Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Enofazni števec

#2376 Re: Android OS

Post by Enofazni števec »

Kakva su iskustva sa ovim Google Play
Sad sa evo dobio update sa A.Market na Play
friskyoreo

#2377 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Enofazni števec wrote:Kakva su iskustva sa ovim Google Play
Ja ne primjecujem nikakvu razliku osim u imenu i dizajnu ikonice. Mada nisam nesto plaho ni zagled'o. :)
friskyoreo

#2378 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

IGO za HTC Wildfire mozete pronaci ovdje. Prilicno je jednostavno objasnjeno. Samo nove mape potrazite negdje drugo. :)
http://kummikud.com/android/igo-for-htc-wildfire
friskyoreo

#2379 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Mala greska u koracima, sorry. :D Ne moze se gledati serija i lupati tipke po forumu. :) Zanemarite ovaj post.
vicious

#2380 Re: Android OS

Post by vicious »

Koliko vidim, za nas ovo ne znači ništa:

Movies: Available in US, UK, Canada, and Japan
eBooks: Available in US, UK, Canada, and Australia
Music: Available in US
friskyoreo

#2381 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

vicious wrote:
Koliko vidim, za nas ovo ne znači ništa:

Movies: Available in US, UK, Canada, and Japan
eBooks: Available in US, UK, Canada, and Australia
Music: Available in US
Ma smislit ce ljudi nacin da se to nekako "zaobidje", pa da i mi ostali imamo pristup tome. :)
Gray

#2382 Re: Android OS

Post by Gray »

L00d wrote:koji program koristite da "ljepite" titlove na film ? Ili stavljam i titlove i film na karticu pa gledam s nekim programom ?
Xperia Neo V imam .

MX Video player. Samo stavi titlove u isti folder i sa istim imenom kao file koji gledaš i trebalo bi raditi.
skafiskafsnjak

#2383 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Jel jos neko ima problema sa snappzmarket ? eheehheheh nece od danas :P

EDIT: Skinuo sam ovaj mx video player... Sve fercera, samo mi crn ekran :D ahhahaah . Znaci, zvuka i prevoda ima, ali crno mi ...
Neki codec da skinem ?
Gray

#2384 Re: Android OS

Post by Gray »

L00d wrote:Jel jos neko ima problema sa snappzmarket ? eheehheheh nece od danas :P

EDIT: Skinuo sam ovaj mx video player... Sve fercera, samo mi crn ekran :D ahhahaah . Znaci, zvuka i prevoda ima, ali crno mi ...
Neki codec da skinem ?

Nemam pojma, meni radi normalno.
Radar71

#2385 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Od kada je ovo market google play

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk
dinozzoM6

#2386 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

mislim da je ovih dana uvedena ta promjena, ako nije jučer zvanično, nisam siguran
to ti je samo pandan iTunesu Appleovom, nama se ovdje ništa ne mijenja ali npr. korisnici iz US će vjerovatno lakše moći dolaziti do audio/video sadržaja, kako sam ja shvatio
Haris.ba

#2387 Re: Android OS

Post by Haris.ba »

Eto, samo da prijavim da mi "dolphin" internet pretraživač za sada sasvim odgovara. Još da nađem aplikaciju adekvatnu za zamjenu tapatalk - i sve ekstra(snimam samo džabana programeI). Mada nađoh da je još nisu isprogramirali.

A kada se pita kod aktiviranja gps da google prati lokaciju, da li to znači da oni pamte kuda se ja krećem? Ono jes da imaju samo email, ali malo mi je to previše. Haman i ovako znaju sve, još i ovo...

Astro koristim za pregled foldera, , androzip za zipanje, unit conventer, color flashlight.

Ako neko zna neke bolje aplikacije, nek napiše.

Večina "defaultnih" aplikacija ima mi naziv na hrvatskom, npr. pretraživač, kontakti, registar poziva.... Jesu li to zasebne aplikacije, ili one koje dolaze uz sistem, i automatski će se "apdejtovati"?

P.S.
Probao sam voice actions i jarvis. Zna li neko aplikaciju koja prepoznaje, pa makar i rudimentarne glasovne naredbe bez interneta? Ja poglavito tražim neku koja će na halo spojiti poziv koji zvoni.
kojeime

#2388 Re: Android OS

Post by kojeime »

Ako ime nesto sto me nervira kod Androida je to sto mnoge funkcije koje su bile standardne i kod jeftinih mobitela sa fabrickim softverom na Androidu nemaju. Pa kada ih skinem sa Marketa vidim da ne rade onako kako sam navikao kod starih mobitela.

Na primjer funkcija odbijanja poziva. Sve aplikacije rade tako da puste da pozivatelju zazvoni jedan put pa ga onda prekinu, sto pozivatelju izgleda kao da sam vidio da zove pa ga "otkacio" Na starim mobitelima je radilo tako da pozivatelju ne izgleda kao da je zvonilo vec mu odmah daje ili signal zauzeca ili poruku da sam nedostupan.

Smeta mi sto nema "brojac". Kada ne brisem listu poziva mogu vidjeti trajanje svakog pojedinacnog pooziva, svaki MMS, SMS i to je OK. Ali kada izbrisem listu poziva SMS-ova, MMS-ova na starim telefonima je na jednom mjestu pisalo ukupano vrijeme razgovora kada ja zovem, ukupno vrijeme razgovora kada mene zovu, poslao toliko MMS-ova ili SMS-ova ukupno, primio SMS i MMS ukupno toliko.

Aplikacije za snimac razgovora rade tako da moj govor snime dobro, ali govor sugovornika snimaju sa zvucnika. Dakle radi tako da zvuk sagovornika ide na zvucnik pa ga mikrofon "hvata" pa ga onda snima zajedno sa mojim govorom. Ni jedna ne radi tako da snimi signal sagovornikovog govora direktno kada ga telefon primi. Tako da je moj govor dobro snimljen, a govor sagovornika lose, a ako koristim slusalice za razgovor onda ga ne snimi nikako.

I ima jos toga.
Qler

#2389 Re: Android OS

Post by Qler »

Meni se cini da si koristio Nokia-u prije tog mobitela :D
Dupli_skalp

#2390 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

tako izgleda... mada nemaju ni sve nokie brojače sms/mms.
Enofazni števec

#2391 Re: Android OS

severin

#2392 Re: Android OS

Post by severin »

Enofazni števec wrote:http://phandroid.com/2012/03/08/samsung ... -two-days/

sutra pocinje isporuka ICS za GS2 :D
nabacuju se misici :lol: ima da noge orise sa iphone 4s :lol: :lol:
Dupli_skalp

#2393 Re: Android OS

Post by Dupli_skalp »

ipak neće sutra, prolongirano je za naredu sedmicu.

samsung via twitter.
kojeime

#2394 Re: Android OS

Post by kojeime »

"Meni se cini da si koristio Nokia-u prije tog mobitela :D"

Ne. Sony Ericsson, prije njih Ericsson. Nokiu nikada nisam zelio. Da ne pocinjemo raspravu, razlog je bio subjektivan, ne zelim da pricam na temu Nokia protiv E/SE.
Gray

#2395 Re: Android OS

Post by Gray »

kojeime wrote:Ako ime nesto sto me nervira kod Androida je to sto mnoge funkcije koje su bile standardne i kod jeftinih mobitela sa fabrickim softverom na Androidu nemaju. Pa kada ih skinem sa Marketa vidim da ne rade onako kako sam navikao kod starih mobitela.

Na primjer funkcija odbijanja poziva. Sve aplikacije rade tako da puste da pozivatelju zazvoni jedan put pa ga onda prekinu, sto pozivatelju izgleda kao da sam vidio da zove pa ga "otkacio" Na starim mobitelima je radilo tako da pozivatelju ne izgleda kao da je zvonilo vec mu odmah daje ili signal zauzeca ili poruku da sam nedostupan.

Smeta mi sto nema "brojac". Kada ne brisem listu poziva mogu vidjeti trajanje svakog pojedinacnog pooziva, svaki MMS, SMS i to je OK. Ali kada izbrisem listu poziva SMS-ova, MMS-ova na starim telefonima je na jednom mjestu pisalo ukupano vrijeme razgovora kada ja zovem, ukupno vrijeme razgovora kada mene zovu, poslao toliko MMS-ova ili SMS-ova ukupno, primio SMS i MMS ukupno toliko.

Aplikacije za snimac razgovora rade tako da moj govor snime dobro, ali govor sugovornika snimaju sa zvucnika. Dakle radi tako da zvuk sagovornika ide na zvucnik pa ga mikrofon "hvata" pa ga onda snima zajedno sa mojim govorom. Ni jedna ne radi tako da snimi signal sagovornikovog govora direktno kada ga telefon primi. Tako da je moj govor dobro snimljen, a govor sagovornika lose, a ako koristim slusalice za razgovor onda ga ne snimi nikako.

I ima jos toga.

Za to zadnje, to je zato što je onemogućeno direktno snimanje razgovora radi pravnih razloga (da ne bi mogao neovlašteno snimati nekoga ko za to ni ne zna) pa zato aplikacije moraju da snimaju zvuk preko zvučnika.
kojeime

#2396 Re: Android OS

Post by kojeime »

"Za to zadnje, to je zato što je onemogućeno direktno snimanje razgovora radi pravnih razloga (da ne bi mogao neovlašteno snimati nekoga ko za to ni ne zna) pa zato aplikacije moraju da snimaju zvuk preko zvučnika."

To mi je cudno jer sve telefonske sekretarice za fiksne telefone snimaju govor sagovornika direktno (dakle ne preko mikrofona), pa da su pravni razlozi u pitanju ni ni uredjaji ne bi mogli tako raditi. A te telefonske sekretearice, od onih analognih sa kasetom pa do danasnjih digitalnih, postoje vec decenijama, pa da su pravni razlozi u pitanju zar ne bi vec odavno zabranili proizvodnju i prodaju takvih uredjaja. Ali nije ni bitno, tako je kako je.
alibaba_i_30_godina

#2397 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

kojeime wrote:"Za to zadnje, to je zato što je onemogućeno direktno snimanje razgovora radi pravnih razloga (da ne bi mogao neovlašteno snimati nekoga ko za to ni ne zna) pa zato aplikacije moraju da snimaju zvuk preko zvučnika."

To mi je cudno jer sve telefonske sekretarice za fiksne telefone snimaju govor sagovornika direktno (dakle ne preko mikrofona), pa da su pravni razlozi u pitanju ni ni uredjaji ne bi mogli tako raditi. A te telefonske sekretearice, od onih analognih sa kasetom pa do danasnjih digitalnih, postoje vec decenijama, pa da su pravni razlozi u pitanju zar ne bi vec odavno zabranili proizvodnju i prodaju takvih uredjaja. Ali nije ni bitno, tako je kako je.
Kod telefonskih sekretarica osoba zna da se njena poruka snima, jer prije onog zvucnog signala uvijek ima neka poruka od vlasnika telefona ili pak automatske sekretarice, dok kod mobitela to nije slucaj.
kojeime

#2398 Re: Android OS

Post by kojeime »

Ne zna. Ne govorim o "obicnim" sekretaricama koje sluze za ovakve stvari: "Nisam trenutno u mogicnosti da odgovorim na poziv. Ostavite poruku nakon zvucnog signala." Pa poslije toga ide zvucni signal i osoba koja zove ostavi poruku. Ta sekretrica ne moze snimiti razgovor u toku, vec samo nekoliko sekundi (10-30) govora osobe koja zove i to samo ako slusalica na telefonu na kojem je sekretarica nije dignuta i nije pritisnut zvucnik, a poslije toga sekretarica prestaje snimati. BIlo je i drugih.

Ja sam imao u kuci Panasonicov fiksni telefon sa sekretaricom (koristila je mikro kasetu) sa kojim sam u toku razgovora sa nekim mogao pritisnuti snimanje i snimiti razgovor u neogranicanom trajanju (u stvari ogranicenom kapacitetom kasete, ali ne i vremenom snimanja).

Postoje dodaci koji se stave izmedju slusalice i telefona i u taj dodatak se prikopca neki snimac. Tako novinari snimaju telefonske intervjue.

Ali ovo nije tema o tehnici snimanja razgovora, vec o Androidu, pa sam samo spomenuo nedostatak takvih aplikacija :)
Enofazni števec

#2399 Re: Android OS

za deset godina ljudi ce traziti od telefona da im cijepaju drva , presvuku djecu ili operu ves
kojeime

#2400 Re: Android OS

Post by kojeime »

Interesantno da si to napisao, ja ozbiljno razmisljam da moj slijedeci telefon ne bude smartphone. Ako uopste bude takvih kupiti za 2-3 godine koliko mi je obicno period koristenja jednog telefona :)
Post Reply