Cipelice, cipelice..
Moderator: anex
-
Karen
#2376 Re: Cipelice, cipelice..
Gledala sam Mckinley, ima tko iskustva sa njima? Onako waterproof ali su više ko tene, nego čizme.
-
wildflower
#2377 Re: Cipelice, cipelice..
Ja imam McKinley Rimrock, http://p.gzhls.at/408209.jpg koje su po definiciji kao proljece-ljeto-zima gojzerice, ali ja ih na planinu nosim i zimi, evo vec 3 sezone, i nikad nisam imala mokre noge u njima. Samo redovno impregnacijski sprej za zastitu, otprilike svaka 3-4 nosenja, cisto za svaki slucaj i da se ocuvaju. Ja sam svoje nasla u lijepoj kombinaciji nijansi pjeska i bež, pa zadovoljavaju i estetski
Udobne su cak i za duze ture (popele su sa mnom mnogo vrhova), a za neke rekreativne posjete prirodi i planini mislim da bi bile odlicne.
Inace McKinley kao relativno low-budget brand sportske opreme je meni
Inace McKinley kao relativno low-budget brand sportske opreme je meni
- Not My Idea
#2378 Re: Cipelice, cipelice..
thea wrote:cijena 490.-KM, bas carsija,butik Pass
-
BIONA
#2379 Re: Cipelice, cipelice..
U tom slucaju ja navijam za caterpillarKaren wrote:To mi je ipak previše, ali vjerujem da vrijede. Na žalost mi je max 200.
-
Karen
#2380 Re: Cipelice, cipelice..
I to ono, čak i za 200 nema izbora, cijene su fakat previsoke. Imam tene caterpillar koje nosim 4 godine i predobre su, a muž ima čizme i zadovoljan je. Pa mislim da će biti one.
Još mislim na Kickersice ali one su više za imidža, mislim da su hladne i ne znam kako propuštaju :/
Još mislim na Kickersice ali one su više za imidža, mislim da su hladne i ne znam kako propuštaju :/
- ema_
#2381 Re: Cipelice, cipelice..
Ho'š to i ti kupiti sebiNot My Idea wrote:thea wrote:cijena 490.-KM, bas carsija,butik Pass
- Not My Idea
#2382 Re: Cipelice, cipelice..
sad bih sjela u auto i zaputila se u Sa al kontam-nedjelja, ne rade...ujutro cu, i kontam vise pari uzetema_ wrote:Ho'š to i ti kupiti sebiNot My Idea wrote:thea wrote:cijena 490.-KM, bas carsija,butik Pass
-
hurmasica
#2383 Re: Cipelice, cipelice..
meni je ova nekakva navodno super dobra i kvalitetna marka tamaris koja je prepravila nase prodavnice ove sezone, vise nego katastrofalna!!
Kupila sam cipele i cizme i ziva su katastrofa...ko fola nekakva koza...ma ono je vise od kartona, cak ni skaj nije. ja ne znam sta je ono i kakav je to dupljak, al je katastrofa!!!!
Kupila sam cipele i cizme i ziva su katastrofa...ko fola nekakva koza...ma ono je vise od kartona, cak ni skaj nije. ja ne znam sta je ono i kakav je to dupljak, al je katastrofa!!!!
Last edited by hurmasica on 28/11/2011 23:12, edited 1 time in total.
-
Karen
#2384 Re: Cipelice, cipelice..
Ime marke?
-
hurmasica
#2385 Re: Cipelice, cipelice..
hurmasica wrote:meni je ova nekakva navodno super dobra i kvalitetna marka koja je prepravila nase prodavnice ove sezone, vise nego katastrofalna!!
da naravno,. bas sam blesava TAMARIS=ZIVA KATASTROFA
-
Karen
#2386 Re: Cipelice, cipelice..
Kako one katastrofa, ja imam dvoje cipele i odlične mi. Kožne. Možeš ostaviti slike modela da izbjegavamo?
-
hurmasica
#2387 Re: Cipelice, cipelice..
Nazalost nemam slike
ali cizme su prosle godine kupljene, ne znam jesam li ih nosila desetak puta. kap vode kad padne na njih odmah mi noge mokre kao da su od kartona, a kada sam ih kupovala tako su dobro izgledale da sam mislila da je sto posto koza a i prodovacica me je u to ubijedila. Ubrzo su se po sastavu odlijepile a kao imaju savove da su prosivene po sastavu. Postava futrovana iznutra se odlinjala nakon drugog nosenja. S obzirom da su sive boje, s vremenom su postale vise onako zelenkaste.
Kupljene u Planici, na snizenju 115KM. Nesto kao oblika kaubojke bile su u tri boje, crnoj, smedjoj i sivoj, mogu se nositi na dva nacina, tj. da onu cupavu postavu prevrnes prema vani ili da ih odvrnes do koljena.
Cipele su crne, klasicne sa kaisicem, isto vidjelo koze nije, a o udobnosti da ne govorim. POlozaj pete je toliko neprirodan iako nije velika, da je nemoguce hodati u njima.
Uglavnom, tamaris izbjegavam u sirokom luku.
Evo link za cizme http://markenschuhe.de/Tamaris-25408250 ... te-schwarz
ali cizme su prosle godine kupljene, ne znam jesam li ih nosila desetak puta. kap vode kad padne na njih odmah mi noge mokre kao da su od kartona, a kada sam ih kupovala tako su dobro izgledale da sam mislila da je sto posto koza a i prodovacica me je u to ubijedila. Ubrzo su se po sastavu odlijepile a kao imaju savove da su prosivene po sastavu. Postava futrovana iznutra se odlinjala nakon drugog nosenja. S obzirom da su sive boje, s vremenom su postale vise onako zelenkaste.
Kupljene u Planici, na snizenju 115KM. Nesto kao oblika kaubojke bile su u tri boje, crnoj, smedjoj i sivoj, mogu se nositi na dva nacina, tj. da onu cupavu postavu prevrnes prema vani ili da ih odvrnes do koljena.
Cipele su crne, klasicne sa kaisicem, isto vidjelo koze nije, a o udobnosti da ne govorim. POlozaj pete je toliko neprirodan iako nije velika, da je nemoguce hodati u njima.
Uglavnom, tamaris izbjegavam u sirokom luku.
Evo link za cizme http://markenschuhe.de/Tamaris-25408250 ... te-schwarz
- Zelena Carapa
#2388 Re: Cipelice, cipelice..
Ja imam 6-7 pari tamaris obuce (sandala, cipela, cizama) i sve mi je super - optimalan odnos cijene i kvalitete. Bice da ti bas nisi imala srece.
- Michun
#2389 Re: Cipelice, cipelice..
tamaris ne podnosim - skaj unutra a vani koza ili skaj tuto kompleto 
e pa sad, zavisi ko kakvu nogu ima. ali ako je osjetljiv, onda tamaris ne dolazi u obzir.
e pa sad, zavisi ko kakvu nogu ima. ali ako je osjetljiv, onda tamaris ne dolazi u obzir.
-
wildflower
#2390 Re: Cipelice, cipelice..
Moje iskustvo sa tamarisom je ok, ali na ove gore 'ocrnjene' cizme mi se zalila i prijateljica, ona ih je takodjer kupila prosle godine u planici i nije nimalo zadovoljna njima.
-
mimsy
#2391 Re: Cipelice, cipelice..
Kakva je kvaliteta panama jack cizama ili cipela,jel ko kupovao?
Nadjoh na alpasinom radnju,ima dosta modela,sad ne znam jesu li orginal
Nadjoh na alpasinom radnju,ima dosta modela,sad ne znam jesu li orginal
- vesela_sveska
#2392 Re: Cipelice, cipelice..
Ja isto tako,prezadovoljna sam njihovom obucom.Zelena Carapa wrote:Ja imam 6-7 pari tamaris obuce (sandala, cipela, cizama) i sve mi je super - optimalan odnos cijene i kvalitete. Bice da ti bas nisi imala srece.
- Not My Idea
#2393 Re: Cipelice, cipelice..
Tamaris je za mene najbolja obuca, prezadovoljna sam
- butterfly_01
#2394 Re: Cipelice, cipelice..
i ja prezadovoljna Tamaris obucom. moje cizme nikad nisu propustile. samo obucu treba odrzavati. mora da ih nikad nisi namazala kremom za obucu.
-
hurmasica
#2395 Re: Cipelice, cipelice..
Ja moja ti, zamisli...a sta ti je to krema za obucu? ja to nikad nisam vidjela u svom zivotu. Cak ni onaj vosak u spreju koji sluzi za zastitu od vode i sl. ja to nikad u zivotu ni cula ni vidjela.
Ako zelis, poklanjam ti ove cizme na poklon pa ih ti mackaj i trackaj svime i svacim, mislim da ces ih zafrljacit u kontejner nakon drugog nosenja.
Eto, obukla sam ih par puta, a petu sam morala mijenjati nakon drugog nosenja, jer je peta bila od mrtve plastike i uzasno se klizala da zamalo nogu nisam slomila. A da ne govorim o udobnosti,katastrofa. POlozaj noge je totalno u nekakvom nenormalnom polozaju a peta nije previsoka. Djeluju udobne, ali kada ih na nogama imas duze od pola sada sve te zivo zaboli.
Uglavnom, imam lose iskustvo sa tamarisom i mislim da to valja ne bi to preplavilo nase prodavnice. Nemas vise kupiti cizme a da nisu tamaris.
Ako zelis, poklanjam ti ove cizme na poklon pa ih ti mackaj i trackaj svime i svacim, mislim da ces ih zafrljacit u kontejner nakon drugog nosenja.
Eto, obukla sam ih par puta, a petu sam morala mijenjati nakon drugog nosenja, jer je peta bila od mrtve plastike i uzasno se klizala da zamalo nogu nisam slomila. A da ne govorim o udobnosti,katastrofa. POlozaj noge je totalno u nekakvom nenormalnom polozaju a peta nije previsoka. Djeluju udobne, ali kada ih na nogama imas duze od pola sada sve te zivo zaboli.
Uglavnom, imam lose iskustvo sa tamarisom i mislim da to valja ne bi to preplavilo nase prodavnice. Nemas vise kupiti cizme a da nisu tamaris.
- butterfly_01
#2396 Re: Cipelice, cipelice..
ja obucu odrzavam. i cizme bas potrosim, jer kad ih podjem nositi u septembru/oktobru ne skidam ih do aprila. i kad obucu kupujem, uvijek biram kozu. zadnjih 2 godine kupujem bas tamaris obucu imam 6 pari i ni jedne mi nkad nisu propustile vodu niti me nazuljale. moguce je da taj model koji si ti kupila je od nekog šklj materijala. moguce. a i Gema cipele pa budu lose. desi se. ako vec trazis neke koje ne propustaju, ond aodi u United nude, tamo su cizme cca 600 KM, al ne propustaju. a i smink su 
-
zamzija
#2397 Re: Cipelice, cipelice..
rijetko koja cipela ali baš cipela ima gumeni đon, većina ima plastiku
ja na gotovo sve cipele stavim posebno tanku gumu da čuva đon, i da mi se ne kliže, odnesem kod obućara, to je jedan dan posla
ja bih i na louboutinke stavila gumeni đon, što je sigurno - sigurno je, s ovim našim ulicama i basamacima nikad nisi siguran

ja na gotovo sve cipele stavim posebno tanku gumu da čuva đon, i da mi se ne kliže, odnesem kod obućara, to je jedan dan posla
ja bih i na louboutinke stavila gumeni đon, što je sigurno - sigurno je, s ovim našim ulicama i basamacima nikad nisi siguran
- Michun
#2398 Re: Cipelice, cipelice..
Kod cipela je (u 98%) kolko para toliko muzike.
- male_okice
#2399 Re: Cipelice, cipelice..
mozda su to neki stariji model? Meni se 1 dogodilo da nove cipele se raspadnu poslije 2-3x nosenja ali zato sto su stajale previse dugo u radnji. Eh sad opet ne mora znaciti da svakome odgovara svaki par cipela, inace sam odustala da kupujem cipele u planici, bonelu, astri-ne valjaju nista a skupe uzas. Zimske kupim u sportskim shopovima-kod nas ima Sport Vision i to gojzerice jer sve ostalo mi ne odgovara, a ljetne vecinom zbavim iz inostranstva h&m i sl...i dosad mi je tako najbolje...cak imam i par komada od kineza izdrze 1 ljeto i bacim ih.
-
Rimljanka
#2400 Re: Cipelice, cipelice..
Ne znam koliko je poznato,ali Planika i ona radnja Pia Lank u BBI je ustvari jedno te isto. Cak je i kod imena Pia Lank smao permutacija slova Planike.