"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#23751 Re: "Majstori" parkiranja
I ovih biciklista sto jurcaju preko pjesackih mi je pun qrac. 
-
kakaljin
#23752 Re: "Majstori" parkiranja
Nemam nista da prodje brzo da mogu ja autom proci, bolje nego da ga gura preko pjesackog polako,NediM17 wrote:I ovih biciklista sto jurcaju preko pjesackih mi je pun qrac.
ali i mene nervira da ne uspori kada dolazi na pjesacki vec samo prodje bez usporavanja i stajanja kada je pjesacima zeleno. Jer ga ne vidis a on je u sekundi tu.
- xamp
#23753 Re: "Majstori" parkiranja
kakavdanakneiskustvu wrote:
da,sve ok,to je po logici,ali mi ipak ne znamo ko se prvi parkirao
Nek je Tesla parkirala prva i stala tu, i dalje Seatu nije mjesto ovdje, tako da nije bitno ko je prvi parkirao.
- Control panel
#23754 Re: "Majstori" parkiranja
Na mjesta za elektrice aute se ne parkira. To nije parking nego mjesto za punjenje auta.
To je isto kao lad bi parkirao na pumpi pored pumpe i otisao i nikone bi mogao natociti gorivo.
To je isto kao lad bi parkirao na pumpi pored pumpe i otisao i nikone bi mogao natociti gorivo.
-
kakavdanakneiskustvu
#23755 Re: "Majstori" parkiranja
sve ok,ne bi se trebalo parkirati ni na sred ceste pa se to masovno radi
- amar1994
#23756 Re: "Majstori" parkiranja
ma taj seljober je redovan gost na tom mjestu,valjda ga podsjeca na sda 
-
alipasijaner
#23757 Re: "Majstori" parkiranja
E vidis biciklisti su bas zlo na pjesackom.. bacis pogled lijevo desno i jednostavno ne vidis biciklistickog bolida koji se iz sve snage zaholca da predje na zeleno.. i to je trenutak do nesrece..
kakaljin wrote:Nemam nista da prodje brzo da mogu ja autom proci, bolje nego da ga gura preko pjesackog polako,NediM17 wrote:I ovih biciklista sto jurcaju preko pjesackih mi je pun qrac.
ali i mene nervira da ne uspori kada dolazi na pjesacki vec samo prodje bez usporavanja i stajanja kada je pjesacima zeleno. Jer ga ne vidis a on je u sekundi tu.
-
NediM17
#23758 Re: "Majstori" parkiranja
Upravo tako. Nedavno sam imao situaciju desno skretanje na Pofalicima, sa glavne u Hamdije Cemerlica prema Energoinvestu, naravno propustio pjesake, vec im se i crveno upalilo, spremam se da krenem, kad sto kazes, "bolid" punom brzinom projuri za dlaku ispred auta. Da sam sekund bio brzi ili bih ga oborio ili bi mi se on zakuco punom brzinom u desnu stranu auta.
-
alipasijaner
#23759 Re: "Majstori" parkiranja
Posebnu paznju treba obratiti na bicikliste na svakom desnom skretanju glavne ceste od Nedjarica do Skenderije i obratno
- Control panel
#23760 Re: "Majstori" parkiranja
Biciklisti po zakonu moraju preko raskrsnice sici sa bicikli i preci je pjeske.alipasijaner wrote:Posebnu paznju treba obratiti na bicikliste na svakom desnom skretanju glavne ceste od Nedjarica do Skenderije i obratno
-
Naslovnica
#23761 Re: "Majstori" parkiranja
alipasijaner wrote:Posebnu paznju treba obratiti na bicikliste na svakom desnom skretanju glavne ceste od Nedjarica do Skenderije i obratno
-
r_faruk
#23762 Re: "Majstori" parkiranja
Kako se po zakonu vozi cestom na kojoj se nalaze tramvajske sine? Po zakonu svasta nesto treba, ali smo generalno stoka. Stoka smo kao vozaci, stoka smo kao biciklisti, a stoka smo i kao pjesaci. Stoka smo jer nas niko ne kaznjava.Control panel wrote:Biciklisti po zakonu moraju preko raskrsnice sici sa bicikli i preci je pjeske.alipasijaner wrote:Posebnu paznju treba obratiti na bicikliste na svakom desnom skretanju glavne ceste od Nedjarica do Skenderije i obratno
Na glavnoj ne moraju sici s bicikla jer je obiljezen prelaz.
-
NediM17
#23763 Re: "Majstori" parkiranja
Ne moraju gdje ima obiljezena staza, tamo gdje koriste pjesacki prelaz morali bi sici. U mom konkretnom slucaju nije bilo biciklisticke staze, obican pjesacki prelaz.
- Optimist
#23764 Re: "Majstori" parkiranja
A kako se ponasati prema biciklisti koji nece da vozi oznacenom biciklistickom stazom, relacija otoka-nedzarici, vec ce pravi mahnit i vozi desnom saobracajnom trakom, prvenstveno ugrozavajuci sebe i usporavajuci druge ucesnike u saobracaju.
Nakon sto je dobio sirenu, uslijedilo je neko mahanje rukama, u fazonu sta hocu i sto mu sviram.
Nakon sto je dobio sirenu, uslijedilo je neko mahanje rukama, u fazonu sta hocu i sto mu sviram.
- muha_sa
#23765 Re: "Majstori" parkiranja
Ne upotrebljavat sirenu vec laganini zaobic i to je toOptimist wrote:A kako se ponasati prema biciklisti koji nece da vozi oznacenom biciklistickom stazom, relacija otoka-nedzarici, vec ce pravi mahnit i vozi desnom saobracajnom trakom, prvenstveno ugrozavajuci sebe i usporavajuci druge ucesnike u saobracaju.
- Qler
#23766 Re: "Majstori" parkiranja
a ako je neki stariji dizel
kad ga lagano zaobidjes, gas slozis 
- Optimist
#23767 Re: "Majstori" parkiranja
Ako ja ne vozim auto trotoarom i obiljezenom biciklistickom stazom, zasto on vozi biciklo saobracajnicom?muha_sa wrote:Ne upotrebljavat sirenu vec laganini zaobic i to je toOptimist wrote:A kako se ponasati prema biciklisti koji nece da vozi oznacenom biciklistickom stazom, relacija otoka-nedzarici, vec ce pravi mahnit i vozi desnom saobracajnom trakom, prvenstveno ugrozavajuci sebe i usporavajuci druge ucesnike u saobracaju.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#23768 Re: "Majstori" parkiranja
Zato što koliko znam ako nije šta mijenjano, ima pravo voziti desnom trakom
- Optimist
#23769 Re: "Majstori" parkiranja
Hoces da kazes da i pored uredjene trake za bicikliste (potez Otoka-Nedzarici), moze da se krece saobracajnicom i ometa druge ucesnike u saobracaju?liaar wrote:Zato što koliko znam ako nije šta mijenjano, ima pravo voziti desnom trakom
- Travnički Noćni Šetač
#23770 Re: "Majstori" parkiranja
Biciklista sam ... ako ima biciklistička traka na tom dijelu ne smije voziti po cesti....liaar wrote:Zato što koliko znam ako nije šta mijenjano, ima pravo voziti desnom trakom
ZOBS, član 99 stav (2) :
(2) Vozač bicikla i vozač mopeda ukoliko je pokretan snagom vozača dužni su se kretati što
bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza, po biciklističkoj stazi, odnosno
traci.
- beni-bu-man
#23771 Re: "Majstori" parkiranja
I ja bi mu sviroOptimist wrote:Ako ja ne vozim auto trotoarom i obiljezenom biciklistickom stazom, zasto on vozi biciklo saobracajnicom?muha_sa wrote:Ne upotrebljavat sirenu vec laganini zaobic i to je toOptimist wrote:A kako se ponasati prema biciklisti koji nece da vozi oznacenom biciklistickom stazom, relacija otoka-nedzarici, vec ce pravi mahnit i vozi desnom saobracajnom trakom, prvenstveno ugrozavajuci sebe i usporavajuci druge ucesnike u saobracaju.
“Ako za vožnju bicikla ne postoji posebno izgrađena staza, tada se za vožnju može koristiti kolovoz u širini od najviše jednog metra od desne ivice kolovoza”.
Vozač bicikla i vozač mopeda ukoliko je pokretan snagom vozača dužni su se kretati što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza, po biciklističkoj stazi, odnosno traci.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#23772 Re: "Majstori" parkiranja
Optimist wrote:Hoces da kazes da i pored uredjene trake za bicikliste (potez Otoka-Nedzarici), moze da se krece saobracajnicom i ometa druge ucesnike u saobracaju?liaar wrote:Zato što koliko znam ako nije šta mijenjano, ima pravo voziti desnom trakom
Zato sam i naveo ovo "koliko znam"Travnički Noćni Šetač wrote:Biciklista sam ... ako ima biciklistička traka na tom dijelu ne smije voziti po cesti....liaar wrote:Zato što koliko znam ako nije šta mijenjano, ima pravo voziti desnom trakom
- Optimist
#23773 Re: "Majstori" parkiranja
Hvala @Travnicki i @beni. 
- Travnički Noćni Šetač
#23774 Re: "Majstori" parkiranja
Sve ok... zato sam i dopunio da se razjasni...liaar wrote: Zato sam i naveo ovo "koliko znam"
Optimist wrote:Hvala @Travnicki i @beni.
- beni-bu-man
#23775 Re: "Majstori" parkiranja
Aleja Lipa ona pjesacka zona na potezu izmedju mosta Topal Osman Pase i Azize, me bas biciklisti nerviraju, to ono nesto zvoni da se sklonim.Optimist wrote:Hvala @Travnicki i @beni.