Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- Repetitor
#2376 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
https://www.youtube.com/watch?v=OWh_SIBTPW8
Naletih na zanimljiv video.Ja ga prije nisam vidio.Mozda neko jeste.
-
Qoom
#2377 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
U ratu sam obilazio ove zgrade na našoj strani i kad' gledaš iz ove perspektive danas, ne zna čovjek bil' se smijao ili plakao.Repetitor wrote:https://www.youtube.com/watch?v=OWh_SIBTPW8
- Repetitor
#2378 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma s ovim četnicima ti je vazda neki cirkus.Sjećam se kad su tu bili počeli da zidaju ''sarajevski zid''
I onaj jedan što veli: ''ja sam ću,protiv 50 balija''
I onaj jedan što veli: ''ja sam ću,protiv 50 balija''
-
Qoom
#2379 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
... i šta je danas? 90% njih radi u prokletoj Federaciji (čitaj, i on i djeca mu jedu hljeb) kod mrskog mu turčina, balije, muslimana. Pih.
Izvinjavam se na offu
Izvinjavam se na offu
-
Max Bunker
#2380 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Repetitor wrote:Ne možeš proći starim tunelom jer je zatrpan![]()
A što se tiče novog tunela nalazi ti se odmah preko puta kafića King u C-5,ili mjesne zajednice C-4,C-5.
Ili pak odmah do ''novih'' zgrada koje su napravljene za RVI,ali gdje i vrli ministar prometa i komunikacija Damir Hadžić ima stan na zadnjem spratu,mahsuzije napravljen po njegovim kriterijima i njegovoj narudžbi![]()
A u ratu bio kurir u 3-ćem bataljonu,klempe mu palili
Crvena zvjezdica ulaz novog tunela.
Zeleni petougaonik ulaz starog tunela iz zgrade u C-5 koji je vodio transejom u ''pravi'' ulaz starog tunela.
Eto shema za ove k... od osoba koji ovde imaju obraza pa pišu da su ovo izmišljene stvari i da nije haman tunel ni postojao.
Hvala na odgovoru
Nego, pade mi na pamet sada nesto. Nikada necu zaboraviti hapsenje nekog lika na tv-u. Lik je bio u cetnicima i bio je jos ratni zlocinac. Hapsenje je bilo dole, u tom "vasem" kraju (Dobrinja, Lukavica). Nasi su ga nekako namamili na liniju razgranicenja i (toga se dobro sjecam) kada je dosao, poceo ga nas policajac u civilu saketati i ubacili ga u neko vozilo(mislim da je kombi bio). Jel' neko zna kako se zvao lik i dal' se eventualno, negdje moze pogledati taj snimak?
Tek nakon sto je rat zavrsio i vrtilo se po svim tv stanicama to hapsenje.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#2381 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Lik se zvao (valjda se jos zove, ako nije presao na islam
) Goran Vasic. Nejse, klepili ga tamo gdje se nekad okretala trola, fol da pazare auto
Optuzen za ubistvo H. Turajlica... I na kraju - mantrak. Pade optuznica k'o sljiva u govno. Pustili ga' i obecali da nece nikad vise... Mislim, fakat, da su mu se i izvinuli
Replika drugu @Qoom: koji to Srbin povratnik radi u Federaciji? Hajde,srece ti navedi mi samo jedno ime (eto, samo jedno). Pa takvi u Federaciji (a pogotovo u organima Federacije) ne bi mogli ni kospice prodavat
Prividja se to tebi nesta prika moj... Doduse, ni oni se nesto ne lome oko posla u "Pederaciji", ha ja.
Pozdrav domovini...
Replika drugu @Qoom: koji to Srbin povratnik radi u Federaciji? Hajde,srece ti navedi mi samo jedno ime (eto, samo jedno). Pa takvi u Federaciji (a pogotovo u organima Federacije) ne bi mogli ni kospice prodavat
Pozdrav domovini...
-
aldinjo
#2382 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma Vasić je duša od čovjeka.Woody wrote:Lik se zvao (valjda se jos zove, ako nije presao na islam) Goran Vasic. Nejse, klepili ga tamo gdje se nekad okretala trola, fol da pazare auto
Optuzen za ubistvo H. Turajlica... I na kraju - mantrak. Pade optuznica k'o sljiva u govno. Pustili ga' i obecali da nece nikad vise... Mislim, fakat, da su mu se i izvinuli
Replika drugu @Qoom: koji to Srbin povratnik radi u Federaciji? Hajde,srece ti navedi mi samo jedno ime (eto, samo jedno). Pa takvi u Federaciji (a pogotovo u organima Federacije) ne bi mogli ni kospice prodavatPrividja se to tebi nesta prika moj... Doduse, ni oni se nesto ne lome oko posla u "Pederaciji", ha ja.
Pozdrav domovini...
- Repetitor
#2383 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ja i Goran Vasić se znamo još od malih nogu
Ove danasnje generacije ne pamte kad je nekad mjesto Dobrinje bilo sve Sarajevsko polje,kuda je tekla rijeka Dobrinja,vojnih poligona oko danasnjeg aerodroma itd itd...
Goran Vasic stanovao i Kasindolskoj ulici,a onako i kao dijete je pokazivao da je bio malo čvaka.
Javno se hvalio po RS-u da je ubio rahmetli Hakiju Turajlića,pa jedne prilike pitaše ga što? On njima veli-prenijelo me(ko ona čuvena izjava Lakija iz slučaja Turkovic)
Navodno pravi razlog je,što mu je brat poginuo u ratu od naših.
Navukli ga na liniju razgraničenja,da bi potpisao punomoć za prodaju kuće u Kasindolskoj.I odjednom nestade u javnosti.
Ove danasnje generacije ne pamte kad je nekad mjesto Dobrinje bilo sve Sarajevsko polje,kuda je tekla rijeka Dobrinja,vojnih poligona oko danasnjeg aerodroma itd itd...
Goran Vasic stanovao i Kasindolskoj ulici,a onako i kao dijete je pokazivao da je bio malo čvaka.
Javno se hvalio po RS-u da je ubio rahmetli Hakiju Turajlića,pa jedne prilike pitaše ga što? On njima veli-prenijelo me(ko ona čuvena izjava Lakija iz slučaja Turkovic)
Navodno pravi razlog je,što mu je brat poginuo u ratu od naših.
Navukli ga na liniju razgraničenja,da bi potpisao punomoć za prodaju kuće u Kasindolskoj.I odjednom nestade u javnosti.
- Dozer
#2384 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
C,c,c... Pa pola Pala, Sokoca, Lukavice, Vojkovica, a i ponesto iz Han Pijeska, radu u Sarajevu. Vecinom u drzavnim institucijama, ali ih je poprilicno i u kantonalnim, a nesto i opstinskim, dok manji broj radi mimo toga, po raznim drzavnim i privatnim firmama.
Dakle, masa onih koji su do jucer s brda ubijali ljude po Sarajevu, mrske 'Turke' i balije, danas uredno dolaze u to isto Sarajevo da zarade za zivot.
To samo pokazuje kakve su to gnjide od ljudi....
Ja bih, na njihovom mjestu, bio principijelan sam sebi i trazio bih hljeba bilo gdje drugo, samo ne medju ljudima na koje sam pucao i koje mrzim iz dna duse.
Ali, to sam ja....
Dakle, masa onih koji su do jucer s brda ubijali ljude po Sarajevu, mrske 'Turke' i balije, danas uredno dolaze u to isto Sarajevo da zarade za zivot.
To samo pokazuje kakve su to gnjide od ljudi....
Ja bih, na njihovom mjestu, bio principijelan sam sebi i trazio bih hljeba bilo gdje drugo, samo ne medju ljudima na koje sam pucao i koje mrzim iz dna duse.
Ali, to sam ja....
-
goran16v
#2385 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Rade oni gdje god postoji kvota po nac. kljucu, a nema dovoljno "domicilnih" zainteresovanih (ili ih nema uopste) pa postoji deficit.
Sto se tice principjelnosti, nema sta da te cudi, draza je konekcija na budzet neg' nacionalni osjecaji, ali to ne vazi samo za njih... Istovremeno imas gro nasih "tvrdolinijasa" sto su tvrdili ne bi' ja nogom tamo stao pa se klackaju na pos'o u UIO u BL ili SIPU u IS i sl. Meni su poznati neki nasi trvdolinijasi koji su nekad pricali ne bi nogom tamo stali, a sad se vozikaju po Palama, Sokocu i Lukavici za mnogo nevaznije stvari od odlaska na posao.
Sto se tice principjelnosti, nema sta da te cudi, draza je konekcija na budzet neg' nacionalni osjecaji, ali to ne vazi samo za njih... Istovremeno imas gro nasih "tvrdolinijasa" sto su tvrdili ne bi' ja nogom tamo stao pa se klackaju na pos'o u UIO u BL ili SIPU u IS i sl. Meni su poznati neki nasi trvdolinijasi koji su nekad pricali ne bi nogom tamo stali, a sad se vozikaju po Palama, Sokocu i Lukavici za mnogo nevaznije stvari od odlaska na posao.
-
Qoom
#2386 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Čitao sam ranije par tvojih postova na "ratnim" temama i ne razumijem mazohističku potrebu ulaska u diskusiju/polemiku kada i sam ne vjeruješ u ono što pričaš.Woody wrote:Replika drugu @Qoom: koji to Srbin povratnik radi u Federaciji? Hajde,srece ti navedi mi samo jedno ime (eto, samo jedno). Pa takvi u Federaciji (a pogotovo u organima Federacije) ne bi mogli ni kospice prodavatPrividja se to tebi nesta prika moj... Doduse, ni oni se nesto ne lome oko posla u "Pederaciji", ha ja.
Pozdrav domovini...
No, nedavno odvezoh auto na pranje u jednu od mase autopraonica na putu od Vraca do Lukavice. Nevjerovatno kakvih stvari možeš čuti bez i da postaviš i jedno pitanje. Njima k'o da se jučer prestalo pucati, skoro pa ista priča i stavovi.
Opet si izvinjavam na off-u
-
trocadero
#2387 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Дечко очигледно није тврдолинијаш!Qoom wrote:
No, nedavno odvezoh auto na pranje u jednu od mase autopraonica na putu od Vraca do Lukavice. Nevjerovatno kakvih stvari možeš čuti bez i da postaviš i jedno pitanje. Njima k'o da se jučer prestalo pucati, skoro pa ista priča i stavovi.
Opet si izvinjavam na off-u
Ех што ти је тржишна конкуренција
Наврати нам још по који пут, добродошао.
Опери ауто, наспи јефтиније гориво, пазари нешто на пијаци ...па ако се уштеди пар марака за увар је.
-
goran16v
#2388 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Prica meni jaran, im'o neku distributivnu firmu, kad se dogovar'o s gazdom nekog granapa da mu uvali svoj asortima, a gazda je inace pripadnik OS BiH i radi u Sarajevu i sad oni razvezali neku suplju, a preko puta gazdin rodjak nesto betonira i irgeti i dok melje mjesalica on skonta da je jaran iz federacije pa onako dobaciju "Ne bi im ja vala is'o dolje da moram slucas onu himnu", a gazda na to "Ne moras - eto slusaj mjesalicu!" 
-
Qoom
#2389 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ćirilica, puna cinizma.trocadero wrote:Дечко очигледно није тврдолинијаш!
Ех што ти је тржишна конкуренција![]()
Наврати нам још по који пут, добродошао.
Опери ауто, наспи јефтиније гориво, пазари нешто на пијаци ...па ако се уштеди пар марака за увар је.
Iako je totalno irelevantno za temu, a kad' već pitaš, usluga je izuzetno kvalitetna i pri tome svako treće pranje auta dobije se i pro bono kontra navoj od lokalnih mještanki. I, reci mi, ko ne bi išao.
Svratiće se i do pijace, naravno ako je usluga bar upola kvalitetna kao u komšiluku kafane "Rajlovac", mislim kontra navoj i to.
-
djes_ba
- Woody
#2391 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
O hvala, hvala, druze @djes_ba za prilog... Odmah cu ga staviti u svoj "crni rokovnik", evo odmah uz onaj clanak o sukobima navijaca na Kosevu na "prijateljskoj" utakmici BiH i SR Jugoslavije 23.8.2002-e, kada je 24-godisnjem Aleksandru Kovacevicu iz Nisa, sacica neodgovornih "Fanaticosa" izbila oko.
Hvala, jos jednom... pa sta hoces sada? Da ti dam i pismenu zahvalnicu
Pozdrav domovini...
Hvala, jos jednom... pa sta hoces sada? Da ti dam i pismenu zahvalnicu
Pozdrav domovini...
-
Qoom
#2392 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ha-ha-ha, metar šege, ha-ha-ha.Woody wrote:...odmah uz onaj clanak o sukobima navijaca na Kosevu na "prijateljskoj" utakmici BiH i SR Jugoslavije 23.8.2002-e, kada je 24-godisnjem Aleksandru Kovacevicu iz Nisa, sacica neodgovornih "Fanaticosa" izbila oko.
Trebali smo se još presamitit' svim inim Aleksandrima Kovačevićima tog dana koji su došli sa četničkim zastavama i veličanjem ratnih zločinaca i prozivanjem Srebrenice iz sve i jednog grla. Ha-ha-ha, simpatičan i vrlo objektivan komentar. Ha-ha-ha.
-
aldinjo
#2393 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Koju domovinu ti pozdravljaš kada ti ni jedna ne valja?Woody wrote:O hvala, hvala, druze @djes_ba za prilog... Odmah cu ga staviti u svoj "crni rokovnik", evo odmah uz onaj clanak o sukobima navijaca na Kosevu na "prijateljskoj" utakmici BiH i SR Jugoslavije 23.8.2002-e, kada je 24-godisnjem Aleksandru Kovacevicu iz Nisa, sacica neodgovornih "Fanaticosa" izbila oko.
Hvala, jos jednom... pa sta hoces sada? Da ti dam i pismenu zahvalnicu![]()
Pozdrav domovini...
- shalla
#2394 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ccc kakvih neistina možeš pročitati... Jbt, pa moja prva rodica radi u Parlamentu (Zajedničkim institucijama šta li već) i 50% kolega joj je iz RS-a, onda što Dozer kaže u raznoraznim ministarstvima, službama i sl. je također taj omjer i onda neko dođe i kaže "daj mi jednog koji radi u Federaciji". Što bi reko Đuro, grohotom se smijem...
- Repetitor
#2395 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ja sam jednom na jednoj temi bio rekao,pa je na mene osuta bila paljba drvljem i kamenjem,a evo i sad cu i ovdje ponovo reci.
Ja fakat ne razumijem sto ovoga Woody-ja stavljate na ''crnu listu''. Zaista,ali zaista ne znam jel lik Bošnjak,Hrvat ili Srbin,jel po vjerovanju židov,budista,kršćanin,musliman,ateista ili šta već,ali de ljudi shvatite da je ovo forum.Da ima pravo svako da iznese svoje mišljenje.Neko ga iznosi na jedan,neko na drugi način.Neko to upakuje malo drugačije od nekog drugog.
Čovjek je očigledno debelo razočaran u državu,kako u ratu tako i poslije rata.I čak štaviše ja u njegovoj većini postova sam istomišljenik.
Jel on neki neprijatelj ove države broj 1? Šta,ne kontam fakat
Ono mislim,de ljudi ne zamjerajte neke stvari bezveze
Ja fakat ne razumijem sto ovoga Woody-ja stavljate na ''crnu listu''. Zaista,ali zaista ne znam jel lik Bošnjak,Hrvat ili Srbin,jel po vjerovanju židov,budista,kršćanin,musliman,ateista ili šta već,ali de ljudi shvatite da je ovo forum.Da ima pravo svako da iznese svoje mišljenje.Neko ga iznosi na jedan,neko na drugi način.Neko to upakuje malo drugačije od nekog drugog.
Čovjek je očigledno debelo razočaran u državu,kako u ratu tako i poslije rata.I čak štaviše ja u njegovoj većini postova sam istomišljenik.
Jel on neki neprijatelj ove države broj 1? Šta,ne kontam fakat
-
Qoom
#2396 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
I šta ako je Srbin, i šta ako je možda i Hrvat, pa i židov šta ako je.... i šta ako vjeruje u boga ili se deklariše kao ateista, i šta, i šta, i šta...?Repetitor wrote:Ja fakat ne razumijem sto ovoga Woody-ja stavljate na ''crnu listu''. Zaista,ali zaista ne znam jel lik Bošnjak,Hrvat ili Srbin,jel po vjerovanju židov,budista,kršćanin,musliman,ateista ili šta već,ali de ljudi shvatite da je ovo forum.Da ima pravo svako da iznese svoje mišljenje.Neko ga iznosi na jedan,neko na drugi način.Neko to upakuje malo drugačije od nekog drugog.
Stavljaš svoje pisanje u totalno pogrešan kontekst.
Čovjek kaže da ljudi iz RS-a ne rade u federaciji što je čisti nonsens i nema veze sa zdravim razumom i to je poenta.
- Woody
#2397 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma haj' bolan @Repetitor, krivih drva i budaletina nikad neće zafalit'
Skontaće djeca, kad dođe vrijeme o čemu sam ja ovdje pisao, možda tek kad ja i ti odselimo, ali će skontat... Sabur! (Kao da sada gledam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, kako priča o jednom od Allahovih poslanika, salavatullahi alejhim, kako ga je njegov narod toliko pretukao da mu je potekla krv niz lice, a on je, brišući krv sa sebe, samo rekao: 'Allahu dragi, Ti oprosti narodu mome, jer oni zaista ne znaju. - Muttefekun alejhi)
A, evo i odgovor(a) svima što su me napali:
1. Moj post se odnosio na Srbe POVRATNIKE, čitajte malo, jebo li vas onaj ko vas je nagovorio...
2. Za sve one Srbe koje rade u Zajedničkim institucijama: Pa, jebemu mater, valjda i PC uplaćuje nešta u taj budžet, pa što ne bi onda i svoje upošljavali, ili je zaposlenje u Zajedničkim institucijama non-plus-ultra privilegija Bošnjaka (jedinih nevinih žrtava ničim izazvane agresije na stoljetni suživot i vjersku toleranciju sa Vlasima, Škutorima, Ćifutima, Sandžaklijama mafijašima, Šveđanima lopovima, smrdljivim Hercegovcima, Zeničanima - šupcima, Tuzlacima - pederima... (e jesmo tolerantni, jebeš mu mater, to je čudo jedno
)
Pozdrav JEDINOJ domovini...
1. Moj post se odnosio na Srbe POVRATNIKE, čitajte malo, jebo li vas onaj ko vas je nagovorio...
2. Za sve one Srbe koje rade u Zajedničkim institucijama: Pa, jebemu mater, valjda i PC uplaćuje nešta u taj budžet, pa što ne bi onda i svoje upošljavali, ili je zaposlenje u Zajedničkim institucijama non-plus-ultra privilegija Bošnjaka (jedinih nevinih žrtava ničim izazvane agresije na stoljetni suživot i vjersku toleranciju sa Vlasima, Škutorima, Ćifutima, Sandžaklijama mafijašima, Šveđanima lopovima, smrdljivim Hercegovcima, Zeničanima - šupcima, Tuzlacima - pederima... (e jesmo tolerantni, jebeš mu mater, to je čudo jedno
- hape
#2398 Re: AW: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Cemu koristenje cetnickih fraza tipa "Zajednicke institucije", drug moj?Woody wrote:Ma haj' bolan @Repetitor, krivih drva i budaletina nikad neće zafalit'Skontaće djeca, kad dođe vrijeme o čemu sam ja ovdje pisao, možda tek kad ja i ti odselimo, ali će skontat... Sabur! (Kao da sada gledam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, kako priča o jednom od Allahovih poslanika, salavatullahi alejhim, kako ga je njegov narod toliko pretukao da mu je potekla krv niz lice, a on je, brišući krv sa sebe, samo rekao: 'Allahu dragi, Ti oprosti narodu mome, jer oni zaista ne znaju. - Muttefekun alejhi)
2. Za sve one Srbe koje rade u Zajedničkim institucijama: Pa, jebemu mater, valjda i PC uplaćuje nešta u taj budžet, pa što ne bi onda i svoje upošljavali, ili je zaposlenje u Zajedničkim institucijama non-plus-ultra privilegija Bošnjaka (jedinih nevinih žrtava ničim izazvane agresije na stoljetni suživot i vjersku toleranciju sa Vlasima, Škutorima, Ćifutima, Sandžaklijama mafijašima, Šveđanima lopovima, smrdljivim Hercegovcima, Zeničanima - šupcima, Tuzlacima - pederima... (e jesmo tolerantni, jebeš mu mater, to je čudo jedno)
Zapamtite svi jednom vise da su to DRZAVNE institucije a ne zajednicke.
-
goran16v
#2399 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Moze on biti itekako razocaran u drzavu, i nije jedini, ali svaki put kad se pomene njihov zlocin ovaj, da ne lanem kakav, ovaj evidenticar uvijek taj zlocin debelo relativizuje tako sto ne propusti da pomene aferim sa nase strane. E pa time on jeste itekakav neprijatelj ove drzave, ili bas jednog dijela, i itekako mu se ima sta zamjeriti.Repetitor wrote: Čovjek je očigledno debelo razočaran u državu,kako u ratu tako i poslije rata.I čak štaviše ja u njegovoj većini postova sam istomišljenik.
Jel on neki neprijatelj ove države broj 1? Šta,ne kontam fakat![]()
Tu ne smije biti relativizacije tipa zlocine su cinile obje strane... Jesu ali se zna koja je strana zloicinacka...
- Woody
#2400 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
goran16v wrote:
...ovaj evidenticar uvijek taj zlocin debelo relativizuje tako sto ne propusti da pomene aferim sa nase strane...

goran16v wrote:
Tu ne smije biti relativizacije tipa zlocine su cinile obje strane... Jesu ali se zna koja je strana zloicinacka...

Ček', ček'... Ne kontam
A, @hape_hapica:
Pa, jebo ga ti, nisam im ja izmislio naziv:Cemu koristenje cetnickih fraza tipa "Zajednicke institucije", drug moj?
Zapamtite svi jednom vise da su to DRZAVNE institucije a ne zajednicke.
Ja ođe niđe ne pročitah "država", haj' možda sam ja star i ćorav... Hajde, sine ti, pa mi reciSlužba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine osnovana je Odlukom Vijeća
ministara Bosne i Hercegovine broj 47/99 ("Službeni glasnik BiH" br. 17/99; 50/10 i 7/11), a
na osnovu Odluke Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o utvrđivanju kompleksa
zgrada i zemljišta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine, o njihovom statusu, uvjetima i
načinu korištenja ("Službeni glasnik BiH" broj: 12/99).
Pa, nisam ja potpisivao "Dayton", nego... Ma znate vi bolje od mene ko ga potpisa...