Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dusa_raskopuša

#2376 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dusa_raskopuša »

Sta vam smeta kod djevojaka? (ili bolje da pitam, sta ne smeta) :D :lol:
Last edited by dusa_raskopuša on 08/11/2012 22:28, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#2377 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Kemal Malovčić »

dusa_raskopuša wrote:Sta vam smeta kod djevojka? (ili bolje da pitam, sta ne smeta) :D :lol:
kad su debele ružne imaju masnu kosu i šape umjesto ruku to nam smeta
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2378 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by JOINT_1921 »

dusa_raskopuša wrote:Sta vam smeta kod djevojka? (ili bolje da pitam, sta ne smeta) :D :lol:
Kad su pune sebe i prave se nepristupacne... :D

P.S. A slazem se i sa Kemom... :lol:
dusa_raskopuša

#2379 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dusa_raskopuša »

:lol: :lol: :lol:

pa hajde dobro to, to smeta svima...mislila sam na neke sitnice koje samo vama mogu pasti na pamet, neke 'cudnije' stvari koje gledate kod suprotne strane :lol: :lol:
Kemal Malovčić

#2380 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Kemal Malovčić »

sve ostalo se može prihvatiti :D
Nokija

#2381 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Nokija »

sanjam-te wrote:Evo pitanje: Kako biste reagovali-osjećali se(ako se još niste našli u toj situaciji)da sjedite negdje,kod vas kuci,kod nekog kuci i da mlada mama počne dojiti dijete pred svima?
Da li je drugačije ako je ta mama vaša rodica il ako je od nekog vašeg rođaka žena?
Dojenje u javnosti je jako rasprostranjen fenomen posljednjih godine, narocito kod "emancipiranih" majki koje time demonstriraju svoju drustvenu osvjescenost.
Dojenje je sasvim normlana stvar ali to su istovremeno i najintimniji mometnti koje majka ima sa djetetom. Ako nista iz tog razloga bi trebalo da se odvija dalje od ociju javnosti.
Nokija

#2382 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Nokija »

Smijem li ja reci sta mi smeta? To bi mi danas jako popravilo raspolozenje :lol:
dusa_raskopuša

#2383 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dusa_raskopuša »

Nokija wrote:

Smijem li ja reci sta mi smeta? To bi mi danas jako popravilo raspolozenje :lol:

ako bas moras :D :lol:
Nokija

#2384 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Nokija »

dusa_raskopuša wrote:
Nokija wrote:

ako bas moras :D :lol:
haj dobro necu :evil:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2385 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Velkoski »

smeta pms :oops:
ortodont

#2386 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by ortodont »

Kemal Malovčić wrote:
kad su debele ružne imaju masnu kosu i šape umjesto ruku to nam smeta
:lol: :lol: :lol:
forumas-x

#2387 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by forumas-x »

Pa smeta kada: se ponose izrekom ''Ja neznam ni jaje napraviti'',kada misle da se cijeli svijet vrti oko njih,kada im momak pridje a one ni habera(neke cednosti radi da ne ispadne laka,a nezna da nema nista lose u tome da pokaze nekome da joj se svidja),kada se ponasa kao muskarac u vezi (kada glumi da je jaka tj bez emocija pa nas sikanira),kada ne razumije da su muskarci jako jednostavni i da vole kada im se stvari pojednostave a ne da jos razmisljaju o nekim stvarima o kojim nebi trebali,kada misli da musko nema emocija i da je glupo(mada ima nas i takvih ne kazem da nema) itd.Uglavnom,dug je spisak :D
nutelina

#2388 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by nutelina »

forumas-x wrote:
Pa smeta kada: se ponose izrekom ''Ja neznam ni jaje napraviti'',kada misle da se cijeli svijet vrti oko njih,kada im momak pridje a one ni habera(neke cednosti radi da ne ispadne laka,a nezna da nema nista lose u tome da pokaze nekome da joj se svidja),kada se ponasa kao muskarac u vezi (kada glumi da je jaka tj bez emocija pa nas sikanira),kada ne razumije da su muskarci jako jednostavni i da vole kada im se stvari pojednostave a ne da jos razmisljaju o nekim stvarima o kojim nebi trebali,kada misli da musko nema emocija i da je glupo(mada ima nas i takvih ne kazem da nema) itd.Uglavnom,dug je spisak :D

Joj ja sam žensko,al' kad mi neka prijateljica tako počne priču kako ona ne zna jaje ispržiti i skuhati hrenovke,ja bi nju toljagom po glavi.Kontam šta si debil,pa ne znaš istrest hrenovke u kipuću vodu i kuhat 5 minuta :x Nikad mi nije bilo jasno što cure naglašavaju to da ne znaju kuhat i ponose se time,to je sramota,a ne ponos :-?

Ne znam da li je neka cura postavljala ovo pitanje,nisam mogla sve stranice pročitati,ali evo, da li bi se bunili kad bi žena nakon vjenčanja ostavila svoje prezime?
spadalo

#2389 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by spadalo »

nutelina wrote:
Ne znam da li je neka cura postavljala ovo pitanje,nisam mogla sve stranice pročitati,ali evo, da li bi se bunili kad bi žena nakon vjenčanja ostavila svoje prezime?

Iskreno,nebi se bunio ni da ja uzmem njeno prezime samo ako vlada skladan brak.
Mada je to u našem podneblju više tabu i nailazi na osuđivanje.
Komšija je skoro ozvaničio vezu i okrunisao brakom/vjenčanjem,na čuđenje mnogih poznanika mlada je zadržala svoje prezime.
Smatram da to ne igra bitnu ulogu u skladnom braku
klixoris

#2390 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by klixoris »

nutelina wrote: Ne znam da li je neka cura postavljala ovo pitanje,nisam mogla sve stranice pročitati,ali evo, da li bi se bunili kad bi žena nakon vjenčanja ostavila svoje prezime?
Ako bracni par planira da ima djecu onda smatram da zena treba da uzme prezime svog muza cisto zbog mogucih neugodnosti koje bi dijete moglo imati u zivotu (razlicita prezimena roditelja cesto ukazuju na to da su roditelji razvedeni)
Prihvatio bi da zena zadrzi svoje prezime i u slucaju kada joj je prezime vezano za posao i karijeru (osoba koja je javno istaknuta npr poznat novinar, pisac, slikar itd)

Ako se par vjenca onako i ne planira djecu (mada ne znam koja je onda svrha vjencanja) onda ne vidim nikakve prepreke da zena ostavi svoje prezime

Ono sto mi je najveca glupost je kombinovanje djevojacko/muzevo prezime tj "crtice". Brate, il zadrzi skroz svoje il uzmi muzevo i zdravo
VenomousV

#2391 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by VenomousV »

klixoris wrote:
nutelina wrote: Ne znam da li je neka cura postavljala ovo pitanje,nisam mogla sve stranice pročitati,ali evo, da li bi se bunili kad bi žena nakon vjenčanja ostavila svoje prezime?
Ako bracni par planira da ima djecu onda smatram da zena treba da uzme prezime svog muza cisto zbog mogucih neugodnosti koje bi dijete moglo imati u zivotu (razlicita prezimena roditelja cesto ukazuju na to da su roditelji razvedeni)
Prihvatio bi da zena zadrzi svoje prezime i u slucaju kada joj je prezime vezano za posao i karijeru (osoba koja je javno istaknuta npr poznat novinar, pisac, slikar itd)

Ako se par vjenca onako i ne planira djecu (mada ne znam koja je onda svrha vjencanja) onda ne vidim nikakve prepreke da zena ostavi svoje prezime

Ono sto mi je najveca glupost je kombinovanje djevojacko/muzevo prezime tj "crtice". Brate, il zadrzi skroz svoje il uzmi muzevo i zdravo
dir lord koliko gluposti u jednom postu :-)

znaci odmah se ide od predrasude da su roditelji razvedeni ako zena ima drugacije prezime, a ne situacije da je zena ostavila svoje prezime jer je stekla neki ugled i postala poznata pa ne zeli mijenjati prezime radi mogucih komplikacija, ili da se roditelji uopce nisu ni vjencali jer im za njihovu ljubav papir apsolutno nista ne znaci (nisi cuo za vanbracnu zajednicu i da su joj priznata ista prava kao i bracnoj?)
a sta i da su razvedeni, jel to stvarno toliko grozno ako dijete ne ispasta? treba na djecu razvedenih roditelja gledati drugacije??

svrha vjencanja po tebi je razmnozavanje? vjencanje je formalnost u iskazivanju ljubavi dvoje ljudi, da li oni zele djecu ili ne to je njihova stvar, ne postoji obaveza radjanja djece... uostalom, sta je sa onim parovima koji ne mogu imati djecu, trebaju se razvesti? :-)

joj, mogla bih do sutra pisati al' nemam vremena :roll:
sha_ba

#2392 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by sha_ba »

:shock:
e svasta.....
nasa

#2393 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by nasa »

Neke zene ostavljaju djevojacko odnosno ocevo preizime iz vjerskih razloga :)
sanjam-te

#2394 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by sanjam-te »

Ja samo mogu reći da sam se pokajala što sam promijenila prezime...grozno je koliko stvari se mora promijeniti, nije to samo lična karta i hajd idemo dalje...procedura je užasna,a još gore kad negdje dođem pa ne znam kako da se potpišem,sa novim il starim prezimenom..ako neko uvjerenje tražim ili ponovno izdavanje certifikata šta da napišem,ko traži,ja sa starim prezimenom il ja sa novim..oh bože..grozno grozno grozno..
klixoris

#2395 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by klixoris »

VenomousV wrote:
klixoris wrote:

dir lord koliko gluposti u jednom postu :-)

znaci odmah se ide od predrasude da su roditelji razvedeni ako zena ima drugacije prezime, a ne situacije da je zena ostavila svoje prezime jer je stekla neki ugled i postala poznata pa ne zeli mijenjati prezime radi mogucih komplikacija, ili da se roditelji uopce nisu ni vjencali jer im za njihovu ljubav papir apsolutno nista ne znaci (nisi cuo za vanbracnu zajednicu i da su joj priznata ista prava kao i bracnoj?)
a sta i da su razvedeni, jel to stvarno toliko grozno ako dijete ne ispasta? treba na djecu razvedenih roditelja gledati drugacije??

svrha vjencanja po tebi je razmnozavanje? vjencanje je formalnost u iskazivanju ljubavi dvoje ljudi, da li oni zele djecu ili ne to je njihova stvar, ne postoji obaveza radjanja djece... uostalom, sta je sa onim parovima koji ne mogu imati djecu, trebaju se razvesti? :-)

joj, mogla bih do sutra pisati al' nemam vremena :roll:
Zao mi je sto si pogresno shvatila moj post al ocito je da si ga onako brzinski procitala... Ako malo bolje procitas sta sam napisao vidjet ces da sam napisao isto sto i ti u svom komentaru. Boldano je poredjenje tvoj i moj post :thumbup:

Sto se tice odnosa djeca/brak ja to vise gledam sa aspekta procedura i papirologije koje mogu biti komplikovanije za dijete ako mu roditelji nisu vjencani a i ne mora naravno...

Meni licno ne treba brak da bi proveo ostatak svog zivota sa nekim... Cak sta vise, brak smatram samo jos jednom u nizu papira i procedura smisljenim od strane ljudi a kojih se vecina pridrzava iz straha da ne budu "izrodi u drustvu" i predmet mahalanja. U nasoj sredini je par odmah "sumnjiv" ako nije u braku a jos su sumnjiviji ako su pak u braku a nemaju djecu... Zalosno al je tako

Sto se tice "sumnjanja da su ti roditelji razvedeni" licno sam kao dijete ovo iskusio na svojoj kozi s tim da su se moji fakat razveli ali su to ljudi na kraju skontali na osnovu razlicitih prezimena mojih roditelja (majka vratila djevojacko)
Nije mi se jednom desilo da me uciteljica/nastavnica onako javno pred razredom pita jesu li mi to roditelji razvedeni....
Eto, valjda je sad jasno :thumbup:
VenomousV

#2396 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by VenomousV »

e ovaj ti je post ok :D

tacno je da sam nabrzinu procitala, kao sto rekoh nisam imala vremena a to je tema o kojoj bih zaista mogla pisati i raspravljati do sutra :D

nasa sredina je glupa i zatucana (po mom misljenju) gdje si izrod ako si dijete razvedenih roditelja i odmah se na tebe drugacije gleda (just so we're clear, moji nisu razvedeni) a i sam si to iskusio
da moje dijete uciteljica proziva pred cijelim razredom, tj mahala, dobro bi me se naslusala :oops:

mozda na prvu izgleda kako je puno papirologije za djecu iz vanbracne zajednice ali to uopce nije toliko strasno, strasnije su predrasude i gluposti koje okolina izvaljuje

i na kraju sto rece sanjam-te, gora je papirologija kad promjenis prezime (iskreno, to me najvise i odbija od mijenjanja prezimena kad se jednog dana aBd udam, a vala fkt mi taj papir nista ne predstavlja, cista formalnost :roll: )
madner

#2397 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by madner »

Cuj predrasude, to je sve utemeljeno. Kako moze biti normalno dijete ako se zena koja ga odgaja, odgojena da se razvede?
nasa

#2398 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by nasa »

E vala ovo da je mukotrpna papirologija oko promjene prezimena nakon vjencanja je bas bezveze razlog da zena zadrzi svoje prezime...
Pa volis nekog ,udajes se,zelis sve s njim..... i tegoba ti je odvojiti 2 dana da promjenis prezime :roll: :lol:
p206

#2399 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by p206 »

nutelina wrote:
Ako je neka dominantna Šveđanka nebi se puno bunio da uzmem njeno :oops:

Ima li ko iz ŠveCke, jel tačno da kod njih većinom muževi uzimaju ženino prezime ili je to mit?
Not My Idea

#2400 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Not My Idea »

madner wrote:Cuj predrasude, to je sve utemeljeno. Kako moze biti normalno dijete ako se zena koja ga odgaja, odgojena da se razvede?
:lol: :kiss:
Locked