sad je znaci sdp kriv i sto imamo generaciju ljudi u tridesetim koji nemaju dana staza...VjecitiStudent wrote:Vjerovatno ti iz svoje dobro placene dijaspore ne mozes ni znati da mi ovdje imamo cijelu jednu generaciju kojoj se blizi starost, a koja zvanicnog staza ili nema ili ima nedovoljno za bilo kakvu penziju?seln wrote:Mogao sam se kladiti u moju godisnju platu da ces tako odgovoriti.VjecitiStudent wrote:
Ja sam glasac, ne politicar.![]()
E, idi onda radniku kojem je sef rekao "ho's platu preko liste, 600 KM, ili bez liste, 800 KM"
pitaj njega je li on za ukidanje rada na crno.
Znam da vi NS-ovce volite pametovati, ali nije valjda da niko od vas nije shvatio da se strukturalni problemi rjesvaju odozgo na dole.
Mozda da njih pitas, da li bi radije primali 600 ili 800, da su uopste imali takvog izbora?
A sve zahvaljujuci tome sto je drzava apsolutno na strani poslodavaca.
No shvacam, vama navijacima sa strane, kojima egzistencija apsolutno ni na koji nacin ne ovisi od vlasti ovdje, su najvazniji golovi protiv Dodika, i Dodikovi protiv BiH, ovisno ko vec za koga navija.
Zasto smo uopste mijenjali vlasti, zasto nismo opet glasali za Harisa, i on je imao isti pristup, prvo drzava (+ slast uz vlast), zajebi sve ostalo?
a tek sto je nikakav dan, magla, kisa...