Ja sam očekivao baš ovo - rezultat je sasvim OK - DuDuk je sada prikazan kao obični političarčić koji mora slušati Valentina Inzka - ne vjerujem da će se to plaho svidjeti velikosrbima - salonci poput Ivanića i Čavića su već navalili na njega i leleču na posljedice koje će nastupiti u par narednih sedmicaBoom71 wrote:Nemojte mi sta zaaamjeriti,ja sam vise ocekivao od svega ovoga.
REFERENDUM
- Gandalf
#2376 Re: REFERENDUM
- Chisum
#2377 Re: REFERENDUM
Bice i to uskoro.Država wrote:Mogla bi se koja guslarska napisati o Dodikovoj pobjedi u bici za referendum...
Kada god dobiju po dupetu, redovno se late gusala.
Je li do javora, ili pak do dlaka s konjskog dupeta - ne znam, ali da ih cini sretnim - u to nema sumnje.
Bas ih propaljuje.
- NorisCak
#2378 Re: REFERENDUM
zagazaga wrote:Čake,Dodik ostade na nogama da vodi rs u prosperitet i napredak, naravno jači nego prije!
Utakmica na nivou BiH još nije ni počela tako da to što pišeš.....to su nagađanja!
preCjeNiče......možemo nastaviti sa ukidanjem.....šta ćemo prvopenzije, njih skoro da nema, pa će to biti najlakše....borce nemEremo još jer eno dukić te podržava
Pada mi na um kada je svojevremeno FBiH budzetska kasa na raspolaganju imala cca 400 km...Ne daj Boze, da je neko od uposlenika federalnog trezora umro,ni za malo ljepsi vjenac ne bi imali...
Sigurna si da se slicno nece ponoviti..?
Sta hocu reci..Para ovdje nikad dovoljno i uvjek su neke dubioze...Ali opet , shampioni smo u disiplini da ih nekako namaknemo , kad stomak zagudi...To je tradicionalna nacionalna disciplina svih na Balkanu...
Bas ko u onoj...'Spasa nam nema, al propasti necemo..'...Tako da se sa tvom tvojom tezom ne slazem...pare se uvjek 'navuku' od nekud...
Isto tako se ne slazem s pricom o tzv ' boljem djelu'...Nema boljeg..oba su podjednako losa...i tako ce i biti, dok se god iscrpljujemo medjusobno..(makar za vecinu , hajd da kazem, obicnog naroda)
..pretpostavljam da ovo pises kao forumas a ne iz pozicije Visokog moderatora..
- Bosnolog
#2379 Re: REFERENDUM
U nedostatu izbora politickih opciaj oko sebe i politicki osvjescene kriticne razumne mas jer je ogromna na valovima velikosrpstva jedino sto mozes je doci na forum da konstatujes kako je Kapetn broda zvani Dodik nasukao brod na hridove i da je na vidiku brodolom a brod (zvani mali Ausvic) sve puniji vodom dok pumpe za iscrpavanje vode rade na rezervi goriva,Svjestn si da kapetan broda odavno vozi bez politickog kompasa.Frustriran si zbog spoznaje da je kapetan broda idiot kojeg bi rado mijenjao ali je opijena posada i zadivljeni putnici odusevljeni kapetanom nasukalog broda zvani sumska iako je medu njima majveci broj neplivaca,.....draganbl wrote: Nisam ti ja kriv što ti nemaš pojma šta piše u politikama stranke za koju si glasao. Ispao si neznalica i niko ti nije kriv. Pružio sam ti priliku na naučiš i drago mi je da si naučio lekciju. Nadam se da sljedeći put nećeš pogriješiti, pa ponovo neke Lagumdžijine stavove pripisati meni.
Ja nisam političar, ne mislim se politički angažovati, niti želim glumiti svetog Petra ili tog tvog Branta.
Iznosim svoje stavove i odgovaram na postove za koje smatram da zaslužuju komentar. Tvoji postovi to apsolutno ne zaslužuju. Jedina moja reakcija na tvoje gluposti je bila ta što si meni pripisao stavove SDP-a. Ako ubuduće budeš zaobilazio mene i moje postove, budi siguran da ti se nikada neću obratiti.
Znam da ćeš i sada napisati gomilu gluposti kao odgovor na moj post, a unaprijed najavljujem da ti neću odgovoriti, koliko god provokativan bio tvoj budući post. Jednostavno to ne zaslužuješ.
Nesto je karakteristicno za tebe,kada got se suocis sa forumasem koji ti ne gladi daMu u nedostatku argumenata ili ti se ne svidaju njegovi stavovi,pokupis svoje krpice ( loptu ) i frustriran napustis forumski teren kao razmazeno dijete,........
Vidis kako ti zanas da je ovaj forum pun neznalica koje ti edukujes floskulama izvucenim iz konteksta sire programske platforme,pa eto dode vrijem da izvedemo i tu tvoju dugo proturanu anti SDP podlu floskulu na cistac do kraja,.
Ovaj dan Petak trinaesti je simbolican dan kazu da je nesretan a sasvim slucajno je danas mjesec dana od kada je Dodik sa svoji poslanicko koalicionim zombijima zapoceo ubleh utakmicu samih protiv sebe i zabiljezise jos jednu pobjedu na isti datum samo mjesec dana poslije,.....
Pretpostavljm da imas razlog zbog toga da budes vise frustriran ili sretan,Cavic i Ivanic upravo slave Dodikovu nabacenu loptu na volej to jest uspjeh,trebao bi se i ti radovati Dodikovom autogolu,barem si to prizeljkivao kako bi se moglo zakljuciti iz tvojih stavova o njemu,kao politickom igracu pardon kapetanu nasukalog Ausvica,.....
Ima jedna mudros kaze da bi ti neko pomogo moras sam sebi prvo pokusati pomoci,ako nista da barem drugi primjete da si uistinu pokusao a do tada mrka kapa,goriva je sve manje a vode u brodu zavni mali Ausvic sve vise,.......
- Gandalf
#2380 Re: REFERENDUM
"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"
Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je danas da se sada ispostavilo da je Milorad Dodik “potpisao kapitulaciju RS-a”, te “devalvirao Narodnu skupštinu i institut referenduma”.
Čavić je podsjetio da je Dodik prije četiri dana u emisiji beogradske televizije B92, tvrdio da “ne postoji niko na svijetu ko ga može odgovoriti od održavanja referenduma”, a da je prije tri dana generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić također na RTRS-u rekao da bi “povlačenje odluke o referendumu u RS-u bila kapitulacija”.
Kada, kako kaže, komentira te izjave, može samo konstatirati “svu nedosljednost, neprincipjelnost, pa i lažnu politiku koju vodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici”.
Ispostavilo se, ukazuje, da ima na svijetu neko ko će Milorada Dodika odgovoriti od referenduma i to prvi koji dođe, a došla je Catherine Ashton.
Lider DP-a je u izjavi Feni također podsjetio da je tvrdio da je Dodik pričom o referendumu doveo RS pred sankcije i sebe i svoje istomišljenike, te da je “suočen s prvom jasnom porukom da će biti sankcija, entitetski predsjednik reterirao i odustao”.
Konstatirajući koliko je to "apsurdno do nevjerovatnih granica", Čavić je podsjetio da je referendumsko pitanje narodu bilo da li prihvata nametnute zakone visokog predstavnika, a da je Dodik na prvi pritisak odustao od tog pitanja.
“Ovo ustvari predstavlja potpunu manifestaciju poraza politike Milorada Dodika, koja je kratkoročna, nepromišljenja, avanturistička, a kada se sukobi s realnim posljedicama, naravno, njegovo političko jurišanje završava se političkim bijegom”, rekao je Čavić.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što ovaj salonac ošinu prCjednika

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je danas da se sada ispostavilo da je Milorad Dodik “potpisao kapitulaciju RS-a”, te “devalvirao Narodnu skupštinu i institut referenduma”.
Čavić je podsjetio da je Dodik prije četiri dana u emisiji beogradske televizije B92, tvrdio da “ne postoji niko na svijetu ko ga može odgovoriti od održavanja referenduma”, a da je prije tri dana generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić također na RTRS-u rekao da bi “povlačenje odluke o referendumu u RS-u bila kapitulacija”.
Kada, kako kaže, komentira te izjave, može samo konstatirati “svu nedosljednost, neprincipjelnost, pa i lažnu politiku koju vodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici”.
Ispostavilo se, ukazuje, da ima na svijetu neko ko će Milorada Dodika odgovoriti od referenduma i to prvi koji dođe, a došla je Catherine Ashton.
Lider DP-a je u izjavi Feni također podsjetio da je tvrdio da je Dodik pričom o referendumu doveo RS pred sankcije i sebe i svoje istomišljenike, te da je “suočen s prvom jasnom porukom da će biti sankcija, entitetski predsjednik reterirao i odustao”.
Konstatirajući koliko je to "apsurdno do nevjerovatnih granica", Čavić je podsjetio da je referendumsko pitanje narodu bilo da li prihvata nametnute zakone visokog predstavnika, a da je Dodik na prvi pritisak odustao od tog pitanja.
“Ovo ustvari predstavlja potpunu manifestaciju poraza politike Milorada Dodika, koja je kratkoročna, nepromišljenja, avanturistička, a kada se sukobi s realnim posljedicama, naravno, njegovo političko jurišanje završava se političkim bijegom”, rekao je Čavić.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
hercegovac_pravi
#2381 Re: REFERENDUM
Da li je moguće da si toliko zaluđen da ne znaš šta pišeš.draganbl wrote:Zašto i ti, kao i drugi ekperti ne ponudiš odgovor. Nisam ovo ja izmislio, neko je ovo napisao kao svoju zvaničnu politiku. Dakle, ne govori se ovdje o pčelarskoj zadruzi, nego o zdravstvenom fondu.hercegovac_pravi wrote:Ama baš niko niti će se fondovi ujediniti. Ni pčelarska društva se neće ujedintit a kamoli nešto drugo. Kome treba preuzimanje bankrotiranog sistema...Nikom ..dakle, zaboravi na ujedinjenje fondova...o bilo kakvim ujedinjenjima će se tek početi ozbiljnije razgovarati za nekih 10 godina (odokativno)...do tada kokice u ruke i rahat patnja...draganbl wrote: Zašto umjesto prosipanja šuplje filozofije ne ponudiš jednostavan odgovor od nekoliko slova?
Dakle, Ko insistira na gore citiranom konceptu ujedinjenja fondova?
Da li je moguće da nisi sposoban da pronašeš tačan odgovor koji se sastoji od tri slova?
Pitao si ko INSISTIRA a ja ti odgovorio da na tome niko ne insistira niti će takva glupost biti prihvaćena. Šta bi sada trebali? Davati penzije koljačima naše djece...hoće al u žutu..
Kada budeš pitao gdje ovako nešto piše ja ću ti odgovoriti a do tada se presaberi, skoncentriši pa polako...
A ako ćemo o "zvaničnoj" politici....tu ima milion stvari koje su samo deklrativne..baš kao i preCednikova podrška Daytonu, ili ekonosko blagostanje, socijalno društvo i....itd..itd...
Zato ohani malo živ bio..
- Gandalf
#2382 Re: REFERENDUM
"Ovo je neviđeni poraz Milorada Dodika"
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da je sada potpuno jasno da dok je SNSD i Milorada Dodika neće biti referenduma u RS-u te da je današnji stav Dodika o tom pitanju njegov “neviđeni poraz”.
Bilo je jasno da referenduma neće uopšte biti i dok god je SNSD-e na vlasti neće ga ni biti, jer su se SNSD i Dodik sada jasno pokazali kao najveći trabanti međunarodne zajednice koji sviraju po njihovim notama”, rekao je Ivanić Feni.
Komentirajući Dodikov stav nakon razgovora s visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Catherine Ashton, on je kazao da je, to “poraz” institucija RS-a i Dodika, koji je “dobio “priču o reformi pravosuđa koja je svakako sastavni dio evropskog približavanja”.
Ivanić podsjeća da treba samo pogledati šta se dešava u Hrvatskoj o pitanju usklađivanja pravosudnog sistema s evropskim normama.
Kao rezultat današnjeg razgovora Dodika s Ashton predsjednik PDP-a vidi i to da neće biti ni ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, a naglašava da “čak prijeti opasnost da se formira još jedna pravosudna institucija - vrhovni sud BiH”.
Smatra da će “negativne reperkusije Dodikove politike tek biti vidljive za koji mjesec”.
Poslanici PDP-a će, prilikom ponovnog razmatranja u Narodnoj skupštini RS-a pitanja o referendumu nakon današnje novonastale situacije, ostati kod istih stavova.
“Glasat ćemo za zaključke za koje smo glasali, a bit ćemo uzdržani o priči o referendumu, kao što smo i bili, a oni koji su predlagali referendum neka i sada glasaju. PDP-ovim glasovima odgađanje ili ukidanje referenduma neće dobiti”, kategoričan je Ivanić.
Ukazuje i da se sada potpuno zaboravilo šta je bilo referendumsko pitanje, a odnosilo se i na suprotstavljanje nametnutim zakonima visokog predstavnika, a da Dodik sada traži “izlaz i da je ovo njegov definitivni neviđeni poraz”.
Podsjeća da se sva priča nije svodila na Sud i Tužilaštvo BiH, već su u referendumskom pitanju bile i nametnute odluke visokog predstavnika o kojima sada nije bilo nijedne riječi”.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salonci juriš
Jesu navalili na prCjednika - izdajnika

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da je sada potpuno jasno da dok je SNSD i Milorada Dodika neće biti referenduma u RS-u te da je današnji stav Dodika o tom pitanju njegov “neviđeni poraz”.
Bilo je jasno da referenduma neće uopšte biti i dok god je SNSD-e na vlasti neće ga ni biti, jer su se SNSD i Dodik sada jasno pokazali kao najveći trabanti međunarodne zajednice koji sviraju po njihovim notama”, rekao je Ivanić Feni.
Komentirajući Dodikov stav nakon razgovora s visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Catherine Ashton, on je kazao da je, to “poraz” institucija RS-a i Dodika, koji je “dobio “priču o reformi pravosuđa koja je svakako sastavni dio evropskog približavanja”.
Ivanić podsjeća da treba samo pogledati šta se dešava u Hrvatskoj o pitanju usklađivanja pravosudnog sistema s evropskim normama.
Kao rezultat današnjeg razgovora Dodika s Ashton predsjednik PDP-a vidi i to da neće biti ni ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, a naglašava da “čak prijeti opasnost da se formira još jedna pravosudna institucija - vrhovni sud BiH”.
Smatra da će “negativne reperkusije Dodikove politike tek biti vidljive za koji mjesec”.
Poslanici PDP-a će, prilikom ponovnog razmatranja u Narodnoj skupštini RS-a pitanja o referendumu nakon današnje novonastale situacije, ostati kod istih stavova.
“Glasat ćemo za zaključke za koje smo glasali, a bit ćemo uzdržani o priči o referendumu, kao što smo i bili, a oni koji su predlagali referendum neka i sada glasaju. PDP-ovim glasovima odgađanje ili ukidanje referenduma neće dobiti”, kategoričan je Ivanić.
Ukazuje i da se sada potpuno zaboravilo šta je bilo referendumsko pitanje, a odnosilo se i na suprotstavljanje nametnutim zakonima visokog predstavnika, a da Dodik sada traži “izlaz i da je ovo njegov definitivni neviđeni poraz”.
Podsjeća da se sva priča nije svodila na Sud i Tužilaštvo BiH, već su u referendumskom pitanju bile i nametnute odluke visokog predstavnika o kojima sada nije bilo nijedne riječi”.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salonci juriš
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2383 Re: REFERENDUM
bogumi InCko opravda naziv TERMINATORDragan Čavić
"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"
(FENA)
IIIIHHHAAAAAAA SVI GRADOVI I SVA SELA VIDE TVOJA DJELA
IIIHHAAAAAAAAAA
- mO k3
#2384 Re: REFERENDUM
sta to neko rece vrhovni sud bih??
- PasoDzigera007
#2385 Re: REFERENDUM
Evo od mene,da se malo nasmijete,ko zna nek nastavi
Oj Milorade Dodice
REFKO iz ruku ti izmace
sad kao mala dijeca
cijela RS ce da place
Lobirao si cijelim svijetom
i silne pare si potrosio
uzalud bjese kao obicno
i sve ti se o´glavu obilo

Oj Milorade Dodice
REFKO iz ruku ti izmace
sad kao mala dijeca
cijela RS ce da place
Lobirao si cijelim svijetom
i silne pare si potrosio
uzalud bjese kao obicno
i sve ti se o´glavu obilo
- NorisCak
#2386 Re: REFERENDUM
Znam da je to on poceo...zagazaga wrote:s visine pišem crvenoNorisCak wrote:
Pada mi na um kada je svojevremeno FBiH budzetska kasa na raspolaganju imala cca 400 km...Ne daj Boze, da je neko od uposlenika federalnog trezora umro,ni za malo ljepsi vjenac ne bi imali...
Sigurna si da se slicno nece ponoviti..?
Sta hocu reci..Para ovdje nikad dovoljno i uvjek su neke dubioze...Ali opet , shampioni smo u disiplini da ih nekako namaknemo , kad stomak zagudi...To je tradicionalna nacionalna disciplina svih na Balkanu...
Bas ko u onoj...'Spasa nam nema, al propasti necemo..'...Tako da se sa tvom tvojom tezom ne slazem...pare se uvjek 'navuku' od nekud...
Isto tako se ne slazem s pricom o tzv ' boljem djelu'...Nema boljeg..oba su podjednako losa...i tako ce i biti, dok se god iscrpljujemo medjusobno..(makar za vecinu , hajd da kazem, obicnog naroda)
..pretpostavljam da ovo pises kao forumas a ne iz pozicije Visokog moderatora....
![]()
Viceve o ''boljem djelu'' započeo je isti onaj koji je tema viceva o ''referendumu'' već 6 godina (uz veliku podršku......i tvoju)......a sad će tek biti
.....ne ljuti se, meni je smiješno,,,,,,tebi ako nije, ignoriši
Bilo je to netom poslije Esdaunovog 'dubokog oranja' po institucijama RS-a...Ali on je politicar..I to je tada imalo smisla...
Ipak, cinjenica je da od tad (koliko znam) niti jedna entitetska nadleznost ,nije prenesena na drzavni nivo.
S tim sto mi nije najjasnije, da li je to samo ' njegova' zasluga ili tako zeli i MZ...Mislim da je ipak kombinacija ..
Ma samo ti smij...smjeh je zdrav..
Last edited by NorisCak on 13/05/2011 17:53, edited 1 time in total.
- Svemirco
#2387 Re: REFERENDUM
Ako vam se vec slusaju pjesmice možete otići na poskok portal.
Neko ih je hacknuo i url im vodi na google video http://video.google.com/videoplay?docid ... 817998629#
Ili su sami to odlučili postaviti? Tko zna?
Neko ih je hacknuo i url im vodi na google video http://video.google.com/videoplay?docid ... 817998629#
Ili su sami to odlučili postaviti? Tko zna?
Last edited by Svemirco on 13/05/2011 17:56, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#2388 Re: REFERENDUM
jo jedna pobeda preCednika...
pe es..baš me razočarao..ja se taman ponadao da nije "još jedan" u nizu srpskih voždova..kad tamo..štrc Milojka...
pe es..baš me razočarao..ja se taman ponadao da nije "još jedan" u nizu srpskih voždova..kad tamo..štrc Milojka...
-
hercegovac_pravi
#2389 Re: REFERENDUM
Zavisi odakle pišeš (ozbiljno). Po blokovima statičkih IP adresa naprave "bridge" domene..i završiš na nečemu što nema veze sa domenom koju želiš posjetiti..zagazaga wrote:@Svemirco.....kod mene radi![]()
@NorisCak.....ma samo uzivaj i podrzavaj
Samo mi nije jasno da možete čitati onau mentalnu kakofoniju...to više ni u Lišticine tretiraju kao relavantan izvor informisanja...
Čuj da Šušnjar pravi političke analize...
- Svemirco
#2390 Re: REFERENDUM
Šta ću kad sam mazohisthercegovac_pravi wrote: Samo mi nije jasno da možete čitati onau mentalnu kakofoniju...to više ni u Lišticine tretiraju kao relavantan izvor informisanja...
Čuj da Šušnjar pravi političke analize...![]()
.
- Hemel
#2391 Re: REFERENDUM
Država wrote:Nisu važne penzije. Važno je srbovanje...
Danas pratim ATV ''Vizitu'' u pola 3, gost Djokic i govori se o posjeti Estonove...zvoni telefon i javljaju se gledaoci ali svi pitaju sta je sa penzijama, isplate invalidnina, nekim spiskovima i tako to. Niko i ne spominje Dodija i Estonovu...
Izgleda da su crijeca zakrcala...
-
stari grad Visegrad
#2392 Re: REFERENDUM
Ko placa ovu uzurpaciju svih gradjana u BiH?
Angazovanje oko referendum je poceo priej 1 mjesec. Zamisao o refrendumu je bio GLUP. Sad je proslo 30 dana.
Ko ce da plati zastoj drzave od 30 dana??? Napredak svih gradjana, dakle tih oko 4 000 000 ljudi je zakocen. Mnogi politicari, novinari, intitucije, i drugi su angazovali MAU dan i sati u nista, sranje o refrendumu.
KO ce da pplati te sate, dane, ljude, firme, delegacije. Sve je to gubitak vremena u dim.
SNSD je pogreno procjenio situaciju i mogucnosti i zato SNSD treba da isplati svima u drzavi MILIONE EURA za izgubljeno vrijeme.
Angazovanje oko referendum je poceo priej 1 mjesec. Zamisao o refrendumu je bio GLUP. Sad je proslo 30 dana.
Ko ce da plati zastoj drzave od 30 dana??? Napredak svih gradjana, dakle tih oko 4 000 000 ljudi je zakocen. Mnogi politicari, novinari, intitucije, i drugi su angazovali MAU dan i sati u nista, sranje o refrendumu.
KO ce da pplati te sate, dane, ljude, firme, delegacije. Sve je to gubitak vremena u dim.
SNSD je pogreno procjenio situaciju i mogucnosti i zato SNSD treba da isplati svima u drzavi MILIONE EURA za izgubljeno vrijeme.
Last edited by stari grad Visegrad on 13/05/2011 19:03, edited 2 times in total.
- Država
#2393 Re: REFERENDUM
Treba gledati RTRS U 19:30 h. Smijem se u Zlatka zakleti da neće penzije ni pomenuti nego će svu pažnju gledalaca prebaciti na referendum. 
-
hercegovac_pravi
#2394 Re: REFERENDUM
Pa skontali da su ovu rundu "popušili"...Sjeti se samo prije nekolika dana kad je preCednik gostovao na TV-u, ne mogu se tačno sjetiti u kojoj emisiji...i uključenje uživo...mogli su se samo čuti izljevi hvalospjeva i podrške preCedniku i referendumu.....Hemel wrote:Država wrote:Nisu važne penzije. Važno je srbovanje...
![]()
![]()
Danas pratim ATV ''Vizitu'' u pola 3, gost Djokic i govori se o posjeti Estonove...zvoni telefon i javljaju se gledaoci ali svi pitaju sta je sa penzijama, isplate invalidnina, nekim spiskovima i tako to. Niko i ne spominje Dodija i Estonovu...![]()
![]()
Izgleda da su crijeca zakrcala...![]()
- Hemel
#2395 Re: REFERENDUM
dragane, nisi ti napisao ali jesam ja. vasa politika i politicari vas udaljavaju od sarajeva umjesto da to bude prva adresa (nas brisel) za rjesavanje svih problema.draganbl wrote: Poštujem.
Zbog toga ću naglasiti da u postu nisam napisao da neko iz Sarajeva tjera Srbe, već sam napisao na nikakvih planova za saradnju, zajedničke projekte nema, ja nijedan nisam vidio, samo se deklarativno kaže: Ponuda stoji na stolu. Ja pitam: Koja ponuda, na kom stolu i ko je ponudio, konkretno, imenom i prezimenom?
praviti drzavu u drzavi ili glumiti drzavu u drzavi a jos nesto ocekivati od centralne vlasti, ne ide. dobro znas da skoro nista ne prolazi u parlamentu bih sto bi je jacalo (izuzev nametnutih odluka) a na drugoj strani stvaraju se uslovi za samostalno funkcionisanje ali ne ide pa ne ide.
stalno postavljas isto pitanje ''sta to sarajevo nudi...'' . nudi izgradnju drzave a posle ce doci plodovi. dosta od sarajeva.
treba vise BiH biti u manjem entitetu i imat cete 50% manje problema.
- tbv
#2396 Re: REFERENDUM
Nema referenduma, Dodik ostaje nekaznjen, a Tuzilastvo BiH nastavlja da radi u onom kapacitetu kakav mu je na raspolaganju, a koji treba poboljsati, jer se procesi moraju ubrzati. Sto se prije zlocinci i lopovi nadju iza resetaka, brze ce i da profunkcionira pravna drzava, a zadovoljna pravda je preduslov buduceg mira.
------------------------
"Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je danas da Tužilaštvo radi na 25 predmeta i da se uskoro može očekivati podizanje optužnica za ratne zločine tokom proteklog rata počinjene u Doboju, Derventi, Tesliću, Bosanskom Brodu, Šamcu, Odžaku, Orašju i Modriči.
Grubešić je rekao da su počinioci ovih zločina obični vojnici, oficiri, kao i predstavnici političkih struktura, te da postoje i predmeti koji se odnose na osumnjičene koji su bili pripadnici sve tri oružane snage u sukobu tokom rata u BiH."
------------------------
"Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je danas da Tužilaštvo radi na 25 predmeta i da se uskoro može očekivati podizanje optužnica za ratne zločine tokom proteklog rata počinjene u Doboju, Derventi, Tesliću, Bosanskom Brodu, Šamcu, Odžaku, Orašju i Modriči.
Grubešić je rekao da su počinioci ovih zločina obični vojnici, oficiri, kao i predstavnici političkih struktura, te da postoje i predmeti koji se odnose na osumnjičene koji su bili pripadnici sve tri oružane snage u sukobu tokom rata u BiH."
-
Nass
#2397 Re: REFERENDUM
Ma taj narod ce se brzo okrenuti, samo treba poraziti velikosrpsku politiku, ciji su ovo izgleda posljednji trzaji. Ja vam kazem da narod vec sada polako otvara oci, jer podrska Covicu i Dodiku nije bas tolika kao sto rezimski mediji predstavljaju.Hemel wrote:Država wrote:Nisu važne penzije. Važno je srbovanje...
![]()
![]()
Danas pratim ATV ''Vizitu'' u pola 3, gost Djokic i govori se o posjeti Estonove...zvoni telefon i javljaju se gledaoci ali svi pitaju sta je sa penzijama, isplate invalidnina, nekim spiskovima i tako to. Niko i ne spominje Dodija i Estonovu...![]()
![]()
Izgleda da su crijeca zakrcala...![]()
- Država
#2398 Re: REFERENDUM
Može li mi neko objasniti zašto dnevnik na RTRS-u još ne počinje?
-
Marija Magdalena
#2399 Re: REFERENDUM
Da ne pocinje u 20h?Država wrote:Može li mi neko objasniti zašto dnevnik na RTRS-u još ne počinje?
- Država
#2400 Re: REFERENDUM
Do sada je uvijek počinjao u 19:30h. Ne kontam zašto bi baš danas pomjerili termin. Možda još smišljaju kako narodu objasniti ovaj politički poraz...Marija Magdalena wrote:Da ne pocinje u 20h?Država wrote:Može li mi neko objasniti zašto dnevnik na RTRS-u još ne počinje?