Ti ljudi nisu piljari, pogledaj na ebayu, neki imaju i na 100 tine hiljada prodatnih stvari.adis.p wrote:Mene samo interesuje kako se njima isplati tako s tim stvarima koje se 'lafo' zagube. On ti vrati novce, a paket dođe nakon izvjesnog perioda. Neki će ponovo platit, a neki Bgm i neće. Razumijem da je i radna snaga jeftinija, i sve to.. al opet, kao da je njih marža 300%![]()
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- _Reds_
#2376 Re: eBay - Vaša iskustva
-
StrelacZE
#2377 Re: eBay - Vaša iskustva
I mene bas zanima,maloprije sam kupio na e bay Toshiba micro sdhc karticu od 8GB,ali to sam samo kupio ,narucio zbot testa,da vidim hoce li doci i kada,a naruceno je,naravno iz Kine,prodavac ima 99.3 rating,znaci,pouzdan je,a isto tako,prije nekig 6 mjeseci,sam narucio,isto tako testa radi,onu spijunsku kamericu u obliku privjeska sto se prodaju po piku po 20-25.km,zavisi kako ko,i nikada mi nije stigla,naravno,prodavac mi je vratio novac,odnosno,novac mi je vracen na paypal racun!E,sada,zanima me,da li je tko od vas kupovao i narucivao ovako sitan artikal,i da mu je,naravno stigao,i ako jeste,za koliko najdalje,ako je prodavac pouzdan,barem po njegovom rejtingu? Pozdrav.
-
tindy_lindy
#2378 Re: eBay - Vaša iskustva
Auuuuu,ne mogu da vjerujem da su tako brzo stigli!Ja sam porucila par artikala iz Kine 21. decembra i ne ocekujem ih prije 20. januara,ali sad vidim da mogu da se nadam da ce i ranije dociRoyale wrote:Evo samo da se javim da su mi došla 2 paketića iz Kine naručeni 19.12.2012.
-
amelinoo
#2379 Re: eBay - Vaša iskustva
naručivao u više navrata sve iz kine, neke elektroničke komponente, tipka za mob, punjač za auto, gripove za bicikl, vrijednosti od 1$ pa do max 10$, i naravno free shipping, sve stizalo za najviše mjesec dana na kućnu adresu.
-
pathyeshme
#2380 Re: eBay - Vaša iskustva
Buraz mi naručio joystick iz Kine, 15-ak KM, puna četiri njeseca čekao da mu stigne.. Halalio se on i sa parama i sa joystickom već nakon dva mjeseca, al eto ipak je stiglo.amelinoo wrote:naručivao u više navrata sve iz kine, neke elektroničke komponente, tipka za mob, punjač za auto, gripove za bicikl, vrijednosti od 1$ pa do max 10$, i naravno free shipping, sve stizalo za najviše mjesec dana na kućnu adresu.
Ja naručio neku stvarčicu iz UK, Royal Mail poštarina (oko 3 KM me izašla), stiglo mi u roku od 10 radnih dana. Lično, iz Kine sa free shipingom ne bih nikad ništa naručio.
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
-
nerma.
#2381 Re: eBay - Vaša iskustva
Prva dva slova su LK, sto bi valjda trebalo da je First Class Mail International.Religious Fantastic wrote:pa i ovo je USPS posiljka! Reci mi koja vrsta usluge je kod tebe bila> U biti reci mi samo prva dva slova na trackingu!nerma. wrote:Meni je danas stigao paket iz Amerike, doduse poslan USPS-om, trebalo mu je okruglo mjesec dana. Tracking jos uvijek pokazuje da je u Chicagu.. Strpi se jos malo.Religious Fantastic wrote:Nakon dugo vremena, problem sa posiljkom iz Chemerike. Paket poslan iz Majamija 14 Dec Priority Mail International...
Ni traga ni glasa...to mu je bio zadnji scan. Ima li iko da je u slicnoj situaciji? Obicno priority mail international (koji nije nimalo jeftin) stize na aerodrom za 7 do 9 dana. Ok, znam...bozic, nova godina, itd...ali sto je previse, previse je...
- adis.p
#2382 Re: eBay - Vaša iskustva
Interesuje me samo koja koja je procedura da se izvadi devizna karica, il nešto što mogu uzeti u banci sa 17god, a da preko toga mogu otvorit acc na paypalu. Znam da se more puta pisalo o tome, al' treba mi frišak info. 
- duspi
#2383 Re: eBay - Vaša iskustva
dovoljna ti je debitna kartica, nju možeš izvaditi s ličnom kartom i prijavom mjesta boravka. ličnu kartu možeš izvaditi već sa 16 čini mi se, tako ako je do sad nemaš, možeš je izvaditi. ali ti je moj savjet da to sve batališ i čekaš da napuniš 18 pa da svakako moraš vadit ličnu 
što se ebaya tiče, do sada naručivao ukupno nekih 10 stvari, svaki put sve uredno stiglo bez problema, unutar naglašenog roka (obično 3 sedmice). jednom je jedna pošiljka kasnila, pa sam se javio selleru, poslali mi novu, na kraju stigle obje i bilo mi pravo neugodno
to su sve bile điđe do 20 dolara, neki dan sam prvi put naručio nešto malo skuplje, pa ćemo vidjeti. valjda se neće baš sad marfi aktivirati
što se ebaya tiče, do sada naručivao ukupno nekih 10 stvari, svaki put sve uredno stiglo bez problema, unutar naglašenog roka (obično 3 sedmice). jednom je jedna pošiljka kasnila, pa sam se javio selleru, poslali mi novu, na kraju stigle obje i bilo mi pravo neugodno
to su sve bile điđe do 20 dolara, neki dan sam prvi put naručio nešto malo skuplje, pa ćemo vidjeti. valjda se neće baš sad marfi aktivirati
-
pathyeshme
#2384 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da se na robu preko 50 dolara plaća carina.. Ili ako je drugačije neka me neko prosvijetli.duspi wrote:dovoljna ti je debitna kartica, nju možeš izvaditi s ličnom kartom i prijavom mjesta boravka. ličnu kartu možeš izvaditi već sa 16 čini mi se, tako ako je do sad nemaš, možeš je izvaditi. ali ti je moj savjet da to sve batališ i čekaš da napuniš 18 pa da svakako moraš vadit ličnu
- duspi
#2385 Re: eBay - Vaša iskustva
naša carina je krajnje proizvoljna, bukvalno kako im se ćejfne. na pošiljku s amazona od 110 dolara je nisu naplatili, dok su na neke knjige od 40 dolara uredno uzeli 20km
tako da nikad ne znaš, mislim da oni to seljački po veličini / težini procjenjuju. što kabastije to vrjednije
hahaha
tako da nikad ne znaš, mislim da oni to seljački po veličini / težini procjenjuju. što kabastije to vrjednije
-
nerma.
#2386 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja mislim da se placa preko 50KM. Odnosno, ispod 50KM ti ne mogu caraniti, a preko 50KM je lutrija - nekad da, nekad ne. Ako nije ovako, neka nas neko treci prosvijetli.pathyeshme wrote:Mislim da se na robu preko 50 dolara plaća carina.. Ili ako je drugačije neka me neko prosvijetli.duspi wrote:dovoljna ti je debitna kartica, nju možeš izvaditi s ličnom kartom i prijavom mjesta boravka. ličnu kartu možeš izvaditi već sa 16 čini mi se, tako ako je do sad nemaš, možeš je izvaditi. ali ti je moj savjet da to sve batališ i čekaš da napuniš 18 pa da svakako moraš vadit ličnu
- _Reds_
#2387 Re: eBay - Vaša iskustva
Treba ti licna, a da bi licnu izvadio treba ti 11 KM, rodni list5 i uvjerenje u drzavljanstvu.adis.p wrote:Interesuje me samo koja koja je procedura da se izvadi devizna karica, il nešto što mogu uzeti u banci sa 17god, a da preko toga mogu otvorit acc na paypalu. Znam da se more puta pisalo o tome, al' treba mi frišak info.
Debitna kartica je besplatna, stim sto mjesecno placas od 1-2 KM za vodjenje racuna, u zavisnosti od banke.
Inache ovi skepticari su mi najjaci, sa prcama, moja, tetke, moje tetke, tetka i sl.
Mislim sta reci, sve sto se placa paypalom, zaticen si apsolustno. Ako ne dodje u roju 45 dana, pare ce ti biti vrecene, ne moze biti zakinut nikako, i ne znam sta tu polemisete jel sigurno ili nije.
Ja sam za godinu narucio preko 50tak stcarcica sa ebaya , klix, buyincoins, i sve do jednog je doslo.
Nesto dodje za 20 dana, nesto malo vise. Desilo se 2 dana da dodje za 50 dana, posljiaoc mi je vec vratio bio novac, kad je stiglo, uredo sam ljudima opet oplatio.
Vecina Kineza je posten narod, naravno gledajte one sa rejtingom iznad 98 posto.
- kebaba
#2388 Re: eBay - Vaša iskustva
da je nabavit 9 maraka za CIPS, valjalo bi para , dotad se "šlepam" kod drugih 
-
pathyeshme
#2389 Re: eBay - Vaša iskustva
Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?kebaba wrote:da je nabavit 9 maraka za CIPS, valjalo bi para , dotad se "šlepam" kod drugih
-
Melami
#2390 Re: eBay - Vaša iskustva
Nisu vam kinezi krivi sto narudjbe kasne.
ja sam uzimao stvarcice od kineza jeftine sa free shippingom i dolazilo je sve regularno.
ja sam uzimao stvarcice od kineza jeftine sa free shippingom i dolazilo je sve regularno.
- _Reds_
#2391 Re: eBay - Vaša iskustva
Upravo to, vecina njih je maksimalno koretna, i u vecini slucajve ace ti izaci u susret za bilo sta, i onda dodje ovdje par bosnja koje pise ovako ili onako, zato sto mu je drugi bosnjo na carini zavrno paket kad je vidio da nema tracking number.Melami wrote:Nisu vam kinezi krivi sto narudjbe kasne.
- kebaba
#2392 Re: eBay - Vaša iskustva
pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
e moj glupane ja i jesam tvoj buraz...
- Ravenn
#2393 Re: eBay - Vaša iskustva
Dosta toga sam kupila preko e-baya (od sminke, preko knjiga, satova, accessoara, pa do sitne elektronike ili dijelova)
do sada sam imala samo pozitivna iskustva sto se tice troskova, dostave, suradnje sa prodavcima
sve sto sam narucila je stiglo na kucnu adresu kada je obecano i kako je obecano cak i kada narucim iz Kine (duze se ceka ali stigne bez problema)
za sada imaju samo

do sada sam imala samo pozitivna iskustva sto se tice troskova, dostave, suradnje sa prodavcima
sve sto sam narucila je stiglo na kucnu adresu kada je obecano i kako je obecano cak i kada narucim iz Kine (duze se ceka ali stigne bez problema)
za sada imaju samo
- P308
#2394 Re: eBay - Vaša iskustva
padoh sa stolicekebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2395 Re: eBay - Vaša iskustva
kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
-
lajkujMe
#2396 Re: eBay - Vaša iskustva
kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- Vojko.Vrućina
#2398 Re: eBay - Vaša iskustva
Vrištim!kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
-
pathyeshme
#2399 Re: eBay - Vaša iskustva
A Moram priznati da i ja vrištim od smijeha jer ovo fakat i jeste taj buraz