GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
r_faruk

#2376 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by r_faruk »

jebem ja grasu mater..........
mrtva kokoš

#2377 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

Dr.Mr.Fr. wrote:http://www.gdjejelova.ba/?p=419#more-419

Povećani transferi javnim preduzećima

:roll: :roll: :roll:

Image
sve mi je jasno ali mi nije jasno sta ce ovim grobarima(pokopu) 7.6 miliona :-)

a o ovih 25 miliona za gras :roll:
MADMalice

#2378 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MADMalice »

Ja kupujm mjesecnu, gdje god krenem treba mi taxi jer bus nikada docekati, a sad i tramvaj cekas po 15 minuta.
Kad sam u tramvaju revizor mi redovito trazi da pokazem kartu dok 20 ljudi prije mene preskoci. Valja vidi da sam pogodna za izivljavanje.
Da se gras ukine meni bi, a vjerojatno i vecini gradjana, bilo lakse jer se barem vise ne bi zamajavali kupujuci mjesecne karte koje im ne trebaju. Ili da se uvede neka konkurencija! Samo to i nista vise!
zahvalan

#2379 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zahvalan »

šime.sparina wrote:

Image
sve mi je jasno ali mi nije jasno sta ce ovim grobarima(pokopu) 7.6 miliona :-)

a o ovih 25 miliona za gras :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: Pa valja raditi s mrtvim ljudima sta ne daj boze da se probudi :lol: :lol:
and

#2380 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

Image
piše li gdje koliko se ovih para mora vratiti strankama?
r_faruk

#2381 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by r_faruk »

kada su posjekli table sa nazivima stanica? prije mnogo godina i nikada nisu nove postavili i to nikome nije cudno..... skoro me je stranac na alipasinom polju pitao gdje je kino bosna... ima poruku na mobitelu da dodje u kino bosna, i dao mi da procitam, u poruci pise da je blizu alipasine dzamije.......i neki ga idiot poslao ovamo............ a ovaj se naravno ne moze snaci. kako se covjek zijanio kada sam mu rekao gdje mora otici. kaze "pa sad sam bio tamo"...............
StupskaBitanga

#2382 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Iako godinama grca u dugovima i posluje s velikim minusima, osnovne plaće uposlenika GRAS-a su iznad prosjeka. Tako šef kabineta direktora Kadića prima 1.534 KM, savjetnici 1.578, direktori sektora 1.532, vozač autobusa 1.089, tramvaja 1.083, trolejbusa 1.158, minibusa 1.214 KM. Dispečari dobivaju 1.083 KM, osiguranje 908, higijeničari 698 i revizori 980 KM.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Adriatic

#2383 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Dokle je stigao postupak protiv Jusufranića?
Hoće li ova lopina zaraditi kakvu presudu ili je ovo previše naivno?
ultima_palabra

#2384 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Adriatic wrote:Dokle je stigao postupak protiv Jusufranića?
Zar ima ikakav postupak protiv njega... ipak je on sad akademski građanin :lol:
*mima*

#2385 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by *mima* »

zasto.....radnici su ga zvali da se vrati...prije jedno dvije godine...
wewa

#2386 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

jutros mi je divno zapoceo dan, svadjom s vozacem trolejbusa :x
nakon pokvarene velike 103ce, poslali malu 103cu, milion ljudi na stanici. jedva udjem a onda se vozac zali kako od mene ne vidi 'spiglo' :roll: velim ja, maknucu se, nije problem, samo mi reci gdje da stanem - moglo se jos jedino lebdjeti ili izaci iz trole. sljedeca bi naravno dosla za 20 min, jer je to sad vec ustaljen razmak za 103...
na to se javlja solidarni sugradjanin - kaze on: svakako to mjesto (gdje ja stojim) nije predvidjen za putnike. gospon, reko', ovakav prijevoz nije uopste predvidjen za ljude, nego za zivotinje!
Adriatic

#2387 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

ultima_palabra wrote:
Zar ima ikakav postupak protiv njega... ipak je on sad akademski građanin :lol:
Pa rekla vlada da se ubrza postupak, ma šta to bilo.
A kad vlada (kantonalna) kaže, to more bit bidne...
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2388 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

StupskaBitanga wrote:
Iako godinama grca u dugovima i posluje s velikim minusima, osnovne plaće uposlenika GRAS-a su iznad prosjeka. Tako šef kabineta direktora Kadića prima 1.534 KM, savjetnici 1.578, direktori sektora 1.532, vozač autobusa 1.089, tramvaja 1.083, trolejbusa 1.158, minibusa 1.214 KM. Dispečari dobivaju 1.083 KM, osiguranje 908, higijeničari 698 i revizori 980 KM.
a tek sto je dobro biti direktor,ako mu je ovo osnovna plata onda prima preko 4 milje :)
Direktor GRAS-a Haris Kadić ima najviša primanja, a njegova osnovna mjesečna plaća je 3.647 KM
Comrad

#2389 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Comrad »

Koja je to bagra i sta smo im dopustili.

Ne kazem da ljudi ne trebaju imati dobre plate, ali je sramota imati toliki broj radnika i ovakve plate i zaliti se sto grcas u dugovima.

Al kod nas moze sve...
BHF_Manijak

#2390 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

JESTE SRAMORA imati tolike plate kad ti je drzava u qrcu, naravno da jeste! NEko nek nema ni 300KM a neko 2,500KM ili vise!!! Ali neka, kad se niko ne buni i svima je fino, nek nam tako i bude, da Bog da hljeb bio 10KM, uvijek kazem jer drugacije se neke stvari ne mogu promjeniti u ovoj drzavi u kojoj je zlatno pravilo "suti nek ne puca"!

A GRAS, hoce li se vise raspast mater im?! :x Ionako vise za taxi dam nego za mjesecnu kartu!
žulijan asanž

#2391 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by žulijan asanž »

JThomas

#2392 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

ne bi bilo sramota, da oni to i zarade. ali uzimati 20-30 miliona svake godine od kantona, tj. poreznih obveznika, tj. nas, držati takve plate i još kukati...e to je dno dna.
kokuz_sa

#2393 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

ma gdje ove plate nisu sramota..
pa eto pogledaj samo cistacica ima platu 700KM
raja sa VSS ne moze dostic 700KM platu u pojedinim firmama..
samo je pitanje jel ovo plata sa uracunatim toplim obrokom..jer ako nije onda
+ 288KM toplog obroka(koliko znam 12KM im je dan toplog a racunao sam 24 radna dana)
to znaci da cistacica ima platu od 988KM..
Dr.Mr.Fr.

#2394 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

Sarajevo |Objavljeno 13.03.2012. u 19:15

NAKON INCIDENTA NA IGMANU

ZOI '84: Nije bilo tehničkih neispravnosti na korpama
Komisija za istragu nezgode na Malom polju na Igmanu, u kojoj je došlo do proklizavanja korpe i sudara s pratećom korpom na dvosjedoj žičari, utvrdila je da nije bilo tehničkih neispravnosti na korpama.
Komisija je, naime, utvrdila da do proklizavanja korpe nije došlo zbog tehničke neispravnosti te je predložila da se korpa odmah stavi u funkciju, saopćeno je iz ZOI '84.

Image

Ispitivanje je vršila tročlana Komisija u sastavu: Avdo Fišeković, Halil Karahmet i Tarik Poturović.

U saopćenju ZOI '84 navodi se da je do nesreće vjerovatno došlo usljed nepridržavanja pravila ponašanja na žičarama, odnosno "uslijed pokušaja ulaska ili silazka sa žičare na mjestu koje je najbliže tlu, na međustanici".

Iz ZOI '84 navode da se trenutno čeka na stav uprave preduzeća o mogućnosti "pokretanja tužbe protiv Semira Botića, koji je dozvolio nepropisno ponašanje djece na žičari (u čijoj pratnji je bio) kao i zbog niza izrečenih neistina/kleveta koje idu na štetu preduzeća", navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću ZOI '84 i poziva sve skijaše i posjetioce olimpijskih planina da se strogo pridržavaju pravila pri korištenju žičare.

A ZOI 84 dobio 2.530.000 KM :roll: :roll: :roll:

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120313179
chuchumbamayumbe

#2395 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by chuchumbamayumbe »

Šta je ovo ba, svake godine bagra mijenja šine, pere pare, ugrađuje se...
J*bo mater, pa do kada?!
Nekada su se šine obnavljale svakih 20 godina, sada svakih godinu-dvije?

Dvomjesečna blokada Sarajeva od Baščaršije do Marindvora
Tramvaji će voziti do Željezničke stanice, a dalje će putnike prevoziti autobusi i minibusi

Iako je bila najavljena za mart, obnova tramvajskih šina od Baščaršije do S krivine kod Zemaljskog muzeja počet će tek 15. aprila. To je za "Avaz" potvrdio kantonalni ministar saobraćaja Haris Lulić, pojašnjavajući da je početak radova prolongiran zbog obilnih snježnih padavina u februaru.

Ranije počeli

- Radove na okretaljci "šestica" na Skenderiji počet ćemo 1. maja, dok će na ostalim dionicama 15 dana ranije istovremeno početi raditi sedam ekipa. Razgovarali smo s predstavnicima izvođača o obustavi saobraćaja, jer su mnoge dionice vrlo osjetljive zbog gustine saobraćaja. Alipašina ulica bit će potpuno blokirana, potom Maršala Tita od Skenderije do Marindvora, a saobraćaj će biti zaustavljen i u ulici Mula-Mustafe Bašeskije kada budemo postavljali šine od Baščaršije do Vječne vatre - kazao je Lulić i dodao da bi, prema planu, posao trebao biti završen do polovine juna.

Šine će, kako je naveo ministar, vjerovatno biti dostavljene 26. marta, a cijeli projekt koštat će oko 6.000.000 KM.

- Već smo slovenskoj firmi, koja će biti izvođač, uplatili milion maraka, a ostalih pet ćemo dati tokom radova. S obzirom na to da će biti gužve, planirali smo raditi kada učenici budu na raspustu, no zbog ljetnih kulturnih dešavanja u gradu i ramazana odlučili smo ranije početi - istaknuo je Lulić.

Uska cesta

Direktor GRAS-a Haris Kadić potvrdio nam je da tokom radova tramvaji na toj dionici neće biti u funkciji, a Sarajlije će prevoziti autobusi i minibusi.

- Tramvaji će raditi od Ilidže do Željezničke stanice, prema Baščaršiji će voziti autobusi. Bit će teško, jer će cesta biti uska, a, iako ih nemamo dovoljno, najbolje bi bilo da rade minibusi - istaknuo je Kadić
O'zone
Globalni moderator

#2396 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

chuchumbamayumbe wrote:Šta je ovo ba, svake godine bagra mijenja šine, pere pare, ugrađuje se...
J*bo mater, pa do kada?!
Nekada su se šine obnavljale svakih 20 godina, sada svakih godinu-dvije?

Dvomjesečna blokada Sarajeva od Baščaršije do Marindvora
Tramvaji će voziti do Željezničke stanice, a dalje će putnike prevoziti autobusi i minibusi

Iako je bila najavljena za mart, obnova tramvajskih šina od Baščaršije do S krivine kod Zemaljskog muzeja počet će tek 15. aprila. To je za "Avaz" potvrdio kantonalni ministar saobraćaja Haris Lulić, pojašnjavajući da je početak radova prolongiran zbog obilnih snježnih padavina u februaru.

Ranije počeli

- Radove na okretaljci "šestica" na Skenderiji počet ćemo 1. maja, dok će na ostalim dionicama 15 dana ranije istovremeno početi raditi sedam ekipa. Razgovarali smo s predstavnicima izvođača o obustavi saobraćaja, jer su mnoge dionice vrlo osjetljive zbog gustine saobraćaja. Alipašina ulica bit će potpuno blokirana, potom Maršala Tita od Skenderije do Marindvora, a saobraćaj će biti zaustavljen i u ulici Mula-Mustafe Bašeskije kada budemo postavljali šine od Baščaršije do Vječne vatre - kazao je Lulić i dodao da bi, prema planu, posao trebao biti završen do polovine juna.

Šine će, kako je naveo ministar, vjerovatno biti dostavljene 26. marta, a cijeli projekt koštat će oko 6.000.000 KM.

- Već smo slovenskoj firmi, koja će biti izvođač, uplatili milion maraka, a ostalih pet ćemo dati tokom radova. S obzirom na to da će biti gužve, planirali smo raditi kada učenici budu na raspustu, no zbog ljetnih kulturnih dešavanja u gradu i ramazana odlučili smo ranije početi - istaknuo je Lulić.

Uska cesta

Direktor GRAS-a Haris Kadić potvrdio nam je da tokom radova tramvaji na toj dionici neće biti u funkciji, a Sarajlije će prevoziti autobusi i minibusi.

- Tramvaji će raditi od Ilidže do Željezničke stanice, prema Baščaršiji će voziti autobusi. Bit će teško, jer će cesta biti uska, a, iako ih nemamo dovoljno, najbolje bi bilo da rade minibusi - istaknuo je Kadić
Bit će ovo baš vrelo ljeto :roll:
Adriatic

#2397 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Eh, to je plan.
A realizacija .........
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2398 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: :lol:
pa ko je ovdje lud

bice totalni krkljanac
neo7

#2399 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

:lol: :lol: :lol: :lol: a boze sacuvaj, 2 mjeseca ce izvoditi radove :lol:
chuchumbamayumbe

#2400 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by chuchumbamayumbe »

A na stranu što slovencima daju 6 miliona!
A kod nas raspad sistema.
:roll:
Post Reply