Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Deep red

#2376 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Deep red »

azurna_obala wrote:kad već spominjete cera di cupra :thumbup: :thumbup:
koristim njihove trake za depilaciju i kremu za ruke.. :thumbup:
Ja sam koristila njihove trake za skidanje nausnica i neki dan uzmem ove za osjetljivu kožu, bolje su mi nego Cera di cupra :thumbup:
Image
VenomousV

#2377 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

Deep red wrote:
Ja sam koristila njihove trake za skidanje nausnica i neki dan uzmem ove za osjetljivu kožu, bolje su mi nego Cera di cupra :thumbup:
Image

i ja sam te lycia dugo koristila pa su ih onda povukli iz prodaje, sad koristim cupko i super su mi =)
mumy

#2378 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mumy »

ja kupim vosak i trake i opeti,jeftinije je :D
Deep red

#2379 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Deep red »

VenomousV wrote:i ja sam te lycia dugo koristila pa su ih onda povukli iz prodaje, sad koristim cupko i super su mi =)
Kako misliš povukli? Ja ih kupila prije 10tak dana u CM-u. Koje su ti bolje Čupko ili Lycia?
VenomousV

#2380 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

Deep red wrote:
VenomousV wrote:i ja sam te lycia dugo koristila pa su ih onda povukli iz prodaje, sad koristim cupko i super su mi =)
Kako misliš povukli? Ja ih kupila prije 10tak dana u CM-u. Koje su ti bolje Čupko ili Lycia?

ima tome sigurno 4-5 godina :D

tu su mi negdje :D
jedino sto ja imam fetis da kad sve to odradim pogledam na trakicu a cupko je prestao koristiti bijeli vosak pa se nista ne vidi :lol: :skoljka:
azurna_obala

#2381 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by azurna_obala »

VenomousV wrote:
Deep red wrote:
Image

i ja sam te lycia dugo koristila pa su ih onda povukli iz prodaje, sad koristim cupko i super su mi =)

ja ove koristim za depilaciju ruku, meni su se pokazale odlične :)
mislim na cera di cupra :-)
Deep red

#2382 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Deep red »

VenomousV wrote:jedino sto ja imam fetis da kad sve to odradim pogledam na trakicu :lol: :skoljka:
Pa to se podrazumijeva Image :D
rinna0304

#2383 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rinna0304 »

kakve su Veet trakice za lice jel probao neko ? meni ove lycia ne odg poslije njih moram sve pincetom popravljat ..a one druge neke cera di cupra su mi prije bilo bolje il me zapala neka kutija sa greskom :D
rinna0304

#2384 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rinna0304 »

Sa_dy wrote:Zene help :cry:

Kako ukinuti potkoznu bubuljicu, ne kontam odakle se pojavi :? , suha mi koza, po lica ne osjecam od nje :cry:
ako je onaj bijela skroz ispod koze nikako :( ja sam 3 godine imala tu bubuljicu i nema sta nisam probavala i probijala je i koja sve cuda i opet se vracala .. sad imam jednu i ne primjecujem je vise
mumy

#2385 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mumy »

Kako ukinuti potkoznu bubuljicu, ne kontam odakle se pojavi :? , suha mi koza, po lica ne osjecam od nje :cry:
otidji kozmeticarki nek ti to sredi ako ti bas smeta
boracha

#2386 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by boracha »

rinna0304 wrote:kakve su Veet trakice za lice jel probao neko ? meni ove lycia ne odg poslije njih moram sve pincetom popravljat ..a one druge neke cera di cupra su mi prije bilo bolje il me zapala neka kutija sa greskom :D
meni su slabo cupale, bolje su mi cupko
lavorpunvode

#2387 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by lavorpunvode »

VenomousV wrote:
lavorpunvode wrote:
VenomousV wrote:kad smo kod egipatske, jeste probale onu pakovanu cleopatrinu smjesu?
vidjela sam u dm-u, oko 13 KM pa sam mislila uzeti :)
ma napravi sama, dje ces dati 13 KM za to :D javi se u pp za recept ako ti treba :)

pravila sam ja vise puta, ali bezuspjesno :lol:

za vas koje se mucite da napravite savrsenu smjesu, evo nekoliko stvari na koje treba obratiti paznju.

dakle.. potrebno je pogoditi dobar omjer, postici pravu nijansu
(pokusavam uploadovati sliku da vidite kako treba izgledati ali, nikako ne znam :oops: , ako neka od vas zna, nek me uputi),
i treba staviti dovoljno limuna.
dalje, bitno je prilikom koristenja, smjesu drzati na pari, kako bi bila topla, ne vrela. ne podgrijavati smjesu jer se tako zgusne, narocito kad se podgrijava vise puta.

treba prakse, al ko jednom skonta kako se pravi, nikad se vise nece vracati na staro :)
leki hz

#2388 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by leki hz »

lavorpunvode wrote:
VenomousV wrote:
lavorpunvode wrote:kad smo kod egipatske, jeste probale onu pakovanu cleopatrinu smjesu?
vidjela sam u dm-u, oko 13 KM pa sam mislila uzeti :)
ma napravi sama, dje ces dati 13 KM za to :D javi se u pp za recept ako ti treba :)

pravila sam ja vise puta, ali bezuspjesno :lol:

za vas koje se mucite da napravite savrsenu smjesu, evo nekoliko stvari na koje treba obratiti paznju.

dakle.. potrebno je pogoditi dobar omjer, postici pravu nijansu
(pokusavam uploadovati sliku da vidite kako treba izgledati ali, nikako ne znam :oops: , ako neka od vas zna, nek me uputi),
i treba staviti dovoljno limuna.
dalje, bitno je prilikom koristenja, smjesu drzati na pari, kako bi bila topla, ne vrela. ne podgrijavati smjesu jer se tako zgusne, narocito kad se podgrijava vise puta.

treba prakse, al ko jednom skonta kako se pravi, nikad se vise nece vracati na staro :)
A koje su tačne mjere, ja probala, il mi ispadne premekana ili pretvrda, nikako da potrefim :-)
lavorpunvode

#2389 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by lavorpunvode »

ja idem na omjer 4:2:1, 4 soljice secera, 2 soljice vode, i 1 limun, malo manji.
bitno je imati neku zdjelu sa bijelom podlogom u kojoj ces moci pratiti nijansu smjese dok se kuha. kada pocne da poprima zutu boju, treba smanjiti temperaturu jer vrlo brzo iz zuckaste nijanse dodje smedja, a kad postane smedja, smjesu mozes baciti. potrebno je postici neku zlatnu boju, poput boje meda.
MrsJ

#2390 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MrsJ »

Je li neko imao iskustva sa kremama za brze tamnjenje na suncu npr Collistar i slicno? Prilicno su skupi proizvodi pa ne bih da se zaletim ako ne valjaju. Prodavacica mi je spominjala i neke marmelade koje bas ubrzavaju tamnjenje, pa me interesuje ostavlja li fleke i je li puno masno?
thea

#2391 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by thea »

kupi jabukovo bio sirce cuda cini za bobuljice mazes vatom
blugirl

#2392 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by blugirl »

MrsJ wrote:Je li neko imao iskustva sa kremama za brze tamnjenje na suncu npr Collistar i slicno? Prilicno su skupi proizvodi pa ne bih da se zaletim ako ne valjaju. Prodavacica mi je spominjala i neke marmelade koje bas ubrzavaju tamnjenje, pa me interesuje ostavlja li fleke i je li puno masno?
Koristila ja Collistar i Lancaster. Ta "marmelada", odnosno "dzem" ima vrlo nizak ili nikakav zastitni faktor pa se stavlja nakon kreme sa SPFom. Kazu da nije za lice, ali ja sam koristila. To je meni super za kasno sunce, kad si na plazi iza 18.30. Collistar mi je bolji, mada su vrlo slicni, to je vise licna preferencija. Masni su ful. Ne ostavljaju fleke. Koza je diivna poslije. Kupi jos i after sun za kompletnu njegu, ako nadjes isto da produzuje ucinak sunca. Prosle godine sam ja takav Lancasterov koristila, mrvicu mi je miris "potezak". Ali to je vjerovatno isto do mene :D . Uglavnom toplo preporucujem
MrsJ

#2393 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MrsJ »

Posto sutra idem na more vec sam kupila Rapid Bronze u apoteci, jer se nisam usudila bez preporuke kupovati Collistar ili neku drugu skupu kremu. Apotekarka mi je ovu kremu preporucila, kaze da je ona probala pa cemo vidjeti. Hvala ti na odgovoru, Collistar cu onda probati sljedece godine. ;)
eluna

#2394 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by eluna »

Michun wrote:ma znam ja da je dobra stvar - imala sam tri komaTa
sto braun sto philips.
nakon odredjenog vremena oslabi pa onda ne cupa tanke dlacice.
ovaj koji imam je vec 5-6 godina i jedvaaaa.
ja svoj imam već 10-ak godina, i sve ok .....više se i ne sjećam ko je proizvođač, ali belaj sa ovakvim čupkanjem dlačica je pucanje kapilara ......
ihtis_

#2395 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by ihtis_ »

Znate li ima li se gdje kod nas kupiti i koliko otprilike kosta losion za tijelo J.Lo. glow after dark? i jeste li koristili neke losione sa shimmerom koji su vam se pokazali dobri
eluna

#2396 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by eluna »

ihtis_ wrote:Znate li ima li se gdje kod nas kupiti i koliko otprilike kosta losion za tijelo J.Lo. glow after dark? i jeste li koristili neke losione sa shimmerom koji su vam se pokazali dobri
e i mene ovo zanima
Michun

#2397 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

rinna0304 wrote:kakve su Veet trakice za lice jel probao neko ? meni ove lycia ne odg poslije njih moram sve pincetom popravljat ..a one druge neke cera di cupra su mi prije bilo bolje il me zapala neka kutija sa greskom :D
veet najbolje i to ja pola koristim...prerezem na pola poprijeko i polovina za jednu stranu. meni lycia ostavi pola dlacica na nausnicama.
Michun

#2398 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

eluna wrote:
ihtis_ wrote:Znate li ima li se gdje kod nas kupiti i koliko otprilike kosta losion za tijelo J.Lo. glow after dark? i jeste li koristili neke losione sa shimmerom koji su vam se pokazali dobri
e i mene ovo zanima
jok ja, ja se namazem kremom i onda shimmer cetkom nabacim i isto ko da sam se mazala :D
Michun

#2399 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

pitanje prakticno onako, ne znam gdje spada ali moze i ovdje :D i to je njega
kako da se natjeram da pijem vise vode?
lice mi dehidirarno kaze teta u salonu...znam da je i to jedan od razloga.
manekenka u penziji

#2400 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by manekenka u penziji »

kupi flasu od pola litra i natjeraj se da je popijes do 12h, od 12h do 16h popiješ još jednu i već si upolovila dnevne potrebe.

ja cim ustanem popijem pola case vode, prije jela popijem gotovo casu i obavezno pripijam, tako da lako popijem 2l dnevno, pogovotvo kad su vrućine.
Post Reply