Ovome si ti dohakao, mislim da vise nigdje ne igra, mozda neko iz Svice potvrdi.luckylaka wrote:
A jebo te sta se palis odmah.Pitam gdje ,,rodjo"zavrsi na kraju.Znam i vece talente da su nestali pa rekoh gdje se i ovaj izgubi.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#23751 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- BarbaDue
#23752 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja mislim da je uslov bilo koji zanatTito_i_Partija wrote:Ja sam cuo da su htjeli da ga prime, al' on nazalost nije nikad upis'o i zavrsio konobarsku skolu, koji je jedan od uslova igranja za Lux repku.karanana wrote:Pjanic se nudio luxemburgu, isao u savez, molio ih, cekao, gledo koga da podmaze. Kad to nije proslo otisao u nas savez.
- luckylaka
#23753 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Keno Kodro je startovao samo tako
KENAN KODRO postigao dva gola za Mainz
Drugi gol prava majstorija.
KENAN KODRO postigao dva gola za Mainz
Drugi gol prava majstorija.
- Artest
#23754 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jozo bi mogao biti dobar ulov, mada Celtic odavno nije neki benchmark.
-
Vega_Brothers
#23755 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Poslije onog snimka Tine Katinić, nikoga sa imenom Jozo ne doživljavam više isto.
- Artest
#23756 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Realno, cak i ovako na nevidjeno (bez veceg uzorka), momak je prva postava reprezentacije. Mislim koja je svrha forsirat Sunjica koji nema kvalitete da se izbori za prvu postavu ubjedljivo zadnje ekipe Serije A...pride ga skartirao (tada) cvajtas Stuttgart.
Nije nas Šunja nesto pretjerano zavaljivo (Izrael i jos par tekmi) ali vrijeme je za nova lica. On licno treba biti zahvalan reprezentaciji. Da se recimo Cocalica ovoliko forsiralo, vjerovatno bi i on dobacio do nekog Mainza i za razliku od Tonija, mozda bi se i zabavio tamo, u BL.
Zukanovic - ptica selica. Nit smrdi, nit mirise. Najbolju tekmu odigrao u svom drugom nastupu za repku, u velikoj pobjedi nad Grckom. Otad prodje podosta utakmica...
Spahic - El Patron se po svemu sudeci oprostio od fudbala. Nadam se da ce u cilju boljitka naseg fudbala sto prije zasjesti na neku bitnu poziciju u Savezu. Gazija je to zasluzio.
Bicakcic - nikad ga nisam pretjerano cijenio, prije svega jer odaje dojam igarca kojem je najbitnija frizura. Bilo bi zanimljivo znati da li je sastavio 5 startnih tekmi u karijeri? Mrsko mi trazit...
Memisevic - praticemo ga u novoj sezoni; mlad, britak, ima prostora za napredak. Bude li dobar, Krstaja ce ga uvalit u BL.
Djumic - pratimo. Vjerovatno nema neke domete...
Nije nas Šunja nesto pretjerano zavaljivo (Izrael i jos par tekmi) ali vrijeme je za nova lica. On licno treba biti zahvalan reprezentaciji. Da se recimo Cocalica ovoliko forsiralo, vjerovatno bi i on dobacio do nekog Mainza i za razliku od Tonija, mozda bi se i zabavio tamo, u BL.
Zukanovic - ptica selica. Nit smrdi, nit mirise. Najbolju tekmu odigrao u svom drugom nastupu za repku, u velikoj pobjedi nad Grckom. Otad prodje podosta utakmica...
Spahic - El Patron se po svemu sudeci oprostio od fudbala. Nadam se da ce u cilju boljitka naseg fudbala sto prije zasjesti na neku bitnu poziciju u Savezu. Gazija je to zasluzio.
Bicakcic - nikad ga nisam pretjerano cijenio, prije svega jer odaje dojam igarca kojem je najbitnija frizura. Bilo bi zanimljivo znati da li je sastavio 5 startnih tekmi u karijeri? Mrsko mi trazit...
Memisevic - praticemo ga u novoj sezoni; mlad, britak, ima prostora za napredak. Bude li dobar, Krstaja ce ga uvalit u BL.
Djumic - pratimo. Vjerovatno nema neke domete...
- cyprus
#23757 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jeb'ga, tako je, kako je...Vega_Brothers wrote:Ja sve čekam Zukanovića, ili sam ga propustio ili je ta ptica selica u top 10. E ako nam je stvarno on među deset najboljih igrača po bilo kakvim kriterijuma gasi sve.
10. Sanjin Prcić (Rennes) - 26044 boda
Ova sezona je bila veliki napredak za Prcića u odnosu na prethodnu. Tako je npr. "zaradio" tri puta više bodova na ovoj listi, nego na prošlogodišnjoj. Nakon njegovog povratka u Rennes nije se baš nazirala opcija njegovog betoniranja u prvom timu, ali strpljivim radom i korištenjem datih prilika, Sanjin je vremenom to uspio, tako da je drugu polusezonu odigrao kao standardan prvotimac. Klub je, sa druge strane, imao jednu prosječnu sezonu, završivši u sredini tabele, ali za našeg igrača je to od puno manjeg značaja, nego činjenica da se konačno uspio pronaći. Nisu to još uvijek partije na osnovu kojih bi se dalo zaključiti da je Prcić igrač koji donosi prevagu na terenu, ali ako nastavi ovako, status reprezentativnog igrača mu ne bi trebao dolaziti u pitanje...
9. Ervin Zukanović (Atalanta) - 31942 boda
Iako se na ovoj listi nalazi plasiran relativno visoko, Zuka je u posljednje vrijeme pod sve većim udarom kritika. Glavni razlog je naravno kontinuiran pad forme u kojem se nalazi već odavno. Visok plasman ovdje ponajviše duguje činjenici da je Atalanta odigrala najbolju svoju sezonu u novijoj historiji i završila na sjajnom četvrtom mjestu u Seriji A. Minutaža našeg reprezentativca je međutim sve više opadala kako se sezona bližila kraju. U jesenjem dijelu je vrlo često i započinjao utakmice u startnih 11, da bi na proljeće to postala prava rijetkost. Zapravo, posljednji njegov nastup se desio u martu, kada je Inter utrpao Atalanti sedam golova. Slučajno ili ne (a prije će biti da ne), Ervin poslije toga nije odigrao više ni minute za klub iz Bergama. Kako je bio na posudbi iz Rome, na kraju sezone se vratio u Rim, ali nije dugo potrajao prije nego je našao novu destinaciju. Njegov novi klub je Genoa...
8. Ermin Bičakčić (Hoffenheim) - 33655 bodova
Mnogo toga rečenog za Zukanovića se može reći i za ovog drugog našeg defanzivca. I Bičakčićev klub ima sjajnu sezonu iza sebe, ali Erminova minutaža i nije baš sjajna. Ipak, postoji tu i jedna bitna razlika. Bičakčićeva forma naime ima obrise uzlazne putanje. Dok je jesen bila prilično tmurna za našeg igrača, proljeće se već pokazalo u mnogo optimističnijem tonu. Iako nije do kraja učvrstio svoje mjesto u ekipi koja bi ove jeseni mogla igrati Ligu prvaka, Bičakčić je igrao sve više i bolje prema kraju sezone. Bilo bi ga interesantno vidjeti u najelitnijem klupskom takmičenju, ali će za to Hoffenheim prvo morati proći pretkolo...
7. Danijel Milićević (Gent) - 33670 bodova
Milićević nam je još uvijek prilična nepoznanica u kontekstu pitanja: koliko on može doprinijeti našoj reprezentaciji? U reprezentativnom dresu je upisao tek 15-tak minuta protiv Estonije, a na posljednja dva okupljanja državnog tima nije došao zbog povrede. Skepsu podgrijava i činjenica da nije riječ baš o mladom igraču - ima 31 godinu. Ipak, ne može se osporiti da je imao odličnu sezonu. Već ranije se dokazao kao ponajbolji igrač Genta (zbog čega ga je Baždarević i htio u A timu), a ove sezone je poveo svoj tim u prilično uspješnu evropsku avanturu, koja je okončana u osmini finala Europa lige. U grupnoj fazi istog takmičenja je i sam pogađao protiv Brage (dvaput) i Shakhtara. U domaćoj ligi je ponovo osvojena treća pozicija i izboreno mjesto u Evropi, a jedan od najzaslužnijih je bio upravo Milićević. On zaista važi za igrača koji može napraviti razliku na terenu, a da li će išta od toga pokazati u reprezentaciji, ostaje da se vidi...
6. Edin Višća (Istanbul Başakşehir) - 36572 bodova
Višća je još jednom izdominirao u turskoj ligi, iako ne sa tako impresivnom statistikom kao sezonu prije toga. Međutim, i ovako, osam postignutih golova i sedam asistencija, uz ostvarenu historijsku drugu poziciju na tabelu za Istanbul, dovoljno govore o tome da je Višća još jednom oduševio u Turskoj. Ponovo je nastupio u sva 34 kola, što mu je četvrta sezona zaredom kako nije propustio niti jedan meč. Ipak, mislim da su nade da će otići u neki veći evropski klub sada definitivno izgubljene. Trenutno je glavna dilema da li će preći u Trabzonspor ili ostaje tu gdje jeste. Istovremeno, njegove igre u reprezentaciji bivaju sve tanje, pa sve više do izražaja dolazi pitanje: kako je moguće da postoji toliki disparitet između njegovog učinka u klubu i reprezentaciji?
-
Vega_Brothers
#23758 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jozo dobio dozvolu od Fife da nastupa za našu reprezentaciju

-
Mirza007
#23759 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A sta bi sa neokrunjenim kraljem foruma? Donedavnim idolom dobrog dijela forumasa? Sto se njega ne spomenu?cyprus wrote:Jeb'ga, tako je, kako je...Vega_Brothers wrote:Ja sve čekam Zukanovića, ili sam ga propustio ili je ta ptica selica u top 10. E ako nam je stvarno on među deset najboljih igrača po bilo kakvim kriterijuma gasi sve.
10. Sanjin Prcić (Rennes) - 26044 boda
Ova sezona je bila veliki napredak za Prcića u odnosu na prethodnu. Tako je npr. "zaradio" tri puta više bodova na ovoj listi, nego na prošlogodišnjoj. Nakon njegovog povratka u Rennes nije se baš nazirala opcija njegovog betoniranja u prvom timu, ali strpljivim radom i korištenjem datih prilika, Sanjin je vremenom to uspio, tako da je drugu polusezonu odigrao kao standardan prvotimac. Klub je, sa druge strane, imao jednu prosječnu sezonu, završivši u sredini tabele, ali za našeg igrača je to od puno manjeg značaja, nego činjenica da se konačno uspio pronaći. Nisu to još uvijek partije na osnovu kojih bi se dalo zaključiti da je Prcić igrač koji donosi prevagu na terenu, ali ako nastavi ovako, status reprezentativnog igrača mu ne bi trebao dolaziti u pitanje...
9. Ervin Zukanović (Atalanta) - 31942 boda
Iako se na ovoj listi nalazi plasiran relativno visoko, Zuka je u posljednje vrijeme pod sve većim udarom kritika. Glavni razlog je naravno kontinuiran pad forme u kojem se nalazi već odavno. Visok plasman ovdje ponajviše duguje činjenici da je Atalanta odigrala najbolju svoju sezonu u novijoj historiji i završila na sjajnom četvrtom mjestu u Seriji A. Minutaža našeg reprezentativca je međutim sve više opadala kako se sezona bližila kraju. U jesenjem dijelu je vrlo često i započinjao utakmice u startnih 11, da bi na proljeće to postala prava rijetkost. Zapravo, posljednji njegov nastup se desio u martu, kada je Inter utrpao Atalanti sedam golova. Slučajno ili ne (a prije će biti da ne), Ervin poslije toga nije odigrao više ni minute za klub iz Bergama. Kako je bio na posudbi iz Rome, na kraju sezone se vratio u Rim, ali nije dugo potrajao prije nego je našao novu destinaciju. Njegov novi klub je Genoa...
8. Ermin Bičakčić (Hoffenheim) - 33655 bodova
Mnogo toga rečenog za Zukanovića se može reći i za ovog drugog našeg defanzivca. I Bičakčićev klub ima sjajnu sezonu iza sebe, ali Erminova minutaža i nije baš sjajna. Ipak, postoji tu i jedna bitna razlika. Bičakčićeva forma naime ima obrise uzlazne putanje. Dok je jesen bila prilično tmurna za našeg igrača, proljeće se već pokazalo u mnogo optimističnijem tonu. Iako nije do kraja učvrstio svoje mjesto u ekipi koja bi ove jeseni mogla igrati Ligu prvaka, Bičakčić je igrao sve više i bolje prema kraju sezone. Bilo bi ga interesantno vidjeti u najelitnijem klupskom takmičenju, ali će za to Hoffenheim prvo morati proći pretkolo...
7. Danijel Milićević (Gent) - 33670 bodova
Milićević nam je još uvijek prilična nepoznanica u kontekstu pitanja: koliko on može doprinijeti našoj reprezentaciji? U reprezentativnom dresu je upisao tek 15-tak minuta protiv Estonije, a na posljednja dva okupljanja državnog tima nije došao zbog povrede. Skepsu podgrijava i činjenica da nije riječ baš o mladom igraču - ima 31 godinu. Ipak, ne može se osporiti da je imao odličnu sezonu. Već ranije se dokazao kao ponajbolji igrač Genta (zbog čega ga je Baždarević i htio u A timu), a ove sezone je poveo svoj tim u prilično uspješnu evropsku avanturu, koja je okončana u osmini finala Europa lige. U grupnoj fazi istog takmičenja je i sam pogađao protiv Brage (dvaput) i Shakhtara. U domaćoj ligi je ponovo osvojena treća pozicija i izboreno mjesto u Evropi, a jedan od najzaslužnijih je bio upravo Milićević. On zaista važi za igrača koji može napraviti razliku na terenu, a da li će išta od toga pokazati u reprezentaciji, ostaje da se vidi...
6. Edin Višća (Istanbul Başakşehir) - 36572 bodova
Višća je još jednom izdominirao u turskoj ligi, iako ne sa tako impresivnom statistikom kao sezonu prije toga. Međutim, i ovako, osam postignutih golova i sedam asistencija, uz ostvarenu historijsku drugu poziciju na tabelu za Istanbul, dovoljno govore o tome da je Višća još jednom oduševio u Turskoj. Ponovo je nastupio u sva 34 kola, što mu je četvrta sezona zaredom kako nije propustio niti jedan meč. Ipak, mislim da su nade da će otići u neki veći evropski klub sada definitivno izgubljene. Trenutno je glavna dilema da li će preći u Trabzonspor ili ostaje tu gdje jeste. Istovremeno, njegove igre u reprezentaciji bivaju sve tanje, pa sve više do izražaja dolazi pitanje: kako je moguće da postoji toliki disparitet između njegovog učinka u klubu i reprezentaciji?
- cyprus
#23760 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Izvini, ne mogu da skontam na koga misliš? Sušića malog možda?Mirza007 wrote:A sta bi sa neokrunjenim kraljem foruma? Donedavnim idolom dobrog dijela forumasa? Sto se njega ne spomenu?
-
Mirza007
#23761 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa koga drugog, ljubi amidza zlato svoje!cyprus wrote:Izvini, ne mogu da skontam na koga misliš? Sušića malog možda?Mirza007 wrote:A sta bi sa neokrunjenim kraljem foruma? Donedavnim idolom dobrog dijela forumasa? Sto se njega ne spomenu?
-
Itsoktobealone
#23762 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Celtic je benchmark za sve moguce ekipe sem ovih iz lige 5. Ko je gledo Celtic vidio je da je Jozo skroz dobar. Brao za MešuArtest wrote:Jozo bi mogao biti dobar ulov, mada Celtic odavno nije neki benchmark.
- cyprus
#23763 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa dobio je i on svojih nekoliko redaka, promaklo ti je izgledaMirza007 wrote:Pa koga drugog, ljubi amidza zlato svoje!cyprus wrote:Izvini, ne mogu da skontam na koga misliš? Sušića malog možda?Mirza007 wrote:A sta bi sa neokrunjenim kraljem foruma? Donedavnim idolom dobrog dijela forumasa? Sto se njega ne spomenu?
-
Mirza007
#23764 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tacno. 5-6 stranica unatrag. Hvala. Realan prikaz manje vise. I ono malo sto je odigrao na pocetku je bill na inerciju. Da ne bi bio promasena investicija u startu. Ucinak, osim jednog gola, ravan nuli - bukvalno. I to u osrednjem timu belgijske lige. A likovi ovdje ga vec vidjeli kao zvijezdu Intera. Sad bi mu I onaj is Zapresica bio premija. Al' nek' mu je sa srecom I neka grijesim.
- Logovan
#23765 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Elvir Muminović: Moj izbor je BiH, koju smatram svojom jedinom domovinom
http://sport1.ba/ino-fudbal/elvir-mumin ... inom/89777
Evo i ovaj želi igrati za BiH.
- NajdraziVodjaa
#23766 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jozo Simunovic odlican potez
Nadam se da ce se ponoviti slucaj Misimovic u kojem ce se Hrvati bas kao i Srbi pitati zasto su ga se odrekli...
-
Nadzorna_ploca
#23767 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ko je ovaj Civic u Sparti??
-
Dead Man Walking
#23768 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Igra za nasu mladu.Nadzorna_ploca wrote:Ko je ovaj Civic u Sparti??
-
Nadzorna_ploca
#23769 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Opa.. fino.Dead Man Walking wrote:Igra za nasu mladu.Nadzorna_ploca wrote:Ko je ovaj Civic u Sparti??
- leškarenje
#23770 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
DobarLogovan wrote:Elvir Muminović: Moj izbor je BiH, koju smatram svojom jedinom domovinom
- Logovan
#23771 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
leškarenje wrote:DobarLogovan wrote:Elvir Muminović: Moj izbor je BiH, koju smatram svojom jedinom domovinom
Evo i ovaj želi igrati za BiH.neka se javi kad bude imao tranciku
Zamjenik predsjednika Konyaspora: Bajić ne ide nigdje. Kako je krenulo, zadržat će se on još dosta tamo.
- Logovan
#23772 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ipak pređe u novi klub.
ZVANIČNO: Riad Bajić je novi igrač Udinesea!
-
Bazinga1234
#23773 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Četiri napadača u ligama peticeLogovan wrote:Ipak pređe u novi klub.![]()
![]()
- jeza u ledja
#23774 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bravo za Bajica!!
Svaka cast.
Svaka cast.
- Artest
#23775 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jebački transfer Bajića
Čast je biti na radaru jedne od najboljih skaut-sluzbi u Evropi, kamoli dobit zeleno svijetlo.
Ovaj transfer nudi optimizam, jer sam sad uvjeren da ni Amirove dobre igre, nece proci nezapazeno. Moze isti klub, sto se mene tice.
Čast je biti na radaru jedne od najboljih skaut-sluzbi u Evropi, kamoli dobit zeleno svijetlo.
Ovaj transfer nudi optimizam, jer sam sad uvjeren da ni Amirove dobre igre, nece proci nezapazeno. Moze isti klub, sto se mene tice.