johntra wrote:dobar je, samo malo previše optimističan...shiljak wrote: odličan video, pogotovo ovaj zadnji http://www.youtube.com/watch?v=O-saxNPZ_RA

Moderator: anex
johntra wrote:dobar je, samo malo previše optimističan...shiljak wrote: odličan video, pogotovo ovaj zadnji http://www.youtube.com/watch?v=O-saxNPZ_RA

Ovo je kompletno pogrešno ko je ovo crtao pravce? Ovo je petlja Briješce koja je u izgradnji.M a č a k wrote:johntra wrote:dobar je, samo malo previše optimističan...shiljak wrote: odličan video, pogotovo ovaj zadnji http://www.youtube.com/watch?v=O-saxNPZ_RA
Zato mi i jest cudno, i ja sam mislio da je Stolac - Neum, a sad se prica o Capljina - Neum... Tj. trasi blize starom putu preko Svitave nego Stolcu.johntra wrote:ZAr nije u pitanju Stolac-Neum?

e u podvucenom je cijela poenta... umjesto da se lokalnim vozovima za konjic i visoko na svakih pola sata-sat, rijese guzve kroz rajlovac, dolazi se na ideju da se ukine prugadustaban wrote:Je li iko, ikad, igdje, iole... razmatrao opciju izmjestanja Zeljeznicke stanice?!
Pruga fakat smeta, yebe cio grad, a stanica bi mogla biti, recimo, negdje oko Ilidze ili cak gore gdje i petlja...
A koliko se koristi, mogli ba vala skroz zaobici sarajevsko polje.
A sta ti mislis da se prestanes baviti stvarima za koje nisi kompetentan?dustaban wrote:... hm, ova me ideja bas zagolica. A sta mislite da se postojeca pruga iskoristi za Tramvaj ?!?!
Libyano wrote:Jedno pitanje: Je li tačno da sada od Zenice do Tarčina jedino nemamo radova na dionici Butila-Vlakovo u dužini 4.0 km, tj. LOT3 obilaznice? Kada bi ta dionica trebala ići?
Odakle ti ove informacije?golfiista wrote:Libyano wrote:Jedno pitanje: Je li tačno da sada od Zenice do Tarčina jedino nemamo radova na dionici Butila-Vlakovo u dužini 4.0 km, tj. LOT3 obilaznice? Kada bi ta dionica trebala ići?
LOT 3 A ( dionica Butila - Vlakovo ) se treba početi graditi i ista će biti završena kao i sve ostalo do kraja 2014.g.
LOT 3 B ( dionica odnosno, brza cesta, petlja Vlakovo - Mostarsko raskršće ) završeno 90% eksproprijacije i ista će se graditi na proljeće 2014.g.
tec wrote: Odakle ti ove informacije?
Lot 3 (3km) trebalo bi da počne sa gradnjom u julu (naj kasnije početkom augusta) rok je 10 mjeseci.
Spoj Vlakovo - Mostarsko raskršće se radu sa dionicom Vlakovo - Lepenica i radovi su počeli dok je eksproprijacija završena još prošle godine.
U kom smislu početi gradnju prema Mostaru? Zar Vlakovo - Tarčin nije početak gradnje? Prije nešto više od godinu dana i ta dionica je bila naučna fantazija. Ostalo će ići kako to dozvoljavaju financijska sredstva, iako po opravdanosti više bi se isplatilo graditi od Zenice na sjever.felix10 wrote:Ima li neko informaciju, kada ce poceti gradnja prema Mostaru? S obzirom da je trasa dosta teska i da su sve sami tuneli i mostovi/vijadukti, ne bi me cudilo da pocnu za jedno 10 god.
Mislio sam na dionicu od Tarcina, dakle dionica Tarcin-Konjic-Jablanica-Mostar sjever...tec wrote:U kom smislu početi gradnju prema Mostaru? Zar Vlakovo - Tarčin nije početak gradnje? Prije nešto više od godinu dana i ta dionica je bila naučna fantazija. Ostalo će ići kako to dozvoljavaju financijska sredstva, iako po opravdanosti više bi se isplatilo graditi od Zenice na sjever.felix10 wrote:Ima li neko informaciju, kada ce poceti gradnja prema Mostaru? S obzirom da je trasa dosta teska i da su sve sami tuneli i mostovi/vijadukti, ne bi me cudilo da pocnu za jedno 10 god.
A ja kompetentnog strucnjaka u PM.neki wrote:A sta ti mislis da se prestanes baviti stvarima za koje nisi kompetentan?dustaban wrote:... hm, ova me ideja bas zagolica. A sta mislite da se postojeca pruga iskoristi za Tramvaj ?!?!
Izbaciti prugu i stanicu iz grada je najveca gluposti i vratilo bi grad u 19 vijek..Sarajevo ionako ima slabo razvijenu zeljeznicku infrastrukturu, pogledaj gradove slicne velicine u Evropi, bilo istocnoj bilo zapadnoj.
To sto se slabo koristi za putnicki saobracaj je problem u glavama trenutnog stanovnistva i nepostojanja pravne drzave i nekorumpiranih politicara, jer ovi postojeci svjesno unistavaju zeljeznicu radi vlastitih interesa u sluzbi svakavih lobija
Prugu i zeljezniku stanicu niposto se nesmije dirati i izmjestati,dustaban wrote:A ja kompetentnog strucnjaka u PM.neki wrote:A sta ti mislis da se prestanes baviti stvarima za koje nisi kompetentan?dustaban wrote:... hm, ova me ideja bas zagolica. A sta mislite da se postojeca pruga iskoristi za Tramvaj ?!?!
Izbaciti prugu i stanicu iz grada je najveca gluposti i vratilo bi grad u 19 vijek..Sarajevo ionako ima slabo razvijenu zeljeznicku infrastrukturu, pogledaj gradove slicne velicine u Evropi, bilo istocnoj bilo zapadnoj.
To sto se slabo koristi za putnicki saobracaj je problem u glavama trenutnog stanovnistva i nepostojanja pravne drzave i nekorumpiranih politicara, jer ovi postojeci svjesno unistavaju zeljeznicu radi vlastitih interesa u sluzbi svakavih lobija
"Sarajevo ima slabu zeljeznicku infrastrukturu". Sta je po tebi "dobra zeleljeznicka infrastruktura" jednoga grada, opcenito, a posebno jednog grada od 500.000 stanovnika ?
Sve sami strucnjaci!kakaljin wrote:Prugu i zeljezniku stanicu niposto se nesmije dirati i izmjestati,dustaban wrote:A ja kompetentnog strucnjaka u PM.neki wrote:(quote="dustaban")... hm, ova me ideja bas zagolica. A sta mislite da se postojeca pruga iskoristi za Tramvaj ?!?! (/quote)
A sta ti mislis da se prestanes baviti stvarima za koje nisi kompetentan?
"Sarajevo ima slabu zeljeznicku infrastrukturu". Sta je po tebi "dobra zeleljeznicka infrastruktura" jednoga grada, opcenito, a posebno jednog grada od 500.000 stanovnika ?
Pogledajte samo gradove u evropi i sve e vam se samo reci, da su zeljeznicke stanice u samo centru grada