na koji način biti vraćen Ustav BiH, a ukinut ovaj pogani Dejtonski..
Bosnolog

#23773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

radostan dan wrote:
nisam dobio na bingu da se radujem...samo konstatujem da je zadnji u tvom nizu detektovanih plaćenika i izdajnika glavom i bradom z. lagumdžija, prije njega silajdžić, prije njega tihić, prije njega...
Neces nikada ni dobiti,bez obzira koliko got igrao to sto igras,Ta nagrada jednostavno ne postoji,previse je to veliki teret za ponijeti,... :D

Stoga nemoj da se plagho veselis nije,niko od njih nikakav presudni faktor opstaka ili nestanka Bosne,..... :oops:

Lagum je ovim poslednjim politickim potezima na drzavnom nivou zasigurno sam sebi iskopao politicki grob i time se pridruzio Tihicu ali i tragicaru Siljadzicu,

Lagum je postao samo jos jedan politicki prolaznik koji je samog sebe svrstao tamo gdje se svrstao,samo jos da rekonstruisu pederalnu vladu i uvedu Dodikove HDZ cetnike ,kako najavljuje onaj klempavi izdajnik,s kim je zayeb tikve sadio od pocetka i imamo staro novo vec vidjeno politicko propast drustvo na pozornici,na kojoj bi mogla biti pravo zanimljiva nadolazeca predstava,.

Slazem se da svakom treba dati sansu da pokaze ko je i kakve su mu nakane pa tako i Lagumu,narod i historija ce svima da sude za njihova (ne)djela pa tako i njima,.....

Bosna ce njih sve nadzivjeti,kao sto je nadzivjela mnogo jace i vece u tezem vaktu.... ;-)
Canton

#23774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Bosnolog wrote:
radostan dan wrote:
Neces nikada ni dobiti,bez obzira koliko got igrao to sto igras,Ta nagrada jednostavno ne postoji,previse je to veliki teret za ponijeti,... :D

Stoga nemoj da se plagho veselis nije,niko od njih nikakav presudni faktor opstaka ili nestanka Bosne,..... :oops:

Lagum je ovim poslednjim politickim potezima na drzavnom nivou zasigurno sam sebi iskopao politicki grob i time se pridruzio Tihicu ali i tragicaru Siljadzicu,

Lagum je postao samo jos jedan politicki prolaznik koji je samog sebe svrstao tamo gdje se svrstao,samo jos da rekonstruisu pederalnu vladu i uvedu Dodikove HDZ cetnike ,kako najavljuje onaj klempavi izdajnik,s kim je zayeb tikve sadio od pocetka i imamo staro novo vec vidjeno politicko propast drustvo na pozornici,na kojoj bi mogla biti pravo zanimljiva nadolazeca predstava,.

Slazem se da svakom treba dati sansu da pokaze ko je i kakve su mu nakane pa tako i Lagumu,narod i historija ce svima da sude za njihova (ne)djela pa tako i njima,.....

Bosna ce njih sve nadzivjeti,kao sto je nadzivjela mnogo jace i vece u tezem vaktu.... ;-)

Kojim potezima?

Cemu toliko opiranje rekonstrukciji vlade? Bio je HDZ i prije u vlast pa nit je bilo gore, nit je bilo bolje.
Bosnolog

#23775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Canton wrote:
Bosnolog wrote:
radostan dan wrote:

Kojim potezima?

Cemu toliko opiranje rekonstrukciji vlade? Bio je HDZ i prije u vlast pa nit je bilo gore, nit je bilo bolje.
Uvodenje HDZ na fedralnom nivo je uvodenje saveznika SNSD-a,stranku koju je trebalo zabraniti zbog njene rusilacke i zlocinacke uloge devedesetih godina kao i SDS,a tu bi dodao i SDA,.....SNSD je sto i SDS nema razlike,......HDZ je dokazana anti BH segregacijska i mafijaska stranka,....Sto manje njih u vlasti tim bolje po gradane,...kada to kazem mislim i na SDA ali i sve stranke iz Karadzicevog Ausvica,..
Last edited by Bosnolog on 21/02/2012 02:08, edited 1 time in total.
Locked