drugi profil wrote:Za august mi racun bio 39 maraka, 21 kubik vode. Nisam platio, zalio se. Odbijena zalba. I dalje ne mislim platiti. Cekam reviziju odluke.
Za septembar mi fakturisali 5 kubika da platim. Slucajno sam u priblizno isto vrijeme ja provjerio vodomjer na stanu i zapisao cifru (slikao). 25 kubika. Razlika u racunu 20 kubika i onda ce mi to naplatiti sljedeci mjesec po onoj najvecoj cijeni... majku im.
A ovaj Perovic nek se iseli gdje ga niko ne zna, jer takav bezobrazluk i aroganciju dok ljude pravi budalama i laze i podsmijeva im se u lice, nisam vidio jos od Nedzada Brankovica.
Moze li se ovo ganjati po clanu 7. stav 2. Zakona o zastiti potrosaca? Ima li neki pravnik da posavjetuje? Da placam pausalno marku po kubiku i cekam da me tuze za ostatak, pa da se na sudu pozovem na ovaj clan?
http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/?id=666
II.
OBAVEZA OBAVLJANJA TRGOVINSKE
DJELATNOSTI NA
POŠTEN NAČIN
Član 7.
(1)
Trgovac je obavezan da prodaje proizvod, odnosno pruža
uslugu potrošaču na način koji nije u suprotnosti s dobrim
poslovnim običajima.
(2)
Trgovac je obavezan da prodaje proizvode, odnosno pruža
usluge svim potrošačima pod istim uvjetima. Ako
pojedinim grupama odobrava posebne uvjete (porodilje,
mladenci, invalidna lica, penzioneri i dr.), oni treba da budu
jasno istaknuti na prodajnom mjestu.
(3) Trgovac je obavezan da isporuci potrošaču plaćeni proizvod
ili uslugu.
(4)
Trgovcu je zabranjena diskriminacija bilo kojeg potrošača,
naročito odbijanjem prodaje proizvoda koji je izložen ili na
drugi način pripremljen za prodaju, ili odbijanjem pružanja
usluga koje se mogu obaviti, ili uvjetovanjem prodaje
proizvoda ili pružanjem usluga prodajom drugih proizvoda
ili pružanjem drugih usluga.
pametnom dovoljno, nemojte im ništa plaćati i to je najbolji vid otpora, ako im plaćate djelimično onda im također djelimično priznajete i da su u pravu
treba zauzeti jasan stav i to bi trebali uraditi svi građani sarajeva iz višečlanih domaćinstava, nema potrebe za protestima, jednostavno niko ne plati i da vidimo šta će onda, a isključiti je ne smiju niti mogu na daljinski, pa da vidimo ko će koga