SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
gilbert

#2376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

dzeno123 wrote:Ja da sam se kao clanovi AV-MAU nagledo strahota sto su obicni ljudi pocinili tim zivotinjama davno bi digo ruke od ljudskog roda. Ali slazem se donekle sa vama, ko moze petardu u usta staviti psu koji je pobjego iz kuce i koji je po prirodi miran, zamislite sta moze uraditi covjeku koji mu je nehotice mozda na neki nacin naskodio.
:?: :?: :?: :?: :?:
gilbert

#2377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Religious Fantastic wrote:
Comrad wrote: Svaki policajac mora biti spreman da ubije, takva vam je profesija. Mogu misliti kako je drzati na dusi ubijenog covjeka, ali svako od vas je sam odabrao taj poziv i zna se sta on nosi sa sobom.
Ma to ti je ko kad naučiš vozit biciklo...možda je problem za ove generacije stasale poslije rata...ne bih znao reći.

Znam za slučaj kada je lokalni kabadahija isprebijao svoju ženu i ostavio je golu na sred ulice. Došli "speZijaLci" da ga hapse i on bez upozorenja otvori vatru na njih. Oni se kao vagine razbježe, jer znaju ko je lik i kako je povezan. Da je bio neko drugi, ohladili bi ga, u to ne sumnjam. Ali svaki drot je u duši vagina, te su sačekali da dođe njegov poznanik koji ga je onda nagovorio na predaju uz prisustvo advokata :dance:
Ma kada je rahmetli moze biti povezan sa kim god hoce , ali to je i problem jer je policija iza rata postala mjesto za uhljebljenje ,drzavni posao sigurna plata pa i oni sposobni nemogu od uhljebljenih nista uraditi .
Jos kada sam vidjeo i poslije cuo za ostavljanje sluzbenih pistolja u stanicama :x i o graviranim metcima :x
pa to je kod kazes ljudima nemojte se zamjerati jer poslije radnog vremena ste meta bez oruzija :x :x
dzeno123

#2378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dzeno123 »

gilbert wrote:
dzeno123 wrote:Ja da sam se kao clanovi AV-MAU nagledo strahota sto su obicni ljudi pocinili tim zivotinjama davno bi digo ruke od ljudskog roda. Ali slazem se donekle sa vama, ko moze petardu u usta staviti psu koji je pobjego iz kuce i koji je po prirodi miran, zamislite sta moze uraditi covjeku koji mu je nehotice mozda na neki nacin naskodio.
Nesto ti nije jasno, postoji i udruzenje pcelara nek se i oni malo bolje organizuju pa da pomognu vama sto tipkate iz fotelja. Izadjite na ulice, onaj jedan poziva da policija rokne cim vidi kriminalca a bas me zanima da li bi on imenom i prezimenom organizovo proteste u slucaju suspenzije tog policajca. Znas da bi...Budite sretni pa ima humanih ljudi tamam spasavali mrave iz Hadzica, al jok treba kerad pobit. Ne treba kerad pobit, treba pohapsit one koji su usvojili zakon o ukidanju sinteraja a bez da se imalo fizickog i pravnog osnova za to. Treba uhapsit i lincovati one osobe koje i dan danas hajruju pare iz budzeta (cak oko 1 milion km godisnje) a koje odlaze za sinteraj a taj sitneraj bukvalno i ne postoji i trenutno ima 5 uposlenika.
Last edited by dzeno123 on 07/03/2012 10:03, edited 2 times in total.
r_faruk

#2379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

sta su gravirani meci?

i hajd zivota vam prestanite porediti njemacku i ostale drzave sa bosnom. berlin ima stanovnika ko i bosna, a istanbul 2-3 puta vise........
gilbert

#2380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

dzeno123 wrote:
gilbert wrote:
Nesto ti nije jasno, postoji i udruzenje pcelara nek se i oni malo bolje organizuju pa da pomognu vama sto tipkate iz fotelja. Izadjite na ulice, onaj jedan poziva da policija rokne cim vidi kriminalca a bas me zanima da li bi on imenom i prezimenom organizovo proteste u slucaju suspenzije tog policajca. Znas da bi...Budite sretni pa ima humanih ljudi tamam spasavali mrave iz Hadzica, al jok treba kerad pobit. Ne treba kerad pobit, treba pohapsit one koji su usvojili zakon a bez da se imalo fizickog i pravnog osnova za to. Treba uhapsit i lincovati one osobe koje i dan danas hajruju pare iz budzeta (cak oko 1 milion km godisnje) a koje odlaze za sinteraj a taj sitneraj bukvalno i ne postoji i trenutno ima 5 uposlenika.
Kakve psi imaju veze sa svom ovom pricom o kriminalu ? :?:
dzeno123

#2381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dzeno123 »

gilbert wrote:Kakve psi imaju veze sa svom ovom pricom o kriminalu ? :?:
Pa kerovi se spominju stranicu ili dvije, sta god da se desi kerovi...Prozivaju te nevladine organizacije da izadju na proteste i da zastite ljude i sl. A njih sveukupno ima 10 clanova, kupe par konzervi cukama, nadju neko skloniste gdje mogu na par dana zadrzati cuke dok ne dodju mjestani i ne pomlate i njih i cuke. :-)

"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." A.A
gilbert

#2382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

r_faruk wrote:sta su gravirani meci?

i hajd zivota vam prestanite porediti njemacku i ostale drzave sa bosnom. berlin ima stanovnika ko i bosna, a istanbul 2-3 puta vise........
r-faruk jaran koji radi u mupu Ze-Do mi kaze da u okvirovima od sluzbenih pistolja imaju municiju izgraviranu na cahuri sad sta tacno pise neznam valjda mup ze -do ili vec sta tako da ako ispale metak iz sluzbenog pistolja nemogu ga samo zamjeniti sa metkom iz licne zalihe . Znaci pogleda ti nacelnik okvir i u njemu metak bez gravure hajde objasni gdje ti je metak. Zvanicno to je da u slucaju upotrebe oruzija lakse razgraniciti cahure od metka ispaljenih od strane policajaca . :-)
gilbert

#2383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

dzeno123 wrote:
gilbert wrote:Kakve psi imaju veze sa svom ovom pricom o kriminalu ? :?:
Pa kerovi se spominju stranicu ili dvije, sta god da se desi kerovi...Prozivaju te nevladine organizacije da izadju na proteste i da zastite ljude i sl. A njih sveukupno ima 10 clanova, kupe par konzervi cukama, nadju neko skloniste gdje mogu na par dana zadrzati cuke dok ne dodju mjestani i ne pomlate i njih i cuke. :-)

"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." A.A
Dzeno to je bilo prije par stranica i par dana ovih dana su problem delegati koji rafalaju po gradovima i upadaju nenama u kuce i muce ih . :x
palamuda

#2384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by palamuda »

Otrcani i izlizani stavovi, odavno potrošeni na milion tema, tipično za AV MAU udruženja.
Sad nam fino reci da si se šalio.
gilbert

#2385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Image
dzeno123

#2386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dzeno123 »

palamuda wrote:
Otrcani i izlizani stavovi, odavno potrošeni na milion tema, tipično za AV MAU udruženja.
Ne kontas. Ljudi iznad pozivaju Av-mau da rjesava sigurnosnu situaciju u gradu i da organizuju neke proteste ili sta vec. Ona seljacka prica fuj. Lako je tudjim k..... gloginje mlatit, ne daj boze da sam nesto pokrenem. :-)
Last edited by dzeno123 on 07/03/2012 10:32, edited 2 times in total.
Creasy

#2387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

Comrad wrote: @creasy, ja sam mislio na to da do sada nije bilo puno upucanih krimosa od strane policije, mozda i ima, ja samo znam ono iz medija. I valjda znas sta sam podrazumijevao, normalno da ne trazim da upucate lika koji krade steku cigara..ali bubam, ako tri lika ulete sa pistoljima u banku, i onda krenu pucati na vas onda ocekujem da ih ubijete. I ne vidim kakve se tu mogu naci olaksavajuce okolnosti za njih ili otezavajuce za vas. Najlakse je tako, nek je plata sigurna icu linijom manjeg otpora, pa sta se desi, desi. I ne znam sta se koji djavo odmah javljaju neki moralisti, koji bi tu sad trazili neko fer sudjenje. Nema tu sudjenja, jer ti isti klosari bi vas ubili u sekundi za 1000KM.

Ima slucajeva za koje ne znas sta je bilo, ali o tome necu ovde naravno... a ako si cuo sa slucaj iz Novog Sarajeva kad je onaj lopov suzavcem poprskao policajca, taj je dobio metak u glavu, ali je prezivio...
vratnik

#2388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

Sta reci, koju poruku poslati..
:-)

@Creasy, ovo naravno nije tebi upuceno. Post iznad.
Last edited by vratnik on 07/03/2012 10:32, edited 1 time in total.
gilbert

#2389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

dzeno123 wrote:
palamuda wrote:
Ne kontas. Ljudi iznad pozivaju Av-mau da rjesava sigurnosnu situaciju u gradu i da organizuju neke proteste ili sta vec. Ona seljacka prica fuj. Lako je tudjim k..... gloginje mlatit. :-)
Daj molim te postavi taj citat meni stvarno to promice :-)
cigara

#2390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

dzeno123 wrote:
palamuda wrote:
Ne kontas. Ljudi iznad pozivaju Av-mau da rjesava sigurnosnu situaciju u gradu i da organizuju neke proteste ili sta vec. Ona seljacka prica fuj. Lako je tudjim k..... gloginje mlatit, ne daj boze da sam nesto pokrenem. :-)
zato sto su isti ti idioti uticali na ukidanje sintora
zato sto isti ti ljudi seru o izbacivanju pasa na ulicu, a oni ih uzmu na 3 dana i izbace na ulicu (zadnji slucaj onog kera na ciglanama, procitaj u clancima na sa-x sta se izdesavalo kasnije)
zato sto ti isti ljudi govore da ne treba pse dirati, pogotovo copore iako isti napadaju redovno, seru ko i ti, nemoj nemoj al nikakvo rjesenje
zato sto sad svi zajedno dizu galamu kako je drzava qratz jer nema azila, isto ko prosli put za sintore, iako su 80% njih uhljupi koji veze nemaju kako azil radi
zato sto su previse blentavi da skontaju razliku izmedju kucnog i dresiranog psa i psa koji je proveo na ulici godinu dana i koji se prikljucio coporu
zato sto to mucenje zivotinja (koje niko ziv ne opravdava) stavljaju ko opravdanje za sve te ujede i napade pasa
zato sto su svi masovno glasni na forumima i facebooku a uzivo pognu glavu kad ih pitas "sta sad"
zato sto 80% ljudi koji njih podrzavaju u njihovim glupostima apsolutno nisu iz BiH
zato sto od 5 miliona problema koje ima Sarajevo i BiH, oni kao najveci problem vide to sto su psi gladni, ako cu praviti proteste sigurno ih necu praviti zbog pasa jebali te oni, meci furaju svakodnevno ljudima oko glave ti zabrinut oko psa
zato sto da se tebe i takve slusa, pa vam se naprave azili (a jedan nije dovoljan, ako mislis da jeste onda veze nemas) sutra ce srati jer ih klosari pljackaju i kako je nesiguran grad i kako niko nista ne poduzima (ti i takvi slicni tebi)
Last edited by cigara on 07/03/2012 10:54, edited 2 times in total.
bosanski.tornjak

#2391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bosanski.tornjak »

Ludo je i bezobrazno u ovakvoj situaciji odvojiti i 100 maraka za lutalice a ne neke druge iznose.
gilbert

#2392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

bosanski.tornjak wrote:Ludo je i bezobrazno u ovakvoj situaciji odvojiti i 100 maraka za lutalice a ne neke druge iznose.
Zavis sta se kupuje sa tih 100 KM ;-)
bosanski.tornjak

#2393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bosanski.tornjak »

gilbert wrote:
bosanski.tornjak wrote:Ludo je i bezobrazno u ovakvoj situaciji odvojiti i 100 maraka za lutalice a ne neke druge iznose.
Pa ako ce kupiti od toga ono sredstvo za "spavaj mi lijepo spavaj mi ti" moglo bi se i prezaliti
Comrad

#2394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Milion prioritetnih stvari, ovaj o djukelama baljezga. Volim cuke i uvijek ih nahranim, kad sam u prilici, ali brate ovo je grad i u gradu nije mjesto tolikom broju pasa. Ili cemo izmjestiti ljude ili lutalice, zajedno ne mozemo.

Neki dan stoji 30-ak turista na carsiji, gledaju, fotografisu, vodic im nesto objasnjava kad 5m od njih tri djukele se pocese makljati, klati...naravno turisti se isprepadali, ne znaju gdje ce, sta ce... I nemoj samo da mi neko kaze da su se igrali i sl. ako je igra kad jedan drugog hvataju zubima i krvnicki laju, jbg onda...
muz66

#2395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muz66 »

bosanski.tornjak wrote:
gilbert wrote:
Pa ako ce kupiti od toga ono sredstvo za "spavaj mi lijepo spavaj mi ti" moglo bi se i prezaliti
:lol: :lol: :lol:

post dana :thumbup:
gilbert

#2396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Image
palamuda

#2397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by palamuda »

Mislim stvarno meci nam u kuće ulijeću, djeca u školi nose šljemove, a moramo još pazit da paščad ne uvrijedimo, mislim da ovu trojcu sa Alipašina treba osudit po hitnom postupku jer su pucnjavom ugrozili čopor pasa koji se bezbrižno igrao na livadi preko puta.
muz66

#2398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muz66 »

palamuda wrote:Mislim stvarno meci nam u kuće ulijeću, djeca u školi nose šljemove, a moramo još pazit da paščad ne uvrijedimo, mislim da ovu trojcu sa Alipašina treba osudit po hitnom postupku jer su pucnjavom ugrozili čopor pasa koji se bezbrižno igrao na livadi preko puta.
i to na svojoj teritoriji, molim lijepo :D

aaaaaaaaaa zivim za dan kad donesu odluku da se u roku 7 dana sve dzukele moraju istrijebiti.
dragonz

#2399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dragonz »

gilbert wrote:
dječiji doplatak je 40 KM (Novi Grad)
O'zone
Globalni moderator

#2400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Nećemo valjda opet o psima :roll:
Locked