Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#2376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da ti kaze nesto quarterback mirzete, dok si ti jos govorio - mama namazi mi jednu, quarterback je isao da brani ovu drzavu i sada mi ti govoris o torbicama, laku za nokte i seres po forumu o capi u dusi
balavac jedan, sa 27 godina i mene je bolio q za sve i svasta, kad budes imao dijete balavče i kada ne budes sa djetetom u kolicima ili na biciklu mogao proci pored cobana parkiranog na trotoaru mislices isto sto i ja i xebaces mu sve zivo i ne zivo
do tada pamet u glavu balavac
ti francuz si obican sitan podjebavac koji je davno trebao biti nogiran
ja sam pricu zavrsio, ko mi ima sta reci - nije me problem naci, dosta me ljudi ovdje zna
balavac jedan, sa 27 godina i mene je bolio q za sve i svasta, kad budes imao dijete balavče i kada ne budes sa djetetom u kolicima ili na biciklu mogao proci pored cobana parkiranog na trotoaru mislices isto sto i ja i xebaces mu sve zivo i ne zivo
ja sam pricu zavrsio, ko mi ima sta reci - nije me problem naci, dosta me ljudi ovdje zna
-
mirzet87sa
#2377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cista slucajnost, al cista, je ta da sam ja tog forumasa sreo (poznat po voznji biciklom i slucajnim odvaljivanjem retrovizora) na grbavici kako jednom lokalnom dziberu odvaljuje retrovizor, a sta ti je bozija volja dziber bi preko puta te mu ne bi mrsko slomit ga i pred bogom i pred narodom zajedno sa njegovim biciklom.. vidim, od tad forumas vise ne postavlja slike po forumu kako je unistio tudju imovinuinsomnia78 wrote:Pa ovdje se masovno svrsavalo na upise dvojice koji su se dicili lomljenjem retrovizora i maltretiranjem zena
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
ja sam sa svojih 27 godina uradio vise za ovu drzavu nego ti sa te 4godine provedene u podrumu tokom rata. Ne treba, pashice moj, suditi na prvu. Nit znas ko je sa druge strane, ni sta jequarterback wrote:da ti kaze nesto quarterback mirzete, dok si ti jos govorio - mama namazi mi jednu, quarterback je isao da brani ovu drzavu i sada mi ti govoris o torbicama, laku za nokte i seres po forumu o capi u dusi
Da se osvrnemo na ove padobrance, sto brane doticnog, isti je poznatiji kao "razbijac" tudje imovine dok vlasnika nema tu. Boli mene kurac, pravo da vam kazem, cije on auto razbija i sto ga razbija, al budi laf pa ga razbi pred vlasnikom. Ja nit parkiram po trotoaru, a ni po parkingu.
- Ramzess Veliki
#2378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta mi sve na motorima doživimo čudo nas ima živih.
Prije par godina izlazimo od kluba u koloni, krenuli na put, formacija desetak motora, ide mečka desnom trakom a mi ga prolazimo lijevom 30 na sat - lik samo smota lijevo u raskrsnici i presječe nam put, prvi u koloni pokuša da se skloni lijevo i zakuca se u mečku, uspio je izvući nogu da je ne zdrobi ali mu ručka probi kroz zadnji šiber i zaglavi se, a onaj lik pritisne gas da bježi i vuče ga sa motorom cestom. Jedan naš pritisne gas i prepreči se pred idiotom da ga zaustavi. Totalka na motoru, lom ruke, posjekotine, slomljeno rebro ... u autu neki starkelja sa upola mlađom švalerkom, uhvatila ga panika.
Nismo ga dotakli, pozvali policiju i hitnu.
Ali ove nabildane glavonje semafor trkači često dobiju batina za presjecanje ispred motora ili namjerno otvaranje vrata kad prolaziš pored njega. Bude tu i iščupanih retrovizora ili ručice žmigavca.
Skoro mi je jaran upao liku u auto i tukao ga na semaforu dok je policija gledala. Umalo ga ubio sa autom. Kad je izašao iz auta patrola mu samo rekla - "Sve smo vidjeli, samo ti vozi dalje. "
Prije par godina izlazimo od kluba u koloni, krenuli na put, formacija desetak motora, ide mečka desnom trakom a mi ga prolazimo lijevom 30 na sat - lik samo smota lijevo u raskrsnici i presječe nam put, prvi u koloni pokuša da se skloni lijevo i zakuca se u mečku, uspio je izvući nogu da je ne zdrobi ali mu ručka probi kroz zadnji šiber i zaglavi se, a onaj lik pritisne gas da bježi i vuče ga sa motorom cestom. Jedan naš pritisne gas i prepreči se pred idiotom da ga zaustavi. Totalka na motoru, lom ruke, posjekotine, slomljeno rebro ... u autu neki starkelja sa upola mlađom švalerkom, uhvatila ga panika.
Ali ove nabildane glavonje semafor trkači često dobiju batina za presjecanje ispred motora ili namjerno otvaranje vrata kad prolaziš pored njega. Bude tu i iščupanih retrovizora ili ručice žmigavca.
Skoro mi je jaran upao liku u auto i tukao ga na semaforu dok je policija gledala. Umalo ga ubio sa autom. Kad je izašao iz auta patrola mu samo rekla - "Sve smo vidjeli, samo ti vozi dalje. "
-
mirzet87sa
#2379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo, cist primjer kako se treba raditi. Ako ti vec neko smeta, ne budi bijeda pa se izivljavaj na autu, koje nije nista uradilo, slomi vozaca i budi siguran da vise nece. K'o sto ima nabildanih glavonja u autu, tako ih ima i na motoru, pa smo cesti svjedoci njihovog divljanja od semafora do semafora pri brzinama vecim od 200tinjak km/h, pa kad uleti ispred tebe i krene naglo kocist gledas u sta da se zabijes u nadi da ga ne sravnis sa asvaltom. Trudim se maksimalno da ispostujem vozace motora, bicikliste i ostale saobracajce koji su "slabiji" u saobracaju. Cesto puta sam znao i "zajahat" trotoar da bi isti prosli, da se ne guraju u guzvi s nama, ali brate, ima i vas da te Bog mili sacuva.Ramzess Veliki wrote:Šta mi sve na motorima doživimo čudo nas ima živih.
-
zdruzdjo
#2380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas sam prosao kroz grad jedno 6-7 puta i pravo puno sam isao kroz radicevu.
nekom magijom kad je kolona u radicevoj, ona postaje jednosmjerna. znaci dvije trake u istom smjeru
ako hoces da skrenes iz "ex" JNA u radicevu - eee ne mozes jer imas auta u obije trake. lijeva se koristi za skretanje prema mis irbinoj a desna se koristi za voziti prema taxi-stima i parku.
cim nema guzve ovo pravilo se ugasi. boga sam molio da od ex JNA naidje kamion RAD-a ili sl...
imamo naaajsavrseniju organizaciju saobracaja na svijetu. prilagodjava se uslovima na putu.

nekom magijom kad je kolona u radicevoj, ona postaje jednosmjerna. znaci dvije trake u istom smjeru
ako hoces da skrenes iz "ex" JNA u radicevu - eee ne mozes jer imas auta u obije trake. lijeva se koristi za skretanje prema mis irbinoj a desna se koristi za voziti prema taxi-stima i parku.
cim nema guzve ovo pravilo se ugasi. boga sam molio da od ex JNA naidje kamion RAD-a ili sl...
imamo naaajsavrseniju organizaciju saobracaja na svijetu. prilagodjava se uslovima na putu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam vise puta bio svjedok istih desavanja u radicevoj stojim u desnoj traci u koloni,mozda 5-6 auto na semaforu,iza mene desetak auta ,kad vidim nekog deliju s passatom zaholco se lijevom trakom i naidje auto iz jna da skrene i pred njega pravo i tacno kod mene stade i meni svira da se uvali ,ja lijepo otvorim prozor i kazem mu necu te ja pustiti,sad na rikverc mangupe.al pustio ga je ovaj iza mene ,ali nije trebao ,trebao se vratit u rikverc do kraja kolone kad glumi mangupa...
-
zLatk0
#2382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Takvim samo treba stati ispred i natjerati ga da se vrati skroz na pocetak, pa makar do Obale
- bitanga_sa_otesa
#2383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam stao ,al ga drugi pustise....takve mangupe ne pustam makar me udarili.....
-
Emir92
#2384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Necete vjerovati danas sam vidio taksistu koji koristi zmigavce

-
zdruzdjo
#2385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve sve ali fakat ne volim kad neko bezocno lazeEmir92 wrote:Necete vjerovati danas sam vidio taksistu koji koristi zmigavce![]()
-
Emir92
#2386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni ja vjerovao ocima, al' ispred mene isao i kad se htio prestrojiti upalio zmigavac to je cak uradio i kad se htio prestrojiti u traku za iskljucenjezdruzdjo wrote:sve sve ali fakat ne volim kad neko bezocno lazeEmir92 wrote:Necete vjerovati danas sam vidio taksistu koji koristi zmigavce![]()
-
goran16v
#2387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nece se taj 'ljeba od taksiranja najest' bude li dav'o zmigavce! 
-
zdruzdjo
#2388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ihhh koliko ce se on sijalica nakupovati....goran16v wrote:Nece se taj 'ljeba od taksiranja najest' bude li dav'o zmigavce!
Da ne pricamo o kasnjenjima od 1/3 sekunde. Eeee.
Bas na ovom svijetu ima rasipnika.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
-
goran16v
#2389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa tek povecana potrosnja struje, napor za alternator i motor, povecanje potronje goriva... Taj je nigdje prispio! 
- drndalo
#2390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mora da je neki "divljak" nelegalni, pa jos nije naucio sve tajne posla...
-
zdruzdjo
#2391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidio me, niko nije bio iza mene...
- Zovem se Zelena
#2392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj ovi koji 'izlijeću' da bi nakon 20m skrenuli lijevo ili desno... Grrrr! Ja bih na licu mjesta oduzimala vozačku!
- seoBIH
#2393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U cemu je problem ovde? Pa jos bolje ako nije niko bio iza tebe trebao si STATI i pokazati malo KULTURE!
- bitanga_sa_otesa
#2394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja bi da sam na tvom mjestu bio ,usporio bar ili propustio pjesaka .....do tad bi se taj bijeli ukljucio bez smetnje....
-
zdruzdjo
#2395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
WTF.123456789 wrote:U cemu je problem ovde? Pa jos bolje ako nije niko bio iza tebe trebao si STATI i pokazati malo KULTURE!
da li samo ja nalazim da je ovakav komentar nevjerovatan ili imam jos istomisljenika.
hajde me molim te obraduj i reci da si sarkastican pa da ipak vratim vjeru......
pa da je baja izletio i opleo vozit ispred mene ne bih A rekao. nemam nista protiv kad neko izleti ispred mene i oplete po gasu. ali kad mi izleti i uspori me svojim potezom i onda za 20 metara skrene.....nisam siguran ali to bas ne bih nazvao kulturom.
ovako sam morao kociti sa 50-60 km/h radi njegovih metar i po voznje koju je mogao isto tako obaviti pola sekunde nakon sto prodjem. samo sigurnije.
- klaki
#2396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
isto tako vezano ze pjesaka:
Prvo onde nije obiljezen prelaz i ono je bas divlje mjesto za prelazit, a drugo da je poceo kociti, pa dok bi stao, pa dok bi pjesak nakon 5 sekundi razmisljanja skontao da ga vozac auta pusta da predje... ugl. to bi trajalo dosta dugo. Sa obzirom da niko nije bio iza njega on je presao pored pjesaka za sekundu, i pjesak je onda mogao sigurno da predje ulicu...
To je ta neka koordinacija i ja cesto vozacima (kada sam pjesak) signaliziram da ne koce i prodju, jer krace traje nego da ja njeg cekam da zakoci.
Prvo onde nije obiljezen prelaz i ono je bas divlje mjesto za prelazit, a drugo da je poceo kociti, pa dok bi stao, pa dok bi pjesak nakon 5 sekundi razmisljanja skontao da ga vozac auta pusta da predje... ugl. to bi trajalo dosta dugo. Sa obzirom da niko nije bio iza njega on je presao pored pjesaka za sekundu, i pjesak je onda mogao sigurno da predje ulicu...
To je ta neka koordinacija i ja cesto vozacima (kada sam pjesak) signaliziram da ne koce i prodju, jer krace traje nego da ja njeg cekam da zakoci.
-
zdruzdjo
#2397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kojeg pjesaka???bitanga_sa_otesa wrote:ja bi da sam na tvom mjestu bio ,usporio bar ili propustio pjesaka .....do tad bi se taj bijeli ukljucio bez smetnje....
Jeli onog koji prelazi dijagonalno preko ceste, bez pjesackog prelaza, ugrozava saobracaj i ne gleda svoje desno odakle mu moze naici auto (sto se nauci u prvom razredu osnovne skole). To nije pjesak. To je "nesto" ali nije pjesak. Pjesaku stanem, uvijek.
i ako cemo vec "mak na konac" bijeli krsi zakon jer skrece preko pune.
Last edited by zdruzdjo on 20/05/2014 01:57, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#2398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@ klaki prolazim ja skoro svaki dan preko te raskrsnice,uvijek je guzva i stalno se uvaljuju. bez obzira gdje pjesak prelazi ja ga ne bi ugrozio,a ni pregazio....
bez ljutnje ali imao je dovoljno vremena da uspori i zakoci jer je pjesaka mogao uociti vec kad je krenuo u prelazak...
@ zdruzljo trebao si onda to ''nesto'' pregaziti i otici....
bez ljutnje ali imao je dovoljno vremena da uspori i zakoci jer je pjesaka mogao uociti vec kad je krenuo u prelazak...
-
zdruzdjo
#2399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne bih ga ni ja ugrozio ili pregazio ALI NE BIH STAO da ga pustim kao sto stanem kad neko prelazi preko pjesackogbitanga_sa_otesa wrote:@ klaki prolazim ja skoro svaki dan preko te raskrsnice i bez obzira gdje pjesak prelazi ja ga ne bi ugrozio,a ni pregazio....
A nisam htio da zgazim da mi ne zaprska po sofersajbi jer bih morao paliti brisace a nisam imao one tecnosti.
-
zLatk0
#2400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kultura je pustiti nekoga u guzvi da se ubaci sa strane, dok usporeno se uvaliti ispred nekoga a iza njega nema auta vec nije (+ oduzimanje prava prvenstva)