Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dzontra_Volta
#2376 Re: Ljetne gume
Dajte ba ljudi, čovjek kupuje gume 165/70/14, vjerovatno za neko malo auto. Sava ili sl. klasa je odlična za takvu dimenziju, ništa ti bolje i ne treba.
-
lavic
#2377 Re: Ljetne gume
Sava ljetna je smece, mom starom tako rekli ne teba ti bolja i on ih kupi .... to po kisi jedva krene uz brdo. skinuo ih i bacio.
- Ned071
#2378 Re: Ljetne gume
e vidis, a moj šura vec dvije godine vozi na laguni savine gume. vrlo zadovoljan. svako ima drugačija iskustva. mada je činjenica da ne bi trebalo štedjeti previše ako makar dvije kupuje. razlika je 50-ak maraka. trebalo bi da se čovjek može toliko protegnutilavic wrote:Sava ljetna je smece, mom starom tako rekli ne teba ti bolja i on ih kupi .... to po kisi jedva krene uz brdo. skinuo ih i bacio.
- amar1994
#2379 Re: Ljetne gume
kakve veze to imaDzontra_Volta wrote:Dajte ba ljudi, čovjek kupuje gume 165/70/14, vjerovatno za neko malo auto. Sava ili sl. klasa je odlična za takvu dimenziju, ništa ti bolje i ne treba.
Bas zato sto je ova dimenzija moze skuplju i bolju gumu traziti , heble vas ove nepoznate marke i ko ih plasira prvi na trziste
CUj kelly, pettlas , kleber, aplus, starmaxx, dayton, viking, rhino
-
lavic
#2380 Re: Ljetne gume
Pa dobro, ti vozis na plin, on na savi,,,,moze sve i svak zna sta njemu najvise odgovara.Ned071 wrote:e vidis, a moj šura vec dvije godine vozi na laguni savine gume. vrlo zadovoljan. svako ima drugačija iskustva. mada je činjenica da ne bi trebalo štedjeti previše ako makar dvije kupuje. razlika je 50-ak maraka. trebalo bi da se čovjek može toliko protegnutilavic wrote:Sava ljetna je smece, mom starom tako rekli ne teba ti bolja i on ih kupi .... to po kisi jedva krene uz brdo. skinuo ih i bacio.
Ja ne bi Savu ljetnu ni pod razno, ja kupim "RT"prije "Blue" Dunlopa, Potencu prije Turance, Sport contact prije premium contact, ali to sam ja,
drugi stavi Eco gumu da mu manje trosi i traje duze, svak ima svoje prioritete.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2381 Re: Ljetne gume
Sta bi ste rekli za jednog svabu, Austrijanca, Engleza, Francuza, koji voze na savi, sportivi, matadoru, barumu, petlasu, debici, Gt, nexenu, falkenu, cooperu, nankangu, linglongu, apollu?!
Ali moj bosnjo, ti si naj naj, naj si pametniji, naj si strucniji, naj si kriticar, naj si, eh moj bosnjo, jos samo da ti je malo razuma.
Ali moj bosnjo, ti si naj naj, naj si pametniji, naj si strucniji, naj si kriticar, naj si, eh moj bosnjo, jos samo da ti je malo razuma.
- amar1994
#2382 Re: Ljetne gume
otprilike isti vozaci koji i kod nas kupuju tokonektovan wrote:Sta bi ste rekli za jednog svabu, Austrijanca, Engleza, Francuza, koji voze na savi, sportivi, matadoru, barumu, petlasu, debici, Gt, nexenu, falkenu, cooperu, nankangu, linglongu, apollu?!
Em GT radial jel , nexen, falken, sava ,barum i sportiva su solidni brendovi
Na dboljim autima iz tih zemalja koje si naveo , nisam bas vidjao ova smeca poput petlasa, debice , naknanga
- konektovan
#2383 Re: Ljetne gume
amar1994 wrote:otprilike isti vozaci koji i kod nas kupuju tokonektovan wrote:Sta bi ste rekli za jednog svabu, Austrijanca, Engleza, Francuza, koji voze na savi, sportivi, matadoru, barumu, petlasu, debici, Gt, nexenu, falkenu, cooperu, nankangu, linglongu, apollu?!
Ali moj bosnjo, ti si naj naj, naj si pametniji, naj si strucniji, naj si kriticar, naj si, eh moj bosnjo, jos samo da ti je malo razuma..
Na dboljim autima iz tih zemalja koje si naveo , nisam bas vidjao ova smeca poput petlasa, debice , naknanga
Amare, iznenadio bi se na kakva vozila se stavljaju tskve gume, ali ja ne vidim tu neki problem. Ja radim sa njima, i ta auta vidjam svaki dan.
- amar1994
#2384 Re: Ljetne gume
konektovan wrote:amar1994 wrote:otprilike isti vozaci koji i kod nas kupuju tokonektovan wrote:Sta bi ste rekli za jednog svabu, Austrijanca, Engleza, Francuza, koji voze na savi, sportivi, matadoru, barumu, petlasu, debici, Gt, nexenu, falkenu, cooperu, nankangu, linglongu, apollu?!
Ali moj bosnjo, ti si naj naj, naj si pametniji, naj si strucniji, naj si kriticar, naj si, eh moj bosnjo, jos samo da ti je malo razuma..
Amare, iznenadio bi se na kakva vozila se stavljaju tskve gume, ali ja ne vidim tu neki problem. Ja radim sa njima, i ta auta vidjam svaki dan.
Samo nek stavljaju , njihove su pare a i glava na kraju krajeva
Ti si odabrao neku sredinu
- konektovan
#2385 Re: Ljetne gume
Ja sam imao dunlop winter sport 3d prije savinih s3+, vozio tri zime, na istom autu, i vjeruj mi, da ja nikakvu posebnu razliku nisam primijetio, ili bar nisam bio u takvoj situaciji da se primijeti ta neja razlika izmedju premium gume i ove moje budget gume. Prosle godine kad sam kupovao ljetne, imao budzet od 400 KM na raspolaganju,kontao uzeti dvije continental i upariti ih sa dvije stare, ali, kontam, bolje uzeti 4 sava intensa hp za te pare, nek budu nove sare na svakom tocku.
- newklear
#2386 Re: Ljetne gume
Kupujem gume za Clio II, nekad nekad mi se desi da prođem 100 km/hDzontra_Volta wrote:Dajte ba ljudi, čovjek kupuje gume 165/70/14, vjerovatno za neko malo auto. Sava ili sl. klasa je odlična za takvu dimenziju, ništa ti bolje i ne treba.
- basicm
#2387 Re: Ljetne gume
Kelly se pravi gdje i sava, ima ih iz slovenije takodje. Malo procitati o tim lijevim proizvodjacima ne bi bilo lose. Pa pogledati reifendirekt pa viditi kakvih sve lijevih ima tamo...
Malo pretjerujete sa blacenjem.
Malo pretjerujete sa blacenjem.
-
lavic
#2388 Re: Ljetne gume
Moj europljanine, ja sam bosnjo i ponosim se tim, a ti sto si ustedio 150-200 KM zato sto si stavio smece si prepametni europljanin otvorenih vidika.konektovan wrote:Sta bi ste rekli za jednog svabu, Austrijanca, Engleza, Francuza, koji voze na savi, sportivi, matadoru, barumu, petlasu, debici, Gt, nexenu, falkenu, cooperu, nankangu, linglongu, apollu?!
Kad tu svoju ustedu prevedes u svakodnevni zivot to ti je ovako, dobre gume traju 40-50000 km ili 4-5 godina i ti si na godisnjem nivou ustedio oko 40 KM, strasna usteda, provjeri da nema koja vila u Maldivima....
-
lavic
#2389 Re: Ljetne gume
Uniroyal ti je 73 KM/kom, dobra guma za pristojan novac.newklear wrote:Kupujem gume za Clio II, nekad nekad mi se desi da prođem 100 km/hDzontra_Volta wrote:Dajte ba ljudi, čovjek kupuje gume 165/70/14, vjerovatno za neko malo auto. Sava ili sl. klasa je odlična za takvu dimenziju, ništa ti bolje i ne treba.![]()
![]()
- _Reds_
#2390 Re: Ljetne gume
Kakve su vam preporuke sa 215/45 17, pogon na 4 točka?
-
lavic
#2391 Re: Ljetne gume
Ako vec duze vrijeme vozis to auto trebao bi znati kako ga vozis i kakva ti guma odgovara, tvrda, meksa, da se brzo ili sporije grije, da je mozes voziti 5-6 godina ili ti to nije bitno, da je dobra po kisi ili ti je vazniji "grip'po suhom.... sama dimenzija ti nista ne znaci._Reds_ wrote:Kakve su vam preporuke sa 215/45 17, pogon na 4 točka?
- amar1994
#2392 Re: Ljetne gume
hankook_Reds_ wrote:Kakve su vam preporuke sa 215/45 17, pogon na 4 točka?
http://www.majagume.ba/Products/Product/11843292
- konektovan
#2393 Re: Ljetne gume
E moj bosnjo, ja se isto kotrljam na savinim kao i ti na premiumu, i gle cuda, i meni traju taman toliko.lavic wrote:Moj europljanine, ja sam bosnjo i ponosim se tim, a ti sto si ustedio 150-200 KM zato sto si stavio smece si prepametni europljanin otvorenih vidika.konektovan wrote:Sta bi ste rekli za jednog svabu, Austrijanca, Engleza, Francuza, koji voze na savi, sportivi, matadoru, barumu, petlasu, debici, Gt, nexenu, falkenu, cooperu, nankangu, linglongu, apollu?!
Kad tu svoju ustedu prevedes u svakodnevni zivot to ti je ovako, dobre gume traju 40-50000 km ili 4-5 godina i ti si na godisnjem nivou ustedio oko 40 KM, strasna usteda, provjeri da nema koja vila u Maldivima....
- amar1994
#2394 Re: Ljetne gume
Slika sve kaze , sava je korektna gumakonektovan wrote:
E moj bosnjo, ja se isto kotrljam na savinim kao i ti na premiumu, i gle cuda, i meni traju taman toliko.![]()

-
lavic
#2395 Re: Ljetne gume
Ovaj diagram samo pokazuje koliko se guma trosi, ne i ostale parametre, i dobro si rekao da se kotrljas.....amar1994 wrote:Slika sve kaze , sava je korektna gumakonektovan wrote:
E moj bosnjo, ja se isto kotrljam na savinim kao i ti na premiumu, i gle cuda, i meni traju taman toliko.![]()
![]()
- amar1994
#2396 Re: Ljetne gume
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmlavic wrote:Ovaj diagram samo pokazuje koliko se guma trosi, ne i ostale parametre, i dobro si rekao da se kotrljas.....amar1994 wrote:Slika sve kaze , sava je korektna gumakonektovan wrote:
![]()
Evo, 12ta je od 20
- konektovan
#2397 Re: Ljetne gume
Pa eto, ja se kotrljam, a ti vjetovatno lebdis na preniumu.

-
lavic
#2398 Re: Ljetne gume
Da zakljucimo najbolja guma iz Savinog programa je 12 na testu.
12th: Sava Intensa UHP 2
12th: Sava Intensa UHP 2
-
lavic
#2399 Re: Ljetne gume
Mislis da si smjesan i pametan, a u konacninci si napravio kompromis radi 20 KM po komadu, toliko ti eventualno guzica vrijedi.konektovan wrote:Pa eto, ja se kotrljam, a ti vjetovatno lebdis na preniumu.![]()
![]()
- _Reds_
#2400 Re: Ljetne gume
jeste druze, izamjenao sam guma na bacanja, vodim formulu 1, pa sve to znam.lavic wrote:Ako vec duze vrijeme vozis to auto trebao bi znati kako ga vozis i kakva ti guma odgovara, tvrda, meksa, da se brzo ili sporije grije, da je mozes voziti 5-6 godina ili ti to nije bitno, da je dobra po kisi ili ti je vazniji "grip'po suhom.... sama dimenzija ti nista ne znaci._Reds_ wrote:Kakve su vam preporuke sa 215/45 17, pogon na 4 točka?
Trazm neku prosjecnu gumu, nikakve krajnosti. Znaci neku bestbuy ulozeno dobijeno.
Na autu su sada fabricke bridgstone, ovim bi im bila 6 sezone, pa mislim da su za mjenjanja, presle su oko 40.000!