Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
motorola01 wrote:To je bilo prije 7 dana. Jedino da nije kakva osveta bila, mada ne mora znaciti da je frka bila u KP domu. Uglavnom proslo je sigurno 7-8 marica od carine pa tamo sarajevskom prema Mokusnicama.
nema toliko marica u zenici,možda golfovi policijski i marice
Ma bilo je svega. Od hitne, do golfova i marica. I sve to u 3-4 minute. Kako god, saznat ce se sutra prekosutra sta je bilo
Receno je da je ona elektronika data fakultetu da koriste a ono ostale vjerovatno u zeljezari ..
Hoce na ovom novom displeju biti i prijenos utakmica ?
Opština šuti Prevent tzv privredni gigant radi sta hoce sada je na meti 400 otkaza ljudima bez ikakvog prava i bilo cega. I ako su neki radili v ise od 9 godina skoro kao robovi...Dokle ovako više majka mu stara
RuvkeZe wrote:Opština šuti Prevent tzv privredni gigant radi sta hoce sada je na meti 400 otkaza ljudima bez ikakvog prava i bilo cega. I ako su neki radili v ise od 9 godina skoro kao robovi...Dokle ovako više majka mu stara
RuvkeZe wrote:Opština šuti Prevent tzv privredni gigant radi sta hoce sada je na meti 400 otkaza ljudima bez ikakvog prava i bilo cega. I ako su neki radili v ise od 9 godina skoro kao robovi...Dokle ovako više majka mu stara
A sta očekujes da opstina uradi?
Pa bilo šta valja im sad na biro primiti tolike nas al haman i oni su bagra ko i ovi goree
A sta očekujes da opstina uradi?
Pa bilo šta valja im sad na biro primiti tolike nas al haman i oni su bagra ko i ovi goree
Zao mi je sto se to tako desava, ali bg, sta bi covjek rekao, to je normalna pojava svugdje na zapadu, tj. razvijenim zemljama.
To je privatnik, on moze zatvoriti pogon iz bilo kojeg razloga.
Drugi je sad problem sto vlast (ne opstinska) na drzavnom nivou se svadja oko jezika, a ne oko toga koliko stranih investicija ulazi u BiH.
Cimos je zrtva vrlo jebene situacije u evropi, koja je manje vis euzrokovana njemackim potenciranjem na stednju. Mi naravno kao zadnji u hranidbenom lancu cemo prvi osjetiti tu stednju, zatvaranje pogona itd.
ZA NAŠE ZENIČANE POST PREUZET SA GRUPE ZENIČKA RAJA
I tako,nas grad suti i kao neko zaostalo pleme iz Brazila sve nijemo posmatra...da,radi se o preventu i otkazima i pocetku sistematskog razaranja te firme i ugrozavanja egzistencije mnogih zenickih porodica i pocetku zatvaranja te firme...osobe sa stalnim radnim ugovorima dobijaju otkaze i trenutno se radi na tome da i ostatak bivsih 'kimo-vih' uposlenika koji imaju ugovore na ne odredjeno vrijeme da im se ti isti ugovori zele ponistiti i pokusavaju na sve nacine (prijetnjama,ucjenama) da ih preinace u ugovore na odredjeno vrijeme i da ih se poslije par mjeseci vrlo jednostavno rijese kao i dosadasnjih uposlenika bez stalnog radnog odnosa...ni sam nemam ugovor na ne odredjeno vrijeme a radim desetu godinu,jer nas svake dvije godine odjavljuju i prijavljuju da ne bi morali da nas za stalno prime...u ova tri-cetiri dana vec je otpusteno oko 100 ljudi i po rijecima sa sastanka sa upravom biti ce sve ukupno otpusteno 440 radnika...dobili smo pozive da sutra ujutro 23.08 dodjemo sa vazecim ugovorima,zele da ih poniste i 01.09 da nam daju otkaz...o uslovima i radu da ne pricam,znamo imati po 260 radnih sati u mjesecu a na platnim listama se prikazuje po 180h koliko je zakonski dozvoljeno...nigdje na planeti nema da se rade tri nocne smjene po dvanaest sati da bi zatim cetvrti radni dan iz te nocne morali doci da radimo drugu smjenu,i tako iz godine u godinu a nasi zakonodavci nista ne poduzimaju (jer su korumpirani) i imaju korist od njih...nocni i prekovremeni rad,praznici se uopste ne placaju itd itd... nasi sugradjani psihicki obolijevaju od silnih pritisaka,zatim se fizicki iscrpljuju i ne prodje par dana da kola hitne pomoci ne posjete firmu...osobama koje odu na bolovanje slijedi otkaz...zabranjuje se svaka pomisao na osnivanje sindikata,kazu,zatvaramo firmu i premjestamo je na drugu lokaciju... veoma su azurni preko svakog medija da se hvale da primaju i otvaraju nova radna mjesta (jer za to isto radno mjesto dobijaju poticaj od drzave po osobi u iznosu od oko 4-5 hiljada km) da bi zatim te iste novouposlene otpustili i ponovo ih poslali na biro za zaposljavanje...fakticki drzava ih placa da bi donoslili novac preventu...zbog Zenickih porodica i same Zenice,jer ne smijemo dopustiti da nas u nasem gradu maltretiraju i ponasaju se bahato i kako oni zele i hoce...
Nismo bolje niti zasluzili kad smo glupi,nesposobni i dozvoljavamo da nas svako gazi.Nema ovdje nikakve buducnosti dok se narod ne digne a to nikad nece doci jer smo previse zaostali.Da cijelu firmu zatvore nista se nece promjeniti jer ce narod i dalje govoriti "bit ce bolje","dat ce Bog".Bitno je da se svake godine izlazi na izbore i glasa uvijek za iste,da se za 1 maj okrece razanj,da se za 1 dan bajrama pije,da se po cijeli dan ispijaju kafe,to je nasem narodu bitno.Kad smo takvi onda se nemojte ni cuditi sto nam je ovakvo stanje jer smo sami sebi krivi niko nam nije drugi kriv.Jebes ovu drzavu i ovaj grad.
Otidji u dom armije .. Ne znam jes bio tu ikada u teretani jel poznajes Adija,vlasnika .. Dodji navece od 8-10 tad je on i pitaj ga (ne znam jel ona ponuda samo za clanove vjerovatno nije ali eto pitaj) trazi Adija i njega pitaj .. Taj gold je tu 105 KM bio prije 2 mjeseca ne znam sada jel se sta mijenjalo .. Tu su preparati najjeftiniji ubjedljivo .. A ako te neko cuje da trazis to sto trazis vjerovatno ce ti jos neko ponuditi Tu se svi bave prodajom Ako ti je mrsko ici do doma armije onda ima jos nekih ali ovo je najjeftinije
Mustang1 wrote:Otidji u dom armije .. Ne znam jes bio tu ikada u teretani jel poznajes Adija,vlasnika .. Dodji navece od 8-10 tad je on i pitaj ga (ne znam jel ona ponuda samo za clanove vjerovatno nije ali eto pitaj) trazi Adija i njega pitaj .. Taj gold je tu 105 KM bio prije 2 mjeseca ne znam sada jel se sta mijenjalo .. Tu su preparati najjeftiniji ubjedljivo .. A ako te neko cuje da trazis to sto trazis vjerovatno ce ti jos neko ponuditi Tu se svi bave prodajom Ako ti je mrsko ici do doma armije onda ima jos nekih ali ovo je najjeftinije
Hvala druze na preporuci. Pretpostavljam da je Adi onaj sto vozi bijelu Alfu 159 (neko mi rece da je njegova teretana). Mislio sam otici do Arene, samo nisam siguran da li prodaju ON proizvode i kakve su im cijene. Sve u svemu, hvala jos jednom
Mustang1 wrote:Otidji u dom armije .. Ne znam jes bio tu ikada u teretani jel poznajes Adija,vlasnika .. Dodji navece od 8-10 tad je on i pitaj ga (ne znam jel ona ponuda samo za clanove vjerovatno nije ali eto pitaj) trazi Adija i njega pitaj .. Taj gold je tu 105 KM bio prije 2 mjeseca ne znam sada jel se sta mijenjalo .. Tu su preparati najjeftiniji ubjedljivo .. A ako te neko cuje da trazis to sto trazis vjerovatno ce ti jos neko ponuditi Tu se svi bave prodajom Ako ti je mrsko ici do doma armije onda ima jos nekih ali ovo je najjeftinije
Hvala druze na preporuci. Pretpostavljam da je Adi onaj sto vozi bijelu Alfu 159 (neko mi rece da je njegova teretana). Mislio sam otici do Arene, samo nisam siguran da li prodaju ON proizvode i kakve su im cijene. Sve u svemu, hvala jos jednom
Jest taj .. Ako je alfa tu on je ili u teretani ili o Bordou sjedi Ja mislim da je tu najjeftinije osim ako negdje nema ispod ruke Otidji i vidi ovdje je taj optimum gold ona veca 105 KM