Ma poslije Egipta se sve poremetilo. Ja ne znam tacno sta se tamo sve desilo, ali bog sami zna. Vidjelo se iz neba zasto smo tu utakmicu izgubili, jer se nesto desilo. Da li je to bilo i pred Nigeriju - ja sam siguran da jeste, jer onako dobro odigrati jednu utakmicu, pa drugu onako lose - ne znam, na stranu to sad sto nije bilo lijevog beka, jednostavno nije bilo zalaganja, borbe - a radi se o odlucujucoj utakmici.
Spaha je poslije Egipta ja mislim za Hayat ili nekoga izjavio da on nije sastavljao ekipu, nego su samo on i Dzeko sjeli sa Susicem i trazili od njega da im objasni zasto nije pozvan Ibricic.
To je znaci Spaha sam rekao, ne neki novinar. Dakle, sta tebe boli briga koga selektor zove? Ovo je i Susic kasnije potvrdio, a eto znaci i sam Spahic je priznao da je bio sa Dzekom kod Susica i da su ga pitali zasto nema Ibricica. Ja mogu misliti samo na sta je licilo to 'ispitivanje', dovoljno je samo vidjeti kakve su licnosti Dzeko ili Spaha i Susic.
I novinar ga je pitao zasto on uopste prica sa selektorom o tim stvarima, a onda je Spaha rekao da selektor uopste nema brojeve igraca, te da njega nazove. A onda je on kao u nezgodnoj situaciji jer mora nazvati neke igrace i objasniti im zasto nisu pozvani, te je zato pitao Papeta zasto nije pozvan Ibricic da mu eto moze objasniti.
Ne znam vjerovatno intervju ima negdje na youtube. Znaci lik je sam priznao da se petlja u posao selektora, nije njegovo da sjedi sa selektorom i raspituje koga ce zvati, koga nece. Njegovo je da igra.
Od tada ja mislim da njih dvojica i ne komuniciraju, Spaha ne znam ni koliko trenira, ja sam tri puta bio u Hrasnici nisam ga vidio. Mada eto bio je kao povrijedjen, nebitno sad jednostavno tu nesto ne stima, to svi znaju, znaju i igraci, znamo i mi i sad se svi pravimo budale i govorimo da je atmosfera odlicna, jest al u qrcu.