Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
kamen spoticanja

#23751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

It_is_a_Leclerc wrote:Formiranja Vlade FBiH nema bez formiranja Vijeća ministara. DF će blokirati svaki pokušaj takvih činova, jer je tako u mogućnosti.
Vijeće ministara se neće formirati dok sipa.ne zavrsi provjere
A zakonski imaju 30 dana za isto. .
Mislis da se goranu zubcu žuri?
It_is_a_Leclerc

#23752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

"Naš jedini uslov je da Vijeće ministara i federalna Vlada budu formirani na isti dan, u isti sat. U protivnom mi nećemo glasati za federalnu Vladu" , istaknuo je Komšić
;)

Ako Komšić laže mene, i ja lažem vas

Inače, pohvale za DF u TK. Glasali protiv budžeta lopova Gutića i Kukićeve ergele.
JohnnyS

#23753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Nisu baš izjave vrhuške DF-a u zadnjih pola godine mjerilo dosljednosti :D
It_is_a_Leclerc

#23754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Dragan Čović: "Vijeće ministara u decembru, federalna Vlada u januaru"
Čavara: Vjerujem da ćemo do početka veljače imati vladu FBiH
HDZ BIH : "Do kraja drugog mjeseca formirati vladu"
Čović: "Prvog marta će se znati imamo li vladu ili ne
:D
starisalko

#23755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

pumica wrote:
kakonako wrote:

Je li ti mislis da si me nasikirao?Ili mislis da je vrhunac necega ucestvovati na forumu "Kliksa".Dodjem,ponesto procitam,rijetko kad sta napisem...i sad ti mislis da ce mi biti krivo.Ma bjAzi!

Ne intimiziraj se i da se više NIKADA nisi obratio tim tonom, da bude jasno. To ti svojim jaranima u kafani.

Ni u snu se ne obraćaj. Je li pokazan interes za ćakulanje s tobom? Bilo šta? Mig? Osmjeh? Duhovita opaska?
Na pitanje - odgovor. Inače si nađi druge sagovornike.

:lol: :lol: :lol:
Ovo boldano ga vadi. :kiss:
JohnnyS

#23756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Pa zna se tko je kriv što to nije ispunjeno :D

Ali meni je ovo fascinantno, pola godine je prošlo od izbora, nijedna vlada u državi nije fomirana osim valjda one u RS i zapadnohercegovačkom kantonu i nikom ništa, sve svejedno funkcionira. To je valjda najbolji pokazatelj koliko su nam političari beskorisni, i kad ih nema na pozicijama niti se primjeti niti nam nešto fali...
Lokman

#23757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

It_is_a_Leclerc wrote:Što ovdje nema komentara na činjenicu da je Rašidat već održao sastanak sa Danisom Tanovićem, Jasmilom Žbanić i drugim režiserima iz agencije za kinematografiju, a evo i sa Zrnom iz ovog udruženja likovnih umjetnika.
Rešidat treba da potpuno ukine doznake iz budžeta mafiji koju predvodi Haris Pašović a koja za svoje beskorisne projekte uzima milione bespovratnih sredstava. Novac treba usmjeriti prema sportu. Kome trebaju takvi "kulturni radnici"? Treba im ukinuti doznake pa neka rade kao svi drug ljudi koji se slomiše od posla da bi preživjeli, a oni žive kao oligarsi na osnovu lažne društvene vrijednosti.
Lokman

#23758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

IMT25 wrote:
Mister Yes wrote:
GoldenSpoon wrote:Volio ja ili ne dragana covica, nevjerovatno je kako je majstorski i zrelo nadmudrio Zeljku i Bakira
To je sasvim normalno. Čović je išao sa maksimalističkim zahtjevima i bez želje da popusti. Čovjek zna da mu vrijeme curi i pokušava kreirati konflikt dok još može. Naravno, Bakir i Željko su svjesni prirodnih procesa i popuštat će sve (osim ustavnih reformi) i time dobijati na vremenu. Rezultati popisa su blizu a kada dođu rezultati po dobnim skupinama to će biti game over.

Pratiti dalje jer ovo nije kraj. Čović će nastaviti sa pravljenjem konflikta a Bakir i Željko će nastaviti popuštati i dobijati na vremenu. Našem dvojcu je cilj da vrijeme prolazi i da do sukoba dođe što je kasnije moguće. Čović će pak forsirati sukob jer mu treba što je prije moguće. Pri tome kad kažem "sukob" ne mislim na rat već na blokadu svega što će dovesti do protesta i revolucije koja može dovesti ko zna do čega. To Čoviću treba jer status quo mu nikako ne odgovara.
Ma sve to može da stoji, ali moram priznati da je već pomalo besmisleno a i mučno razmišljati na način- koji je od naših političara navukao koga više ili manje, preveslao više manje . Na početku, sredini i kraju te priče, stvarno smo preveslani mi, tzv. obični građani, sirotinja i raja. Ako bi jači nemiri,demonstracije odgovarali anti -državnim snagama tj strankama, a staus quo pro- bosanskim i patriotskim, a šta ćemo onda sa rahat-patnjom, životarenjem u tom statusu quo? Koliko još decenija da se rahat pati i čeka na bolji život u krilu utopije koja se zove Evropska Unija? Ma ne treba ni revolucija, da makar imamo kao sav ostali normalan narod da imamo institut vandrednih izbora.
Klasično razmišljanje komunističkog neradnika. Bolje ti je da nešto radiš, po mogućnosti na trulom kapitalističkom zapadu, nego da čekaš vanredne izbore.
IMT25

#23759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

Ma sve to može da stoji, ali moram priznati da je već pomalo besmisleno a i mučno razmišljati na način- koji je od naših političara navukao koga više ili manje, preveslao više manje . Na početku, sredini i kraju te priče, stvarno smo preveslani mi, tzv. obični građani, sirotinja i raja. Ako bi jači nemiri,demonstracije odgovarali anti -državnim snagama tj strankama, a staus quo pro- bosanskim i patriotskim, a šta ćemo onda sa rahat-patnjom, životarenjem u tom statusu quo? Koliko još decenija da se rahat pati i čeka na bolji život u krilu utopije koja se zove Evropska Unija? Ma ne treba ni revolucija, da makar imamo kao sav ostali normalan narod da imamo institut vandrednih izbora.

[/quote] Klasično razmišljanje komunističkog neradnika. Bolje ti je da nešto radiš, po mogućnosti na trulom kapitalističkom zapadu, nego da čekaš vanredne izbore.[/quote]

@lokman
Daj bogati okani me se, eno ti SDA-teme pa tamo prodaji šuplje, ovo ti je drugi put da me vrijeđaš, lično, ad hominem, kako god! Upozoravam te prijaviću vrijeđanje adminstratoru, ima profiterka pravo, post priavljen i-gotovo!
dustaban

#23760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

GoldenSpoon wrote:Volio ja ili ne dragana covica, nevjerovatno je kako je majstorski i zrelo nadmudrio Zeljku i Bakira
Morate shvatiti da je Covic u ovu igru usao sa najboljim kartama: on je nadmocno pobjedio u svom hrvatskom bloku i potvrdio odvratnu, ali realno dokazanu tezu HDZ = BH Hrvati. Potom nas je lijepo podsjetio, a prvenstveno Komsica, da BiH jednostavno nije gradjanska drzava, moze "gradjanska stranka" dobiti i 300.000 glasova, ali ih moze natakarit na chunu zna se da je ovo drzava Srba Hrvata i Slo... pardon Bosnjaka!
:-)

Zato on sad masakrira sve redom. SDP-ova epizoda sa izgurivanjem HDZ-a ("legitimnih hrvata") i uvodjenjem alternativnih Hrvata u vlast je dozivjela fijasko. Jedan od participanata tog neuspjelog eksperimenta je bio Komsic osobno i Covic, na sve objektivne prednosti, ima i taj motiv personalne osvete.

Ja sam, pravo da vi kazem, ocekivao i gori odnos prema DF-u i Komsicu od strane Covica. Ona dioba ministarskih pozicija i nije protekla tako lose za DF kako je bilo za ocekivati.
Ali ono sto ce DF unistiti jeste upravo ono sto je unistilo i sve druge stranke kojih vise nema - njihovi vlastiti potezi.

Yebo ih Reuf da ih yebo! :mrgreen:
Banksy

#23761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

KULTURA je kulturnoumjetničko društvo iz Mostara, biblioteka u Maglaju, zavičajni muzej u Ljubuškom, Jevrejski muzej u Sarajevu, škola gitare Travniku i amaterski omladinski teatar iz Konjica. Njih se pomaže i zbog njih postoji to pišljivo ministarstvo, ne zbog lihvara Harisa Pašovića i Mire Purivatre, bando ublehaška, diletantska ...
GoldenSpoon

#23762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Banksy wrote:KULTURA je kulturnoumjetničko društvo iz Mostara, biblioteka u Maglaju, zavičajni muzej u Ljubuškom, Jevrejski muzej u Sarajevu, škola gitare Travniku i amaterski omladinski teatar iz Konjica. Njih se pomaže i zbog njih postoji to pišljivo ministarstvo, ne zbog lihvara Harisa Pašovića i Mire Purivatre, bando ublehaška, diletantska ...
svaka ti cast Banksy :thumbup:
volta dzontra

#23763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

GoldenSpoon wrote:
Banksy wrote:KULTURA je kulturnoumjetničko društvo iz Mostara, biblioteka u Maglaju, zavičajni muzej u Ljubuškom, Jevrejski muzej u Sarajevu, škola gitare Travniku i amaterski omladinski teatar iz Konjica. Njih se pomaže i zbog njih postoji to pišljivo ministarstvo, ne zbog lihvara Harisa Pašovića i Mire Purivatre, bando ublehaška, diletantska ...
svaka ti cast Banksy :thumbup:

Toooo!!!
Heartbeats

#23764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Apsolutno! Ali to je ingerencija federalnog ministarsta a ne kantonalnog, tako da je adresa Zora a ne Samer..
Banksy

#23765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Heartbeats wrote:
Apsolutno! Ali to je ingerencija federalnog ministarsta a ne kantonalnog, tako da je adresa Zora a ne Samer..
Tačno. Sad sve to odozgo preslikaj na Hadžiće, Ilijaš, Ilidžu, Centar, sve te aktivnosti i sadržaje, sve te škole, centre, sekcije, muzeje koji se zatvaraju ili grcaju u dugovima.

A onda se na koncu upitaj šta Pašović, Danis i Jasmila rade u njegovom kabinetu.
VjecitiStudent

#23766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

U kost!
lerdi

#23767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Druga vrata desno. :D
Banksy

#23768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

KADROVSKA SLIKA DEMOKRATSKE FRONTE : Odabrao Morris Power

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/200 ... power.html
Heartbeats

#23769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:
Heartbeats wrote:
Tačno. Sad sve to odozgo preslikaj na Hadžiće, Ilijaš, Ilidžu, Centar, sve te aktivnosti i sadržaje, sve te škole, centre, sekcije, muzeje koji se zatvaraju ili grcaju u dugovima.

A onda se na koncu upitaj šta Pašović, Danis i Jasmila rade u njegovom kabinetu.
Tako je! I Hadžici i Trnovo i Vogosca ne da trebaju nego moraju imati pristup kulturnim sadrzajima kao sto treba i taj crveni cilim na SFF-u.
Samo ja licno nisam pobornik (sto ne znaci da sam u pravu) onog DDR-ovskog "Kultur fur Alle" principa, mislim da neki kriterij treba da postoji. I nadam se da imamo dovoljno kulturologa, historicara umjetnosti koji mogu neke objektivne kriterije napraviti.
Sto se tice spomenutih, pojma nemam sat su radili kod Samera, osim onog sto je sluzbeno izaslo: pozvani da se konsultuje Samer sa njima da kaze hajmo zajedno, vi ste ipak napriznatiji ovdje.
A isto tako koliko je meni poznato, ovo troje navedenih, da se grebu od drzave, ne bi sekunde mogli ni napraviti ni isproducirati (da si rekla Glava ili Zalica imalo bi smisla 8) ). Ovo troje se moze samo "optuziti" da uzimaju pare od poreznih obveznika EU - fondovi, nagrade itd van granica nase zemlje.
Ali da pustimo te mahalske, sta je meni interesantno i sto mi se cini da vidim neke indokatore je to da ce se Samer poceti baviti kulturom kao kretivnom indistrijom, sto je vise nego pozitivno ali ne znam koliko je izvodivo jer politike kretivne ekonomije bi trebal biti iskoordinirane na barem jos dva nivoa - federacije kod Zore i i u Min. Civ. Poslova na drzvanom nivou. Ako se tu barem uspiji postaviti temlji za nadogradnju, bili bi ko na konju..ali opet nije tema.
Heartbeats

#23770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:

Kad se sretnu hronicni alkoholizam i novinarstvo, nastaje nezavisna informativna revija pod nazivom "Slobodna Bosna"
Banksy

#23771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Heartbeats wrote: A isto tako koliko je meni poznato, ovo troje navedenih, da se grebu od drzave, ne bi sekunde mogli ni napraviti ni isproducirati. Ovo troje se moze samo "optuziti" da uzimaju pare od poreznih obveznika EU - fondovi, nagrade itd van granica nase zemlje.
To je naravno laž, i to velika, jako velika. Ne tjeraj me da tražim brojeve i iznose, za svakog pojedinačno.
Heartbeats wrote: Ali da pustimo te mahalske, sta je meni interesantno i sto mi se cini da vidim neke indokatore je to da ce se Samer poceti baviti kulturom kao kretivnom indistrijom, sto je vise nego pozitivno
Toliko smiješna propaganda, da nije vrijedna odgovora.
Banksy

#23772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Heartbeats wrote:
Banksy wrote:

Kad se sretnu hronicni alkoholizam i novinarstvo, nastaje nezavisna informativna revija pod nazivom "Slobodna Bosna"
Kad se sretnu Muris Palo i Željko Komšić, kadrovska politika postaje komedija koja rezultira turbofolkom kao receptom kulturne politike.
http://www.aeroklub-sarajevo.ba/Raja701-750.htm

I odmori malo, nek preuzme lerdi.
Heartbeats

#23773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:
Kad se sretnu Muris Palo i Željko Komšić, kadrovska politika postaje komedija koja rezultira turbofolkom kao receptom kulturne politike.

Ma ja, hajmo se pozivati na Slobodnu Bosnu i wikipediju..
Nisam niciji agitator ali ako je problem sto sam mozda u nazanakama prepozanao ovo http://cpu.org.ba/publikacije/infografi ... ija-u-bih/ onda nista , uzivaj - izdani nemir, udahni ljubav.
Last edited by Heartbeats on 30/03/2015 13:08, edited 1 time in total.
Heartbeats

#23774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Heartbeats wrote:
Banksy wrote:

Ma ja, hajmo se pozivati na Slobodnu Bosnu i wikipediju..
Nisam niciji agitator ali ako je problem sto sam mozda u nazanakama prepozano ovo http://cpu.org.ba/publikacije/infografi ... ija-u-bih/ onda nista , uzivaj - izdani nemir, udahni ljubav.
ultima_palabra

#23775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Hehe, baš jutros slučajno prođoh pored Elme Tataragić, nešto govori na telefon "nisam ni zadovoljna, ni nezadovoljna" :mrgreen:
Post Reply