Može se postaviti i pitanje je da li bi Figo ikad bio proglašen najboljim na svijetu da je igrao u vrijeme ove dvojice? Teško.jethro wrote:Intereantna je u tom smislu izjava Luisa Figa od prije par dana..ultima_palabra wrote:Nisam advokat nijednog, meni je draže bilo gledati Maradonu, Ronalda da Limu, Zidanea, Ronaldinha... ali ova dvojica jesu konstantniji. Da li su konstantniji zato što su bolji ili zato što je fudbal drugačiji, više su zaštićeni, veći je jaz između velikih i malih ekipa, zato što ekipe od po milijardu eura vrijednosti vrijedno rade da bi oni mogli zabiti... to bi bila dobra rasprava.
Figo: Ronaldo i Messi ne bi bili najbolji u moje vrijeme
Luis Figo vjeruje kako Cristiano Ronaldo i Lionel Messi ne bi bili najbolji fudbaleri da su kojim slučajem igrali u njegovo vrijeme. Bivši portugalski internacionalac vjeruje kako su osvajač Ballon d'Ora i argentinski napadač trenutno najbolji sportisti svijeta, ali postavlja pitanje da li bi tako bilo da su igrali 90-ih godina prošlog vijeka.
............
Inače mi je bez veze poređenje igrača koji su igrali nekad i ovih sad. Ovi danas igraju u sasvim drugačijim uslovima, nešto poput igranja igrice na PS u easy ili expert modu. Ko zna kako bi se neki igrači snalazili pri ovim današnjim brzinama. Danas se igra brže, taktike napredovale, više se trči .... Pade mi na pamet Baka šta je pričao u emisliji prije BiH - Argentina, kako Mume ima dobra pluća. Reče on da nekad kad pretrčiš 3,5 kilometra crkavaš, danas 10 kilometara po utakmici nije ništa. Nekad je Socrates bio top svjetska klasa iako je pio, pušio ko smuk ... totalno nesportski život.