FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#2376 Re: FIAT KONZUMENTI
Ne utiče to previše na potrošnju, ako ti ne smeta tako vozi...mada, kad budeš imao vremena, pogledaj da ti to neko pregleda na dijagnostici, čisto da spriječiš neke buduće probleme...poznato je da im je volan i letva rak rana...
- punta
#2377 Re: FIAT KONZUMENTI
nije samo to u ovoj u drugim temama na forumu gdje se spomene fiat i hota ljudi su govorili lose o njemujohntra wrote:A ja opet imam frišak slučaj jarana, da mu kod Hote na 147 nisu dobro zavrnuli šaraf na karteru, prilikom promjene ulja...zamalo kuršlus totalni...
a najmanje mi se svidjelo to sto kazu da nece da otvara haubu i gleda ako je kvar ispod 50km
to sto on vozi talijana ne znaci da zna sve i ne znaci da ce musteriji uradit auto kao sto ga uradi za sebe
svi ti izvikani servisi i nisu bas nesto
neki dan je bilo na forumu u nekom servisu isto po imenu poznat htjelu su musteriju prevarit
ne moze hota zamjenit pakne bolje nego nek drugi majstor
i ne znam sto on vazi za majstora kad je on kazu dobar u trkama auta a ni to mu nije bilo tesko postic jer konkurencije nema
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2378 Re: FIAT KONZUMENTI
Pazi,niko nije bezgresan. Ljudi smo,nismo roboti. Svima se desi da moze s vremena na vrijeme napraviti gresku i za.jeb. Pa tako i Hota i njegovi momci Adin i Kina. Koji bajdavej vise ne rade kod njega. Otvorili su svoj servis iza Motorexa na Stupu.johntra wrote:A ja opet imam frišak slučaj jarana, da mu kod Hote na 147 nisu dobro zavrnuli šaraf na karteru, prilikom promjene ulja...zamalo kuršlus totalni...
- mali_milojica
#2379 Re: FIAT KONZUMENTI
Prvi bold. Svako ima pravo da svoj rad cijeni koliko hoce. Nigdje ne pise da se kod Hote mora praviti auto. Nece mu musterija određivati koliko ce on u svom na svom naplatiti nesto.punta wrote:nije samo to u ovoj u drugim temama na forumu gdje se spomene fiat i hota ljudi su govorili lose o njemujohntra wrote:A ja opet imam frišak slučaj jarana, da mu kod Hote na 147 nisu dobro zavrnuli šaraf na karteru, prilikom promjene ulja...zamalo kuršlus totalni...
a najmanje mi se svidjelo to sto kazu da nece da otvara haubu i gleda ako je kvar ispod 50km
to sto on vozi talijana ne znaci da zna sve i ne znaci da ce musteriji uradit auto kao sto ga uradi za sebe
svi ti izvikani servisi i nisu bas nesto
neki dan je bilo na forumu u nekom servisu isto po imenu poznat htjelu su musteriju prevarit
ne moze hota zamjenit pakne bolje nego nek drugi majstor
i ne znam sto on vazi za majstora kad je on kazu dobar u trkama auta a ni to mu nije bilo tesko postic jer konkurencije nema
Drugi bold. Niko ne zna sve. Ali Hota sto se Talijanskih auta tice,zna najvise u ovom gradu.
Treci bold. I ja znam zamijeniti pakne.
Cetvrti bold. Vazno je da je sve napravio sa svojih 10 prstiju. To sto nema konkurenciju samo govori kakav je majstor.
- punta
#2380 Re: FIAT KONZUMENTI
jest al tu haubu sto on otvara za 50km na drugom mjestu mozemo i besplatno
musterija njemu ne moze odradit koliko ce naplatit ali ni on musteriji ne moze odredit kad ce pravit svoje auto
drazi mi je auto servis gdje mogu otic kod majstora da podigne haubu da mu opisem desavanja sa autom pa da mi on kaze moze bit do toga ili toga pa mi kaze ako je kvar do toga bice toliko a ako je ovo bice toliko
ako mi je u tom trenutku puno da dajem toliko para a kvar nije hitan da se otkloni ja ga necu ni radit
ali me taj majstor nece mucno gledat i u sebi psovat sto nisam htio da omda auto ostavim na popravku
musterija njemu ne moze odradit koliko ce naplatit ali ni on musteriji ne moze odredit kad ce pravit svoje auto
drazi mi je auto servis gdje mogu otic kod majstora da podigne haubu da mu opisem desavanja sa autom pa da mi on kaze moze bit do toga ili toga pa mi kaze ako je kvar do toga bice toliko a ako je ovo bice toliko
ako mi je u tom trenutku puno da dajem toliko para a kvar nije hitan da se otkloni ja ga necu ni radit
ali me taj majstor nece mucno gledat i u sebi psovat sto nisam htio da omda auto ostavim na popravku
- johntra
#2381 Re: FIAT KONZUMENTI
znam, ali je lik bio dugogodišnji klijent Hote, kleo se u njega, pravdao ga kao ti sada...i naravno, sad je rezultat da će ga ubuduće zaobilaziti u širokom luku...mali_milojica wrote: Pazi,niko nije bezgresan. Ljudi smo,nismo roboti. Svima se desi da moze s vremena na vrijeme napraviti gresku i za.jeb. Pa tako i Hota i njegovi momci Adin i Kina. Koji bajdavej vise ne rade kod njega. Otvorili su svoj servis iza Motorexa na Stupu.
- mali_milojica
#2382 Re: FIAT KONZUMENTI
Iskreno,nisam primjetio da Hota dole stoji sa puskom ili da ima neku prostoriju gdje ljude prisiljava i muci da prave auto kod njega,sad i odmah.punta wrote:jest al tu haubu sto on otvara za 50km na drugom mjestu mozemo i besplatno
Postujem,ali ne moze niko reci da covjek nema pojma,kad je tata-mata. To sto nekima ne odgovara njegov pristup,cijene ili nesto trece ne umanjuje njegovo znanje.johntra wrote:znam, ali je lik bio dugogodišnji klijent Hote, kleo se u njega, pravdao ga kao ti sada...i naravno, sad je rezultat da će ga ubuduće zaobilaziti u širokom luku...mali_milojica wrote: Pazi,niko nije bezgresan. Ljudi smo,nismo roboti. Svima se desi da moze s vremena na vrijeme napraviti gresku i za.jeb. Pa tako i Hota i njegovi momci Adin i Kina. Koji bajdavej vise ne rade kod njega. Otvorili su svoj servis iza Motorexa na Stupu.
- johntra
#2383 Re: FIAT KONZUMENTI
niko ne dovodi u pitanje njegovo znanje, mada se i oko toga može razgovarati, ali ljudima ide na stvar njegovo kurčenje, kao ja sam Hota, Hudini za italijanska vozila, niko ti to ne može popraviti samo ja...sad mi daj petobu da ti otvorim haubu...u tome je bit...on se svojim radom prokurčio, ali nije ostavio isti standard rada, nego je poskupio usluge, a usluga postajala sve gora i gora...klasično bosanski kapitalizam...protiv čovjeka nemam ništa, ali to su činjenice...
- punta
#2384 Re: FIAT KONZUMENTI
idi mu nek provjeri neki kvar pa kad utvrdi sta je pitaj ga koje je cijena da se to rijesi kad kaze cijenu onda mu reci ne bi ja to sad pravio
pogledace u tebe ko da si mu svu familiju pobio
- mali_milojica
#2385 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja sam vec rekao da niko ne zna sve,pa ni Hota. Njegov pristup govori i to da kod nas raja ne voli neko uzdizanje,sto opet dovodi do toga da isti Hota sve manje i manje radi samo talijanska auta,vec se dole moze vidjeti potpuno sarenilo,sto do prije par godina nije bio slucaj. Sada pravi sve.johntra wrote:niko ne dovodi u pitanje njegovo znanje, mada se i oko toga može razgovarati, ali ljudima ide na stvar njegovo kurčenje, kao ja sam Hota, Hudini za italijanska vozila, niko ti to ne može popraviti samo ja...sad mi daj petobu da ti otvorim haubu...u tome je bit...on se svojim radom prokurčio, ali nije ostavio isti standard rada, nego je poskupio usluge, a usluga postajala sve gora i gora...klasično bosanski kapitalizam...protiv čovjeka nemam ništa, ali to su činjenice...
Bas me boli briga kako ce me pogledati.punta wrote:idi mu nek provjeri neki kvar pa kad utvrdi sta je pitaj ga koje je cijena da se to rijesi kad kaze cijenu onda mu reci ne bi ja to sad pravio
Ja za svoje pare,pravim auto gdje hocu,ako mi ne odgovara Hota,idem dalje. Nema tu ljutnje. Ni sa majstorove ni sa musterijine strane.
Ako si normalan covjek,ako nisi,onda dizi nos.
- Qler
#2386 Re: FIAT KONZUMENTI
To mene nervira, ljute se ako neces da pravis kod njih, a kad oni nece nesto da rade i prave, onda je OK.
I ja sam za ovo sto nas mali milojica, nemiran ki cigra
kaze, ja za svoje pare pravim gdje hocu, i niko se ne bi trebao ljutiti, ni majstor ni musterija... sve posteno i po zakonu ponude i potraznje. Postujem i kad majstor nece da radi, kaze mi necu i OK. Ne mogu ja njega tjerati da radi, kao sto on mene ne moze tjerati da radim kod njega..
I ja sam za ovo sto nas mali milojica, nemiran ki cigra
- johntra
#2387 Re: FIAT KONZUMENTI
pa normalno da je tako...zato nikad nisam ni otišao kod njega za bilo kakvu intervenciju, a vozim talijanska auta više od 10 godina...uvijek ima alternativa, nekad čak bolja i povoljnija...
-
citroen xm
#2388 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja tog Hotu u životu nisam vidio, a ni vozio auto kod njega. Ali dvije stvari su ovde bezveze. Prvo čaršijska priča o otvaranju haube koje košta 50 KM. Znam lika koji je vozio njemu auto i čovjek mu je iz pika rekao šta je problem. Popravio je kod njega naravno i mislim da popravka nije bila puno više od 50 KM. Drugo niko nikog ne tjera puškom kod tog Hote. A treće, ja da sam majstor i meni bi bilo čudno da nekome otkrijem problem, a on onda ode. Pitao bi se jel on došao kod mene po besplatnu dijagnostiku onoga što mu nije znao otkriti levat kod koga će posle zamjeniti taj dio?.
- sorcerer
#2389 Re: FIAT KONZUMENTI
takve sve cesce srecem zadnjih godina....pogotovo ovi sto preko foruma popravljaju aute ,dodju pitaju i kad im se kaze ,onda odu kod majstora pa se prave pametni....zakljucak -stara dobra izreka: za fukaru nije auto.citroen xm wrote: jel on došao kod mene po besplatnu dijagnostiku onoga što mu nije znao otkriti levat kod koga će posle zamjeniti taj dio?.
- johntra
#2390 Re: FIAT KONZUMENTI
ima pozitivnih primjera za Hotu, nije to problem, a ima i negativnih primjera koliko hoćeš...ispraksirao se on dobro na Talijanima, ali hajmo biti realni, većinom se radilo o kvarovima koji su godinama obilježavali te marke automobila, poput varijatora, letvi volana, bregastih, eventualno elektronike i slično...
poenta priče je da Hota nije najbolji majstor za italijanska auta, kao što ima ljudi koji ga žele tako predstaviti...ja znam ljude koji su za njega inžinjeri svemira, ali ljudi rade i dalje i malo za njih neko zna, jer ljudima ne treba bilo kakav marketing...jbga, sad ispade Hota voza Lanciu sa hejbet KS i odmah je doktor za talijane...ne ide to tako...
Hotina priča me previše podsjeća na onog sa Aerodromskog, isto tata-matu za Talijane, kako se on predstavljao...frajer oblačio bijeli mantil, furao se kako je niko kao on...isto tako za dijagnozu kvara, čitaj otvaranje haube, tražio velike pare...moglo mu je to prolaziti dok je majstora za talijane bilo malo u SA, čim je došla konkurencija, frajera nigdje na mapi...
poenta priče je da Hota nije najbolji majstor za italijanska auta, kao što ima ljudi koji ga žele tako predstaviti...ja znam ljude koji su za njega inžinjeri svemira, ali ljudi rade i dalje i malo za njih neko zna, jer ljudima ne treba bilo kakav marketing...jbga, sad ispade Hota voza Lanciu sa hejbet KS i odmah je doktor za talijane...ne ide to tako...
Hotina priča me previše podsjeća na onog sa Aerodromskog, isto tata-matu za Talijane, kako se on predstavljao...frajer oblačio bijeli mantil, furao se kako je niko kao on...isto tako za dijagnozu kvara, čitaj otvaranje haube, tražio velike pare...moglo mu je to prolaziti dok je majstora za talijane bilo malo u SA, čim je došla konkurencija, frajera nigdje na mapi...
- punta
#2391 Re: FIAT KONZUMENTI
a tebi majstore kad se mobitel pokvari odes li u servis i prvo provjeris sta je kvar i cijenu kvara
kad ti on kaze cijenu ako u tom trenutku nemas dovoljno para ili imas zamjenski mobitel zasto bi ga pravio
ili jednostvno odes u servis mobitela das mu mobitel i kazes napravi
kao da uđem u granap u kojem nema cijena na artiklima
kad ti on kaze cijenu ako u tom trenutku nemas dovoljno para ili imas zamjenski mobitel zasto bi ga pravio
kao da uđem u granap u kojem nema cijena na artiklima
- sorcerer
#2392 Re: FIAT KONZUMENTI
meni kad se mobitel pokvari ja ga bacim u smece i odem kupim nov ,cijena me ne interesuje ,jer mi mobitel treba za posao ,svaki dan bez mobitela gubim pare...,isto kao i cijena goriva sto me ne interesuje ,jer mi auto treba da se vozim .ne interesuje me ni cijena hljeba jer moram da jedem ....za sve svoje prohtjeve zaradim sebi i kupim ,nisam cigan ni smetljar.ako nemam para poklopim se i sutim prioritet mi je onda da jedem ako imam sta ....ostalo sve stoji na cekanju .punta wrote:a tebi majstore kad se mobitel pokvari odes li u servis i prvo provjeris sta je kvar i cijenu kvara
bitno je u zivotu znati sta ti je prioritet ,a ne zivjeti na visokoj nozi radi komsija i prijatelja...
@johntra jasmin gabela je bio taj doktor koliko se sjecam
- johntra
#2393 Re: FIAT KONZUMENTI
Jes, jes...znao sam mu prezime, ali sam ga miješao sa jednim drugim majstorom...doduše, ovom je Gabela lokacija... 
- punta
#2394 Re: FIAT KONZUMENTI
ma dobro mobitel sam dao kao primjer jer ta nokia od 30km nije ni isplativa da je pravis
u pravi si bacis je u kupis novi mobitel
u pravi si bacis je u kupis novi mobitel
-
citroen xm
#2395 Re: FIAT KONZUMENTI
A jbg ima majstora za koje se ne zna, a rade vrhunski. Evo ja znam jednog, a čovjek nema ni dijagnostiku, ali taj majstor pravi i ono čiju haubu nahvaljeni i ne smiju otvoriti. Znam X auta koja su kod njega uspješno napravljena a da se čak nije ni moglo doći do dijela. Dakle majstora ima samo ih treba naći.
Realno majstore po Sarajevu slabo poznajem, ali eto čuh za Hotu kao veoma dobrog pa prihvatih. Usput eto znam tog čovjeka koji je popravio auto kod Hote i prezadovoljan. Dakle nemam pojma kakav je u stvarnosti, ne hvalim ga jer meni ni iz džepa ni u džep.
A fukara, takvih je danas najviše. Mogućnosti i prohtjeve danas malo ko uskladi. Zato imaš tipove sa mobitelom S4 od 800 maraka koji traži tvoj telefon za poruke. Imaš jade sa autima od 20000 koji sipaju za petaka i masu ostalih primjera. Bolan idi u opancima ali imaj dostojanstvo.
Realno majstore po Sarajevu slabo poznajem, ali eto čuh za Hotu kao veoma dobrog pa prihvatih. Usput eto znam tog čovjeka koji je popravio auto kod Hote i prezadovoljan. Dakle nemam pojma kakav je u stvarnosti, ne hvalim ga jer meni ni iz džepa ni u džep.
A fukara, takvih je danas najviše. Mogućnosti i prohtjeve danas malo ko uskladi. Zato imaš tipove sa mobitelom S4 od 800 maraka koji traži tvoj telefon za poruke. Imaš jade sa autima od 20000 koji sipaju za petaka i masu ostalih primjera. Bolan idi u opancima ali imaj dostojanstvo.
- ElRe
#2396 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja sa Hotom imam samo pozitivna iskustva.
Primjer 1: Imao sa Lybru 1.9 JTD kojoj je 10ak minuta nakon paljenja cvrcalo nesto iz motornog prostora. Odem kod jednog nekad poznatog masjstora za ITA auta kaze španer mikro remena. Zamijenimo (50ak KM + ruke) isti rezultat. Odem kod drugog kaze lezaj kompresora klime. Popravak sa rukama i ponovnim punjenjem klime cca 200 KM. Nakon 2 dana opet isto. Odem kod Hote, kaze mijenjaj mikroremen u ocajnom je stanju. 30 KM remen i 20 ruke i taj zvuk se vise nije nikad javio.
Primjer 2: Takodje Lybra. Desavalo se da se na 120 km/h upali check engine lampica i auto naglo trzne. Svi majstori kod kojih sam bio kazu klasika, mijenjaj turbinu. Ja vec prezalio 700 - 800 KM i odem kod Hote da mi skine turbinu da istu saljem u Uzice. On sa Kinom pogleda kaze pogresno su ti prikljucena crijeva na vakum ventilu. Zamijeni im mjesta i vise nikad nisam imao taj problem. Usluga 30 KM.
Kakva su iskustva drugih ne znam, ali znam da su mene raznorazni "poznati i strucni" majstori kostali vise zivaca i novca nego da sam odmah isao kod Hote.
Primjer 1: Imao sa Lybru 1.9 JTD kojoj je 10ak minuta nakon paljenja cvrcalo nesto iz motornog prostora. Odem kod jednog nekad poznatog masjstora za ITA auta kaze španer mikro remena. Zamijenimo (50ak KM + ruke) isti rezultat. Odem kod drugog kaze lezaj kompresora klime. Popravak sa rukama i ponovnim punjenjem klime cca 200 KM. Nakon 2 dana opet isto. Odem kod Hote, kaze mijenjaj mikroremen u ocajnom je stanju. 30 KM remen i 20 ruke i taj zvuk se vise nije nikad javio.
Primjer 2: Takodje Lybra. Desavalo se da se na 120 km/h upali check engine lampica i auto naglo trzne. Svi majstori kod kojih sam bio kazu klasika, mijenjaj turbinu. Ja vec prezalio 700 - 800 KM i odem kod Hote da mi skine turbinu da istu saljem u Uzice. On sa Kinom pogleda kaze pogresno su ti prikljucena crijeva na vakum ventilu. Zamijeni im mjesta i vise nikad nisam imao taj problem. Usluga 30 KM.
Kakva su iskustva drugih ne znam, ali znam da su mene raznorazni "poznati i strucni" majstori kostali vise zivaca i novca nego da sam odmah isao kod Hote.
- punta
#2397 Re: FIAT KONZUMENTI
pa jest kad su mu predhodna dvamajstora rijesila problem od tri mogucnosti jedina koja je ostala

- mali_milojica
#2398 Re: FIAT KONZUMENTI
Vidi cuda,nijednom ti nije uzeo famoznih i na sva usta spominjanih 50 KM za dizanje haubeElRe wrote:Ja sa Hotom imam samo pozitivna iskustva.
-
romeomoraprezivjeti
#2399 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni je hota,tamo neke 2007 godine za ponistavanje greske na alfi 145 uzeo 50 KM,sto je stvarno previse. Kakav je majstor,u to ne bi ulazio.
poslano s moga Sonija Ze:-D
poslano s moga Sonija Ze:-D
- ElRe
#2400 Re: FIAT KONZUMENTI
Ne prijatelju. Samo sam mu objasnio u cemu je problem, nisam pominjao sta su drugi radili.punta wrote:pa jest kad su mu predhodna dvamajstora rijesila problem od tri mogucnosti jedina koja je ostala
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()