Ne bih zelio da se tema pretvori u prepucavanje ali si kontradiktoran .ado-šampion wrote:U principu nisam protiv skidanja, uslovno receno, nepotrebnih dijelova. Tipa FAP filter, koji ne sluzi nicemu osim ekologiji, a koliko ce taj FAP filter doprinijeti ekologiji u Sarajevu, dovoljno je pogledati kroz prozor u decembru. Znaci, nece nikako.
Medjutim, plivajuci zamajac itekakao ima funkciju a ta funkcija je zastita mjenjaca. I njegova zamjena obicnim fiksnim je seljacenje. Set kvacila s plivajcim 950 KM (ako je vjerovati ciframa na ovom temi), koliko kosta nov mjenjac? Posebno je ta funkcija bitna kod auta s teme, jer PD motori imaju divlje razvijanje obrtnog momenta.
950 KM za set kvacila s plivajucim zamajcem nije puno. Kome je puno na to je trebao misliti prije nego sto je uzeo dizela.
Hajde da kazemo da se slazem sa tobom oko FAP filtera. Ali jaro moj veseli,ako je zamjena plivajuceg sa fiksnim zamajcem seljacenje po tvom misljenju,zasto onda ne biti hadzija pa odvesti vozilo u ovlasteni servis i ispostovati full proceduru oko izmjene staro-novo? Tebi je mozda bitan mjenjac,meni je bitna ekologija?
Mislim,ne stoji ti konstatacija nikako...