Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

supercali

#2376 Re: Sarajevska zicara?

Post by supercali »

zateznistub wrote:
GarfieldLover wrote:I Ali, zasto IKO ima prednost za nesto sto nije nikakva osnovna potreba nego cisti cejf?
Ovo si to napisao/la i onda se čudiš sto ti karikiram post.
Znaci podrazumijevaš da NIKO nema mogućnost da ode preko reda.
Pa prvih dana kad se zna da ce biti guzve iz ovih ili onih razloga nema prednosti
Da je to za mjesec pa kad prodje euforija kad u redu bude 50 ljudi i sl onda zrudnice invalide i sl pustati zasto ne al ovako zasto da iko ima prednost
Znaci ja cu dovuci nekog invalida sa djetetom samo da ne bi cekao
_Reds_

#2377 Re: Sarajevska zicara?

Post by _Reds_ »

supercali wrote:
zateznistub wrote:
GarfieldLover wrote:I Ali, zasto IKO ima prednost za nesto sto nije nikakva osnovna potreba nego cisti cejf?
Ovo si to napisao/la i onda se čudiš sto ti karikiram post.
Znaci podrazumijevaš da NIKO nema mogućnost da ode preko reda.
Pa prvih dana kad se zna da ce biti guzve iz ovih ili onih razloga nema prednosti
Da je to za mjesec pa kad prodje euforija kad u redu bude 50 ljudi i sl onda zrudnice invalide i sl pustati zasto ne al ovako zasto da iko ima prednost
Odustani čovječe. Priča ti je bez utemeljenja, i uzalud se trudiš.

Ti sada misliš da su ti ljudi doveli djeci da bi preko reda prošli.

Imaš ti djecu uopće ? Ako nemaš, nadam se da ćeš nekad imati.
nlt

#2378 Re: Sarajevska zicara?

Post by nlt »

ja 6. kad je bila besplatna vožnja, došao gore oko 12:40h, brzo stigao na red, napravio krug, kad sam se vratio, ljudi je bilo ko mrava, dole skroz do kraja stepenica, i po cesti,
pa daj..... nisu svi mogli stići nema hljeba
supercali

#2379 Re: Sarajevska zicara?

Post by supercali »

Pricamo o prvim danima
Ja ako imam dijete od godine i znam da je red toliki da cu cekati 2 sata ne pada mi na pamet da idem na zicaru jebenu zbog ceifa koji mogu iakusiti i za mjesec
To sto je pomodarstvo tako da se mora prvi negdje biti je nista drugo nego preseravanje
Ili nikad nisu vidjeli zicaru pa je to 8-o svjetsko cudo
zateznistub

#2380 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

supercali wrote: Pa prvih dana kad se zna da ce biti guzve iz ovih ili onih razloga nema prednosti
Koja nebuloza! Ja mahsuz mladu odveo prvi dan. Čuj nema prednosti, čuj dovesti invalida da bi imao prednost..respo sa ovom si i sam sebe premašio. Znam da voliš u kontru ali ovo je previše i za tebe
supercali

#2381 Re: Sarajevska zicara?

Post by supercali »

zateznistub wrote:
supercali wrote: Pa prvih dana kad se zna da ce biti guzve iz ovih ili onih razloga nema prednosti
Koja nebuloza! Ja mahsuz mladu odveo prvi dan. Čuj nema prednosti, čuj dovesti invalida da bi imao prednost..respo sa ovom si i sam sebe premašio. Znam da voliš u kontru ali ovo je previše i za tebe
Sto je nebuloza znas da ce biti guzva i da zicara nece pobjeci nigdje al jok daj dijete od godinu dvije daj invalida kojeg ne jebu 2% ni na ulici a kamoli u redu za zicaru
Dodji za 10 dana kad euforija splasne pa dovedi porodiliste ako treba al jok svi hoce prvi jeblo vas pomodarstvo
zateznistub

#2382 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

Čuj pomodarstvo! Koji si ti strašni lik!
A ko bi to, po tvom skromnom mišljenju, treba doći prvi dan? I zašto?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2383 Re: Sarajevska zicara?

Post by un1ted »

Pogrešna adresa za žalbu. Žalba treba ići neodgovornim roditeljima koji znaju da će biti krkljanac, ali djecu, ili nemoćne izlažu nepotrebnom stajanju u redu. Ovo je vanredna situacija i bojim se da nije pravedno da neko ima prednost, jer isto pravi može ostvariti neki drugi dan, kada sve kamere i reflektori odu u drugi plan.
zateznistub

#2384 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

un1ted wrote:Pogrešna adresa za žalbu. Žalba treba ići neodgovornim roditeljima koji znaju da će biti krkljanac, ali djecu, ili nemoćne izlažu nepotrebnom stajanju u redu. Ovo je vanredna situacija i bojim se da nije pravedno da neko ima prednost, jer isto pravi može ostvariti neki drugi dan, kada sve kamere i reflektori odu u drugi plan.
Divno razmišljanje!
Jebo invalida, nek dođe za godinu dana, djeca isto tako. Sta se djeca imaju radovati vožnji u žičari jer mora neko nafurani lik neometano ući i vozikati se. šta oni imaju biti tu prvi dan jerbo imaju kamere :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2385 Re: Sarajevska zicara?

Post by un1ted »

Generalno nama fali uvažavanja drugih i drugačijh, ali ponekad i pretjeramo. Ne kažem da trebaju biti izolovani, da se trebaju osjećati manje vrijednim, već kažem U VANREDNIM SITUACIJAMA treba malo i razmišljati šire. Žičara je otvorena, ali nije završena, samim time ni prilagođena za sve kategorije stanovništva. Prema tome žalba se treba uputi na drugu adresu.

Nisam siguran zašto se ne koristi zdrav razum, već se uvijek pokušava mudrovati? Radi se o poluzavršenom projektu, prvi dan hiljade ljudi i nije moguće raditi NIKAKVU JEDNAKU klasifikaciju.

Kada se žičara kompletira, naravno da će postojati kategorije koje imaju određenu prednost, odnosno beneficije.
zateznistub

#2386 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

un1ted wrote:Generalno nama fali uvažavanja drugih i drugačijh, ali ponekad i pretjeramo. Ne kažem da trebaju biti izolovani, da se trebaju osjećati manje vrijednim, već kažem U VANREDNIM SITUACIJAMA treba malo i razmišljati šire. Žičara je otvorena, ali nije završena, samim time ni prilagođena za sve kategorije stanovništva. Prema tome žalba se treba uputi na drugu adresu.

Nisam siguran zašto se ne koristi zdrav razum, već se uvijek pokušava mudrovati? Radi se o poluzavršenom projektu, prvi dan hiljade ljudi i nije moguće raditi NIKAKVU JEDNAKU klasifikaciju.

Kada se žičara kompletira, naravno da će postojati kategorije koje imaju određenu prednost, odnosno beneficije.
pvo sto pišeš ti i reapo je pametovanje. Žičara je prvi dan bila dovoljno izgrađena za kružni vožnju koja je i bila kao takva pa nije biloogucnosti povrede, a niko neće da kaže da je prilaz osobama sa invaliditetom bio totalnononemogucen pristup žičari i to je po meni ogroman prestup organizatora i vlasnika objekta.
un1ted

#2387 Re: Sarajevska zicara?

Post by un1ted »

Koliko je bilo izgrađeno i koliko je bilo informisano govori činjenica da prvi dan nije bilo nikakve informacije kako invalidi mogu pristupiti žičari. Tek nakon pisanja medija, oglasila se uprava sa informacijama odakle se može pristupiti.

Nije pametovanje, već realno viđenje situacije. To je moje mišljenje, ne mora biti tačno, ne mora se nekom sviđati, ali razmišljam na taj način gledajući cijelu sitiaciju oko žičare odnosno završetka iste.

PS: nema potrebe citirati zadnji post na temi, jer je jasno kome je odgovor namijenjen.
zateznistub

#2388 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

un1ted wrote:Koliko je bilo izgrađeno i koliko je bilo informisano govori činjenica da prvi dan nije bilo nikakve informacije kako invalidi mogu pristupiti žičari. Tek nakon pisanja medija, oglasila se uprava sa informacijama odakle se može pristupiti.

Nije pametovanje, već realno viđenje situacije. To je moje mišljenje, ne mora biti tačno, ne mora se nekom sviđati, ali razmišljam na taj način gledajući cijelu sitiaciju oko žičare odnosno završetka iste.

PS: nema potrebe citirati zadnji post na temi, jer je jasno kome je odgovor namijenjen.
Prvi dan ni pod tackom razno invalidi nisu mogli priči žičari jer je bila ograda oko polazne stanice, jedino da su imali raketni pogon pa da ateriraju.
shake69

#2389 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Skaka je izgleda ovima iz JP Sarajevo naredio da ne stede prvih dana. Vidio sam prvih tri dana da je imalo razloga zbog velikog interesa javnosti ali po live snimcima danas nema guzve i puno gondola vozi prazno. Pretpostavljam da ce kasnije biti stedljiviji i radno vrijeme prilagoditi pa voziti samo u punom satu kao prije rata. Cemu bacanje para? Zasto voziti 600 ljudi recimo od 10-11 sati kada to mozes uraditi za pola sata (10-10.30 sati)!
Dope_Man

#2390 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

Slazem se ovdje sa unitedom i calijem. Posta, opcina i slicno su nesto gdje obicno ides je MORAS nesto zavrsiti. Zicara nije moranje, zicara je uzitak. Niko od njih dvojice nije rekao da ljudima sa malom djecom, invalidima, trudnicama i ostalim kategorijama treba uskratiti taj uzitak. Sve sto je receno, i po meni sasvim razumno, je da su mogli ti ljudi malo razmisliti prije nego dodju.

Prvi dani otvaranja, svi znaju da ce biti ogromne guzve, i po medijima su vijesti o guzvama.. i pored toga odlucis da dodjes sa malom bebom i cekas par sati? U tom slucaju si sam odabrao da sebe, i svoju bebu, izlazes toj situaciji koja ni odraslom covjeku nije ugodna a kamoli bebama ili maloj djeci. Nece zicara nigdje, sacekas par dana i dodjes na miru. Sta je tu problem?
trambusek88

#2391 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

shake69 wrote:Skaka je izgleda ovima iz JP Sarajevo naredio da ne stede prvih dana. Vidio sam prvih tri dana da je imalo razloga zbog velikog interesa javnosti ali po live snimcima danas nema guzve i puno gondola vozi prazno. Pretpostavljam da ce kasnije biti stedljiviji i radno vrijeme prilagoditi pa voziti samo u punom satu kao prije rata. Cemu bacanje para? Zasto voziti 600 ljudi recimo od 10-11 sati kada to mozes uraditi za pola sata (10-10.30 sati)!

Gdje imaju ti live snimci?
shake69

#2392 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

trambusek88 wrote:
shake69 wrote:Skaka je izgleda ovima iz JP Sarajevo naredio da ne stede prvih dana. Vidio sam prvih tri dana da je imalo razloga zbog velikog interesa javnosti ali po live snimcima danas nema guzve i puno gondola vozi prazno. Pretpostavljam da ce kasnije biti stedljiviji i radno vrijeme prilagoditi pa voziti samo u punom satu kao prije rata. Cemu bacanje para? Zasto voziti 600 ljudi recimo od 10-11 sati kada to mozes uraditi za pola sata (10-10.30 sati)!

http://www.ski.ba/2017/10/23/sarajevo-gonul-kahvesi/
trambusek88

#2393 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

shake69 wrote:
trambusek88 wrote:

http://www.ski.ba/2017/10/23/sarajevo-gonul-kahvesi/
Hvala :thumbup:
Inteligencija

#2394 Re: Sarajevska zicara?

Post by Inteligencija »

Moze li zicara raditi na 20 % kapaciteta preko radnih dana ?

Gledao sam 10 minuta otislo je 20 praznih gondola. Trosak je to bespotreban.
ratomir

#2395 Re: Sarajevska zicara?

Post by ratomir »

samo sam uletio jer vidjeh temu na forumu Sarajevska zicara.i vidim da je bila anketa i tu vidimo da su klixovci (inace pozitivci :? ) izglasali da se zicara nikad nece napravit,pa sad se ja pitam jel vas stid sto ste toliko zli i negativni sad kad je zicara napravljena???
i onda kao nesto ocekujete da ide na bolje,a u startu narod sav bez obzira na vjeru i naciju trazi neke negativnosti,neku zlobu potpaljuje.
Dope_Man

#2396 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

Sta je to toliko ''zlo'' u percepciji vlasti kao nesposobnjakovica da ista naprave? Jesi li uopste vidio kada je otvorena tema?

Da me sad pitas kada ce se VC zavrsiti i ja bi isto glasao ''Nikad''. To nije stvarno nikad, on hoce nekad biti zavrsen, kao sto je vecina znala da ce nekad, neko pogurati zicaru (stranac dabome, donacijom dabome), ali ja se do penzije necu provozati njime kako trenutno ide tempo rada. A jos sam relativno na pocetku svog radnog vijeka i zato je ''Nikad''. Nece nista biti brze ako ja budalasto vjerujem da cemo za 5 godina imati komplet autoput od sjevera do juga, brzu cestu do Bihaca i Gorazda, moderan put prema Podgorici i Tuzli itd..
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2397 Re: Sarajevska zicara?

Post by Pitar sa Kariba »

Logovan

#2398 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

ratomir wrote:samo sam uletio jer vidjeh temu na forumu Sarajevska zicara.i vidim da je bila anketa i tu vidimo da su klixovci (inace pozitivci :? ) izglasali da se zicara nikad nece napravit,pa sad se ja pitam jel vas stid sto ste toliko zli i negativni sad kad je zicara napravljena???
i onda kao nesto ocekujete da ide na bolje,a u startu narod sav bez obzira na vjeru i naciju trazi neke negativnosti,neku zlobu potpaljuje.
Hajde ratomire ne lupaj.

Hvala.
So What!

#2399 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

Žičara oduševljava posjetioce, ali kuda će dalje kada izađu na Trebević?
Image

Svojevrsna atrakcija, jedan od simbola Sarajeva, Trebevićka žičara puštena je u rad 6. aprila, nakon 26 godina, ali svi koji su se njome prevezli od Bistrika do Vidikovca na Trebeviću pitaju se kada izađu iz žičare gdje će, na koju stranu?

Na Trebeviću oko žičare se još nalazi svojevrsno gradilište i većina posjetilaca ne zna gdje se uputiti. Postoji pokoji putokaz, ali ne znate kojim putem ići kako biste došli do bob staze, ili kuda se uputiti i doći do najbližeg ugostiteljskog objekta?

Iako se taj dio olimpijske planine nalazi na području općine Stari Grad, u ovoj općini su nam kazali kako uređenje prostora oko žičare i općenito Trebevića nije u njihovoj nadležnosti.

- Podsjećamo, 2014. godine usvojen je Zakon o proglašenju zaštićenog pejzaža Trebevića. Nakon usvajanja ovog Zakona sve nadležnosti izvođenja bilo kakvih radova na ovom području date su Kantonalnoj javnoj ustanovi za zaštićena prirodna područja, a nakon izgradnje Trebevićke žičare, i Grad Sarajevo - odgovorili su nam u ovoj općini.

Razgovarali smo sa Osmanom Delićem, direktorom Kantonalne javne ustanove za zaštićena područja, koji nam je rekao kako bi se narednih dana trebao sastati sa predstavnicima Gradske uprave, JP Sarajevo kako bi razgovarali o uređenju prostora oko dolazne stanice žičare na Trebeviću.

- Sjest ćemo da vidimo koje ćemo putokaze postaviti. Apsolutno razumijem o čemu govorite. Posjetioci kada izađu iz žičare uglavnom su dezorijentirani. Izađu na plato i ne znaju kuda će. Znamo da se teško orijentirati. Smatramo da se to mora riješiti koliko sutra, a ja kažem još jučer. Mi smo prošle godine 50-ak klupa i korpi postavili, ali još dobar dio nadstrešnica i klupa ćemo postaviti na Trebeviću. Dio udarnih rupa od hotela Pino do Vidikovca zasuli smo pijeskom dok se ne steknu uvjeti da se taj dio sanira. Evo mi ćemo narednih dana sjesti sa predstavnicima Gradske uprave i JP Sarajevo, odrediti izgled unificiranih putokaza kako bi pomogli posjetiocima - ispričao nam je Delić.

Dodaje kako je popriličan problem to što se već na izlasku iz žičare još nalazi gradilište.

- Zaista je poseban doživljaj voziti se žičarom. Fascinantan je ta panoramski pogled. Ne znam gdje još u svijetu imate žičaru koja će vas za sedam minuta "odnijeti" na planinu, čist zrak i kada poželite da se vratite, spustiti gotovo u jezgro grada. Jedva sam čekala da se provozam, ali zaista kada sam sa društvom izašla iz žičare, iako sam rođena u ovom gradu i milion puta bila na Trebeviću, nisam se znala orijentirati. Nismo znali gdje ćemo, a htjeli smo do bob staze, međutim do nje nismo znali doći i isto su prošli i mnogi drugi posjetioci. Malo smo se provrtili u blizini žičare, sjeli na obližnje klupe, slikali se i vratili nazad. Treba neko da uputi turiste, posjetioce kuda da se kreću, kakve sadržaje imaju na raspolaganju - ispričala nam je pedesetogodišnja Sarajka.
Image

Image

Image

Image
Faktor
DrugaGimnazija

#2400 Re: Sarajevska zicara?

Post by DrugaGimnazija »

Dope_Man wrote:Slazem se ovdje sa unitedom i calijem. Posta, opcina i slicno su nesto gdje obicno ides je MORAS nesto zavrsiti. Zicara nije moranje, zicara je uzitak. Niko od njih dvojice nije rekao da ljudima sa malom djecom, invalidima, trudnicama i ostalim kategorijama treba uskratiti taj uzitak. Sve sto je receno, i po meni sasvim razumno, je da su mogli ti ljudi malo razmisliti prije nego dodju.

Prvi dani otvaranja, svi znaju da ce biti ogromne guzve, i po medijima su vijesti o guzvama.. i pored toga odlucis da dodjes sa malom bebom i cekas par sati? U tom slucaju si sam odabrao da sebe, i svoju bebu, izlazes toj situaciji koja ni odraslom covjeku nije ugodna a kamoli bebama ili maloj djeci. Nece zicara nigdje, sacekas par dana i dodjes na miru. Sta je tu problem?
Posto zicara nije nesto sto se mora zavrsiti, onda ti fino sacekas par dana i dodjes na miru, kad ne bude kolona ljudi sa djecom. Sta je tu problem? Nece zicara nigdje.
Post Reply