Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#2376 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:Puno tebi to nešto... meni 13-14 KM na dvoje prijavljenih. Kakva je procedura ono da promijeniš broj ukućana, 2 godine se kanim da to uradim?
Ako si u stanu, onda se obrati kucepazitelju, ako si u kuci, onda odes do ViK-a i rijesis to.

Fakat previse ba, nema sanse da mi dodje 30!!!
Dozer

#2377 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Meni uredno opet dosao astronomski racun - 59 KM. Potrosnja u haustoru na 22 stanara - 132 kubika (za 25 manje nego na proslom racunu, a u proslom su bili godisnji odmori ?!).

Prosli, koji mi je bio 68 KM, platio sam im 35. Sada ce dobiti 30. I odjebaus.
BHF_Manijak

#2378 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Dozer wrote: Prosli, koji mi je bio 68 KM, platio sam im 35. Sada ce dobiti 30. I odjebaus.
:lol: :lol: :mrgreen: :thumbup: :thumbup:
_turpija_

#2379 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by _turpija_ »

BHF_Manijak wrote:30KM vode, pa jebo vam ja mater bezobraznu!!! Gamad jedna, za lijeka vam trebalo, svakom onome ko se sjetio ovako bezobrazno velike cijene stavit!

Na nas dvoje 30 maraka vode, pa ne punim cisternu mamicu vam seljacku! Jos plus oboje nismo kod kuce do 4-5h!

Jebote zivot struje mi dodje 35-36KM, a vode cetiri marke manje!

Allahami prestat placati, svi kolektivno, pa nek jebu mater onda, nek' materi povecavaju cijenu! Mogu tek miee i slit kako je ljudima sa po 4-5 clanova u stanu/kuci!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vi ste i dobri, nas prosjecni racun na nas dvoje je bio 10 - 11 KM, prosli dosao 60 KM... NEMA LOGIKE!! Struje mi dodje 40 KM, a ovo voda nije normalno!!
vješalica

#2380 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

kod mene je jos uvijek na istom nivou racun za dvoje u kuci nije presao 13-14KM
očito da su organizovali pljacku po mjernim mjestima jer vide koliko ko trosi
vješalica

#2381 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

opet najavljuju iskljucenje vode od 9-14 radi ispitivanja postrojenja
lokacija hrasno
BHF_Manijak

#2382 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ma ja ili cu uvesti posebno voodmjer samo za sebe ili cu prestati placati, pe nek' jebu mater. Ne zelim da placam za njihove place i njihovo lindohajenje po firmi, sudaraju se guzovima ne znaju sta ce od dosade. Cijevi nisu promjenili ima 30 godina, a ove sto ne placaju vodu nikako prebijaju preko platisa, tako sto im povecaju cijenu. MRS!
jon_jovi

#2383 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jon_jovi »

Ni u afričkim glavnim gradovima nema redukcije vode
O'zone
Globalni moderator

#2384 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Vidi i on nešto ko skonto al' neće da prizna grešku
Petrović: Voda u Sarajevu je poskupjela za 37 posto, a grijanje poskupljuje 1. decembra

Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, potvrdio je da je voda u Sarajevu poskupjela 37 posto.

Vlada Kantona Sarajevo u julu je donijela odluku o poskupljenju vode za 20 posto. Međutim, računi koji su građani glavnog grada BiH dobili pokazuju, da je voda mnogo više poskupjela.

To je potvrdio i ministar Petrović, gostujući u emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji.

On je istakao da je analizom utvrđeno da je voda poskupjela za 37 posto te je pojasnio da se po nižoj tarifi obračunava za one koji troše pet kubika vode, a više za one koji troše 10 i više kubika vode.

Adnan Solaković, zastupnik SBB-a u Skupštini KS, istakao je da je to "klasično iživljavanje nad građanima i direktan atak na njih".

Ministar Petrović je potvrdio i to da će od 1. decembra poskupjeti i grijanje u Sarajevu, najvjerovatnije za 23 posto. Vlada Kantona Sarajevo će na sutrašnjoj sjednici razmatrati tu odluku.
vješalica

#2385 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

gledala sam,bacao je ublehe,jedva su ga izmuzli da prizna, pravi hoštapler!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2386 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sabina1 »

jon_jovi wrote:Ni u afričkim glavnim gradovima nema redukcije vode
Nije to najgore. Afrički glavni gradovi ne leže na vodi !!! :-x
Dozer

#2387 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Ma vodu placam u visini 50% primljenog racuna, a grijanje ako poskupi placacu po racunu kao do poskupljenja.

Kada iskljuce sve neplatise, kada poprave mrezu i kada naplate milionske dugove od kojekakvih tajkuna i politicara koji su u vezi s tim tajkunima, e onda cu im mozda i placati ono sto traze.
Ali, tada ce i cijene biti normalne. Sve dok se radi politicko-tajkunsko-talovskih marifetluka kriju i oprastaju milionski dugovi, a istovremeno se to sve prebacuje obicnim gradjanima kroz totalno maloumna poskupljenja, ja im ih necu placati.

Slobodno neka ih smotaju i nabiju sebi, zna se gdje.
akcid

#2388 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by akcid »

Dozer wrote:Ma vodu placam u visini 50% primljenog racuna...

Ako nemaš zaključen ugovor s ViK-om, ne trebaš je plaćati nikako 8-) Ovako, kad-tad će te sustići obaveza plaćanja računa koje djelomično platiš :-)
Wind

#2389 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Wind »

Pa ko to ima zakljucen ugovor sa ViK-om? Isto ko sa toplanama. Mozda imaju neki koji imaju kuce pa su morali ali u stanovima....ne znam da ima iko ugovor!?
drug_profi

#2390 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Za august mi racun bio 39 maraka, 21 kubik vode. Nisam platio, zalio se. Odbijena zalba. I dalje ne mislim platiti. Cekam reviziju odluke.
Za septembar mi fakturisali 5 kubika da platim. Slucajno sam u priblizno isto vrijeme ja provjerio vodomjer na stanu i zapisao cifru (slikao). 25 kubika. Razlika u racunu 20 kubika i onda ce mi to naplatiti sljedeci mjesec po onoj najvecoj cijeni... majku im.
A ovaj Perovic nek se iseli gdje ga niko ne zna, jer takav bezobrazluk i aroganciju dok ljude pravi budalama i laze i podsmijeva im se u lice, nisam vidio jos od Nedzada Brankovica.

Moze li se ovo ganjati po clanu 7. stav 2. Zakona o zastiti potrosaca? Ima li neki pravnik da posavjetuje? Da placam pausalno marku po kubiku i cekam da me tuze za ostatak, pa da se na sudu pozovem na ovaj clan?

http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/?id=666
Alhemicarkaa

#2391 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

Petrović: Voda u Sarajevu je poskupjela za 37 posto, a grijanje poskupljuje 1. decembra

Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, potvrdio je da je voda u Sarajevu poskupjela 37 posto.

Vlada Kantona Sarajevo u julu je donijela odluku o poskupljenju vode za 20 posto. Međutim, računi koji su građani glavnog grada BiH dobili pokazuju, da je voda mnogo više poskupjela.

To je potvrdio i ministar Petrović, gostujući u emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji.

On je istakao da je analizom utvrđeno da je voda poskupjela za 37 posto te je pojasnio da se po nižoj tarifi obračunava za one koji troše pet kubika vode, a više za one koji troše 10 i više kubika vode.

Adnan Solaković, zastupnik SBB-a u Skupštini KS, istakao je da je to "klasično iživljavanje nad građanima i direktan atak na njih".

Ministar Petrović je potvrdio i to da će od 1. decembra poskupjeti i grijanje u Sarajevu, najvjerovatnije za 23 posto. Vlada Kantona Sarajevo će na sutrašnjoj sjednici razmatrati tu odluku.
I oni su to morali analizirati :roll: , pa i mojoj nani je bilo odmah jasno da će poskupiti daleko više od 20%. Mislim, osnovne matematičke operacije ne znaju.
drug_profi

#2392 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Meni je poskupjela u prosjeku 100%. Cetveroclana porodica.
I zasto sam ja diskriminiran kao potrosac ako trosim 5-6 kubika po glavi od drugog koji trosi istu kolicinu vode po glavi?
Capsicum

#2393 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Ma ovo cjenkanje koliko je poskupila voda je smijesno. Umjesto da naprave fer sistem, gdje bi svi gradjani bili isto tretirani kod obracuna vode, oni su napravili nekakav nigdje u svijetu vidjeni obracun sa 3 tarife, ali bez obzira na broj korisnika prikljucka. Dakle, zasto ministar ne objasni zasto je kubik vode skuplji za viseclanu porodicu nego za samce? To je pravo pitanje i u njemu lezi sva srz problema ovog poskupljenja vode. Prosjecnoj 4-clanoj porodici koja trosi 5 kubika vode po clanu mjesecno, racun se povecao za 66,5%!

Rjesenje moze biti u jednoj od varijanti:
1. linearno povecanje cijene vode za 20% svima, bez ikakvih tarifa
2. zadrzavanje 3 tarife, ali tarifiranje na nacin da najjeftinija tarifa vazi za prvih 5 kubika vode po svakom clanu domacinstva, umjesto 5 kubika za cijelo domacinstvo!

Ova postojeca varijanta predstavlja jasnu diskriminaciju potrosaca i prije ili kasnije ce samo dovesti do tuzbi prema ViK-u i Vladi Kantona Sarajevo.
jon_jovi

#2394 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jon_jovi »

tvsabina wrote:
jon_jovi wrote:Ni u afričkim glavnim gradovima nema redukcije vode
Nije to najgore. Afrički glavni gradovi ne leže na vodi !!! :-x
Košto neka pijačarka izjavi neki dan pred šalterom: jebete me ko kauboj konja. Da, jebu narod ko kauboj konja.
vješalica

#2395 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

Alhemicarkaa wrote:
I oni su to morali analizirati :roll: , pa i mojoj nani je bilo odmah jasno da će poskupiti daleko više od 20%. Mislim, osnovne matematičke operacije ne znaju.
ma znaju oni matematicke operacije,nego smutili da opljačkaju
vozač

#2396 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vozač »

drugi profil wrote:Za august mi racun bio 39 maraka, 21 kubik vode. Nisam platio, zalio se. Odbijena zalba. I dalje ne mislim platiti. Cekam reviziju odluke.
Za septembar mi fakturisali 5 kubika da platim. Slucajno sam u priblizno isto vrijeme ja provjerio vodomjer na stanu i zapisao cifru (slikao). 25 kubika. Razlika u racunu 20 kubika i onda ce mi to naplatiti sljedeci mjesec po onoj najvecoj cijeni... majku im.
A ovaj Perovic nek se iseli gdje ga niko ne zna, jer takav bezobrazluk i aroganciju dok ljude pravi budalama i laze i podsmijeva im se u lice, nisam vidio jos od Nedzada Brankovica.

Moze li se ovo ganjati po clanu 7. stav 2. Zakona o zastiti potrosaca? Ima li neki pravnik da posavjetuje? Da placam pausalno marku po kubiku i cekam da me tuze za ostatak, pa da se na sudu pozovem na ovaj clan?

http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/?id=666
II. OBAVEZA OBAVLJANJA TRGOVINSKE
DJELATNOSTI NA POŠTEN NAČIN
Član 7.
(1) Trgovac je obavezan da prodaje proizvod, odnosno pruža
uslugu potrošaču na način koji nije u suprotnosti s dobrim
poslovnim običajima.

(2) Trgovac je obavezan da prodaje proizvode, odnosno pruža
usluge svim potrošačima pod istim uvjetima.
Ako
pojedinim grupama odobrava posebne uvjete (porodilje,
mladenci, invalidna lica, penzioneri i dr.), oni treba da budu
jasno istaknuti na prodajnom mjestu.
(3) Trgovac je obavezan da isporuci potrošaču plaćeni proizvod
ili uslugu.
(4) Trgovcu je zabranjena diskriminacija bilo kojeg potrošača,
naročito odbijanjem prodaje proizvoda koji je izložen ili na
drugi način pripremljen za prodaju, ili odbijanjem pružanja
usluga koje se mogu obaviti, ili uvjetovanjem prodaje
proizvoda ili pružanjem usluga prodajom drugih proizvoda
ili pružanjem drugih usluga.

pametnom dovoljno, nemojte im ništa plaćati i to je najbolji vid otpora, ako im plaćate djelimično onda im također djelimično priznajete i da su u pravu
treba zauzeti jasan stav i to bi trebali uraditi svi građani sarajeva iz višečlanih domaćinstava, nema potrebe za protestima, jednostavno niko ne plati i da vidimo šta će onda, a isključiti je ne smiju niti mogu na daljinski, pa da vidimo ko će koga :izet:
Dozer

#2397 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Ja se s ovim potpuno slazem. I sad cu se i voditi ovim - ne dam ni planiranih 30 KM, tj. sad im ne dam nista.
vozač

#2398 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vozač »

Dozer wrote:Ja se s ovim potpuno slazem. I sad cu se i voditi ovim - ne dam ni planiranih 30 KM, tj. sad im ne dam nista.
tvoji postovi su me i ponukali da ovo napišem, vidim "moj si č'ojk" gotovo isto razmišljamo pa reko da ne radiš gluposti i plaćaš im, a uz to praviš dug za koji će te svakako tužiti kad-tad

ma ne treba im nikako plaćati, neko reče i sud je za ljude, baš tako, ko ih j... i njih i g-dina petrovića, ublehaš pravi, frajer se snalazi u svakom režimu, samo promijeni dres

sad ću pomalo pripremiti papirologiju, obratiti im se pismeno sa pritužbom, poslati dopis ombudsmenima i onda čekamo šta će biti, ma nema šansi da ovo opstane, ovo nije poskupljenje ovo je totalna diskriminacija višečlanih porodica, da ne koristim neke teže izraze, jednostavno NE DAM PARE I GOTOVO !!!
sokkia

#2399 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sokkia »

GRAĐANSKI NEPOSLUH !!!!

to je jedino rješenje .

mene sinoc u emisiji "odgovorite ljudima" pravi iznenadi onaj dugajlija Konakovic. :-x
ja mislio to neki poštenjacina i gromada od covjeka kad ono lik isti lopov ko i ostala banda :sad:
StupskaBitanga

#2400 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Konaković gomada i ljudina hahahaha pa ovo je nevjerovatno hahahahha
Post Reply